Vaatwasser aansluiten / inbouwen

Vanaf €65 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 187 Loodgieters bij jou in de buurt

Een nieuwe vaatwasser aangeschaft en liggen alle leidingen in de buurt, dan is het nieuwe apparaat vaak al binnen 1 uur aangesloten. Ook als er iets meer werk bij komt kijken kan een vakman je helpen. Omschrijf je klus en maak een afspraak met een loodgieter in de buurt.

Nu regelen
43 recensies

Hoe werkt Zoofy?

Selecteer een klus of dienst

Per uur kan ook. Spoed? Geen probleem!

Vakmensen krijgen een melding

Als een vakman bij jou in de buurt de klus pakt krijg je een bevestiging

De vakman komt bij je langs

En klaart de klus! Daarna ontvang je van ons een factuur.

Eenvoudig achteraf betalen

Je betaalt Zoofy achteraf via Tikkie of iDeal

Geen voorrijkosten

Geen voorrijkosten

Er komen alleen lokale vakmannen bij je langs.

Alleen de beste vakmensen

Alleen de beste vakmensen

Klanten beoordelen onze vakmannen met een 9,2/10

Betaal achteraf

Betaal achteraf

Betaal achteraf direct via Tikkie of iDeal

Recensies van klanten over onze Loodgieters die gewerkt hebben aan Vaatwasser aansluiten / inbouwen

Vaatwasser aansluiten / inbouwen wordt gemiddeld beoordeeld als 4,8 van 5 sterren met meer dan 43 recensies

Dijkhof uit Rotterdam
donderdag 21 februari 2019

Verstaat zijn vak.Goed werk geleverd

Broos uit Roosendaal
donderdag 31 januari 2019

De klus is vakkundig door Onur geklaard. Hij was erg vriendelijk en professioneel. Zeer tevreden over Onur. Hij reageerde ook heel snel op mijn advertentie. Een topper!

Tolunay uit Arnhem
donderdag 24 januari 2019

Het is zeer goed geklaard, ben er blij mee dat ik nu de vaatwasser kan gebruiken! TOP!

Astrid uit Rotterdam
dinsdag 22 januari 2019

Super goede ervaring! Eric is vriendelijk, professioneel en stipt. Klus perfect uitgevoerd. Kan hem iedereen aanraden!

Fokke uit Amsterdam
vrijdag 18 januari 2019

Achraf is een topper! Hij werkt snel, komt optijd en levert mooi werk af.

Gonnie uit Amsterdam
donderdag 20 december 2018

Ruime kennis van zaken, meedenkend en prettig gezelschap

Quinn uit Geleen
woensdag 28 november 2018

Was een fijne vakkundige vakman! Houd zich aan de gemaakte afspraken volgens de tijdsvlak. En hij kijkt naar de goedkoopste en voordeligste manier voor de klant kwa aansluiting. Bij ons ging het om een vaatwasser aansluiting met afvoer en water. In eerste instantie moest de hele keuken los. Maar al gauw kwam hij met een goede oplossing om het bij de CV te maken scheelde wel even een hoop poen! Super bedankt normaals.

Jolanda uit 's-Gravenhage
vrijdag 2 november 2018

Prima vakman, snel en hardwerkend. En vooral ook betrouwbaar en kwam zijn afspraken na. Chapeau. Als centraal beheer zo dit nieuwe product gestalte geeft, dan blijf ik gaan voor centraal beheer. Met vriendelijke groet Servaas Sinnecker Rotterdam

De Loodgieters van Zoofy zijn hier aan het werk

Bij Zoofy staan de volgende vakmensen voor je klaar!

Hoe moet ik een vaatwasser aansluiten?

Zo moet je een vaatwasser aansluiten


Steeds maar die borden en glazen afwassen, wat een vervelend werk... Je bent er helemaal klaar mee en wilt een vaatwasser kopen, en daarna natuurlijk aansluiten. Maar hoe doe je dit? Wij kunnen je daarbij helpen! We hebben hier instructies voor je, zodat je gemakkelijk zelf je vaatwasser kan aansluiten.

Deze instructies zijn wat globaal, zodat ze op de meeste modellen van toepassing zijn. Volg de onderstaande instructies stap voor stap en dan heb je hopelijk snel een werkende vaatwasser.

Stappenplan:

 1. Boor de juiste gaten in de keukenkastjes, naast de locatie waar de vaatwasser moet komen te staan. Er moeten twee gaten komen van minimaal 75 mm. Een bovenaan en een gat onderaan de zijkant, dicht tegen de muur aan.
 2. Zorg er voor dat de afvoerslang van de vaatwasser goed vast zit en verbindt deze vervolgens met de waterafvoer.
 3. Ze hem daarna vast met, bijvoorbeeld, een speciale klem of rubber.
 4. In sommige gevallen kun je gemakkelijk de slang in de afvoer stoppen zonder deze vast te zetten, maar voor de zekerheid raden we aan om de slag toch vast te zetten.
 5. Stop daarna de slang minimaal 10 tot 15 cm in de afvoer, maar als je ruimte genoeg hebt niet tot het einde. Als het water namelijk niet snel genoeg kan weglopen komt het terug en gaat het uit de afvoer lopen.
 6. Als de waterafvoer nog niet aanwezig is, kun je gemakkelijk deze maken bij de afvoer van de waterbak in je aanrecht. Je koopt dan in de bouwmarkt een Y-splitsing met lijm, knelkoppeling en een sifon.
 7. Nu kun je de waterslang aansluiten. De waterslang moet je aansluiten op de waterleiding. Deze kun je vinden bij de warm en koud water kleppen. Draai hem voor de zekerheid goed vast met een moersleutel.
 8. Als je een waterstop hebt, monteer je deze eerst op de waterslang en vervolgens sluit je de slang met waterstop aan op de waterleiding. De meeste slangen hebben tegenwoordig een vaste waterstop.
 9. Sluit hierna de stroom aan. Bij voorkeur sluit je de stroom aan op een contact boven de grond en niet in de buurt van de waterafvoer en de watertoevoer. Dit is om contact met water te vermijden.
 10. Probeer al het bovenstaande te doen zolang de vaatwasser uit de nis staat. Vaak zijn de leidingen al lang genoeg.
 11. Als je de vaatwasser naar binnen gaat schuiven (in de nis), dan stel je de voetjes, zodat de vaatwasser stevig en waterpas komt te staan.
 12. LET OP! Zorg dat er tijdens het naar achteren schuiven van de vaatwasser geen bochten of knikken in de slangen komen.
 13. Tenslotte controleer je tijdens, en na de eerste afwasbeurt, of alles nog steeds droog is en er geen water meer in de vaatwasser zelf staat. Als dit allemaal goed is gegaan dan heb je een vaatwasser goed aangesloten, gefeliciteerd!

Is het toch niet helemaal gelukt met aansluiten? Of laat je het toch liever door een vakman uitvoeren? Dat kan gemakkelijk via Zoofy.nl. Wij werken met geselecteerde vakmensen en kunnen dit probleem gemakkelijk voor je oplossen! We rekenen ook geen voorrijkosten, wat ook wel weer fijn is voor de portemonnee.