Elektricien gezocht?
2453 recensies

Maak direct een afspraak. Bestel een van onze elektriciens voor al jouw elektra klussen in en om het huis.

bijv. 'Stopcontact plaatsen'
Elektricien gezocht?
Waarom Zoofy?
 • De laatste aanvraag was 11 minuten geleden.
 • Er zijn vandaag 216 klusaanvragen.
 • Ruim 100.000 mensen gingen je voor.
 • Geen voorrijkosten.
 • Wij regelen de beste prijs voor je.
Meer dan 3.000 vakmannen

Meer dan 3.000 vakmannen

Geen voorrijkosten, er komen alleen lokale vakmannen bij je langs

Meer dan 15.000 reviews

Meer dan 15.000 reviews

Huiseigenaren zoals jij beoordelen onze vakmannen met een 9,2/10

Betaal achteraf

Betaal achteraf

Betaal achteraf direct via Tikkie of iDeal

Elektricien gezocht (met spoed)

Bij een elektricien denk je misschien aan iemand die komt kijken naar een zekering in de meterkast. Maar een elektromonteur doet veel meer op het gebied van elektra. Denk bijvoorbeeld aan het oplossen van kortsluitingen, het maken van een lichtplan, het vakkundig aansluiten van een lamp en installeren van elektra en domotica apparaten. Voor alle elektra klussen helpen wij je snel aan een vakman bij jou in de buurt. 

Populaire Elektricien klussen Toon alle klussen
Populaire Elektricien klussen

Recensies van klanten over de Elektriciens van Zoofy

De Elektriciens van Zoofy werden beoordeeld als 4,7 van 5 sterren met meer dan 2453 recensies

R.j.m. uit Julianadorp
zaterdag 17 augustus 2019, Elektricien per uur

Ja, de klus is geklaard en naar volle tevredenheid, was ook zéér vriendelijk naar ons toe, verontschuldigde zich zelfs over de toch wel redelijk hoge rekening, maar die hoogte wisten we al via de site. Het resultaat is gewoon; Prima. Hij was om 11:15 bij ons en vertrok weer om 11:35. Ik zou zeggen; Netjes.

Marjolein uit Barendrecht
zaterdag 17 augustus 2019, Elektricien per uur

Uitermate vakkundige vakman, zeer tevreden!

Jeanine uit Rotterdam
zaterdag 17 augustus 2019, Elektricien per uur

Yes .. super mijnheee

Claudine uit Oosterhout
zaterdag 17 augustus 2019, Stroom uitgevallen / kortsluiting

Hele prettige, goede service. Klus is geklaard en alles weer netjes opgeruimd, top!

Noor uit Zoetermeer
vrijdag 16 augustus 2019, Elektricien per uur

Ja, alles in orde

Koos uit Eindhoven
vrijdag 16 augustus 2019, Stroom uitgevallen / kortsluiting

Ja, klus geklaard, was er binnen een uur. Vriendelijk en behulpzaam.

Hans uit Leerdam
donderdag 15 augustus 2019, Lichtschakelaar installeren / repareren

Hij belde keurig vooraf om te checken of we thuis waren, was er precies op tijd en heeft het probleem niet alleen snel verholpen, maar ook meteen een ‘upgrade’ voorgesteld. Top vakman!!

Leontine uit Gorinchem
donderdag 15 augustus 2019, Elektrapunt aanleggen

Keurig werk geleverd!! vriendelijke en behulpzame man die met je meedenkt en adviseert

Onze Elektriciens zijn hier aan het werk

Deze vakmannen staan direct voor je klaar!

Alle Elektricien klussen op een rijtje

Elektricien gezocht?

Je merkt pas écht hoevaak je elektriciteit gebruikt, wanneer het stopt met werken. De meeste goede erkende elektriciens hebben ampère watt tijd voor klussen. Stop met rondbellen, wij fiksen dit voor je. Wanneer je al hebt rondgekeken, zal je hebben gemerkt dat er veel verschillende tarieven worden gehanteerd. Bij Zoofy werken we met een vast tarief zonder voorrijkosten. We werken bovendien alleen met erkende elektriciens. Wel zo eerlijk, tóch? Je wil immers geen gepruts in de meterkast. Op deze pagina vind je verder meer informatie over de verschillende werkzaamheden van elektriciens, wat een elektricien kost, wat je kunt doen met stroomuitval, hoe je kortsluiting kunt voorkomen, en wat je moet doen als je maar niet kunt aarden.

De meest voorkomende klussen van een elektricien zijn:

Erkende elektricien

Laten we even iets kortsluiten: werken met elektra brengt risico’s met zich mee. Als je niet teveel van spanning houdt, geen verstand hebt van het aanleggen van elektrapunten of elektrische installaties kan je beter zo’n klus overlaten aan een goed opgeleide elektromonteur. Veiligheid voorop, tóch? Geen beunhaas bij Zoofy. We werken met de veiligste materialen en hebben alleen gecertificeerde elektromonteurs onder onze vleugels. Een erkende elektricien heeft aantoonbare theoretische kennis en praktijkervaring waarmee hij of zij erkenning heeft gekregen van een brancheorganisatie. Een erkend elektricien is bovendien verzekerd en dat is belangrijk gezien het mensenwerk betreft. Een foutje door een elektricien kan je anders duur komen te staan. Daarnaast bieden we de ‘komt goed’ garantie. Wij hebben veel vertrouwen in onze service. Mocht het onverhoopt anders lopen, zoeken we samen naar een oplossing.

Wat kost een elektricien?

De kosten van een erkend elektricien liggen over het algemeen hoger dan een elektricien zonder erkenningen. Dat heeft logischerwijs te maken met de bijkomende kosten van de jaarlijkse bijscholing en een lidmaatschap van een brancheorganisatie.

Wie een elektricien inhuurt, moet rekenen op het normale tarief dat je betaalt bij een vakman. Reken op tenminste €65 per uur inclusief BTW als kosten van de elektricien. Daarbij komen dan nog eventuele materialen. We hebben een groot netwerk van elektriciens met een landelijke dekking. We helpen je graag in steden als Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag en de rest van de randstad. Maar ook ver buiten de randstad, in steden zoals Nijmegen, Enschede en Groningen.

Wanneer je elektra laat vervangen omdat deze verouderd is, dan moet je de kosten zelf betalen, tenminste er van uitgaande dat je in een koopwoning woont. Bij een huurwoning kun je de verhuurder erop aanspreken. Deze zal bij gevaarlijke situaties meestal gelijk zelf actie ondernemen. Wanneer je de installatie vernieuwt of aanpast zodat deze duurzamer en energiezuiniger wordt, dan kom je wellicht in aanmerking voor subsidie. In dat geval worden de kosten niet direct door de verzekering vergoed, maar kun je deze bekostigen uit de subsidie.

Soms kun je de kosten die je kwijt bent aan een elektricien verhalen op een inboedelverzekering. Bijvoorbeeld bij een kortsluiting of andere storing buiten jouw schuld. Dit hangt af van de dekking en de poliswaarden.

Verplichte keuring van installaties

Inboedel of brandverzekeringen van bedrijfspanden of grote woonhuizen zullen een keuring van de elektrische installatie verplicht stellen. De kosten van de keuring moet je uiteraard zelf betalen. Voor al dit soort klussen bedienen wij zowel bedrijven als particulieren. 

Light bulb

Wat kun je doen met stroomuitval?

Check altijd eerst de meterkast in het geval van stroomuitval. Welke stop ligt eruit? Controleer dan bij welke groep de stekker hoort en ga dan bij jezelf na, welk apparaat de kortsluiting veroorzaakt. Haal dan de betreffende stekker uit het stopcontact en schuif de stop weer terug omhoog. Weet je niet welk apparaat de kortsluiting veroorzaakt? Haal dan eerst alle stekkers uit het stopcontact die bij deze groep horen. Zet je stop vervolgens meer omhoog, en steek één voor één de stekkers wel terug. Dan zie je vanzelf met welk apparaat de stop weer uitslaat.

Geen oplossing? Schakel dan Zoofy in. Ook buiten kantooruren zijn we bereikbaar om je snel te helpen. Ligt de stroomuitval niet aan één van je apparaten of jouw stoppenkast? Meld dan altijd de stroomstoring bij het Nationaal Storingsnummer Gas en Stroom.

Hoe voorkom ik kortsluiting?

Kortsluiting komt regelmatig voor. In veel gevallen zijn elektrische installaties beveiligd, dat ze bij kortsluiting direct worden uitgeschakeld. Hierdoor is de kans op brand heel klein. Toch is voorkomen altijd beter dan genezen. Daarom geven we je graag nog wat tips mee, over wat je kunt doen om kortsluiting te voorkomen.

 • Zorg voor voldoende ventilatie bij je elektrische apparaten. Zet dus geen andere spullen bovenop apparaten, die ventilatie kunnen blokkeren.
 • Sluit nooit meer dan één stekkerdoos op elkaar aan. Dit veroorzaakt slechte verbindingen, die op hun beurt weer heet kunnen worden en brand kunnen veroorzaken.
 • Hou de achterkant van je koelkast stofvrij en leeg na elke droogtrommel beurt het stoffilter.
 • Vervang of reinig regelmatig de filters in je afzuigkap.
 • Controleer elektrische kabels regelmatig op een beschadiging in die isolatielaag.
 • Gebruik nooit meer ampère dan toegestaan.
 • Kies voor elektrische apparaten met een VDE of KEMA keurmerk.
 • Altijd alleen aan het stekkergedeelte de stekker uit het stopcontact halen. Trek nooit aan snoeren om stekkers te verwijderen. Hierdoor kan de isolatielaag losscheuren.

Kun je niet aarden?

Dankzij ons landelijke netwerk kunnen wij je in heel Nederland helpen. Onze website is natuurlijk 24/7 bereikbaar. Daardoor hebben wij vrijwel altijd snel een elektricien in de buurt voor je. Ook kun je alle dagen per week contact opnemen met onze klantenservice.