Insurance with Zoofy gives peace of mind

Schilder gezocht voor verschillende schilderklussen

kwast voor schilderklus

Joehoe, jij daar! Zoek jij een vrolijke kwast die jouw leven een beetje kleur kan geven? Je wil je huis laten schilderen. Onze Zoofy mannen zijn behoorlijk door de wol geverfd en kunnen je met iedere schilderklus helpen. Op deze pagina vind je informatie over de meest voorkomende schilderklussen, wat kost een schilder, oftewel, het uurtarief van een schilder, hoe je een goedkope schilder vindthoe je een beton moet verven buiten, een stappenplan voor houten kozijnen schilderen, hoe je een muur verft in huis, de voor- en nadelen van verfspuiten, hoe je een deur moet schilderen en schildersbedrijven bij jou in de buurt.

De meest voorkomende schilderklussen

Wil je zelf verven maar is het echt een te-ver-van-je-bed-show? Of ben je nooit goed geweest in het kleuren binnen de lijntjes? Al zijn er veel doe-het-zelvers die zelf aan de slag gaan, écht schilderwerk blijft toch een vak apart. Zonder de juiste ervaring maak je er gemakkelijk een potje (verf) van. Je wil natuurlijk wel dat het schilderwerk lang blijft zitten en een goede beschermlaag heeft. Het inhuren van een schilder bij Zoofy is op lange termijn goedkoper, dan zelf met je schilderskwast aan de haal te gaan. Schilderklussen die vaak voorkomen zijn: kozijnen schilderen, plafond spuiten, latex spuiten, een gevel schilderen, plinten schilderen, een deur schilderen, muren sauzen, maar ook buitenmuren verven. Ook worden schilders vaak ingezet bij een traprenovatie om een trap te schilderen.

Wat kost een schilder?

We zoeken allemaal het liefst een goedkope schilder voor 10 euro per uur. Maar als je bij je zelf te raden gaat, weet je ook dat je daar geen doodgeverfde winnaar voor gaat treffen. Je wil natuurlijk wel een professional, die weet wat hij/zij doet. Je wil geen schilder die overal lak aan heeft en jouw paleisje verprutst. Als je voor het beste resultaat wil gaan, laat je het schilderwerk over aan een ervaren specialist. Een schilder met veel kennis en ervaring heeft naar ons inzien een gezond uurtarief verdiend. Onze Zoofy klushulp schilders zorgen er immers voor dat jouw woning er tot in de detail weer tip top uit ziet. Bovendien helpt het om bij het inhuren van een schilder via Zoofy, het grotere perspectief te bekijken. Het scheelt jou een schilder zoeken, je hoeft geen vakantiedagen te verspillen en het bespaard jou zeeën met tijd. Onze schilders hebben alle hulpmiddelen zelf tot hun beschikking. Ook aan het kopen of huren van materialen heb jij geen kopzorgen. Bovendien doet een Zoofy schilder de klus met twee vingers in de neus. En dan nóg voert hij de schilderklus waarschijnlijk twee keer zo snel uit. Zit de klus erop? De schilder neemt al het afval en de materialen weer mee, zodat jij direct in je nieuwe, opgefriste paleisje kunt shinen. En bovenop alles, zijn alle schilders bij Zoofy verzekerd. Dat is wel zo handig als je spullen per ongeluk onder de verf komen. Wij hebben kwaliteit hoog in ons vaandel. Daarom bieden wij de ‘komt goed’ garantie. Deze garantie houdt in, dat mocht je op een of andere manier niet tevreden zijn, we altijd samen naar een oplossing zoeken. Bovendien is je klus verzekerd tot 2,5 miljoen euro. Hoeveel tijd en energie heb je nu bespaard? Dat is wel wat meer waard dan een schilder voor 10 euro per uur, tóch?

Kostenoverzicht voor schilderklussen

Zie hieronder het kostenoverzicht voor wat een schilderklus kost.

Soort schilderklus Prijs
vanaf per uur incl. btw €55
met spoed €72
servicekosten €24,95
servicekosten met spoed €24,95

schilder

Uurtarief schilder

Klanten stellen ons vaak de vraag: ''Wat kost een schilder nou precies per uur?''. Bij Zoofy werken we met vooraf bepaalde, transparante prijzen. Zo kom je nooit voor verrassingen te staan. Het uurloon van een schilder komt bij ons tot stand doordat we de markt nauwlettend in de gaten houden. Zo betaal je nooit teveel per uur. Schilderwerk inclusief het btw tarief, kan bij ons al vanaf 9 euro per m2. Dit is de prijs voor latex spuiten. Hoewel we onze prijzen zo duidelijk mogelijk online willen zetten, kunnen de kosten van een schilderklus nou eenmaal variëren. Foto’s of een bezoek van de klusser vooraf is nodig om de werkelijke situatie te bepalen. Zo is de staat het materiaal wat de schilder moet schilderen belangrijk. Een slechte muur heeft misschien meerdere lagen verf nodig om goed te dekken, dan een muur die vers gestuukt is. Zo zijn er vele factoren, die eerst beoordeelt moeten worden voor er een exacte prijs kan worden geschat. Maar dan nóg kunnen er onvoorziene omstandigheden op de vakman zijn schilderspad komen. Bijvoorbeeld als er eerst houtreparaties moeten gebeuren, er vocht in de muur zit, of er eerst geschuurd moet worden voordat er geverfd kan worden. Voor kleine schilderklussen kan er gewerkt worden met de tarieven zoals ze staan vermeldt op de website. Voor de grotere verfklus zal er altijd worden gewerkt met een schilder offerte. Uiteraard wordt hier goed geluisterd naar de wensen van jou als klant en zullen er duidelijke afspraken worden gemaakt. Wil je besparen op de kosten van een schilder? Check dan de volgende tips!

Goedkope schilder gezocht

Wil je besparen op de schilder kosten? Dan gaan wij je kleur bekennen. Met deze voorzorgsmaatregelen kun je op de schilderkosten besparen:

  • Zorg dat je voorafgaand aan de klus de juiste verfkleur al hebt uitgezocht. Dat scheelt de schilder tijd, gezien hij anders eerst naar jou moet komen om kort te sluiten welke kleur het moet worden. 
  • Maak voordat onze schilder langskomt de ruimte vrij. Als hij zelf met jouw meubels moet gaan slepen levert hem dat veel extra werk op, waardoor jij weer meer betaalt.
  • Je kunt er voor kiezen om onderdelen die geschuurd moeten worden, zelf vooraf aan te pakken.
  • Je kunt muren alvast ontvetten.
  • Als je een schilder in Amsterdam zoekt: probeer een gratis (of goedkope) parkeerplek te reserveren. De parkeerkosten worden doorberekend aan de klant.
  • Verder bespaar je bij Zoofy altijd op de voorrijkosten. Dat bespaart je al gauw zo’n 20 euro per verfklus! 

Beton verven buiten

Je buitenmuur verven is een snelle en eenvoudige manier om je huis aan de buitenkant op te knappen. Bovendien beschermt zo’n nieuwe verflaag ook nog eens je buitenmuur tegen vocht. En als je die buitenmuur toch al aanpakt, schilder dan meteen de gevel mee. Door je gevel te schilderen laat je je huis weer goed uit de verf komen. Natuurlijk moet je wel rekening houden met de tijd van het jaar. In de winter zijn de weersomstandigheden niet optimaal. Als je dan buiten wil schilderen heb je een speciale winterschilder voor buitenschilderwerk. Deze schilders gebruiken een speciale verf, die veel sneller droogt. Hierdoor is het geschikt voor gebruik bij lage temperaturen. Maar let op: extreme weersomstandigheden of vrieskou gaan zelfs een winterschilder de schilderspet te boven. Hij kan zijn dan niet jouw huis schilderen. De optimale temperatuur om buiten te schilderen is tussen de 5 en 25 graden.

schilderklus buiten

Kozijnen schilderen

Schilderwerk aan je kozijnen gaat jarenlang mee, mits je het regelmatig schoonhoudt. Ook speelt de ventilatie in je woning van belang. Als je gaat beginnen aan kozijnen schilderen buiten, hou dan gemiddeld rekening met een levensduur van tussen de drie en vijf jaar. Uiteraard is de levensduur afhankelijk van weersomstandigheden en de locatie. Voor het binnenschilderwerk van kozijnen staat een gemiddelde levensduur van vijf tot zeven jaar. Wil je weten of je kozijnen wel een kwastje mogen hebben? Check dan op scheurtjes, blaasjes, of zelfs stukjes verf die los hebben gelaten.

Nu regelen

kozijnen schilderen

Stappenplan om zelf kozijnen te schilderen

Vooral als je zelf kozijnen gaat schilderen buiten, is een goede voorbehandeling minstens zo belangrijk als de juiste verf kiezen. Als je hier zelf mee aan de slag gaat, bereid je dan goed voor. Het kan, vooral als er beschadigingen zijn, een flinke schilderklus worden!

Stap 1: De staat van het kozijn

Voordat je aan de slag kunt, zul je de staat van het kozijn moeten bepalen. Zie je scheurtjes, blaartjes of bladdert de verf zelfs af? Dat is een teken dat de verf niet meer goed hecht. Je zult dan eerst de oude verflaag moeten verwijderen. Verwijder als eerst vuil en losgeraakte verf met een borstel en een verfkrabber.

Stap 2: Oude verf verhitten met een verfföhn

Voor het verwijderen van verf kun je het beste gebruik maken van een verfföhn. Werk steeds in stukjes van 10 cm oppervlakte. Een verfföhn is minder brandgevaarlijk dan een verfbrander, en werkt een stuk eenvoudiger. Maar pas op! Bij het smelten van oude verfresten komt hitte en schadelijke dampen vrij. Gebruik altijd handschoenen bij deze verfklus en bescherm ruiten of muren tegen oververhitting. Gooi oude verfresten altijd weg als klein chemisch afval, denk aan het milieu!

Stap 3: Oude verf verwijderen

Verwijder de nog warme verflaag direct met een krabber. Doe dit altijd voorzichtig: gebruik de krabber rechtop en zet niet te veel kracht. Beschadigd hout herstellen is geen gemakkelijke klus en levert je bovendien veel extra werk op. Laat je altijd in de bouwmarkt goed informeren over het soort krabber wat je moet gebruiken. Zorg altijd dat de krabber scherp is, dan maak je het jezelf zo gemakkelijk mogelijk.

Stap 4: Het grove geschut - afbijtmiddel -

Voor plekken waar het gebruik van een verfföhn niet mogelijk is, kun je afbijtmiddel inzetten. Breng dit gelijkmatig aan met een kwast en laat het 20 minuten inwerken. Let op! Dit is geen gezond spul. Altijd even handschoenen en een veiligheidsbril gebruiken. Safety first en het staat bovendien behoorlijk fashionable!

Stap 5: Verf krabben

Je gaat weer met de krabber aan de haal. Verwijder de opgeloste verf. Herhaal dit tot het hout helemaal kaal is. Hierna maak je de houten kozijnen grondig schoon en stofvrij. Now you’re ready to rumble!

Tip: Ga je kunststof, stalen of aluminium kozijnen schilderen? Over het algemeen komen deze kozijnen al in de gewenste kleur en verf hecht slecht op aluminium of kunststof. Deze materialen schilderen vergt vakmanschap. Voor een mooi eindresultaat adviseren wij bij deze materialen altijd om een professionele schilder in te schakelen.

Muur verven

Als je zelf aan de slag gaat met je huis schilderen, bespaar dan alsjeblieft niet op de verf. Hierbij geldt: goedkoop is duurkoop. Budgetverf lijkt misschien aantrekkelijk, maar het beschadigd veel sneller en je hebt veel meer verf nodig om de oppervlakte dekkend te krijgen. Onze Zoofy schilders bevelen Sigma of Sikkens verf. Mocht je overwegen om via Zoofy een schilder in te schakelen: professionele schildersbedrijven geven vaak garantie op het geleverde werk. Dit betekent dat als de verf gaat afbladeren of verkleuren vóór de garantietermijn, het overgeschilderd moet worden. De meeste schilders nemen daar geen enkel risico in en kiezen voor kwalitatief goede verf. Kies je toch voor budgetverf? Dan heeft dit mogelijk gevolgen voor het resultaat, de levensduur van de verf, de duur van de klus en het garantietermijn. 

Nu regelen

 

schutting schilderen

Verfspuiten

Als je je huis wit wil schilderen, kun je er voor kiezen om het schildersbedrijf de muren te laten sauzen, maar je kunt er ook voor kiezen om je huis te verfspuiten. De voordelen hiervan zijn:

  • Je hebt geen last van banen of strepen.
  • Verfspuiten is sneller dan sauzen. Onze vakman fikst dit binnen een Zoof voor je.
  • De prijs per m2 is lager.
  • Er is een gelijktijdige droging.
  • Je kan snel grote oppervlakten verven

Maar elk voordeel heeft zo zijn nadeel:

  • Er ontstaat veel nevel.
  • Na afloop is er veel schoonmaakwerk.
  • Er moet veel meer afgeplakt en afgedekt worden.

Deur schilderen

Deuren schilderen. Je denkt misschien dat dit een klusje van niks is, maar niets is minder waar. Ook voor deze klus is een grondige voorbereiding van belang. Ook is het een klus waar je veel geduld en nauwkeurigheid voor moet hebben. Doe-het-zelven is een optie. Maar als je met een beetje zelfkennis tot de conclusie komt dat dit misschien niet te beste keuze is: schakel een professionele schilder in.

Tips voor het schilderen van deuren:

Een deur verven zonder strepen

Niemand wil strepen op de deur. Zorg daarom altijd voor een goede grondverf. Zorg voor een gelijkmatige verdeling van verf. Voor de kleine hoekjes kun je een kwast gebruiken. Rol de verf niet te dik op de deur en rol altijd goed uit. Daarnaast is het belangrijk om altijd met de houtnerf mee te schilderen.

Deur schilderen: welke roller gebruik ik daarvoor?

Een schilder gebruikt veelal een extra fijne schuimroller van tien centimeter breed. Een roller verspreid de verf gelijkmatiger en voorkomt zakkers of druipers. Breng ook niet te dikke verflagen aan, om tranen of druppels verf te voorkomen. Ga altijd eerst horizontaal te werk, en vervolgens verticaal, om de strijken half overlappend elkaar te laten dekken.

Deur schilderen: hangend of liggend?

Wellicht denk je dat de deur laten hangen in het scharnier, de makkelijkste manier is om de deur te verven. Je bereikt echter altijd het mooiste resultaat door de deur liggend op twee steunen te verven.

Schilderen met verf

Altijd een schilder beschikbaar in jouw buurt

Schilder gezocht? Voel jij je niet de opvolger van Rembrandt of van Gogh? No problemo! Zoofy heeft landelijke dekking en zo hebben we altijd een schilder bij jou in de buurt. Zo heeft Zoofy bijvoorbeeld schilder in Amsterdam, maar ook schilders in Den Haag of Alkmaar. Staat jouw stad niet in het rijtje met steden? Ook dat kunnen we fiksen voor je. Omdat we alleen maar werken met schilders bij jou in de omgeving, rekenen we nooit voorrijkosten. Boek een schilder via Zoofy. Jij bepaalt de kleur, onze vakman regelt de rest 😉.

Andere schildersklussen op Zoofy

Bekijk de top 105 beste schilders

5/5 - 1 reviews

Multi-onderhoud Perfect Foued Feddou schilder

5/5 - 1 reviews

Rotterdam
1 klussen uitgevoerd
Klus geklaard, resultaat goed, precies zoals ik wilde

Boek een schilder

5/5 - 2 reviews

Schilders en spuitbedrijf den Outer Danny den Outer schilder

5/5 - 2 reviews

Voorschoten
2 klussen uitgevoerd
Prima werk afgeleverd snel en netjes

Boek een schilder

5/5 - 1 reviews

Stucadoorsbedrijf C.Huizinga Colin Huizinga schilder

5/5 - 1 reviews

Haarlem
1 klussen uitgevoerd
Het schilderwerk is snel, goed en vrolijk gedaan. Ik vond het prettig dat Colin duidelijk was over uren- en materiaalkosten.

Boek een schilder

5/5 - 1 reviews

AFK Services André Klaassen schilder

5/5 - 1 reviews

Zandvoort
1 klussen uitgevoerd
Helemaal goed!

Boek een schilder

5/5 - 3 reviews

Oz Schilder en Stucadoor Ökkes Cakmak schilder

5/5 - 3 reviews

Oosterhout
3 klussen uitgevoerd
Klus geklaard, op tijd, helemaal volgens afspraak.

Boek een schilder
Alle schilders

De verschillende schildersklussen

Alle klussen

Badkamer schilderen
60 keer aangevraagd
Vanaf €59 per uur incl. btw
Gebaseerd op prijzen van 5532 schilders in jouw regio
Balkon schilderen
12 keer aangevraagd
Vanaf €59 per uur incl. btw
Gebaseerd op prijzen van 5533 schilders in jouw regio
Binnendeuren schilderen
324 keer aangevraagd
Vanaf €149 incl. btw
Gebaseerd op prijzen van 5599 schilders in jouw regio
Binnenmuur verven
96 keer aangevraagd
Vanaf €59 per uur incl. btw
Gebaseerd op prijzen van 5536 schilders in jouw regio
Binnenschilderwerk
132 keer aangevraagd
Vanaf €59 per uur incl. btw
Gebaseerd op prijzen van 5536 schilders in jouw regio
Buitenmuur verven
120 keer aangevraagd
Vanaf €19 per m2 incl. btw
Gebaseerd op prijzen van 5446 schilders in jouw regio
Alle klussen