Kookplaat aansluiten

Vanaf €89 incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 439 Elektriciens bij jou in de buurt

Voor de aansluiting van een elektrische of inductiekookplaat is vaak een aanpassing nodig. Het huidige stopcontact moet meestal vervangen worden door een perilex aansluiting. Maak hiervoor een afspraak met een elektricien bij jou in de buurt. Het tarief is incl BTW en een perilex aansluiting. De plaatsing van een extra groep en eventueel meerwerk is niet bij de prijs inbegrepen.

Nu regelen
28 recensies
Waarom Zoofy?
  • De laatste aanvraag was 6 minuten geleden.
  • Er zijn vandaag 225 klusaanvragen.
  • Ruim 100.000 mensen gingen je voor.
  • Geen voorrijkosten.
  • Wij regelen de beste prijs voor je.

Hoe werkt Zoofy?

Selecteer een klus of dienst

Per uur kan ook. Spoed? Geen probleem!

Vakmensen krijgen een melding

Als een vakman bij jou in de buurt de klus pakt krijg je een bevestiging

De vakman komt bij je langs

En klaart de klus! Daarna ontvang je van ons een factuur.

Eenvoudig achteraf betalen

Je betaalt Zoofy achteraf via Tikkie of iDeal

Meer dan 3.000 vakmannen

Meer dan 3.000 vakmannen

Geen voorrijkosten, er komen alleen lokale vakmannen bij je langs

Meer dan 15.000 reviews

Meer dan 15.000 reviews

Huiseigenaren zoals jij beoordelen onze vakmannen met een 9,2/10

Betaal achteraf

Betaal achteraf

Betaal achteraf direct via Tikkie of iDeal

Recensies van klanten over onze Elektriciens die gewerkt hebben aan Kookplaat aansluiten

Kookplaat aansluiten wordt gemiddeld beoordeeld als 5 van 5 sterren met meer dan 28 recensies

Vincent uit Tricht
zaterdag 6 juli 2019

Het werk in onze meterkast is netjes, betrouwbaar, snel, en op zeer korte termijn uitgevoerd. Daarom 5 sterren.

Saskia uit Amsterdam
zaterdag 6 juli 2019

Helemaal goed, fijn ook dat hij meedacht en met oplossingen kwam

Remko uit Ridderkerk
vrijdag 5 juli 2019

De klus is prima geklaard. Zeer professioneel, belde keurig dat hij in de file stond en later zou komen (wel nog binnen de afgesproken tijd). Gaf vrijblijvend advies. Hele goede instelling en zeer sociale vakman. Aanbevelen!

Gerrit uit Almelo
vrijdag 7 juni 2019

Klus geklaard, alles naar tevredenheid uitgevoerd. Keurige netteman

Joyce uit Maarssen
maandag 13 mei 2019

Ja de vakman voldeed aan mijn verwachtingen. Was echt netjes en correct.

Jonathan uit Groningen
woensdag 17 april 2019

Erg behulpzaam, vriendelijk, en snel geholpen met mijn aansluiting!

Ferdy uit Lent
vrijdag 8 maart 2019

Snel en goed geregeld!

Rene uit Hoorn
vrijdag 15 februari 2019

De klus is geklaard. En werkt goed onze kookplaat. Vakman jurgen moest een perilexstekker met kabel aan de nieuwe kookplaat aansluiten. Jurgen ging niet weg voordat hij zeker wist dat alles veilig was. En was uitermate vriendelijk. Van mij krijgt jurgen dan ook 5 sterren. Bedankt.

Onze Elektriciens zijn hier aan het werk

Deze vakmannen staan direct voor je klaar!

(Inductie) kookplaat aansluiten

Steeds meer huishoudens worden afgesloten van het gas. Dat betekent ook dat iedereen langzaam maar zeker over gaat op elektrisch koken. Een elektrische kookplaat wordt dus steeds populairder. Er zijn echter veel verschillende keuzes op het gebied van elektrisch koken dus het maken van deze keuze is niet makkelijk. Hieronder worden alle verschillende manieren kort toegelicht:  

Elektrische kookplaat
Deze manier van koken is makkelijk te bedienen en makkelijk schoon te houden, er staat echter wel tegenover dat deze platen een erg hoog stroomvetbuik hebben. Het duurt ook even voordat de plaat warm is en hij blijft na het koken ook nog erg lang heet.  

Keramische kookplaat
Het enige voordeel aan deze kookplaat is dat het makkelijk schoon te houden is. Het duurt lang voordat deze warm is en hij blijft lang warm, daarnaast kost deze manier van koken ook erg veel stroom. Een ander nadeel is dat hete vloeistoffen die van het koken afkomen in het glas kunnen branden waardoor deze beschadigd. Mede door deze redenen wordt deze manier van koken niet vaak gebruikt.  

Halogene kookplaat
In aanschaf is deze de goedkoopste optie van de vier, echter gaan deze door slijtage relatief vaak ook weer stuk. Het gebruiksgemak is minder dan een gasfornuis, maar dan weer meer dan keramisch koken. De plaat wordt het heetst van alle platen dus dat kan een voordeel zijn, maar levert ook weer gevaar op.  

Inductie kookplaat
Dit is de meest gebruikte manier van koken door de vele voordelen. Hij warm snel op en koelt snel af, daarnaast verbruikt hij 20% minder stroom dan de andere opties. De enige nadelen die er aan vast zitten hebben te maken met de pannen. Niet alle pannen zijn geschikt voor deze manier van koken omdat deze manier van koken op magnetisme werkt.  

Als een kookplaat aangesloten wordt moet hij op een speciale aansluiting komen namelijk: 1 fase, 2 fase of 3 fase aansluiting. De 1 fase aansluiting wordt van deze het minst gebruikt. De andere twee opties zijn het populairst. Het verschil hierin zit hem in de voeding. Voor een 2 fase aansluiting hoeft geen speciale stroomkabel gelegd te worden, bij een 3 fase aansluiting is dit wel nodig. Een 3 fase aansluiting werkt namelijk op krachtstroom en heeft dan ook een speciale stekker genaamd perilex stekker. Voor deze stekker moet een aparte kabel worden getrokken uit de meterkast om op die manier ervoor te zorgen dat deze aansluiting altijd voldoende stroom krijgt zonder dat de groep uitslaat.

  Of je nou een 1, 2 of 3 fase aansluiting wilt aanleggen, Zoofy is dé plek om dit te regelen. Via onze site boek je heel eenvoudig een elektricien die met spoed, morgen of op een ander moment bij je op de stoep kan staan. Voer je postcode in op de website en je ziet direct de uurtarieven die bij jou gehanteerd worden. De prijzen zijn inclusief btw en we rekenen geen voorrij kosten dus je weet direct waar je aan toe bent.  

Ook de betaling gaat heel simpel via Zoofy. Of je nou cash, via de pin of via iDeal wilt betalen, het kan allemaal via onze site. De vakmannen op onze site kun je allemaal terugvinden met reviews op de overzichtspagina, zo weet je dus altijd wie jou komt helpen. Kom je er niet helemaal uit of heb je andere vragen? Je kunt ons dagelijks bereiken via de mail, telefoon of Whatsapp!