Regel nu jouw schilder

Kozijnen binnen schilderen

Vanaf €99 incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 2663 schilders in jouw regio

Het schilderen van kozijnen is een nauwkeurig klusje. Alles moet netjes worden afgeplakt, geschuurd en vaak moeten slechte plekken eerst worden hersteld. Een vakman kan je hierbij helpen. Omschrijf wat er moet gebeuren en maak direct een afspraak met een schilder bij jou in de buurt. Het tarief is incl arbeid, verf, btw met kozijnen in een goede conditie. De uiteindelijke prijs hangt af van de staat van het hout en de grootte van het kozijn.

Regel nu jouw schilder
51 recensies
Waarom Zoofy?
 • Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
 • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
 • De laatste aanvraag was 5 minuten geleden.
 • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
 • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Binnenkozijnen schilderen

Kozijnen schilderen

Kunnen jouw kozijnen wel een opknapbeurt gebruiken? Je kunt je kozijnen een tweede leven geven door je kozijnen te schilderen. Sta je op het punt om je kozijnen te voorzien van een nieuw likkie verf? Let op: Kozijnen binnen schilderen is een pittig klusje. De klus neemt veel tijd in beslag en, als het niet goed gebeurt, doe je meer kwaad dan goed. Door het wisselvallige klimaat in Nederland moet je buitenschilderwerk wel tegen een stootje kunnen. Het krijgt namelijk heel wat te verduren. Goede bescherming van je kozijnen is belangrijk, maar ook het onderhouden van de verflaag op je kozijnen is van belang. Voor het mooiste en duurzaamste eindresultaat, geef je klus uit handen aan een professionele schilder. Hoe kozijnen schilderen precies in zijn werk gaat en wat de prijs is van het schilderen van je kozijnen, lees je verder op deze pagina. 

Kozijnen verven: wanneer doe je dat?

Hoe lang het schilderwerk van je kozijnen precies meegaat, is van verschillende factoren afhankelijk. Gemiddeld gezien is het verven van de kozijnen binnen elke zeven jaar nodig. Je kozijnen buiten schilderen is echter een ander verhaal. Die krijgen namelijk veel meer te verduren door weersomstandigheden. Om zo lang mogelijk te kunnen (blijven) genieten van je kozijnen, is het verven van je kozijnen buiten eens per vijf jaar noodzakelijk. De levensduur van de verf op de kozijnen kan langer of korter zijn. Het is daarom belangrijk om je kozijnen met enige regelmaat te controleren, om te bepalen de kozijnen verven nodig is. Let daarbij op de volgende punten:

 • Zitten er scheurtjes in de verf? De scheurtjes zijn het snelste zichtbaar op de liggende kozijnonderdelen, zoals de vensterbank.
 • Zijn er zichtbare beschadigingen, verkleuringen of slijtagesporen?
 • Is er een slechte hechting van de verf zichtbaar? Je kunt dit zien wanneer de verf gaat afgeven (afpoederen), of wanneer er blaasjes op de verf zichtbaar worden.

Wil je buiten je kozijnen schilderen misschien nog meer schilderwerkzaamheden laten uitvoeren zoals het verven van een buitenmuur, of je muren wil laten sauzen binnen, doe je er verstandig aan om eerst te beginnen met de kozijnen, alvorens je begint aan de muren. Op die manier kun je gemakkelijk achteraf foutjes herstellen met muurverf.

Kosten kozijnen schilderen

Het overschilderen van kozijnen is net als een huis schilderen, een behoorlijke schilderklus. Uiteraard zullen de kosten van kozijnen schilderen waarschijnlijk een onderdeel zijn waar je benieuwd naar bent. Wellicht overweeg je zelf om je kozijnen opnieuw te schilderen. Daardoor zul je wellicht geld besparen, maar het zal ook de nodige tijd in beslag nemen. Het opnieuw schilderen van kozijnen neemt nog wel wat vakmanschap met zich mee. Een erkende schilder van Zoofy is een meester in zijn werk en heeft verstand over de juiste hechting van de verf. Bovendien wordt er vaak een garantie door de schilder op zijn schilderwerk gegeven. De kosten van kozijnen schilderen is afhankelijk van verschillende facetten. Zo is er een verschil qua prijs wanneer je de kozijn en binnen of buiten gaat schilderen. Voor de kozijnen buiten hanteren schilders doorgaans een hoger tarief dan wanneer de kozijnen binnen geverfd worden. Dat komt doordat een schilder wanneer hij kozijnen buiten gaat verven gebruik maakt van speciale verf en extra materialen zoals een steiger. Hieronder vind je een overzicht van de gemiddelde kosten die de kus kozijnen schilderen volgens onze database met zich meebrengt. Natuurlijk is dit een gemiddelde en moet er altijd individueel naar elke situatie gekeken worden. Het één en ander is natuurlijk afhankelijk van de grootte van de kozijnen, wat de staat en het soort materiaal is dat geschilderd moet worden. Wanneer er sprake is van bijvoorbeeld houtrot, zal de schilder langer tijd kwijt zijn aan herstel werkzaamheden. Wil je een indicatie over de kozijnen schilderen prijs bij jou thuis? Maak dan gebruik van de calculator op deze pagina.

Kozijnen schilderen kosten

Kozijnen verven: welke kleur?

Ben je aan het dubben over welke kleur je jouw kozijnen wilt verven? Veel Nederlanders spelen het lekker op safe door wit of off-white te kiezen. Andere kleuren vinden ze vaak te gedurfd. Een afwijkende kleur voordeur kan er nog net vanaf, maar daar houdt het dan wel bij op. Toch kan een leuk kleurtje op je kozijnen wel iets toevoegen aan de uitstraling van je huis. Wanneer je aan het bepalen bent welke kleur je je kozijnen wilt verven, is het belangrijk om rekening te houden met de plaats waar je dit doet. Ga je je kozijnen buiten schilderen? Hou dan rekening met mogelijke restricties die de gemeente oplegt aan het schilderen van je kozijnen. En als dat niet zo is, hou dan in ieder geval rekening met de omgevingskleuren. Welke kleuren passen mooi bij de kleuren die er in de omgeving zijn? En wanneer je een kozijnen binnen gaat verven: daar is eigenlijk de sky the limit. Zeker wanneer je een beetje kijk hebt op wat mooi bij elkaar past. Je kozijnen verven met een andere kleur kan de gehele uitstraling van de kamer vormgeven. Zo is er momenteel een trend zichtbaar om je kozijn en zwart te schilderen. Onderstaande foto vonden wij via Instagram. En zeg nou zelf: dat ziet er niet verkeerd uit toch? 

Kozijnen zwart schilderen

Kunststof kozijnen verven

Het grote voordeel van kunststof kozijnen is dat je ze niet hoeft te verven. Kunststof kozijnen worden geleverd in de kleur van jouw keuze. Deze kleur blijft er, als het goed is, gedurende de gehele levensduur opzitten. Wil je toch de kunststof kozijnen verven omdat je graag een andere kleur wilt, of omdat ze bijvoorbeeld verkleurd zijn door de zon? Dan is kunststof kozijnen schilderen zeker een optie. This goes without saying, maar de structuur van een kunststof kozijn is heel anders dan dat van een houten kozijn. Schilderen is meer dan je kwast in de verfpot dopen en de verf uitsmeren over je kozijn buiten.Wanneer je geen schilder van beroep bent, raden we je aan om een professionele schilder hiervoor in te schakelen. Wanneer je kunststof kozijnen gaat schilderen, is het belangrijk dat je de juiste primer gebruikt. Daardoor hecht de verf beter en verleng je de levensduur van je kunststof kozijnen. 

Aluminium kozijnen schilderen

De kleur van je aluminium kozijnen staat natuurlijk al vast wanneer je deze aanschaft. Toch is het mogelijk om je aluminium kozijnen te schilderen na verloop van tijd. Wanneer je de kleur zat bent, of wanneer de beschermlaag van de aluminum kozijnen beschadigt is. Als je zelf aluminium kozijnen gaat verven zul je er al snel achter komen dat dit geen gemakkelijke klus is. Het gaat zelfs vaak mis omdat het heel hard en glad materiaal is. Het is zo hard dat het ook nog eens lastig te schuren is, wat essentieel is om mee te beginnen wanneer je aluminium kozijnen wilt schilderen. Daarnaast heb je speciale verf nodig die zich aan metaal hecht wanneer je je aluminium kozijnen wilt schilderen. Bovendien zijn er allerlei verschillende soorten aluminium die allemaal hun eigen soort verf nodig hebben om te kunnen hechten. Als je zomaar verf op aluminium kozijnen aanbrengt, heb je een hele grote kans dat dit snel gaat afbladderen. Dat komt door de beschermlaag die op aluminium kozijnen is aangebracht om roestvorming tegen te gaan. Daarnaast hebben aluminium kozijnen nog andere voordelen:

 • Het is licht materiaal, maar wel stevig.
 • Aluminium kozijnen zijn bijzonder duurzaam.
 • Ze zijn zo goed als onderhoudsvrij.
 • Ze maken je woning veiliger doordat zij inbraakwerend zijn.

Polynorm kozijnen schilderen

Polynorm kozijnen zijn vanaf de jaren 70 al onafgebroken al jaren populair. En dat is niet zonder reden. Nog meer goed nieuws: je kunt polynorm kozijnen schilderen. Zijn jouw jouw kozijnen toe aan een opknapbeurt, maar wil je ze niet vervangen? Polynorm is een soort staal met een kunststof stijlrand. Een stalen kozijn schilderen is zeker mogelijk. Alleen, je raadt het al: net zoals als bij het schilderen van aluminium- en kunststof kozijnen is dit geen gemakkelijk klusje door het materiaal. 

De voordelen van polynorm kozijnen:

 • Een lange levensduur
 • Duurzaam
 • Vele kleuren mogelijk
 • Opnieuw te schilderen

Voor elke klus een vakman

We hopen dat deze pagina je meer inzicht heeft gegeven over de klus kozijnen schilderen, de kosten hiervan en wat er zoal allemaal bij komt kijken bij de verschillende soorten ondergronden. Naast schilders heeft Zoofy voor elke klus in of rondom het huis een vakman. Via onze website kun je 24 uur per dag een aanvraag doen voor hoveniers, ongediertebestrijding, loodgieters, schoorsteenvegers, cv monteurs, dakdekkers, timmermannen, elektriciens of klusjesmannen. Check de de knop 'klussen', bovenaan de pagina voor het gehele overzicht aan vakmensen.

Toch liever zelf aan de slag met een kwast? Ook daar helpen we je graag mee. Voor doe-het-zelf klussen kun je op onze blog terecht. Bijvoorbeeld hoe schilder ik een muur, of een doe-het-zelf plan om zelf een tuinbank

Volg ons op de Zoofy Instagram pagina en de Zoofy Facebook pagina om op de hoogte te blijven van al ons nieuws, of voor handige klustips. Nog niet overtuigd van onze dienst? Check dan hoe ons platform verschilt ten opzichte van concurrenten. Dat lees je hier. Ook kun je kijken hoe Zoofy scoort op Google reviews of Trustpilot.

Andere schilderklussen op Zoofy
Tegels verven
Hele week
Plafond witten
Lelystad

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af