Regel nu jouw loodgieter

Afvoer aanleggen

Vanaf €75 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 1147 loodgieters in jouw regio

Soms moet de wasmachine op een andere plek komen te staan. Of wellicht ben je bezig met het verplaatsen van de keuken. Waar water wegloopt moet een afvoer worden aangelegd. Omschrijf wat er moet gebeuren en maak direct een afspraak met een loodgieter bij jou in de buurt.

Regel nu jouw loodgieter
53 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
  • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
  • De laatste aanvraag was 13 minuten geleden.
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Aanvoer en afvoer aanleggen

Ben jij een echte klusser? En ga je graag een uitdaging aan? Kom dan meer te weten over het afvoer aanleggen, de afvoer badkamer aanleggen, de afvoer keuken aanleggen, wat je zoal nodig hebt en waar je op moet letten. Is klussen minder aan jou besteed, geen zorgen, je bent niet alleen. Kom dan meer te weten over de diverse mogelijkheden en voordelen voor het afvoer aanleggen door een professional.

Boek nu een loodgieter

Afvoer badkamer aanleggen en afvoer keuken aanleggen

Er zijn verschillende soorten afvoersystemen. Zo kun je bijvoorbeeld een afvoer badkamer aanleggen, zoals voor het bad, de douchebak, het toilet, wasmachine en de wastafel. Voor de badkamer afvoer worden pvc-buizen voor gebruikt en worden aangesloten.

Daarnaast zijn er afvoersystemen voor de keuken, zoals voor de vaatwasser en wasbak. De afvoer keuken aanleggen hangt samen met diverse afvoersystemen en is vaak een ingewikkelde klus waarbij meerdere afvoersystemen samenkomen. Het water van alle afvoersystemen wordt via buizen naar de centrale afvoer gebracht waardoor het vervolgens in het riool terecht komt.

afvoer aansluiten

Kosten van afvoer afsluiten

Een afvoer aanleggen hoeft geen extreem kostenplaatje te zijn. Bij Zoofy kun je al vanaf €75 per uur incl. btw een geschikte vakman of vakvrouw vinden die jou kan helpen de afvoer vakkundig te installeren. De totale kosten van het afvoer aanleggen is echter lastig te bepalen. Zo verschilt elke klus en is er verschillend materiaal nodig. De totale kosten voor het afvoer aansluiten hangt dus samen met het benodigde materiaal, het type afvoer dat je wilt aansluiten en de bereikbaarheid van de buizen.

Verschillende diameter afvoersystemen

Binnenshuis verschillen de soorten afvoersystemen. De afmetingen van afvoerbuizen worden uitgedrukt in diameter en zijn meestal rond de 20 tot 16 millimeter. De juiste diameter is van uiterst belang voor het zorgvuldig aansluiten aan kranen en pijpen. Meet voor de installatie daarom altijd zorgvuldig de diameter van de afvoer en het aansluit punt op.

Voor het afvoer aansluiten worden pvc-buizen gebruikt. Deze buizen zijn zeer stevig en kunnen eenvoudig bewerkt worden. De pvc-buizen zijn geschikt om op vele verschillende afvoersystemen te passen. Zo zijn er pvc-buizen in de diameters 30, 40 of zelfs 110 millimeter. Ook zijn er pvc-buizen met bochten verkrijgbaar, waardoor je eenvoudig zorgt dat de afvoer in de juiste hoek kan worden verbonden.

Verstopte afvoer

Buizen kunnen verstopt raken. Hier zijn tal van redenen voor. Zo kunnen de buizen vast komen te zitten met voedselresten, haar, of met sanitaire artikelen. Gelukkig zijn er diverse manieren om een verstopte afvoer te verhelpen. Ten eerste is het van belang dat je tijdens het afvoer aanleggen zorgt voor de juiste bochten, zonder te veel knikken en hoogte verschillen. Een professionele installatie zorgt ervoor dat het water eenvoudig kan wegstromen zonder dat het water lang blijft hangen.

Mocht je na het correct afvoer aanleggen alsnog last hebben van een verstopping, dan kunnen producten zoals een gootsteenontstopper, een ontstoppersveer of een ander verstoppingsmiddel een uitkomst bieden. Met deze methode kun je ervoor zorgen dat het water weer kan wegstromen en de ophoping die zich gevormd heeft effectief kan worden opgelost. Wees echter zuinig in het gebruik van deze oplossingen. Door veelvoudig gebruik van deze methoden kunnen de afvoerbuizen beschadigd raken, wat vervolgens tot lekkage zou kunnen leiden.

Materiaal benodigdheden voor afvoer aansluiten

Voordat je aan de slag gaat met het aansluiten van een afvoer is het van belang om over de volgende materialen te beschikken:

- Geschikte pvc-buizen en sifon
- Waterpas
- Geschikte handzaag of ijzerzaag
- Pvc-lijm

Afvoer aansluiten laten uitvoeren door een professional

Het aansluiten van een afvoer is een specialistische taak dat niet voor elke klusser is weggelegd. Overweeg daarom ook goed of je tegen deze taak bent opgewassen voordat je aan de klus begint. Als je een nieuwe keuken hebt of een nieuwe badkamer hebt, dan wil je vaak ook je aanvoer en afvoer laten aanleggen. Soms op een bestaande plek of soms op een andere plek doordat de indeling verandert van je keuken of badkamer. Regel in dat geval een vakman via Zoofy die je snel helpt.

Afhankelijk van hoe ver de aansluitpunten zitten is het maken van een aanvoer en afvoer relatief eenvoudig. Als het minder dan een meter verplaatst moet worden of enkel moet worden aangesloten op bestaande punten ben je snel klaar. Reken op 1 maximaal 2 uur. Per strekkende meter ben je 15 tot 30 minuten extra kwijt. Zeker als je het netjes achter kasten weggewerkt wil hebben of zelfs (gedeeltelijk) in de muur gefreesd wilt hebben.

In elk huis is het aanleggen van een afvoer van uiterst belang. Zo zorgt de afvoer ervoor dat water naar het riool kan stromen en dat je beschikt over water uit de kraan en douche. Een afvoer aanleggen is dus noodzakelijk. Zorg ervoor dat je de afvoer altijd zorgvuldig installeert en de kans op verstoppingen, nare geurtjes of andere problemen voorkomt.

Voordelen

  • Uiteraard klinkt het aantrekkelijk om zelf de klus aan te gaan en te besparen op het uitbesteden van deze klus. Echter kun je kaak heel wat kosten besparen door het aansluiten van je afvoer door een professional uit te laten voeren. Wellicht sta je er niet zo bij stil, maar in het zorgvuldig uitvoeren van een klus, kunnen heel wat uren verloren gaan. Zonder de juiste voorbereiding en achtergrondkennis, is het uitvoeren van de aanleg een ingewikkelde opgave. Een professional heeft dit echter zo geregeld.
  • Naast dat je uren tijd bespaard, is het vaak ook stukken voordeliger om het werk door een professional te laten uitvoeren. Een vakman kan vaak materialen in bulk aanschaffen en bespaard zo op de materiaalkosten. Ook weet een professional precies werk materiaal geschikt is en welke kwaliteit van belang is. Daarmee kun je heel wat verkeerde aankopen voorkomen en dus geld mee besparen.
  • Tenslotte is de zorgvuldigheid van een professional een uiterst belangrijk voordeel. Naast de vele uren die je bespaart, en de materiaalkosten, weet je zeker dat het systeem zorgvuldig is aangesloten en voorkom je flinke problemen zoals schade of lekkage in de toekomst.

Eenvoudig je afvoer aansluiten met een handig stappenplan

Durf je zelf de strijdt aan te gaan met het aansluiten van een afvoer, neem dan de volgende tips en adviezen in acht. Zorg ervoor dat je altijd goed voorbereid te werk gaat en dat je eventuele veelvoorkomende fouten voorkomt. Daarnaast is het goed om te weten dat wanneer je weinig ervaring hebt met klussen, en je niet precies weet hoe jouw afvoer thuis verbonden is en werkt, het niet aan te raden is om aan deze klus te beginnen. Het aanleggen van een afvoer is vakmanschap en gaat heel wat uren tijd in zitten.

Stap 1: Bereid de klus goed voor

Het afvoer aansluiten is vaak een lastige klus. Uiteraard begin je het proces met het aanschaffen van het juiste materiaal en het afmeten van de benodigde buizen. Hiervoor is het van belang dat je nauwkeurig de diameter van de afvoerbuis afmeet. Over het geschikte materiaal lees je hier onder meer. Zodra je de juiste items in huis hebt, kun je aan de slag met het zorgvuldig installeren van de afvoer.

Stap 2: Zaag de buizen op maat

Haal de ijzerzaag of handzaag voor de dag en zaag de pvc-buizen in de gewenste afmetingen. Ga nauwkeurig te werk en werk eventueel met een vijl om de scherpe randen glad te maken. Let erop dat de horizontale gelegen buizen altijd geheel waterpas komen te liggen. Gebruik hiervoor een geschikt waterpas. Zodra alles op maat is gezaagd kun je de buizen met elkaar verbinden en aan elkaar tapen.

Stap 3: Lijm de stukken aan elkaar met pvc-lijm

Wanneer je alle onderdelen in elkaar hebt geschoven kun je de pvc-buizen met elkaar verbinden door pvc-lijm te gebruiken. Houdt de aan elkaar geplakte delen enkele seconde stevig vast voordat je de buizen loslaat. Controleer of alles stevig aan elkaar is gemonteerd.

Stap 4: Schroef de sifon vast

Schroef vervolgens de sifon, ook wel waterslot of zwanenhals, zorgvuldig aan het bevestigingspunt vast. Controleer of alles stevig vast zit voordat je het water aansluit. Zodra je zeker weet dat alles zorgvuldig gemonteerd is, kun je controleren of het water goed weg stroomt.

Een professional vinden

Wil je de klus graag laten uitvoeren door een professional? Dan vind je via Zoofy ongetwijfeld de geschikte kandidaat voor de klus. Het vinden van een geschikte vakman of vakvrouw hoeft geen lastige klus te zijn. Ook hoef je niet zelf oneindig veel mensen af te bellen. Kijk eenvoudig naar het aanbod van Zoofy en vindt de geschikte professional bij jou in de buurt.

Voordelen van Zoofy service afvoer aansluiten

Via Zoofy vind je eenvoudig de geschikte vakman of vakvrouw voor het afvoer aanleggen
in een handomdraai. Hierdoor hoef je niet eindeloos meer rond te bellen voor een geschikte loodgieter. Daarnaast is de klus verzekerd tot 2.5 miljoen euro en loop je geen onnodige risico’s.

Boek nu een loodgieter

Bekijk hier nog enkele loodigetersklussen waar je onze loodgieters voor kunt inschakelen

Halve Dag
Halve Week

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af