Schilder gezocht?
15 recensies

De enige site in Nederland waar je online je schilder bestelt

bijv. 'Kozijnen schilderen'
Schilder gezocht?
Meer dan 3.000 vakmannen

Meer dan 3.000 vakmannen

Geen voorrijkosten, er komen alleen lokale vakmannen bij je langs

Meer dan 15.000 reviews

Meer dan 15.000 reviews

Huiseigenaren zoals jij beoordelen onze vakmannen met een 9,2/10

Betaal achteraf

Betaal achteraf

Betaal achteraf direct via Tikkie of iDeal

Altijd een schilder beschikbaar

Wordt het weer tijd om je huis een nieuwe laag verf te geven? Maar misschien ben je ook wel op zoek naar een vakman voor kleiner schilderwerk zoals het opnieuw kleuren van een deur. In het schildernetwerk van Zoofy vind je eenvoudig een schilder die je daarmee graag komt helpen.

Populaire Schilder klussen Toon alle klussen
Populaire Schilder klussen

Recensies van klanten over de Schilders van Zoofy

De Schilders van Zoofy werden beoordeeld als 4,8 van 5 sterren met meer dan 15 recensies

Tonny uit Sint Hubert
maandag 20 mei 2019, Schilder per uur

prima gewerkt

Trijnie uit Westerlee
zaterdag 18 mei 2019, Schilder per uur

Ben dik tevreden

Marieke uit Berkel en Rodenrijs
donderdag 16 mei 2019, Muren sauzen

Hij was erg aardig, werkte netjes en was beleefd. Hij heeft zijn werk prima gedaan. Ik zou hem aanraden aan een ander.

Penny uit Amsterdam
dinsdag 16 april 2019, Trap schilderen

Marko was lovely and did a good job of our painting.

Cees uit Oosterhout
maandag 21 januari 2019, Trap schilderen

Schilderwerk vlot en goed gedaan. Resultaat zo als het moet zijn. Professioneel en vriendelijk. Een extra klein klusje werd meteen meegenomen. Top.

De Schilders van Zoofy zijn hier aan het werk

Bij Zoofy staan de volgende vakmensen voor je klaar!

Alle Schilder klussen op een rijtje

Onze schilders

Zoofy heeft overal in Nederland schilders zitten. Denk dan aan schilders in grote steden als Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Maar ook in het oosten van Nederland, bijvoorbeeld Nijmegen en Zwolle.

De naam van de schilder komt uit de middeleeuwen. Hij (het waren toen vooral mannen) was toen lid van een gilde. Zo’n gilde bestond uit een meesterschilder met een aantal leerlingen (ook wel gezellen genoemd). Het werk bestond bijvoorbeeld uit het wapen van de stad op wapenschilden zetten. De schilder deed daarnaast natuurlijk ook het onderhoud aan gebouwen. Tegenwoordig wordt een schildersbedrijf ingezet voor het laten verven van het huis, meubels en andere werkzaamheden.

Er zijn verschillende opleidingen waarmee je schilder kan worden. Alle opleidingen zijn vakopleidingen. Dit houdt in dat je vier dagen werkt en een dag theorie krijgt. Je bent ongeveer twee tot vier jaar bezig met de opleiding. Tijdens de opleiding maak je kennis met de verschillende soorten verf en materialen die worden gebruikt. Tijdens de opleiding leer je ook welke verf met elkaar kan en welke niet goed op elkaar reageren. Als je een diploma hebt kun je aan de slag bij een schildersbedrijf. Competenties die nodig zijn: precies en fit (vanwege het fysieke gedeelte van het werk). Een schilder moet geen last hebben van hoogtevrees. Regelmatig vinden de werkzaamheden natuurlijk plaats op grote hoogte. Bijvoorbeeld bij het onderhoud aan een gevel of wanneer een compleet huis van een nieuwe kleur wordt voorzien. `

Een schilder is vaak breed inzetbaar. Ook voor behangen, kitten, sausen, lakken, latex spuiten, het zetten van glas kan een schildersbedrijf ingehuurd worden. Ook voor het verven vaneen meubel. Het belangrijkste wat een schilder doet is je kozijnen en deuren van een laag verf voorzien. Dankzij een goede verflaag zijn de kozijnen en deuren beschermd tegen de verschillende weersomstandigheden. Een schilder kan zowel voor klussen binnenshuis als buiten worden ingehuurd. Goed schilderwerk valt of staat bij een precieze voorbereiding. Het is belangrijk dat de oude verfresten goed zijn verwijderd voordat er een nieuwe laag verf op komt. Het vak schilder is door de verschillende specialisaties een veelzijdig vak.

Een schildersbedrijf rekent doorgaans hogere tarieven dan een zelfstandig schilder. Tarieven kunnen met name in de Randstad al gauw uitkomen op 45 euro exclusief BTW of meer. Een zzp'er vraagt doorgaans tenminste rond de 30 euro exclusief btw . Dit betreft dan alleen het arbeidsloon. Materiaalkosten worden vaak apart gerekend. Voor sommig schilderwerk geldt een btw tarief van 6%

Het zoeken naar een goede vakman doe je via Zoofy. Wij hebben de besten voor jouw klus. In ons bestand vind je alleen schilders die goede recensies krijgen. Een goede vakman vind je ook door verschillende schilderbedrijven met elkaar te vergelijken.