Insurance with Zoofy gives peace of mind

Wij willen graag dat jij altijd blij bent met het eindresultaat van jouw klus. Daarom bieden wij 100% kwaliteitsgarantie en zijn wij verzekerd tot een bedrag van 2,5 miljoen euro. Lees meer

Voor alle klusjes bij jou thuis, wij vinden de hulp die nodig is

Zoek je klus en maak direct een afspraak met een vakman

Zoek je klus en verstuur jouw klusaanvraag Professionals in de buurt zien jouw aanvraag Een vakman komt langs in een van jouw voorgestelde tijdvakken Betaal je factuur gemakkelijk achteraf via iDeal of Tikkie

Stukadoor

Alle klussen

Deze vakmannen staan direct voor je klaar!

Stukadoor

Stukadoor

Zoek je een stukadoor of stucadoor? Stukadoor wordt ontzettend vaak verkeerd geschreven. En dat is lang zo gek nog niet, gezien het eindproduct van een stukadoor 'stucwerk' met een c geschreven wordt. Het goedje wat de stukadoor op de muur aanbrengt kan zelfs op drie manieren geschreven worden: stuken, stucen of stukadoren. De Nederlandse taal kan verwarrend werken en zelfs menig stukadoorsbedrijven gebruiken verschillende spellingsvormen. Vanaf nu af aan weet jij sowieso hoe stukadoor geschreven wordt! Maar dat is waarschijnlijk niet de reden waarom je deze pagina leest. Deze pagina geeft informatie over de kosten van een stukadoor per m2, stukadoor kosten, redenen om te stucen, de verschillende soorten stucwerk, en in welke steden onze Zoofy stukadoors actief zijn.

Waarom stucen?

Het laten stucen van je woning ziet er op het eerste oog uit als een klus die je flink wat knaken gaat kosten. En dat is het natuurlijk ook, maar er zitten vele voordelen aan het laten stucen van je woning. Wist je dat buiten dat het je huis goed zichtbaar opknapt, de waarde van je huis ook toeneemt? Die dure klus betaald zich op termijn dus aan je terug! Bovendien is stucwerk lang niet altijd de laatste laag op de muur of het plafond. Je kunt behangklaar stucen, schilder/verfklaar stucen, sausklaar stucen en je plafond stucen. Als het over stucwerk gaat koen vaak de termen 'raapwerk' en 'pleisterwerk' voorbij. Raapwerk hersteld scheve of ernstig beschadigde muren. Kleine beschadigingen kunnen hersteld worden met pleisterwerk.

Soorten stucwerk

Besluiten dat je stucwerk wilt is één ding, daarna moet je nog kiezen voor het juiste stucwerk. De meest gekozen soorten stucwerk zijn:

 • Spackspuiten
 • Sausklaar of behangklaar stucwerk
 • Sierpleister (Spachtelputz, Rustiekputz, Granollen)
 • Schuurwerk

We snappen dat je door het stucwerk nu de muur niet meer ziet. Daarom lichten we alle soorten stucwerk, met de bijkomende voordelen, kort aan je toe. Dan heb jij de keuze binnen een Zoof gemaakt.

Spackspuiten

Voordelen:

 • De prijs is laag
 • Kan snel worden aangebracht
 • Kan in kleur naar keuze

Heb je een klein budget en wil je je woning opknappen? Dan is spackspuitwerk your guy. De prijs van spackspuitwerk ligt lager doordat de stukadoor deze opbrengt met een spuitmachine. En dat gaat natuurlijk sneller dan met de hand. Spackspuitwerk wordt altijd aangebracht in twee lagen. Met de eerste laag, de meslaag wordt de ondergrond egaal gemaakt. De tweede laag is de korrellaag die de structuur aanbrengt op de ondergrond. Spackspuitwerk wordt in de door jouw gekozen kleur aangebracht, zodat je zelf niet meer hoeft te verven of een schilder in te huren.

Spackspuitwerk

Sausklaar of behangklaar

Voordelen:

Wil je de ondergrond schilderen of behangen maar is deze niet egaal? Dan kun je het beste kiezen voor sausklaar of behangklaar stucwerk. Onze stukadoor brengt dan eerst een laag pleister aan waardoor de ondergrond klaar is voor een rolletje behang of een likje verf. Als de ondergrond erg beschadigd is, of als de ondergrond uit tegels bestaat, brengt de stukadoor eerst een dikke laag raapwerk aan. Deze gipslaag is wel 7 millimeter tot 5 centimeter dik. Bij kleine oneffenheden of scheurtjes volstaat pleisterwerk. Deze laag is slechts 1 tot 6 millimeter dik. Let op: de totaalprijs voor behangklaar stucwerk liggen waarschijnlijk lager dan sausklaar stucwerk. Dat komt omdat kleine oneffenheden bij behangen niet zo'n probleem is, maar bij verven des te meer. Je wilt op je spikspinternieuw geverfde muur geen oneffenheden. 

Sierpleister

Voordelen:

 • Sterk
 • Gemakkelijk in onderhoud
 • In de kleur naar keuze
 • Verschillende structuren mogelijk

Als je sierpleister op de muren wilt, is het belangrijk dat de ondergronden strak gestukadoord zijn. Je kunt geen sierpleister stucen over behang, glasvezel of tegels. De bekendste varianten van sierpleister zijn spachelputz, rustiekputz en granol. Ze hebben allemaal de voordelen die hierboven zijn omschreven, maar wel allemaal een andere uitstraling. Spachtelputz heeft een subtiele korrel, rustiekputz een iets grovere structuur en granol laat kleine groeven achter in de muur, waardoor het patroon wat weg heeft van boomschors.

Granol

Schuurwerk

Voordelen:

 • Korrelige decoratieve uitstraling
 • Geschikt voor binnen en buiten

Schuurwerk heeft een licht korrelige en cirkelvormige structuur. Dat komt omdat er fijne zandkorrels in het stucwerk zitten. Het geeft een uniek en speels effect aan een ondergrond. Doordat schuurwerk geschikt is voor vochtige ruimtes, is het uitermate geschikt voor vochtige ruimtes zoals de keuken, badkamer of zelfs buitenshuis.

Stukadoor gezocht?

Zoofy zit niet om stukadoors verlegen. Of je nou een stukadoor in Zwolle zoekt, of misschien wel in Utrecht, Groningen, Purmerend, Ede, Rotterdam, Assen, Den Haag, Tilburg, Arnhem, Eindhoven of Amsterdam. Wij hebben overal in het land ervaren stukadoors voor je klaarstaan. Stucen is een vak an sich, een klus die de gemiddelde doe-het-zelver niet snel zal doen. Je wilt dus ook dat het vakkundig en goed gebeurt. Bij Zoofy kom je nooit voor verrassingen te staan. En gaat er onverhoopt toch iets mis? -Het blijft immers toch mensenwerk- dan is je klus bij ons verzekerd tot een bedrag van 2.5 miljoen. Wel zo'n geruststellend idee toch? Is je huis gestuct en ben je toe aan inspiratie? Lees dan onze blogs over de hoe je zelf een muur schildert of hoe je het best gaten kunt boren.

Stucen

Kosten stukadoor

De kosten kunnen per stucwerk, per klus sterk verschillen. Dat heeft voornamelijk te maken met de totale oppervlakte die gestuct dient te worden. Hoe groter de opervlakte, des te langer is de vakman met de klus bezig. De kosten voor stucwerk door een stukadoor zijn €17 per m2 en voor een plafond stucen is dat €19 per m2.De kosten van een stukadoor zijn afhankelijk van een aantal factoren, zoals het soort stucwerk wat je kiest, de omvang van het stucwerk en welke ondergrond je wilt stucen. Een plafond stucen is bijvoorbeeld een stuk lastiger en vermoeiender dan een muur stucen. Grote oppervlakten gaan logischerwijs gemakkelijker dan kleine met lastige hoeken.

Zelf stucen

Zelf stucen is lang niet zo gemakkelijk als je wellicht denkt. Behalve (goed) stucen vakwerk is, is het fysiek behoorlijk zwaar werk. Vergis je ook niet in de hoeveelheid tijd die je er aan kwijt bent. Waar een stukadoor het in een paar uur doet, zul jij vakantiedagen moeten gaan inzetten. Een goed gestucte muur is een investering waar je letterlijk heel wat jaren tegenaan zult kijken. Wanneer je een slordig foutje maakt of wanneer je niet heel precies afwerkt, zal het jarenlang een doorn in het oog zijn.

Ongelijke muren

Zoek je een vakman? Vind er een zonder gedoe op Zoofy

Voor elke klus in en rondom huis hebben wij mannetjes voor je klaarstaan. Onze vakmannen hebben jarenlange ervaring en worden gescreend voor aanname in onze pool. Denk aan loodgieters, elektriciens, cv monteurs, witgoedmonteurs, dakdekkers, klusjesmannen, timmermannen, schilders, hoveniers, slotenmakers en smart home installateurs. Ook klusjes met spoed zijn geen enkel probleem. Schiet je klus in, in de zoekbalk en wij gaan direct voor je aan de slag.

Volg ons op de Zoofy Instagram pagina en de Facebook van Zoofy. Benieuwd naar hoe ons platform verschilt ten opzichte van concurrenten? Dat lees je hier. En als je nog steeds niet overtuigd bent, check dan hoe Zoofy scoort qua reviews op Google reviews of Trustpilot.

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af