Kookplaat aansluiten

Vanaf 99

26 recensies

Voor de aansluiting van een elektrische of inductiekookplaat is vaak een aanpassing nodig. Het huidige stopcontact moet wellicht vervangen worden door een perilex aansluiting. Of misschien moet er wel een extra groep worden geplaatst. Maak hiervoor een afspraak met een elektricien bij jou in de buurt.

bijv. 'Utrecht' of 'Amsterdam Oost'
Geen voorrijkosten

Geen voorrijkosten

Er komen alleen lokale vakmannen bij je langs.

Alleen de beste vakmensen

Alleen de beste vakmensen

Klanten beoordelen onze vakmannen met een 9,2/10

Betaal achteraf

Betaal achteraf

Betaal achteraf direct via Tikkie of iDeal

Tarieven voor Kookplaat aansluiten

Voer hierboven je postcode in om de prijzen bij jou in de buurt op te halen

Je betaalt altijd pas achteraf als de klus geklaard is. Gemakkelijk en snel via Tikkie of iDeal.

Spoed

We reageren binnen 20 minuten

Morgen

Later

Prijzen zijn altijd zonder materiaalkosten en inclusief BTW. Klus met uurprijs?
De vakman rekent altijd het eerste uur. Wij rekenen € 14,95 service kosten per klus.

Recensies van klanten over onze Elektriciëns die gewerkt hebben aan Kookplaat aansluiten

Kookplaat aansluiten wordt gemiddeld beoordeeld als 4,7 van 5 sterren met meer dan 26 recensies

Een klant
maandag 21 januari 2019

Ik heb niets anders dan lof voor deze vakman, hij was op tijd en heeft zijn klus goed uitgevoerd, ik vond het een vakman.

Een klant
donderdag 17 januari 2019

Vakman was iets later dan afgesproken. Maar dat vind ik niet zo belangrijk. Veel belangrijker is dat hij de werkzaamheden op basis van zijn deskundigheid goed heeft uitgevoerd. Ik kan deze monteur aanbevelen.

Een klant
vrijdag 28 december 2018

Hij werkt super netjes en heeft verstand van zaken!! Een echte vakman!

Een klant
maandag 24 december 2018

Keurig vriendelijk en snel. Zeer vakkundig gewerkt ...top!

Een klant
woensdag 19 december 2018

Levert prima werk af. Werkt zeer nauwkeurig en netjes.

Een klant
zaterdag 15 december 2018

5 sterren. Snelle reactie, goede uitvoering klus, nog voor ons snoer gehaald van tevoren, prettige communicatie, vriendelijke omgang.

De Elektriciëns van Zoofy zijn hier aan het werk

Hoe werkt Zoofy?

Selecteer een klus of dienst

Per uur kan ook. Spoed? Geen probleem!

Vakmannen in de buurt krijgen een melding

Als een vakman jouw klus pakt krijg je een bevestiging

Eenvoudig achteraf betalen

Je betaalt Zoofy achteraf via Tikkie of iDeal

Bij Zoofy staan de volgende vakmensen voor je klaar!

(Inductie) kookplaat aansluiten

Steeds meer huishoudens worden afgesloten van het gas. Dat betekent ook dat iedereen langzaam maar zeker over gaat op elektrisch koken. Een elektrische kookplaat wordt dus steeds populairder. Er zijn echter veel verschillende keuzes op het gebied van elektrisch koken dus het maken van deze keuze is niet makkelijk. Hieronder worden alle verschillende manieren kort toegelicht:  

Elektrische kookplaat
Deze manier van koken is makkelijk te bedienen en makkelijk schoon te houden, er staat echter wel tegenover dat deze platen een erg hoog stroomvetbuik hebben. Het duurt ook even voordat de plaat warm is en hij blijft na het koken ook nog erg lang heet.  

Keramische kookplaat
Het enige voordeel aan deze kookplaat is dat het makkelijk schoon te houden is. Het duurt lang voordat deze warm is en hij blijft lang warm, daarnaast kost deze manier van koken ook erg veel stroom. Een ander nadeel is dat hete vloeistoffen die van het koken afkomen in het glas kunnen branden waardoor deze beschadigd. Mede door deze redenen wordt deze manier van koken niet vaak gebruikt.  

Halogene kookplaat
In aanschaf is deze de goedkoopste optie van de vier, echter gaan deze door slijtage relatief vaak ook weer stuk. Het gebruiksgemak is minder dan een gasfornuis, maar dan weer meer dan keramisch koken. De plaat wordt het heetst van alle platen dus dat kan een voordeel zijn, maar levert ook weer gevaar op.  

Inductie kookplaat
Dit is de meest gebruikte manier van koken door de vele voordelen. Hij warm snel op en koelt snel af, daarnaast verbruikt hij 20% minder stroom dan de andere opties. De enige nadelen die er aan vast zitten hebben te maken met de pannen. Niet alle pannen zijn geschikt voor deze manier van koken omdat deze manier van koken op magnetisme werkt.  

Als een kookplaat aangesloten wordt moet hij op een speciale aansluiting komen namelijk: 1 fase, 2 fase of 3 fase aansluiting. De 1 fase aansluiting wordt van deze het minst gebruikt. De andere twee opties zijn het populairst. Het verschil hierin zit hem in de voeding. Voor een 2 fase aansluiting hoeft geen speciale stroomkabel gelegd te worden, bij een 3 fase aansluiting is dit wel nodig. Een 3 fase aansluiting werkt namelijk op krachtstroom en heeft dan ook een speciale stekker genaamd perilex stekker. Voor deze stekker moet een aparte kabel worden getrokken uit de meterkast om op die manier ervoor te zorgen dat deze aansluiting altijd voldoende stroom krijgt zonder dat de groep uitslaat.

  Of je nou een 1, 2 of 3 fase aansluiting wilt aanleggen, Zoofy is dé plek om dit te regelen. Via onze site boek je heel eenvoudig een elektricien die met spoed, morgen of op een ander moment bij je op de stoep kan staan. Voer je postcode in op de website en je ziet direct de uurtarieven die bij jou gehanteerd worden. De prijzen zijn inclusief btw en we rekenen geen voorrij kosten dus je weet direct waar je aan toe bent.  

Ook de betaling gaat heel simpel via Zoofy. Of je nou cash, via de pin of via iDeal wilt betalen, het kan allemaal via onze site. De vakmannen op onze site kun je allemaal terugvinden met reviews op de overzichtspagina, zo weet je dus altijd wie jou komt helpen. Kom je er niet helemaal uit of heb je andere vragen? Je kunt ons dagelijks bereiken via de mail, telefoon of Whatsapp!