Zoek hier je klusje
Van gas naar inductie en inductiekookplaat installeren
Elektricien Kosten inductiekookplaat aansluiten kostenoverzicht

Wat kost een inductiekookplaat aansluiten

maandag 23 mei 2022

 

De gemiddelde kosten voor het aansluiten van een inductiekookplaat liggen tussen de €80 tot €150,-. Dit zijn de gemiddelde prijzen die onze professionals rekenen. Hier komen nog kosten bij voor materiaal. In deze prijsgids lees je ook meer over mogelijke extra kosten.

Boek een elektricien

Boek nu met €20,- korting met kortingscode: PG2022

Inductiekookplaat aansluiten kosten

Bij het vervangen van een keuken gaan veel mensen over naar inductie. Enerzijds door het grote gemak waarmee je door middel van inductie kookt. Anderzijds omdat het duurzaam is en een goed alternatief naar het gasvrij leven.
Het kan zijn dat je ervoor kiest om de inductie kookplaat aansluiten zelf te doen. Heb je geen elektricien in huis? Dan kan een vakman het aansluiten van de inductiekookplaat voor je doen. De inductiekookplaat kosten bestaan uit arbeidsloon. Daarnaast is het wisselend per situatie wat er nodig is om op inductie te kunnen koken. Is je stoppenkast qua groepen toereikend? Is het nodig dat de inductie kookplaat nog in de keuken vastgemaakt moet worden? Dit zijn allemaal extra's die bij elkaar de uiteindelijke kosten bepalen.

Kostenoverzicht inductie kookplaat aansluiten

In dit kostenoverzicht gaan we uit van gemiddelde prijzen die onze betrouwbare professionals rekenen.

Werkzaamheden Kosten
 Aansluiten inductie kookplaat   €80 tot €150,-
 Aansluitsnoer   €10,- tot €20,-
 Frezen aanrechtblad keuken  € 50,-
 Extra groep aanleggen stoppenkast   €200,- tot €500,-

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.
Wij van Zoofy bieden een uitgebreid netwerk van vakmensen aan. Waaronder gecertificeerde elektriciens. Het is aan te raden om je persoonlijke wensen en situatie door te nemen met deze vakman. Dit om zo de prijs in je eigen woonsituatie nauwkeurig vast te stellen.

Boek een elektricien

kookplaat aansluiten

Inductie kookplaat aansluiten uitleg kosten

Bovenstaand kostenoverzicht geeft aan dat de inductie kookplaat aansluiten kosten gemiddeld tussen de €80 - €150 liggen. Deze prijs geldt echter wel als je nu al op inductie kookt. Als je nu elektrisch of gas gebruikt voor het koken, dan is er meer arbeid nodig om je keuken kook klaar te maken. Kook je al op inductie? Dan kan de vakman eenvoudig de oude inductie kookplaat verwijderen en de nieuwe erop bevestigen.
Het is een duurder en ander verhaal als je op elektrisch of gas kookt. Dan is er naast de vakman ook een elektricien nodig. Dit omdat er met name gekeken moet worden of je groepenkast klaar is voor koken op inductie. Ook het aansluiten van de inductie kookplaat kun je beter door een elektricien laten doen.

Als je al op inductie kookt, is het goed te weten dat je je oude inductie kookplaat kunt inleveren. Dit kan bij een milieustraat. Maar je kunt ook met de vakman bespreken of deze je voor jou kan inleveren. Hier zijn vaak wel afvoerkosten aan verbonden. Een andere mogelijkheid is om te vragen of je de oude inductiekookplaat kunt inleveren. Denk dan aan de winkel waar je de nieuwe inductiekookplaat koopt.

Kosten frezen aanrechtblad keuken

Veel inductie kookplaten zijn geïntegreerd in het keukenblok. De verkoper zal je dan ook een inbouw inductie kookplaat aanraden. Heb je liever een inductie kookplaat die op je aanrecht rust? Dit kan ook. Dit wordt een opbouw inductie kookplaat genoemd.
Als je kiest voor een inbouw inductie kookplaat, kan het zijn dat de vakman kosten voor het frezen in rekening moet brengen. Door je aanrechtblad in de keuken te frezen, zorg je ervoor dat deze naadloos aansluit. Etensresten krijgen dan geen kans om er tussen te vallen. Maar het biedt ook bescherming tegen vocht en water.
Ook als je een grotere of kleinere inductie kookplaat wilt aansluiten als in de oude situatie, is frezen nodig.

Kosten uitleg extra groep stoppenkast aanleggen

Het koken op inductie vraagt wat van je stoppenkast. Ten eerste is er een groep speciaal voor het koken op inductie. Deze groep bestaat uit twee gekoppelde groepen. Beschik je over een grote inductiekookplaat? Dan heb je drie van deze gekoppelde groepen nodig. De elektricien kan deze groepen voor je aanleggen. Ook als je onvoldoende ruimte hebt in je groepenkast, weet de elektricien raad. Deze kan dan een extra meterkast aansluiten.
Daarnaast kijkt de elektricien naar de aansluiting op het stroomnet. Deze moet voldoende bezwaard zijn. Oude huizen hebben dit vaak niet. De elekricien kan een verzwaring op het stroomnet voor je aanvragen. Gemiddeld kost het aanvragen hiervan tussen de €200,- en €250,-. Deze kosten zijn eenmalig. Aan de kosten die je aan de netbeheerder jaarlijks afdraagt, verandert niks.

Boek een elektricien

Wat is inductie

Wat is inductie is een veelgehoorde vraag. Hoewel het de afgelopen jaren flink aan populariteit blijft winnen, kookt nog niet iedereen op inductie. Het grote voordeel van inductie koken is dat niet de kookplaat, maar de pan opgewarmd wordt. Als je de pan van de kookplaat afhaalt, zal deze vanzelf uitschakelen. Het kan zijn dat de inductie kookplaat eerst knippert en door geluid laat weten dat je pan eraf is maar de temperatuur nog ingesteld staat. Eén van de voordelen van inductie is dat het minder brandgevaar met zich meebrengt. Zeker met jonge kinderen is het fijn als je je geen zorgen hoeft te maken over het branden aan de kookplaat.

Inductiekookplaat aansluiten kosten zijn vaak voordelig

Het is vaak voordeliger om op inductie te koken als op gas. Zeker als je thuis over zonnepanelen beschikt en gratis stroom kunt opwekken. Naast de lagere kosten, zijn er nog enkele voordelen aan het koken op inductie.

Ten eerste is een inductiekookplaat eenvoudig schoon te maken. In vergelijking met gas heb je geen pitten waar etenswaren zich onder vast kunnen koeken. Met een speciaal reinigingsmiddel en een droge, zachte doek heb je zelfs het ergste vuil snel van de kookplaat af.
Daarnaast is het koken op inductie een veilige manier. Is de pan eenmaal van de kookpit af, dan zal deze ook niet meer warm zijn. Je kunt wel restwarmte hebben. Deze zal echter snel uitschakelen.
Een derde voordeel is dat je bij het koken op inductie heel precies de temperatuur kunt regelen. De meeste inductiekookplaten lopen van 1 tot 9. Hierbij is 9 het hoogste. Wil je snel je aardappels aan de kook brengen? Dan is 9 de powerkracht. Eenmaal kokend kun je de temperatuur eenvoudig naar beneden instellen.
Ook kun je met het koken op inductie kostenbesparend te werk gaan.

Kosten besparen met koken op inductie

Er zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat je verbruik zo laag mogelijk is. En dit zul je terugzien op je elektriciteitsrekening.

 • Kook met het deksel op de pan. Hierdoor zal de warmte meer behouden blijven. En worden je groente en vlees eerder gaar.
 • Een inductie kookplaat maakt optimaal gebruik van de warmte. Je weet zeker dat er geen warmte langs de kookplaat gaat. Zo bespaar je al vanzelf.
 • Zet de temperatuur omlaag als het water kookt.
 • Maak gebruik van een snelkookpan

Waarom Zoofy

Zoofy biedt de complete service voor alle klussen aan. Als je keuken nog niet gereed is voor inductie koken is dat geen probleem. Bij ons zijn zowel elektriciens als vakmensen voor het aansluiten van de kookplaat te vinden. Daarnaast zijn alle extra's die je wilt laten uitvoeren voor je keuken ook bij ons in een vakman te vinden. Van loodgieter tot stukadoor, wij hebben de juiste vakmensen voor je. Daarnaast biedt Zoofy een aantrekkelijke dienst aan. Dit noemen we de klushulp. Voor een vast tarief per uur, zonder voorrijkosten, kun je hier gebruik van maken. Dit uurtarief is maar €29,-. Studenten komen per fiets bij jouw thuis of in je tuin en schuur de handen uit de mouwen steken. Of het nu het maaien van het gazon is of een IKEA kast monteren, dit is allemaal inbegrepen bij onze klushulp. 

Boek een elektricien

Boek nu met €20,- korting met kortingscode: PG2022

Andere prijsgidsen
Wat kost een nieuwe groepenkast
Kosten gashaard inbouwen
stukadoor kosten
Wat kost een stukadoor
Traprenovatie kosten
Dakkapel kosten
Kosten 3-fase aansluiting

Waarom Zoofy?

 • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • ✓De plek voor jouw spoedklus!
 • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
 • ✓Geen voorrijkosten
 • ✓De laatste aanvraag was 9 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

 • Doe je klusaanvraag
 • Melding naar vakmensen
 • Vakman komt langs
 • Betaal via QR code