Leidingwerk

Vanaf €65 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 278 Loodgieters bij jou in de buurt

Meten, op maat snijden, ontbramen en koppelstukken. Bij leidingwerk komt heel wat kijken. Bij het plaatsen van een nieuwe kraan, wasmachine of keuken ontkom je er meestal niet aan. Omschrijf jouw klus en maak direct een afspraak met een loodgieter in de buurt.

Nu regelen
73 recensies

Hoe werkt Zoofy?

Selecteer een klus of dienst

Per uur kan ook. Spoed? Geen probleem!

Vakmensen krijgen een melding

Als een vakman bij jou in de buurt de klus pakt krijg je een bevestiging

De vakman komt bij je langs

En klaart de klus! Daarna ontvang je van ons een factuur.

Eenvoudig achteraf betalen

Je betaalt Zoofy achteraf via Tikkie of iDeal

Meer dan 3.000 vakmannen

Meer dan 3.000 vakmannen

Geen voorrijkosten, er komen alleen lokale vakmannen bij je langs

Meer dan 15.000 reviews

Meer dan 15.000 reviews

Huiseigenaren zoals jij beoordelen onze vakmannen met een 9,2/10

Betaal achteraf

Betaal achteraf

Betaal achteraf direct via Tikkie of iDeal

Recensies van klanten over onze Loodgieters die gewerkt hebben aan Leidingwerk

Leidingwerk wordt gemiddeld beoordeeld als 4,7 van 5 sterren met meer dan 73 recensies

Marco uit Ugchelen
donderdag 9 mei 2019

Klus uitstekend uitgevoerd, erg vriendelijk, stipt en een vakman.

Annemarie uit 's-Gravenhage
donderdag 25 april 2019

Ingmar was netjes op tijd. Hij heeft goed werk geleverd, door vervanging van de oude leiding en sifon loopt het water in mijn wastafel weer prima door, en zonder lekken. Prima opgelost.

Felicitas uit Beverwijk
vrijdag 19 april 2019

Probleem was toch wat omvangrijker dan gedacht (langere loden leiding). Super tijdelijke oplossing gemaakt (tegen een eerlijk tarief)en binnenkort samen werken aan een permanente oplossing. Goed contact vooraf gehad en goed op de hoogte gehouden gedurende het werk.

Rick uit Renkum
woensdag 20 maart 2019

Heel snel en erg behulpzaam. Topper. Gr Rick

Hanneke uit Rotterdam
vrijdag 8 maart 2019

Wij zijn echt heel tevreden - klus goed geklaard, plezierig iemand, perfecte service. Dank!!!

Henk uit Rozenburg
woensdag 6 maart 2019

Ruud is een correcte vent, die goed luistert, adviseert en vertrouwen geeft! Wij waren erg blij met deze vakman!

Mila uit Hoofddorp
maandag 4 maart 2019

De klus is geklaard. Jan is een uitstekende vakman die zijn werk goed kent. Hij heeft alles keurig vervangen en weer netjes opgeleverd. Bovendien vond ik Jan een heel sympathieke amicale man. Mocht ik weer een klus hebben dan zal ik zeker het bedrijf Zoofy waar hij voor werk inschakelen. Ik geef Jan een 9

Arie uit Vianen
woensdag 27 februari 2019

Ja, de klus was binnen een half uur geklaard. Wij blij. Goed werk geleverd! Arie Post

De Loodgieters van Zoofy zijn hier aan het werk

Bij Zoofy staan de volgende vakmensen voor je klaar!

Leiding verleggen / leidingwerk

Het verleggen van een leiding kan een ingewikkeld klusje zijn. Je hebt bijvoorbeeld het juiste gereedschap nodig en moet wel enig verstand van leidingwerk hebben. Het is voor onze loodgieters een van de meest veelvoorkomend klusjes. 

Een waterleiding (of gasleiding) verleggen kan noodzakelijk zijn wanneer je bijvoorbeeld een extra kraan wilt laten plaatsen. Of een stuk oude leiding moeten vervangen worden. Denk bijvoorbeeld aan een oude loden leiding die moet worden vervangen voor een nieuwe koperen leiding. 

Voordat het begint met verleggen van een leiding sluit je altijd eerst de hoofdkraan af. Dit voorkomt lekkages wanneer er een leiding wordt doorgezaagd of gesneden. Zorg er daarna altijd voor dat alle waterleidingen goed leeg zijn. Dit doe je door alle kranen in huis open te zetten totdat er geen water meer uit komt. Vergeet je dit dan loop je bij het losmaken van een water punt dat er alsnog liters water uit de leiding over je vloer stroomt met mogelijk waterschade als gevolg. 

Tegenwoordig heb je de keuze uit verschillende soorten nieuwe leidingen. Je kunt een ouderwetse koperen buis gebruiken. Maar er is ook een flexibele waterleiding op de markt. Deze laatste is erg snel aan te leggen want makkelijk te buigen. Voor de verbinding van dit soort flexibele leidingen maak je gebruik van speciaal daarvoor bestemde koppelingen. Dit soort kunststof leidingen zijn ook geschikt voor de aanleg van een nieuwe keuken of badkamer. Maar wanneer ze niet zijn weg te werken achter de muur of koof ziet het er allemaal niet zo netjes uit. Dat is dus wel een overweging waard. Wel zijn ze geschikt voor zowel koud en warm water. Voor gas gebruik je altijd een koperen buis!

Voordat je begint met het verplaatsen van leidingen is het ook altijd aan te raden om eerst uit te tekenen hoe de leidingen moeten komen te liggen. Het is ook altijd belangrijk om de afstand tussen verschillende koppelingen goed te meten. Meet je een afstand te kort dan is dat zonde van het materiaal. Bij flexibele leidingen is het met name noodzakelijk om deze recht af te knippen en te ontbramen. Dat doe je met een speciaal apparaat. Het voorkomt lekkages bij een koppeling want zorgt ervoor dat de waterleiding goed wordt afgesloten. 

Wanneer een leiding goed in het zicht komt te liggen zullen de meeste mensen kiezen voor koperen leidingen. Dit oogt netter als is het wel bewerkelijker om dan snel een waterleiding aan te leggen. Om een koperen leiding te buigen heb je speciaal gereedschap nodig. Voor een professionele loodgieter is dit standaard uitrusting die hij vrijwel altijd in zijn bus heeft liggen. Een flexibele leiding kun je met een speciale snijder simpel op maat maken. Een koperen leiding zul je moeten zagen. Of de loodgieter gebruikt daarvoor een pijpsnijder. 

Het verleggen van een waterleiding heeft vaak als gevolg dat je ook de afvoer moet aanpassen of verplaatsen. Zeker wanneer de ruimte eerder niet in gebruik was als keuken of badkamer. Vaak komt er dan wat breekwerk bij kijken zodat je een leiding voor de afvoer onder de nog te plaatsen vloer legt. Dit is meestal een vrij ingrijpende klus waarvoor je liever een expert inschakelt. 

Voor hulp bij alle soorten leidingwerk kun je via onze website 24 uur per dag een beroep doen op onze loodgieters. Wij hebben een landelijk netwerk van vakmannen die voor je klaar staan. Jij bepaalt daarbij zelf wanneer je geholpen wilt worden. Dat is zeker handig wanneer je aan een strakke planning gebonden bent in verband met de levering van een nieuwe keuken. Maar ook voor het verleggen van slecht een klein stukje leiding kun je een beroep op ons doen.