Regel nu jouw loodgieter

Lekkage toilet oplossen

Vanaf €75 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 883 loodgieters in jouw regio

Wanneer er vanuit het niets een plasje water onder de toiletpot ligt is er waarschijnlijk sprake van een lekkage. Dit kan aan de afvoer liggen. Meestal moet er een ‘mof’ worden vervangen. Maak een afspraak met een loodgieter in de buurt. De wc die lekt is dan snel opgelost.

Regel nu jouw loodgieter
280 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
  • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
  • De laatste aanvraag was 9 minuten geleden.
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Lekkende WC / Lekkage aan toilet

Loop je het toilethok in en zie je water rondom de onderkant van het toilet? Grote kans op een lekkende wc. Het kan zijn dat je een lekkage aan de toiletpot zelf hebt of de stortbak. De oorzaak van een lekkage kan in een aantal zaken zitten. Het kan zijn dat de afvoer niet op de juiste manier is aangesloten. Of er is materiaal versleten na een x-aantal jaar. Bij een zwevend toilet zit het probleem vaak in de afvoer. Omdat het een andere aansluiting moet zijn dan bij een staand toilet. Zit het probleem in de stortbak dan is het verhelpen van de lekkage niet de meest uitgebreide klus. Is de lekkage echt aan de wc-pot zelf dan is het een ander verhaal. De wc zal dan helemaal losgemaakt moeten worden, om dan van zijn plek te worden gehaald. Via onze website regel je een loodgieter die je kan helpen. Omdat de oorzaak van een lekkage aan het toilet niet direct te zien is, maakt de loodgieter gebruik van een endoscoop camera. Daarmee kan hij de lekkage opsporen zonder veel hak en breekwerk. Zo kan de loodgieter netjes werken en zit jij niet met de rotzooi. 

Hoe wordt een toiletlekkage opgelost?

Om de lekkage in het toilet te verhelpen zal de toiletpot helemaal losgemaakt moeten worden. Dit is niet heel lastig maar wel een tijdrovende klus. De loodgieters die aangesloten zijn bij Zoofy weten als geen ander hoe ze deze klus het beste moeten uitvoeren.

Stappen lekkage toilet

Allereerst zal al het water uit de stortbak en de toiletpot moeten. Als al het water weg is wordt de stortbak voorzichtig van de pot losgemaakt, tenzij deze aan de muur bevestigd is. De schroeven waarmee het toilet vastzit aan de vloer worden dan losgedraaid. Als de toiletpot van zijn plek is, komen er pijpverbindingen vrij. Deze moeten schoongemaakt worden. Daarna moet het manchet vervangen worden. Dit manchet zorgt ervoor dat er een waterdichte verbinding ontstaat tussen de afvoer en het toilet.

Het toilet zal dan weer op dezelfde manier als het eraf gehaald is, teruggeplaatst worden. Vervolgens wordt alles weer teruggeplaatst en aangesloten. De loodgieters waar wij mee samenwerken weten hoe ze deze klus aan moeten pakken, of het nu een vast of zwevend toilet is. Zij hebben veel ervaring met lekkages en vele andere loodgietersklussen. Het tarief wat berekend wordt voor deze klus, kun je zien op het moment dat je de afspraak maakt. Onze loodgieters zijn lokale vakmannen. Daardoor berekenen zij geen voorrijkosten.

 

Boek nu een loodgieter

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af