Regel nu jouw loodgieter

Gaslekkage oplossen

Vanaf €85 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 1456 loodgieters in jouw regio

Ruik je gas in huis, kom dan direct in actie. Een gaslek brengt grote veiligheidsrisico’s met zich mee. Maak direct een afspraak met een loodgieter bij jou in de buurt. Een vakman heeft de apparatuur bij zich om het lek snel te dichten.

Regel nu jouw loodgieter
388 recensies
Waarom Zoofy?
 • Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
 • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
 • De laatste aanvraag was 8 minuten geleden.
 • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
 • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Gaslek opsporen en verhelpen

gaslek

Wat te doen bij een gaslek

Een gaslek in huis is een zeer urgent probleem. Een gaslekkage wordt lang niet altijd opgemerkt. En dat is dan ook meteen het gevaar ervan. Duizenden woningeigenaren hebben te maken met een (kleine) gaslekkage zonder dat zij het door hebben. Het is belangrijk dat je alert bent en passende acties onderneemt, als je vermoedens hebt van een gaslek. Op deze pagina vind je informatie over wat een gaslek precies is, hoe je een gaslek kunt herkennen, hoe je een gaslek kunt opsporen, wat te doen bij een gaslek en hoe je een gaslek kunt voorkomen.

Boek nu een loodgieter

Waarom is een gaslek zo gevaarlijk?

Aardgas is de grote vriend van ons in huis. Het brand ontzettend makkelijk. En dat is dan ook meteen de reden waarom we het voor allerlei apparatuur in huis gebruiken. De volgende huishoudelijke apparaten werken allen op aardgas en vormen een risico in het ontstaan van gaslekkages:

Buiten explosiegevaar of brand kun je ook lichamelijke klachten krijgen door een gaslek. Het is van groot belang, wanneer dit gas wordt gebruikt, dat dit gelijk wordt opgebrand door middel van vuur. Gebeurt dit niet en het betreft een afgesloten ruimte, ontstaat het gevaar op brand of zelfs een explosie. Het gas was niet verbrand wordt, of ontsnapt door een gaslek, kan bij inademing leiden tot verstikking. Gas haalt namelijk zuurstof uit de lucht weg, waardoor ademen onmogelijk wordt. Wanneer je één van de eerder genoemde apparatuur in huis hebt, wees dan alert. Een gaslek vormt dan bij jou een potentieel risico.

Waardoor ontstaat een gaslekage?

Een gaslek ontstaat vaak door een scheurt of gaatje in een verouderde of poreuze gasleiding. Dit valt lang niet altijd op, maar kan vastgesteld worden aan de hand van meterstanden of het installeren van een slimme meter. Het is tevens mogelijk om een gaslek te krijgen doordat een apparaat niet goed is aangesloten. Bijvoorbeeld in het geval van het aansluiten van een gasfornuis, waarbij de slang niet goed is aangesloten, of het koppelstuk zelf lek is. Een gaslek ligt hier op de loer.

Gaslek in huis 

Aardgas is van zichzelf geurloos. Maar door de gevaren die dit goedje met zich meebrengt, wordt er een typische geurstof aan toegevoegd. Een gaslek kan je ruiken. Maar hoe ruikt een gaslek?

Je kunt een gaslek herkennen door de volgende drie indicaties:

 1. Een sissend geluid
 2. Een vieze (typische) gaslucht
 3. Droogte of verkleuring

Als je één van die drie - of misschien wel alledrie - opmerkt, is de gasconcentratie ongeveer 1 procent. Er is dan niet direct een explosiegevaar, maar het is dan wel van belang dat er met spoed een specialist naar komt kijken. Het is dan van groot belang dat je zo snel mogelijk de hoofdgaskraan dicht draait, de ruimte goed ventileert en dat je geen elektrische apparaten of lichtschakelaars gebruikt. Het is van belang dat je een gaslek meldt. Ga nooit zelf op zoek naar het lek.

Let op! Een gaslek is niet altijd goed te ruiken/herkennen door de bovenstaande indicaties. Bijvoorbeeld als jij de ruimte goed ventileert, of als er slechts een klein gaslek is. Hoe je een klein gaslek kan opsporen lees je hieronder.

Hoe kan ik een gaslek opsporen?

Je kunt een gaslek - die nog niet te ruiken is - opsporen door middel van zeepsop. Zo krijgt je fles Dreft ineens nog een levensreddende functie. Wie had dat ooit gedacht? Een gaslek spoor je zelf op door de volgende drie stappen:

 1. Meng wat afwasmiddel met water totdat er schuimvorming ontstaat.
 2. Smeer het schuim vervolgens op de gasslang, gasleiding of koppeling.
 3. Wanneer het schuim gaat dubbelen is dat een indicatie dat er gaslucht ontsnapt.

Een gaslek melden bij een loodgieter is een verstandige keuze. Een loodgieter van Zoofy heeft een speciaal apparaatje bij zich waarbij hij een gaslek gemakkelijk kan opsporen. Deze gaslekdetector meet de concentratie propaan en methaan. 

De kosten voor de reparatie van een gaslek en wie betaalt dat?

Heb je een gaslek? Wie betaalt dat eigenlijk? Als huiseigenaar ben je zelf verantwoordelijk voor de veiligheid in jouw woning. Daaronder valt ook je gasinstallatie. Als je een huurder bent, dan is de verantwoordelijkheid van je woningcoöperatie of de particuliere verhuurder. Als jij zelf verantwoordelijk bent om dat gaslek te betalen, wil je natuurlijk weten wat de kosten zijn om een gaslek te repareren. Gemiddelde kost de reparatie van het gaslek €130,-. Hieronder vind je een overzicht van de kosten van de reparatie van een gaslek. Als je een gaslek in huis hebt dekt de verzekering meestal gedeeltelijk. Check daarvoor de voorwaarden van je opstalverzekering. 

Let op, deze grafiek met indicatie prijzen komt uit onze database en gaat voor 99% van de gevallen op. Echter kan het in specifieke gevallen altijd voorkomen dat het bedrag hoger uitpakt.

gaslek fiksen kosten

Vakman nodig voor het oplossen van een gaslek?

Onze loodgieters en cv-monteurs zijn 24/7 beschikbaar en helpen je dan ook graag als je met een gaslekkage zit. De vakmannen zorgen voor eerlijk tarief. We werken alleen met vakmannen die deskundig en ervaren zijn. Buiten dat ze het klusje 'fiksen', zijn ze er ook voor jou voor informatievoorziening en een stukje advies om gaslekken in de toekomst te voorkomen. Hoe wij onze vakmannen selecteren lees je hier. Misschien denk je - na het lezen van dat stuk - alsnog, wat maakt Zoofy nou anders ten aanzien van de concurrent. Dat begrijpen we, want het aanbod in platformen die vakmannen aanbieden is reuze. Hoe maak je nou de juiste keuze? Je leest regelmatig iets over malafide praktijken. Bedrijven die woekerprijzen vragen voor woningeigenaren in nood. Bij ons weet je dat dat het wel snor zit. Onze reviews Google of Trustpilot liegen er niet om. Daarnaast bieden we een garantie aan als je een klus bij ons boekt. Dat geeft wel zo'n veilig gevoel, toch?

Bovendien zijn onze vakmannen door het hele land actief. Of je nou in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Amersfoort, Dordrecht, Maastricht, Groningen, Haarlem, Leeuwarden, Zwolle, Arnhem, Den Bosch, Tilburg of waar in ons prachtige land woonachtig bent. Wij zorgen dat er snel een betrouwbare en gekwalificeerde vakman op te stoep staat. Niet alleen bij gaslekken kun je bij ons terecht, maar ook voor ieder ander klusje in of rondom jouw huis. Wanneer je een loodgieter langer nodig hebt boek hem dan voor een hele dag, of zelf een hele week.

Boek nu een loodgieter

Volg je ons al op social? Klik hier voor de Zoofy Instagram pagina en de Facebook van Zoofy

Per Uur van Loodgieter

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af