Blog

bijv. ‘Kraan vervangen’

Blog

Tips & Tricks

Houd je hoofd koel deze zomer met een buitendouche

woensdag 03 april 2019

Tuurlijk, een tuinslang in een struik hangen en onder staan zorgt ook voor verkoeling. Maar het oog wil ook wat en een buitendouche vraagt niet om een ingrijpende verbouwing. Doe je het goed, dan is het echt van toegevoegde waarde voor je huis en tuin. Met de huidige temperaturen is dit het perfecte moment om eens flink te klussen.

Aandacht voor de afvoer

Zorg ervoor dat het water netjes wordt afgevoerd en voorkom een modderpoel. Kijk of er al een bestaande afvoer en watertoevoer ligt of kies anders een plek voor de buitendouche die dicht bij een afvoerbuis ligt (regenpijp, buitenkraan met putje, en meer van dat soort plekken). Met een ingegraven tuinslang aangesloten op een buitenkraan kom je overigens ook al een heel eind. Zolang alles netjes is weggewerkt krijgt je buitendouche straks een super-de-luxe uitstraling. Voor het creëren of aansluiten van een afvoer heb je wellicht wat hulp nodig van een loodgieter.

De fundering

Kies voor beton. Relatief goedkoop en oersterk. Giet een betonnen plaat en zorg ervoor dat de afvoer in het midden ligt. Door middel van een dichtgetimmerd frame van hout kun je zelf een strakke betonnen afscheiding maken. Is alleen beton te grijs voor jouw smaak, maak het dan af met tegels of ander materiaal. Met name matjes van mozaïek-tegeltjes zijn simpel zelf aan te brengen.

onder de douche

Hou het privé!

Waarschijnlijk heb je hier al over nagedacht. Maar geef nieuwsgierige gluurders geen kans. Zorg voor een afscheiding. Denk aan het eerder beschreven muurtje van beton of kies voor een ander soort afscheiding wat bij je huis past. Mat glas kan bijvoorbeeld een optie zijn.

Verlichting?

Alles kan. Handig als je ook ’s avonds eens onder de douche wilt stappen. Tuurlijk kun je spotjes inbouwen maar een simpel ledstripje doet vaak ook al wonderen.

Aankleding

Maak het geheel af met een subtropische look and feel. Ga los met planten. Onze tip: denk eens aan kunstplanten. Deze zien er tegenwoordig heel echt uit en vragen nul komma nul verzorging en onderhoud. Dat is wel zo makkelijk. Toch alles natuurlijk houden? Denk dan eens aan een simpele klimop om de wanden van je douche te bedekken.

Meer tips om je hoofd deze zomer koel te houden? Volg je ons op de Zoofy Instagram pagina en de Facebook van Zoofy.