Radiator plaatsen / verplaatsen

Vanaf €65 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 310 Loodgieters bij jou in de buurt

Bij het verplaatsen van een radiator komt leidingwerk kijken. Dat is een klusje voor een expert. Het vervangen van een bestaande radiator is eenvoudiger. Het CV systeem wordt vaak afgetapt, de radiator wordt op de juiste plaats gehangen, aangesloten, en daarna wordt het verwarmingssysteem gevuld en ontlucht. Een loodgieter kan je daarbij helpen.

Nu regelen
119 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd tot 2.5 miljoen euro
  • Ruim 200.000 mensen gingen je voor.
  • De laatste aanvraag was 3 minuten geleden.
  • Er zijn vandaag 66 klusaanvragen.
  • Geen voorrijkosten.

Wij willen graag dat jij altijd blij bent met het eindresultaat van jouw klus. Daarom bieden wij 100% kwaliteitsgarantie en zijn wij verzekerd tot een bedrag van 2,5 miljoen euro. Lees meer

Deze vakmannen staan direct voor je klaar!

Deze vakmannen staan direct voor je klaar!

Radiator plaatsen en verplaatsen

Werkt je oude radiator niet meer op het vermogen wat je gewend was? Of wil je de radiator op een andere locatie in huis hebben? Geen probleem, regel een loodgieter op onze website die voor jou de radiator plaatsen of verplaatsen. Diezelfde dag nog hebben wij van Zoofy.nl een vakman voor jou gevonden. Ps, een andere dag kan natuurlijk ook altijd! 

Voor het plaatsen of verplaatsen van een radiator worden de volgende stappen doorlopen. Een loodgieter weet wat hij moet doen en in welke volgorde. Het makkelijkste is een zelfde model radiator. Als je een ander model radiator wilt kan dat. De leidingen moeten dan ook aangepast worden naar de nieuwe radiator.

De CV-installatie moet uitgeschakeld worden. Alle radiatoren op dezelfde en hogere verdiepingen moeten worden opengedraaid.

Het water moet uit de radiator, om dat water eruit te laten lopen is er een aftappunt op het laagste punt. De radiator waar het omgaat moet leeg zijn. Als deze leeg is is er genoeg water afgetapt. Een laag oud water is goed tegen roestvorming, waar vers water voor zorgt.

De wartels van het radiatorkraanhuis worden losgedraaid. Als de bevestiging aan de muur ook los is kan de radiator van de muur.

De plek waar de ophangbeugels van de nieuwe radiator komen, zullen zorgvuldig uitgemeten worden. Zodat de radiator waterpas komt te hangen.

Hang de radiator waterpas op. Dat zal voor loodgieter geen probleem zijn. Is het niet geheel waterpas dan is dat nog bij te stellen aan de ophangbeugels.

Er zal voldoende ruimte overgelaten aan de kant van de ontluchtingsnippel. Dit moet 2mm zijn.

Er zal teflontape om de schroefdraad gewikkeld worden, dit moeten een paar lagen zijn en gebeurd met de klok mee. Dit maakt het makkelijker om de draad in de radiator te draaien.

De (nieuwe) leidingen worden vastgedraaid. Een radiator heeft een aanvoer en een afvoer. De loodgieter zorgt ervoor dat deze op de juiste plek wordt aangesloten.

Als alles goed hangt en de loodgieter is tevreden, kan de CV- ketel weer ingeschakeld worden. Vul deze weer bij met water. Wat dan nog moet is de radiator open draaien om te ontluchten. De radiator is goed ontlucht wanneer je geen borrelgeluid meer hoort.

Is je radiator toen aan vervanging? Het makkelijkst is om dan hetzelfde en geen groter model te kopen. Schaf bijvoorbeeld dezelfde radiator aan maar dan wel met een extra paneel. De aansluitingen kunnen dan op dezelfde plek blijven zitten. Wil je toch een ander model of moet de radiator verplaatst worden? Dan komt er altijd een stukje leidingwerk bij kijken. Voor passend advies kun je natuurlijk ook een loodgieter inschakelen. Onze loodgieters helpen je graag. Zij hebben veel ervaring met het plaatsen en verplaatsen van radiatoren. Een loodgieter houdt er rekening mee wat de afstanden zijn die over moeten blijven. Met een loodgieter weet je zeker dat het ophangen van de radiator goed verloopt. Zeker als er aanpassingen gedaan moeten worden aan de leidingen naar de radiator. Wil je vandaag nog geholpen worden door een erkende loodgieter? Dan kan dat. Met 20 minuten heb je een afspraakbevestiging in de e-mail zitten. Op een andere dag kan natuurlijk ook, je kiest dan een datum en tijd die jou het beste uitkomen en vult je gegevens in. Het regelen van de vakman doen wij. Er gaat een sms uit naar alle loodgieters bij jou in de buurt. Er is vrijwel altijd een vakman bij jou in de buurt beschikbaar om je radiator te plaatsen of te verplaatsen. Ze helpen je volgens een vast tarief dat je kan zien als je een afspraak maakt en rekenen geen voorrijkosten.

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af