Glaszetter gezocht

HR++ of HR+++ glas plaatsen? Maak het jezelf gemakkelijk. Boek eenvoudig een glaszetter bij jou in de buurt. Maak direct een afspraak.

bijv. 'gootsteen ontstoppen' of 'cv onderhoud'
Waarom Zoofy?
 • Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
 • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
 • De laatste aanvraag was 7 minuten geleden.
 • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
 • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Laat je glas zetten door een expert van Zoofy

Wat doet een glaszetter?

Een glaszetter is iemand die, zoals de naam al verklapt, ramen plaatst of vervangt. Dit kan bijvoorbeeld bij woningen en appartementen zijn, maar ook bij grotere panden zoals fabrieken en scholen.

Naast dat een glaszetter vakkundig is met het plaatsen van verschillende soorten glas (denk aan ramen met enkel of dubbel glas), kan een glaszetter ook goed advies geven over de verschillende soorten ramen. Ook het op maat snijden van glas behoort vaak tot de werkzaamheden van een glaszetter.

Wat ook vaak in het takenpakket van een glaszetter zit, is het plaatsen of vervangen van kozijnen. Vaak laat men dit tegelijk met doen met het glas vervangen, zodat er in de kosten wordt bespaard.

Het takenpakket van een glaszetter wordt afgemaakt door de volgende werkzaamheden, die vaak inclusief de kosten van raam vervangen zitten:

 • Interieurglas plaatsen (denk hierbij aan keukens, badkamers en spiegels)
 • Oud glas weghalen
 • Het vervoeren van het nieuwe en het wegvoeren van het oude glas
 • Afkitten
 • Raam vervangen
 • Opruimen en schoonmaken van de werkplek nadat de klus is geklaard

Wat kost een glaszetter en wat zijn de kosten van raam vervangen?

Hieronder staat een indicatie van de totale kosten per type woning en een antwoord op de vraag ‘Wat kost een glaszetter?’. Deze kosten zijn inclusief het glas en de kosten voor het laten zetten. Let op: dit is slechts een indicatie. Vraag daarom vooraf altijd een offerte op bij de glaszetter om de precieze kosten van raam vervangen te weten.

 

Type woning   Raamoppervlakte   Gemiddelde prijs (HR++ glas) + plaatsen incl. btw
Appartement   15 m2   € 1800 - € 2200
Tussenwoning   20 m2   € 2500 - € 2800
Hoekwoning   30 m2   € 3500 - € 4000
2-onder-1-kap woning   35 m2   € 4400 - € 4900
Vrijstaande woning   50 m2   € 6500 - € 7000

Een ervaren glaszetter die HR++ glas (dat is modern dubbelglas) komt plaatsen bij het raam vervangen, kost gemiddeld € 140,- per vierkante meter glas.

HR++ glas is duurder dan ‘normaal’ glas, en dat drukt ook op de totaalprijs van de klus. Maar weet wel dat het kiezen voor HR++ glas uiteindelijk een flinke besparing oplevert. Bij een raamoppervlak van 15 m2 bespaar je namelijk al gauw € 200,- per jaar. Bij een raamoppervlak van 50 m2 is de besparing gemiddeld € 500,- per jaar. Zo zie je maar weer dat de investering binnen een paar jaar is terugbetaald.

glaszetter

Welke factoren beïnvloeden de kosten van een glaszetter?

Elke glaszetter berekent zijn prijs per uur op een andere manier. Er zijn wel enkele factoren die bij elke klus terugkomen, zoals:

 • Het type glas dat wordt gebruikt bij het raam vervangen
 • De arbeidskosten van de glaszetter
 • Overige kosten, zoals voorrijkosten

Kosten factor 1: type glas

Zo’n beetje elke glaszetter gebruikt standaard het HR++ glas, puur omdat dit op dit moment het beste en meest duurzame glas is. Het glas wordt ontworpen met 2 glasplaten met speciaal edelgas ertussen (en niet ‘standaard’ lucht zoals bij het dubbel glas van vroeger). Het edelgas isoleert veel beter dan normale lucht. Vaak heeft HR++ glas ook een speciale coating op het glas dat de zon weert. Dit is vooral handig in de zomer op warme dagen. In overleg kun je vaak ook voor ander glas kiezen, maar dit zal de glaszetter waarschijnlijk vaak afraden.

Kosten factor 2: arbeidskosten

De arbeidskosten voor een professionele glaszetter liggen vaak rond de 35% van de totaalprijs, wat het een relatief klein onderdeel maakt van de kosten raam vervangen. Door verschillende glaszetters te vergelijken, kun je uiteindelijk de glaszetter met de laagste arbeidskosten kiezen. Dit is vaak ook waar het prijsverschil tussen glaszetters vandaan komt, aangezien ze de prijs / marges van het glas niet veel kunnen verhogen.

Kosten factor 3: overige kosten

Bijna elke klus heeft te maken met extra, overige kosten. Zo ook het laten plaatsen van nieuw glas. Een glaszetter heeft zo bijvoorbeeld te maken met voorrijkosten. Ook deze kosten kunnen per glaszetter verschillen, dus vraag hier vooraf altijd naar.

Waarom een glaszetter inhuren?

Als je handig bent en een paar helpende handen hebt, kun je ervoor kiezen om zelf het glas te zetten. Hierdoor kan je flink in de kosten besparen. Maar weet wel dat een professionele glaszetter vaak jarenlange ervaring heeft, waardoor een glaszetter inhuren de volgende voordelen met zich meebrengt:

Een glaszetter weet hoe hij veilig moet werken

Stel je voor dat het glas valt en breekt. Naast dat dit allemaal opgeruimd moet worden, is het ook nog eens gevaarlijk. Een glaszetter heeft het juiste apparatuur om de glasplaten goed en veilig te kunnen tillen. Aan het zelf plaatsen van glas kleeft dus wel een veiligheidsrisico.

Glaszetters bieden garantie

Waar je jezelf geen financiële garantie kunt bieden voor wanneer er iets mis gaat, kunnen glaszetters dat wel. Let op: niet elke glaszetter doet dit standaard, dus vraag daar van tevoren ook naar. Dit is vooral handig wanneer het glas niet helemaal goed wordt geplaatst, waardoor het niet goed isoleert. Het is dan handig als je hier garantie voor hebt zodat de glaszetter het, zonder extra kosten, op komt lossen.

Het is een lastige klus

Bij het plaatsen van (HR++) glas, moet je precies weten wat je doet. Pas als het glas perfect is geplaatst, profiteer je het meest van de isolatiekracht van het glas. Een glaszetter weet door de jarenlange ervaring precies waar hij op moet letten. Mocht je het glas zelf gaan zetten, en hier vrijwel geen ervaring mee hebben, dan heb je die ervaring en kennis niet en is de kans relatief groot dat het glas niet optimaal wordt geplaatst. Dit resulteert uiteindelijk in een minder goede isolatie.

Extra tip: geld besparen

Bij Zoofy kom je eenvoudig in contact met glaszetters bij jou uit de buurt. Om je te help geld te besparen, geven we je hier nog enkele handige tips. Zo weet je zeker dat je niet te veel betaalt.

 • Bijna elke glaszetter rekent voorrijkosten. Hoe minder de glaszetter moet rijden, hoe minder de voorrijkosten zullen zijn. Zoek daarom een glaszetter bij jou in de buurt.
 • Kijk of je recht hebt op subsidies. Er zijn landelijke en regionale (gemeentelijke) subsidies voor klussen die je woning energiezuiniger maken. Informeer daarom of er bij jouw gemeente een subsidieregeling is.
 • Vraag meerdere offertes aan en vergelijk ze. Dit is de beste manier om kosten te besparen, omdat je zo de goedkoopste glaszetter kunt uitkiezen.

Glaszetter gezocht? Eenvoudig een glaszetter inhuren via Zoofy

Via Zoofy kom je eenvoudig in contact met vakmannen uit jouw regio. Zo hebben we ook veel aangesloten glaszetters. Ruim 200.000 mensen gingen je voor; waar wacht je nog op? Een glaszetter inhuren via Zoofy is gemakkelijk en snel!

Bekijk de top 6 beste glaszetters

4,86/5 - 28 reviews

Tiptop Allround Service Okan Colakoglu glaszetter

4,86/5 - 28 reviews

's-Gravenhage
28 klussen uitgevoerd
glas zetten , offerteservice , glazenzetter per uur
Gedaan wat er moest gebeuren en is ook nog een vriendelijke man.

Boek een glaszetter

5/5 - 9 reviews

Prent Klusbedrijf Dirk Prent glaszetter

5/5 - 9 reviews

Amsterdam
9 klussen uitgevoerd
offerteservice , glazenzetter per uur , glas zetten
Na vlotte en efficiënte communicatie is de klus snel en vakkundig uitgevoerd.

Boek een glaszetter

4,92/5 - 26 reviews

Actieschilders Ronald Snakenborg glaszetter

4,92/5 - 26 reviews

Almere
26 klussen uitgevoerd
Prachtig behangen. Zeer vriendelijk. Wij zijn tevreden!

Boek een glaszetter

4,9/5 - 20 reviews

Klussenbedrijf Martijn Martijn Rutte glaszetter

4,9/5 - 20 reviews

Assendelft
21 klussen uitgevoerd
Martijn heeft ontspannen zijn werk gedaan.

Boek een glaszetter

4,83/5 - 47 reviews

Lukassen Kluswerken Henry Lukassen glaszetter

4,83/5 - 47 reviews

Nieuwegein
47 klussen uitgevoerd
paletti

Boek een glaszetter
Alle glaszetters

De beste glaszetters bij jou in de buurt

Hoe kom je eenvoudig in contact met de beste glaszetters, wat is de gemiddelde prijs van glaszetters en hoe bespaar je op de kosten van een glaszetter? Zoofy legt het je uit en brengt je gemakkelijk en snel in contact met de beste glaszetters uit jouw regio!

 

Alle klussen

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af