Regel nu jouw loodgieter

Vaatwasser verstopt

Vanaf €109 incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 912 loodgieters in jouw regio

Wanneer het water uit de vaatwasser niet goed wegloopt of het water in de gootsteen tijdens het draaien omhoog komt, is er sprake van een verstopping. De oorzaak is vaak vuil en zeepresten die de afvoer blokkeren. Maak een afspraak met een loodgieter in de buurt die de verstopping voor een vast tarief oplost.

Regel nu jouw loodgieter
52 recensies
Waarom Zoofy?
 • Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
 • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
 • De laatste aanvraag was 3 minuten geleden.
 • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
 • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Vaatwasser verstopt

Laat de vaatwasser ontstoppen door een Zoofy loodgieter

Een vaatwasser is een zeer handig hulpmiddel in ons dagelijks leven. Het is heerlijk om zelf de afwas niet meer te moeten doen en hiervoor nu gewoon op een knopje te kunnen drukken, een uurtje te wachten en klaar is kees. Het is dan ook erg frustrerend wanneer de vaatwasser kapot is, omwille van een verstopping bijvoorbeeld. Een vaatwasser ontstoppen is niet altijd zo voor de hand liggend omdat zo'n verstopping verschillende oorzaken kan hebben. Wij, van Zoofy hebben altijd een erkende loodgieter bij jou in de buurt ter beschikking om jouw verstoppingsprobleem zo snel mogelijk te verhelpen. 

Boek nu een loodgieter

Oorzaken van een verstopte vaatwasser

Hieronder vind je de meest voorkomende oorzaken van verstopte vaatwassers.

Verstopte sproeiarmen

Het kan zijn dat een vaatwasser die verstopt is, te kampen heeft met geblokkeerde sproeiarmen. Deze blokkade kan bijvoorbeeld ontstaan door stukjes gebroken glas die rondzweven in jouw vaatwasser. Wanneer de sproeiarmen van je afwasmachine verstopt zijn, komt het water terecht in de spleetjes tussen de deur met lekkage tot gevolg. Ook kan je keuken flink beschadigd geraken door al deze wateroverlast.

De afvoer zelf is verstopt

Wanneer de afvoer van de vaatwasser verstopt is geraakt, komt dit meestal door zeep - en etensresten. Het vieze water zal daardoor in de machine blijven staan en naast een vaatwasser die verstopt is, zal je ook nog eens hinder ondervinden van onaangename geurtjes.

De afvoerslang werkt niet

Een vaatwasser die verstopt zit, kan ook te wijten zijn aan een probleem met de afvoerslang. Verstopping in deze slang komt evenzeer tot stand door het opstapelen van zeep - en etensresten en dan vooral door vetresten. Soms wordt dit probleem echter veroorzaakt door de positie van de slang. Wanneer de afvoerslang in een knik zit, kan het water er niet goed doorheen en zal dit ook automatisch tot verstopping leiden. Denk maar een gebogen tuinslang, die laat ook amper water door.

Het verhelpen van een verstopping van een vaatwasser is allesbehalve simpel en dit kan een zeer moeizame en vooral een erg onhygiënische karwei zijn. Zoofy heeft hier speciaal getrainde loodgieters voor in dienst die eender welk probleem onder de noemer "Vaatwasser verstopt" binnen de kortste keren op kunnen lossen.

Vaatwasser verstopt

Waarom kiezen voor Zoofy wanneer je vaatwasser verstopt is

Bij ons komen alleen de beste vakmannen aan de slag. Onze loodgieters worden volledig gescreend voordat wij overgaan tot aansluiting op het platform van onze klusjesmannen om jou op deze manier, een professionele service te garanderen. Wij werken steeds met vaste uurtarieven, ook voor een vaatwasser die verstopt zit weet je bij ons vanaf het moment dat je belt voor deze klus, hoeveel dit jou precies gaat kosten. Wanneer je vaatwasser kapot is, wil je dit ongetwijfeld per direct opgelost zien. Niets is zo vervelend als zelf terug moeten gaan staan afwassen nadat je al jarenlang gewend bent aan het comfort van een vaatwasmachine. Aangezien wij bij Zoofy met erkende vakmensen afkomstig uit heel Nederland werken, kunnen wij jou vrijwel direct een loodgieter sturen om jouw vaatwasser te herstellen. Onze website is 24/7 actief en wij zullen jouw aanvraag dus binnen de kortste keren zien.

Hoe gaat Zoofy te werk

 • Breng ons op de hoogte: Een Zoofy loodgieter aanvragen kan op een snelle en eenvoudige manier via onze website. Klik op de button regel een vakman. Nadien dien je je adres in te geven en ons te laten weten wanneer je onze klusjesman graag bij jou thuis ontvangt. Zoals eerder al aangegeven, zijn wij gespecialiseerd in spoedklussen. Een vaatwasser laten repareren met spoed betekent dat er dezelfde dag nog een vakman ter plaatse zal zijn. Is het iets minder dringend of heb je een andere afspraak en wil je daarom liever wachten tot de volgende dag? Je kan ook zelf jouw beschikbare dagen en tijdstippen ingeven. Op deze manier ontvang je onze service wanneer het jou past. Klik daarna op de optie "Klus aanvragen" om af te ronden. Heb je in het verleden al eens een beroep gedaan op een Zoofy klusjesman en heb je ons telefoonnummer inmiddels bewaard in jouw mobieltje? Ook telefonisch zijn wij altijd bereikbaar voor het reserveren van een klus.
 • Wij ontvangen jouw aanvraag: De vakmannen van Zoofy zien de verstopte vaatwasser klus en de eerste die reageert die komt bij jou langs om de vaatwasser te maken. 
 • Bezoek van onze loodgieter: Onze loodgieter zal bij jou aan de deur staan op het door jou gewenst tijdstip en zal je verstopte afvoer zo snel mogelijk verhelpen.

Tips voor het voorkomen van een verstopte afvoer

Er zijn ook een aantal dingen die je zelf kunt doen om ervoor te zorgen dat je vaatmachine niet verstopt geraakt:

 • Kies voor poeder: Meer dan eens raakt de afvoer van de vaatwasser verstopt door het gebruik van afwasblokjes. Kies daarom voor los zout, glansspoelmiddel en poeder in plaats van afwasblokjes.
 • Geef onderhoud aan je vaatwasser: Een vaatwasser ontstoppen is lastig. Het regelmatig schoonmaken van het filter helpt bij het voorkomen van ontstoppingen. Het filter zorgt er tenslotte voor dat de pomp van de vaatwasmachine intact blijft. Ook de sproeiarmen zouden regelmatig zuiver gemaakt moeten worden. Je kan deze gemakkelijk van de machine afdraaien en ze onder de kraan, met heet water, afspoelen. Ga nauwkeurig na of alle etensresten volledig verdwenen zijn vooraleer ze terug in je vaatwasser te plaatsen.
 • Opgepast met aardappelresten: Veel mensen spoelen hun borden niet af vooraleer deze in de vaatwasmachine te plaatsen. Vaak is dit ook niet nodig maar wanneer je aardappelen gegeten hebt, zou je dit echter wel moeten doen. Aardappelen hebben de eigenschap de enzymen van het afwasmiddel of van de zeep te absorberen waardoor vuil in de machine blijft zitten.
 • Opgepast met de temperatuur: We willen allemaal besparen, dat is logisch. Daarom laten we onze vaatwasser meestal op de spaarstand, door sommigen beter gekend als de "ecomodus", draaien. Toch heeft een afwasmachine het ook regelmatig nodig op een hoge temperatuur te functioneren, zodat de zeep goed opgelost wordt en de afvoer van je vaatwasser niet verstopt kan geraken.

Boek nu een loodgieter

Zoofy spoedservice voor een loodgieter

Is de afvoer van jouw vaatwasser verstopt en wil je deze storing liefst zo snel mogelijk opgelost hebben? Geef ons dan onmiddellijk een belletje of vul snel een online - aanvraagformulier in, zodat wij jou als de bliksem één van onze ervaren loodgieters kunnen sturen!

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af