Regel nu jouw elektricien

(inductie) Kookplaat aansluiten

Vanaf €99 incl. btw

De bovengenoemde prijs is gebaseerd op het plaatsen van de kookplaat op een bestaande aansluiting en exclusief (eventueel) meerwerk en materialen.

Voor de aansluiting van een elektrische of inductiekookplaat is vaak een aanpassing nodig. Het huidige stopcontact moet meestal vervangen worden door een perilex aansluiting. Maak hiervoor een afspraak met een elektricien bij jou in de buurt. Het tarief is incl BTW. De plaatsing van een extra groep en eventueel meerwerk is niet bij de prijs inbegrepen.

Regel nu jouw elektricien
211 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • De plek voor jouw spoedklus!
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
  • De laatste aanvraag was 4 minuten geleden.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Type (inductie) kookplaat aansluiten

Steeds meer huishoudens worden afgesloten van het gas. Dat betekent ook dat iedereen langzaam maar zeker over gaat op elektrisch koken. Een elektrische kookplaat wordt dus steeds populairder. Er zijn echter veel verschillende keuzes op het gebied van elektrisch koken dus het maken van deze keuze is niet makkelijk. Hieronder worden alle verschillende manieren kort toegelicht:  

Elektrische kookplaat aansluiten

Deze manier van koken is makkelijk te bedienen en makkelijk schoon te houden, er staat echter wel tegenover dat deze platen een erg hoog stroomvetbuik hebben. Het duurt ook even voordat de plaat warm is en hij blijft na het koken ook nog erg lang heet.  

Keramische kookplaat aansluiten

Het enige voordeel aan deze kookplaat is dat het makkelijk schoon te houden is. Het duurt lang voordat deze warm is en hij blijft lang warm, daarnaast kost deze manier van koken ook erg veel stroom. Een ander nadeel is dat hete vloeistoffen die van het koken afkomen in het glas kunnen branden waardoor deze beschadigd. Mede door deze redenen wordt deze manier van koken niet vaak gebruikt.  

Halogene kookplaat aansluiten

In aanschaf is deze de goedkoopste optie van de vier, echter gaan deze door slijtage relatief vaak ook weer stuk. Het gebruiksgemak is minder dan een gasfornuis, maar dan weer meer dan keramisch koken. De plaat wordt het heetst van alle platen dus dat kan een voordeel zijn, maar levert ook weer gevaar op.  

Inductie kookplaat aansluiten

Dit is de meest gebruikte manier van koken door de vele voordelen. Hij warm snel op en koelt snel af, daarnaast verbruikt hij 20% minder stroom dan de andere opties. De enige nadelen die er aan vast zitten hebben te maken met de pannen. Niet alle pannen zijn geschikt voor deze manier van koken omdat deze manier van koken op magnetisme werkt.

Inductiekookplaat aansluiten kosten

Benieuwd naar de kosten van het aansluiten van een inductiekookplaat. Onze vakmannen rekenen voor het plaatsen van een inductiekookplaat een vaste prijs van €89,-. Boek eenvoudig een vakman via Zoofy die de kookplaat komt aansluiten wanneer het jou het beste uitkomt. Dient de inductiekookplaat met spoed te worden aangesloten? Kies dan voor de spoedservice en Zoofy kan binnen 20 minuten een vakman regelen die dezelfde dag nog ter plaatse kan zijn. 

inductie kookplaat aansluiten

Type fases voor de kookplaat 

Als een kookplaat aangesloten wordt moet hij op een speciale aansluiting komen namelijk: 1 fase, 2 fase of 3 fase aansluiting. De 1 fase aansluiting wordt van deze het minst gebruikt. De andere twee opties zijn het populairst. Het verschil hierin zit hem in de voeding. Voor een 2 fase aansluiting hoeft geen speciale stroomkabel gelegd te worden, bij een 3 fase aansluiting is dit wel nodig. Een 3 fase aansluiting werkt namelijk op krachtstroom en heeft dan ook een speciale stekker genaamd perilex stekker. Voor deze stekker moet een aparte kabel worden getrokken uit de meterkast om op die manier ervoor te zorgen dat deze aansluiting altijd voldoende stroom krijgt zonder dat de groep uitslaat.

Regel eenvoudig je vakman met zoofy

Of je nou een 1, 2 of 3 fase aansluiting wilt aanleggen, Zoofy is dé plek om dit te regelen. Via onze site boek je heel eenvoudig een elektricien die met spoed, morgen of op een ander moment bij je op de stoep kan staan. Voer je postcode in op de website en je ziet direct de uurtarieven die bij jou gehanteerd worden. De prijzen zijn inclusief btw en we rekenen geen voorrijkosten dus je weet direct waar je aan toe bent.  

Ook de betaling gaat heel simpel via Zoofy. Of je nou via iDeal of Tikkie wilt betalen, het kan allemaal. De vakmannen op onze site kun je terugvinden met reviews op de overzichtspagina, zo weet je dus altijd wie jou komt helpen. Kom je er niet helemaal uit of heb je andere vragen? Je kunt ons dagelijks bereiken via de mail, telefoon of Whatsapp!

Bekijk andere elektriciensklussen op Zoofy

Elektrische oven
Groepenkast
Elektrapunt

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af

Gamma
Bol.com
Kar-wei
Praxis
Hornbach