pvc vloer leggen
Vloerspecialist Kosten pvc vloer leggen kostenoverzicht

Kosten pvc vloer leggen

maandag 01 april 2024

Overweeg je om een pvc vloer te laten leggen? Dan is het handig om op voorhand te weten wat een pvc vloer laten leggen je gaat kosten. Op die manier kan je beter de verschillende mogelijkheden met elkaar vergelijken. Hieronder ontdek je niet alleen meer over de kosten van pvc, maar ook over de voordelen en nog veel meer!

PVC vloer laten leggen kosten

De pvc vloer leggen prijs is afhankelijk van een aantal factoren, maar over het algemeen kan je rekenen op een kostprijs tussen de 18 en 30 euro per vierkante meter. Hieronder een meer gedetailleerd overzicht van de gemiddelde kosten van een pvc vloer!

Boek direct een vloerspecialist »

Gemiddelde kosten pvc vloer per type

Type PVC vloer Kosten per vierkante meter
Pvc lijmen stroken  18 tot 21 euro
Pvc lijmen patroon  25 tot 30 euro 
Click pvc vloer  7 tot 10 euro 

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.
Bovenstaande kosten van een pvc vloer zijn inclusief materiaal en werkuren.

PVC vloer leggen kosten

Boek direct een vloerspecialist »

Prijsbepalende factoren pvc vloer leggen

Wat het je kost om een pvc vloer te leggen, is sterk afhankelijk van een aantal factoren. Om een beter beeld te krijgen op de pvc vloer leggen prijs, is het dus belangrijk dat je deze kent. We sommen daarom de belangrijkste prijsbepalende factoren hieronder voor je op!

Vorm van de vloer

De ruimte waar je een pvc vloer wilt leggen, is van grote invloed op de pvc vloer leggen prijs. Een ruimte met een simpele rechthoekige vorm is het goedkoopst, want hieraan heeft de vakman veel minder werk. Als je echter een pvc vloer wilt leggen in een ruimte met veel nissen en hoeken heb je snijverlies. Dat maakt de aanschaf van de vloer veel duurder. Bovendien is de vakman hierdoor veel langer bezig waardoor de kosten van een pvc vloer leggen sterk oplopen. Ook als je een grote ruimte onder handen laat nemen, zullen de pvc vloer laten leggen kosten veel hoger zijn.

Wel of geen vloerverwarming?

Pvc vloeren zijn perfect combineerbaar met vloerverwarming. Wanneer je een nieuwe pvc vloer laat leggen, zal je dus moeten bepalen of je ook voor vloerverwarming kiest of niet. Als je deze optie erbij neemt, zal het je meer kosten.

Boek direct een vloerspecialist »

Ondervloer wel of niet egaliseren?

Bij het leggen van een pvc vloer is het aangeraden om de ondervloer te laten egaliseren. Dat zorgt voor een mooie vlakke vloer die minder kans loopt op beschadigingen. Egaliseren is vooral belangrijk als je de pvc vloer verlijmd laat leggen. Als je dit laat doen, heeft het uiteraard een grote invloed op de totale kosten van je pvc vloer.

Prijsverschil pvc vloer en andere vloersoorten

Ben je nog aan het twijfelen tussen een pvc vloer en enkele andere vloersoorten? Dan is het handig dat je het prijsverschil ontdekt tussen de verschillende mogelijkheden. Dit helpt je om de juiste keuzen te maken. Hieronder een overzicht!

Houten vloer prijzen

Een houten vloer is een stukje charmanter dan een pvc vloer met houtlook, maar het kost ook heel wat meer. Voor het plaatsen van een houten vloer kan je rekenen op gemiddelde kosten tussen de 30 en 80 euro per vierkante meter.

Laminaatvloer prijzen

Een ander alternatief voor een pvc vloer is een laminaatvloer. Dit type vloer is vooral populair, omdat het betaalbaar is. Je kan het al krijgen vanaf 10 euro per vierkante meter. De duurste laminaatvloeren kosten echter rond de 30 euro per vierkante meter. Het is dus heel wat goedkoper dan een houten vloer en in dezelfde prijscategorie van een pvc vloer. Of je nu het best een laminaatvloer of pvc vloer koopt, hangt vooral af van wat je zelf het mooist vindt.

Boek direct een vloerspecialist »

Vinylvloer prijzen

Ook een vinylvloer valt onder de categorie van goedkope vloeren. Het kost je tussen de 15 en 60 euro per vierkante meter. Het grote voordeel van vinyl is dat het verkrijgbaar is in ontzettend veel kleurtjes en patronen. Voor elke interieurstijl is er dus meer dan keuze genoeg!

De vele voordelen van een pvc vloer

Er zijn veel vloersoorten waaruit je kan kiezen als je een nieuw vloer wilt kopen, maar van een pvc vloer krijg je zeker geen spijt. Het heeft namelijk tal van voordelen! Zo is een pvc vloer perfect combineerbaar met vloerverwarming en is het erg geluiddempend en sterk. Je zal het dus niet snel beschadigen. Daarom is het de ideale keuze als je kleine deugnieten in huis hebt rondlopen!

Een pvc vloer kan daarnaast goed tegen water en is makkelijk om schoon te houden. Hierdoor bespaar je erg veel tijd én frustraties uit! We zetten de pvc vloer voordelen nog eventjes voor je op een rij:

 • Duurzaam
 • Verkrijgbaar in verschillende kleuren en designs
 • Makkelijk om te onderhouden
 • Goed combineerbaar met vloerverwarming
 • Geluiddempend
 • Geschikt voor in vochtige ruimtes

Boek direct een vloerspecialist »

Verschillende stijlen pvc vloeren

Ben jij ervan overtuigd dat een pvc vloer voor jou de beste keuze is? Dan moet je natuurlijk nog te weten komen welke soort vloer het beste in je woning past. Pvc vloeren zijn namelijk verkrijgbaar in verschillende uitvoerringen.

Houtlook pvc vloeren

Dankzij de innovatieve productietechnieken die tegenwoordig gebruikt worden, is een houtlook pvc vloer nauwelijks van echt hout te onderscheiden. Dit soort vloer straalt ook enorm veel charme uit en past mooi in diverse interieurtypes. Het is zowel verkrijgbaar in een strak recht legpatroon als in een speelser visgraatmotief. Er zijn bovendien diverse kleuren waaruit je kan kiezen.

Betonlook pvc vloeren

Heb je liever een stoerdere look? Dan is een betonlook pvc vloer meer iets voor jou. Het lijkt open een echte vloer uit beton, maar is veel eenvoudiger om te onderhouden. De betonlook pvc vloer is verkrijgbaar in lichtere en donkere tinten.

Boek direct een vloerspecialist »

Zelf pvc vloer leggen of niet?

Weet je zeker dat een pvc vloer de beste keuze is voor jou? Dan moet je uiteraard nog beslissen of je het zelf gaat leggen of niet. Daarbij is het wel belangrijk om te weten dat een pvc vloer leggen niet zo makkelijk is als het lijkt. Er komen namelijk een aantal uitdagingen bij kijken.

Zo moet je in de meeste gevallen eerst de vloer egaliseren voordat je het lijmt. Dit moet op een professionele manier gebeuren, anders krijg je een lelijke, hobbelige vloer. Daarnaast moet je ook weten hoe je pvc moet snijden. Een pvc vloer zelf leggen kan dus snel fout gaan. Maar dit vermijd je gelukkig eenvoudig door een ervaren vakman in te schakelen!

Boek direct een vloerspecialist »

Kies voor een vakman van Zoofy

Een pvc vloer leggen is niet zo goedkoop. Maar als je voor een vakman van Zoofy kiest, spaar je alvast voorrijkosten uit. Dat is mooi meegenomen! Met een vakman van Zoofy kan je bovendien steeds op het mooiste resultaat vertrouwen. Elke professional wordt door ons namelijk uitvoerig gescreend. Speel dus op safe en kies voor een vloerspecialist van Zoofy!

Gerelateerde klussen:
Houten vloer schuren
Kosten vloerverwarming
laminaat leggen kosten

Waarom Zoofy?

 • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • ✓De plek voor jouw spoedklus!
 • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
 • ✓Geen voorrijkosten
 • ✓De laatste aanvraag was 8 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

 • Doe je klusaanvraag
 • Melding naar vakmensen
 • Vakman komt langs
 • Betaal via QR code