Regel nu jouw loodgieter

Gas- waterleiding verleggen / aanleggen

Vanaf €75 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 1603 loodgieters in jouw regio

Meten, op maat snijden, ontbramen en koppelstukken. Bij leidingwerk komt heel wat kijken. Bij het plaatsen van een nieuwe kraan, wasmachine of keuken ontkom je er meestal niet aan. Omschrijf jouw klus en maak direct een afspraak met een loodgieter in de buurt.

Regel nu jouw loodgieter
413 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • De plek voor jouw spoedklus!
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
  • De laatste aanvraag was 5 minuten geleden.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Gasleiding verleggen

Het verleggen van een gasleiding kan een ingewikkeld klusje zijn. Je hebt bijvoorbeeld het juiste gereedschap nodig en moet wel enig verstand van leidingwerk hebben. Het is voor onze loodgieters een van de meest veelvoorkomend klusjes. Een waterleiding (of gasleiding) verleggen kan noodzakelijk zijn wanneer je bijvoorbeeld een extra kraan wilt laten plaatsen. Of een stuk oude leiding moeten vervangen worden. Denk bijvoorbeeld aan een oude loden leiding die moet worden vervangen voor een nieuwe koperen leiding. 

Voordat het begint met verleggen van een leiding sluit je altijd eerst de hoofdkraan af. Dit voorkomt lekkages wanneer er een leiding wordt doorgezaagd of gesneden. Zorg er daarna altijd voor dat alle waterleidingen goed leeg zijn. Dit doe je door alle kranen in huis open te zetten totdat er geen water meer uit komt. Vergeet je dit dan loop je bij het losmaken van een water punt dat er alsnog liters water uit de leiding over je vloer stroomt met mogelijk waterschade als gevolg.

Boek nu een loodgieter

Verschillende soorten gasleidingen en waterleidingen

Tegenwoordig heb je de keuze uit verschillende soorten nieuwe leidingen. Je kunt een ouderwetse koperen buis gebruiken. Maar er is ook een flexibele waterleiding op de markt. Deze laatste is erg snel aan te leggen want makkelijk te buigen. Voor de verbinding van dit soort flexibele leidingen maak je gebruik van speciaal daarvoor bestemde koppelingen. Dit soort kunststof leidingen zijn ook geschikt voor de aanleg van een nieuwe keuken of badkamer. Maar wanneer ze niet zijn weg te werken achter de muur of koof ziet het er allemaal niet zo netjes uit. Dat is dus wel een overweging waard. Wel zijn ze geschikt voor zowel koud en warm water. Voor gas gebruik je altijd een koperen buis!

Verplaatsen gasleidingwerk

Voordat je begint met het verplaatsen van leidingen is het ook altijd aan te raden om eerst uit te tekenen hoe de leidingen moeten komen te liggen. Het is ook altijd belangrijk om de afstand tussen verschillende koppelingen goed te meten. Meet je een afstand te kort dan is dat zonde van het materiaal. Bij flexibele leidingen is het met name noodzakelijk om deze recht af te knippen en te ontbramen. Dat doe je met een speciaal apparaat. Het voorkomt lekkages bij een koppeling want zorgt ervoor dat de waterleiding goed wordt afgesloten. 

Wanneer een leiding goed in het zicht komt te liggen zullen de meeste mensen kiezen voor koperen leidingen. Dit oogt netter als is het wel bewerkelijker om dan snel een waterleiding aan te leggen. Om een koperen leiding te buigen heb je speciaal gereedschap nodig. Voor een professionele loodgieter is dit standaard uitrusting die hij vrijwel altijd in zijn bus heeft liggen. Een flexibele leiding kun je met een speciale snijder simpel op maat maken. Een koperen leiding zul je moeten zagen. Of de loodgieter gebruikt daarvoor een pijpsnijder. 

Het verleggen van een waterleiding heeft vaak als gevolg dat je ook de afvoer moet aanpassen of verplaatsen. Zeker wanneer de ruimte eerder niet in gebruik was als keuken of badkamer. Vaak komt er dan wat breekwerk bij kijken zodat je een leiding voor de afvoer onder de nog te plaatsen vloer legt. Dit is meestal een vrij ingrijpende klus waarvoor je liever een expert inschakelt. 

Soms kan het voorkomen dat er je een waterleiding moet aanleggen of een waterleiding moet verleggen. Dit een echte klus voor vakmannen. Het lijkt heel simpel, maar het moet zeer vakkundig en zorgvuldig gebeuren om latere problemen uit te sluiten. Wij van Zoofy bespreken hieronder een aantal zaken omtrent het aan- of verleggen van waterleidingen, kosten en waarom je voor onze vakmannen zou kunnen kiezen.

water - gasleiding verleggen

Kosten leidingen verleggen

De kosten van leidingen verleggen hangen af van verschillende zaken. Zo zijn de kosten meestal per uur en daar komen ook de kosten voor het benodigde materiaal en de voorrijkosten bij. Een waterleiding aanleggen wordt vaak door een loodgieter gedaan. Een loodgieter vraagt gemiddeld €40 tot €70 per uur. Echter verschillen de kosten natuurlijk door de omvang en locatie van de klus. Hieronder vind je een schema waarin je alles overzichtelijk ziet staan.

Gemiddelde kosten waterleiding aanleggen

Bekijk hieronder de prijzen voor het aanleggen van waterleidingen voor verschillende ruimtes.

Waterleiding in verschillende ruimtes Kosten
Waterleiding aanleggen in toilet €60 tot €300
Waterleiding aanleggen in keuken €200 tot €550
Waterleiding aanleggen in badkamer €250 tot €600
Waterleiding aanleggen onder de vloer €100 tot €300
Buitenkraan aanleggen kosten: €150 tot €350
   
Tot 1,5 meter €300 tot €400
2 meter €600 tot €750

Waar zit de meeste tijd en waar zitten de kosten in?

De tijd die een vakman nodig heeft om een waterleiding te verleggen of aan te leggen hangt af van een aantal zaken, zoals het soort leiding, of er warm of koud water doorheen stroomt, wat de afstand tot de hoofdleiding is en de toegankelijkheid van de plek. Dit wordt hieronder kort toegelicht.

Soort klus

Hoe lang is de leiding, moet hij de waterleiding aanleggen of een waterleiding verleggen? Moet hij loden leidingen vervangen? Waar is de klus? Is het met spoed? Allemaal vragen die invloed hebben op de kosten en tijdsduur van de klus. Hoe meer werk, hoe meer tijd en dus ook hoe hoger de prijs.

Afstand tot de hoofdleiding

De afstand tot de hoofdleiding bepaalt hoeveel water er moet worden afgetapt. Hoe meer dat is, hoe meer tijd het kost. Ook is de grootte van de betreffende ruimte van belang; hoe groter, hoe langer de leidingen moeten zijn. Dit kost meer tijd en dat zie je aan het eindbedrag.

Koud of warm water

Wanneer het om koud water gaat, is een enkele waterleiding aanleggen meestal al voldoende. Maar wanneer er ook warm water nodig is, zoals in de badkamer of keuken, is de loodgieter twee keer zo lang bezig. Hij moet immers een dubbele waterleiding aanleggen en dat kost dubbel zo veel tijd.

Wegwerken van de leidingen

De meeste mensen willen dat leidingen niet in zicht zijn. De loodgieter moet deze dan dus ook wegwerken. Er gaat meer tijd inzitten en dus liggen de kosten hoger. Het type materiaal in de muren zorgen voor een verschil een tijdsduur, want hout is makkelijker om in te boren dan steen of beton. Dat zal dan ook meer tijd in beslag nemen.

Extra kosten

Waar is de exacte locatie waar je je waterleiding wilt aanleggen? Is deze plek makkelijk te bereiken of wat lastiger. Is de ruimte al leeg of moet hij dit zelf nog doen? Hoe meer tijd de vakman kwijt is, hoe hoger de prijs. Zorg er dus voor dat de vakman meteen aan de slag kan. Is de klus met spoed, dan worden daar meestal ook kosten voor gerekend. Zoofy rekent geen voorrijkosten, dus hier bespaar je weer. Wij werken met lokale loodgieters zoals in Haarlem of Almere.

Soorten materialen

Het soort materiaal dat gebruikt wordt, kan ook de tijdsduur beïnvloeden. Tegenwoordig worden er veel leidingen van kunststof gebruikt. Een nadeel hiervan is dat de leidingen niet helemaal recht zijn en dat zie je terug in de afwerking. Vaak moet dit dan worden weggewerkt, waar extra tijd en kosten in gaat zitten. Sommige kunststof leidingen bevatten tyleen, wat niet geschikt is voor warm water of de drinkwaterleiding. Het voordeel is dat het in een zachte en harde variant te verkrijgen is. Vooral voor een klus met veel bochten, zorgt de zachte variant voor veel tijdwinst.

Loden leidingen vervangen

Oude leidingen van vroeger bestaan nog uit lood. Lood brengt verschillende gezondheidsrisico's met zich mee voor bijvoorbeeld zwangere vrouwen en jonge kinderen. Hierdoor moeten loden leidingen vervangen worden door een ander materiaal, zoals kunststof, staal of koper. Ook wanneer je geen zwangere vrouwen of jongere kinderen in huis hebt is het vaak belangrijk om loden leidingen te vervangen, vanwege de ouderdom. Ze hangen er vaak al ruim 60 jaar en zijn daardoor aan de nodige vervanging toe. Het vervangen en verwijderen van loden leidingen is een dure klus. Het kan oplopen tot gemiddeld €14.000 per woning en daar ben jij als eigenaar verantwoordelijk voor.

Buitenkraan aanleggen kosten

Misschien wil je buiten een extra kraan hebben om het gazon verderop in de tuin te kunnen besproeien of makkelijker de auto te kunnen wassen. Ook dat moet door de vakman gebeuren. Bij een buitenkraan aanleggen kunnen andere kosten om de hoek komen kijken. De kosten hiervoor liggen gemiddeld tussen de €150 en €350. Dat is meestal inclusief het isoleren van de leidingen om te voorkomen dat de leiding bevriest in de winter.

Waarom laat je je waterleiding aanleggen door Zoofy?

Bij Zoofy werken we uitsluitend met echte vakmannen die weten waar ze mee bezig zijn. Ze bieden hun diensten tegen een eerlijke prijs aan en zijn pas tevreden als jij dat ook bent. Zoofy levert een garantie op de klussen, waardoor jij niet bang hoeft te zijn voor onkosten, dat nemen wij voor onze rekening. Je kunt eenvoudig je klusaanvraag indienen en een vakman bij jou uit de buurt neemt contact met je op. Snel, doeltreffend en een 100% tevredenheidsgarantie, dat is waar Zoofy voor staat.

Boek nu een loodgieter

Hulp bij het verleggen bij leidingwerk

Voor hulp bij alle soorten leidingwerk kun je via onze website 24 uur per dag een beroep doen op onze loodgieters. Wij hebben een landelijk netwerk van vakmannen die voor je klaar staan. Jij bepaalt daarbij zelf wanneer je geholpen wilt worden. Dat is zeker handig wanneer je aan een strakke planning gebonden bent in verband met de levering van een nieuwe keuken. Maar ook voor het verleggen van slecht een klein stukje leiding kun je een beroep op ons doen.

Leiding Persen
Lekkende Wc

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af

Gamma
Bol.com
Kar-wei
Praxis
Hornbach