Radiator plaatsen / verplaatsen

Vanaf €65 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 209 Loodgieters bij jou in de buurt

Bij het verplaatsen van een radiator komt leidingwerk kijken. Dat is een klusje voor een expert. Het vervangen van een bestaande radiator is eenvoudiger. Het CV systeem wordt vaak afgetapt, de radiator wordt op de juiste plaats gehangen, aangesloten, en daarna wordt het verwarmingssysteem gevuld en ontlucht. Een loodgieter kan je daarbij helpen.

Nu regelen
63 recensies
Waarom Zoofy?
  • De laatste aanvraag was 8 minuten geleden.
  • Er zijn vandaag 216 klusaanvragen.
  • Ruim 100.000 mensen gingen je voor.
  • Geen voorrijkosten.
  • Wij regelen de beste prijs voor je.

Hoe werkt Zoofy?

Selecteer een klus of dienst

Per uur kan ook. Spoed? Geen probleem!

Vakmensen krijgen een melding

Als een vakman bij jou in de buurt de klus pakt krijg je een bevestiging

De vakman komt bij je langs

En klaart de klus! Daarna ontvang je van ons een factuur.

Eenvoudig achteraf betalen

Je betaalt Zoofy achteraf via Tikkie of iDeal

Meer dan 3.000 vakmannen

Meer dan 3.000 vakmannen

Geen voorrijkosten, er komen alleen lokale vakmannen bij je langs

Meer dan 15.000 reviews

Meer dan 15.000 reviews

Huiseigenaren zoals jij beoordelen onze vakmannen met een 9,2/10

Betaal achteraf

Betaal achteraf

Betaal achteraf direct via Tikkie of iDeal

Recensies van klanten over onze Loodgieters die gewerkt hebben aan Radiator plaatsen / verplaatsen

Radiator plaatsen / verplaatsen wordt gemiddeld beoordeeld als 4,6 van 5 sterren met meer dan 63 recensies

Freek uit Hendrik-Ido-Ambacht
vrijdag 19 juli 2019

Klus is geklaard en voldeed aan de verwachtingen.

Robert uit Heinenoord
donderdag 11 juli 2019

Prima vent. Heeft alles uitgevoerd.

Hans uit 's-Gravenhage
zondag 16 juni 2019

Gereed, netjes!

Matthew uit Westzaan
dinsdag 11 juni 2019

Precies op tijd. Zeer ervaren en snel werk.

Marielle uit Amsterdam
dinsdag 11 juni 2019

Vriendelijk vakman erg tevreden goed werk geleverd

Qeren uit Almere
donderdag 30 mei 2019

Alles was geregeld binnen een uur. En hij gaf nog goeie tips. Toppie!

Frank uit Zeist
dinsdag 21 mei 2019

Er is alleen nog maar een vooropname gedaan, de eigenlijke klus moet nog plaatsvinden. Maar het is fijn om een vakman gevonden te hebben met wie je goed kunt communiceren, en die probleem-oplossend denkt. Ik heb er dus alle vertrouwen in dat de klus die nog uitgevoerd moet worden goed zal verlopen..

Kees uit Almere
zondag 12 mei 2019

De vakman voldeed volledig aan de verwachtingen.

Onze Loodgieters zijn hier aan het werk

Deze vakmannen staan direct voor je klaar!

Radiator plaatsen en verplaatsen

Werkt je oude radiator niet meer op het vermogen wat je gewend was? Of wil je de radiator op een andere locatie in huis hebben? Geen probleem, regel een loodgieter op onze website die voor jou de radiator plaatsen of verplaatsen. Diezelfde dag nog hebben wij van Zoofy.nl een vakman voor jou gevonden. Ps, een andere dag kan natuurlijk ook altijd! 

Voor het plaatsen of verplaatsen van een radiator worden de volgende stappen doorlopen. Een loodgieter weet wat hij moet doen en in welke volgorde. Het makkelijkste is een zelfde model radiator. Als je een ander model radiator wilt kan dat. De leidingen moeten dan ook aangepast worden naar de nieuwe radiator.

De CV-installatie moet uitgeschakeld worden. Alle radiatoren op dezelfde en hogere verdiepingen moeten worden opengedraaid.

Het water moet uit de radiator, om dat water eruit te laten lopen is er een aftappunt op het laagste punt. De radiator waar het omgaat moet leeg zijn. Als deze leeg is is er genoeg water afgetapt. Een laag oud water is goed tegen roestvorming, waar vers water voor zorgt.

De wartels van het radiatorkraanhuis worden losgedraaid. Als de bevestiging aan de muur ook los is kan de radiator van de muur.

De plek waar de ophangbeugels van de nieuwe radiator komen, zullen zorgvuldig uitgemeten worden. Zodat de radiator waterpas komt te hangen.

Hang de radiator waterpas op. Dat zal voor loodgieter geen probleem zijn. Is het niet geheel waterpas dan is dat nog bij te stellen aan de ophangbeugels.

Er zal voldoende ruimte overgelaten aan de kant van de ontluchtingsnippel. Dit moet 2mm zijn.

Er zal teflontape om de schroefdraad gewikkeld worden, dit moeten een paar lagen zijn en gebeurd met de klok mee. Dit maakt het makkelijker om de draad in de radiator te draaien.

De (nieuwe) leidingen worden vastgedraaid. Een radiator heeft een aanvoer en een afvoer. De loodgieter zorgt ervoor dat deze op de juiste plek wordt aangesloten.

Als alles goed hangt en de loodgieter is tevreden, kan de CV- ketel weer ingeschakeld worden. Vul deze weer bij met water. Wat dan nog moet is de radiator open draaien om te ontluchten. De radiator is goed ontlucht wanneer je geen borrelgeluid meer hoort.

Is je radiator toen aan vervanging? Het makkelijkst is om dan hetzelfde en geen groter model te kopen. Schaf bijvoorbeeld dezelfde radiator aan maar dan wel met een extra paneel. De aansluitingen kunnen dan op dezelfde plek blijven zitten. Wil je toch een ander model of moet de radiator verplaatst worden? Dan komt er altijd een stukje leidingwerk bij kijken. Voor passend advies kun je natuurlijk ook een loodgieter inschakelen. Onze loodgieters helpen je graag. Zij hebben veel ervaring met het plaatsen en verplaatsen van radiatoren. Een loodgieter houdt er rekening mee wat de afstanden zijn die over moeten blijven. Met een loodgieter weet je zeker dat het ophangen van de radiator goed verloopt. Zeker als er aanpassingen gedaan moeten worden aan de leidingen naar de radiator. Wil je vandaag nog geholpen worden door een erkende loodgieter? Dan kan dat. Met 20 minuten heb je een afspraakbevestiging in de e-mail zitten. Op een andere dag kan natuurlijk ook, je kiest dan een datum en tijd die jou het beste uitkomen en vult je gegevens in. Het regelen van de vakman doen wij. Er gaat een sms uit naar alle loodgieters bij jou in de buurt. Er is vrijwel altijd een vakman bij jou in de buurt beschikbaar om je radiator te plaatsen of te verplaatsen. Ze helpen je volgens een vast tarief dat je kan zien als je een afspraak maakt en rekenen geen voorrijkosten.