Regel nu jouw loodgieter

Radiator plaatsen

Vanaf €249 incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 2381 loodgieters in jouw regio

Bij het plaatsen van een radiator komt leidingwerk kijken. Dat is een klusje voor een expert. Het vervangen van een bestaande radiator is eenvoudiger. Het cv systeem wordt vaak afgetapt, de radiator wordt op de juiste plaats gehangen, aangesloten, en daarna wordt het verwarmingssysteem gevuld en ontlucht. Een loodgieter kan je daarbij helpen.

Regel nu jouw loodgieter
268 recensies
Waarom Zoofy?
 • Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • De plek voor jouw spoedklus!
 • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
 • Geen voorrijkosten.
 • De laatste aanvraag was 8 minuten geleden.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Radiator plaatsen

Radiator in woonkamer plaatsen

Werkt je oude radiator niet meer op het vermogen wat je gewend was? Of wil je de radiator op een andere locatie in huis hebben? Geen probleem, regel een loodgieter op onze website die jouw radiator kan vervangen. Dezelfde dag nog hebben wij van een Zoofy vakman voor jou klaarstaan. P.s., een andere dag kan natuurlijk ook altijd! 

Een radiator vervangen is niet ingewikkeld, maar moet wel zorgvuldig gebeuren. Onze loodgieters weten wel raad met jouw verwarming en in welke volgorde ze de radiatoren moeten vervangen. Als je een nieuwe radiator wil plaatsen, reken dan eerst altijd uit hoe groot de nieuwe radiator moet zijn om de ruimte te verwarmen. Onze loodgieters kunnen dit voor je doen. Maar je kunt het zelf berekenen door de volgende vuistregel: Je nieuwe verwarming moet 75 W afgeven voor elke m3 te verwarmen lucht. Als voorbeeld: Jouw woonkamer is 5 meter breed, 7 meter lang en 2.30 meter hoog. De inhoud van deze ruimte is 80.5 m3 (5 x 7 x 2.30). De radiatoren in jouw woonkamer moeten dan 6038.5 W afgeven (80.5 x 75). Let op: deze manier van rekenen is een ruwe schatting. Een loodgieter kan de berekening veel nauwkeuriger voor je doen. Laat je liever je radiator aansluiten door een loodgieter? Hij houdt in de berekening dan gelijk rekening met de isolatie van jouw woning en welke temperatuur jij prettig in huis vindt. Bekijk ook eens de mogelijkheid voor het plaatsen van radiatorfolie als je toch bezig bent met de radiator.

Radiator vervangen

Radiator plaatsen kosten

We begrijpen dat je nu nieuwsgierig bent naar de kosten van een radiator laten plaatsen. Bij Zoofy zijn we transparant over de prijzen. We werken middels een vast uurtarief. De radiator plaatsen kosten zijn mede afhankelijk van de klus die jij aanvraagt. Zijn het meerdere radiatoren? Of wil je een nieuwe plek en moet er leidingwerk verlegd worden? Dit zijn allemaal factoren waardoor de loodgieter langer bezig is om de klus uit te voeren. Een exacte prijs op voorhand voorleggen is daarom lastig. Nadat je je klusaanvraag hebt geplaatst, krijg je altijd direct contact met de vakman. Als jij hem vertelt of laat zien wat er precies moet gebeuren kan hij duidelijker jou een indicatie geven over de uiteindelijke kosten. Het overzicht van de kosten van een radiator laten plaatsen vind je hieronder.

Radiator plaatsen kosten Prijs
Radiator plaatsen €249,- 
Radiator plaatsen met spoed €324,-
servicekosten €24,95
servicekosten met spoed €24,95

Hoe plaats je een radiator?

Als je eenmaal weet hoeveel watt je nodig hebt, wordt het appeltje eitje in de bouwmarkt. Je kunt dit de loodgieter laten doen, maar je kunt voor het uitvoeren van de klus ook zelf de radiator aanschaffen. Het makkelijkste is een zelfde model radiator. Koop geen groter model, maar een type radiator met een paneel extra. Dan hoef je niets aan te passen aan de leidingen. Als je een ander model radiator wilt kan dat. De leidingen moeten dan ook aangepast worden naar de nieuwe radiator. Dat is overigens een klus die je liever over laat aan een loodgieter. Om de nieuwe radiator te plaatsen doorloop je de volgende stappen.

 1. De cv-installatie moet uitgeschakeld worden. Alle radiatoren op dezelfde en hogere verdiepingen moeten worden opengedraaid.
 2. Het water moet uit de radiator. Laat daarom het water uit de cv-installatie lopen tot de radiator die je wilt vervangen leeg is. Dit kun je zien door de afvoerkoppeling los te draaien. Als er geen water meer uitkomt, is de radiator leeg. Laat niet meer water wegstromen dan nodig is. Zo voorkom je roestvorming.
 3. Demonteer de radiator los van de ophangbeugels en draai de wartels los. Als de bevestiging aan de muur los is kan de radiator van de muur. Pas op met het morsen van roestwater uit de radiator, dit zorgt voor vlekken die lastig te verwijderen zijn.
 4. Laat de loodgieter indien nodig de leidingen verleggen. Oude leidingen dienen niet de dicht bij het plafond of de vloer te worden afgezaagd. Laat minstens 4 cm van de leiding over voor de knelfittingen.
 5. Hang de nieuwe radiator net niet waterpas op door middel van de nieuwe radiator ophangbeugels. De radiator kant met de ontluchtingsnippel dient enkele millimeters hoger te hangen dan de kant van de kraan. 
 6. Daarna kun je de radiator aansluiten: bevestig de radiatorkraan op de radiator. Voordat je dit doet, dien je teflontape aan te brengen op de schroefdraad. Wikkel de tape enkele keren om de schroefdraad met de klok mee.
 7. Schroef de (nieuwe) leidingen vast aan de radiatorkraan. 
 8. Als alles goed hangt en jij (of de loodgieter) is tevreden, schakel je de cv-ketel weer in. Vul deze weer bij met water. Daarna moet je nog de radiator nog ontluchten. De radiator is goed ontlucht wanneer je geen borrelgeluid meer hoort. 

Radiator aansluiten

Radiator aansluiten

Heb je hulp nodig bij het aansluiten van je radiator? Wanneer je een ander model of je radiator wilt verplaatsen, komt er altijd een stukje leidingwerk bij kijken. Voor passend advies kun je één van onze loodgieters inschakelen. Onze loodgieters helpen je graag. Zij hebben veel ervaring met het plaatsen en verplaatsen van radiatoren. Een loodgieter houdt er rekening mee wat de afstanden zijn die over moeten blijven. Zeker wanneer er aanpassingen gemaakt moeten worden aan de leidingen, is het inschakelen van een loodgieter geen slecht idee. Met klushulp van Zoofy weet je zeker dat het aansluiten van de radiator goed verloopt. Bovendien heb je bij Zoofy twee maanden lang garantie op je klus.

Wil je vandaag nog geholpen worden door een erkende loodgieter? Dan kan dat. Met 20 minuten heb je een afspraak bevestiging in de e-mail. Een andere dag naar keuze kan natuurlijk ook. Je kiest dan een datum en tijd die jou het beste uitkomen en vult je gegevens in. Vanaf daar regelt Zoofy de rest. Hoe het werkt? Er gaat een sms uit naar alle loodgieters bij jou in de buurt. Er is vrijwel altijd een vakman bij jou in de buurt beschikbaar om je radiator te vervangen. Ze helpen je volgens een vast tarief dat je kan zien als je een afspraak maakt en rekenen geen voorrijkosten.

Liggen er nog meer klusjes in huis?

Bij Zoofy vindt je van allerlei soorten vakmannen, die jou kunnen helpen met elke reparatie- en/of onderhoudsklus in of rondom het huis. Elektriciens, cv installateurs, dakdekkers, klusjesmannen, timmermannen, schilders, stukadoors, hoveniers en slotenmakers staan voor jou klaar. Met een pool van ruim 12.000 vakmannen is er altijd wel een vakman in de buurt die jou kan helpen bij jouw klus. Bekijk hieronder nog een greep van onze loodgietersklussen.

Per Uur

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af

Gamma
Bol.com
Kar-wei
Praxis
Hornbach