kosten kozijnen schilderen
Schilder kosten kozijnen schilderen kostenoverzicht

Kozijnen schilderen kosten

maandag 01 april 2024

Waarom kozijnen verven?

Je kozijnen bepalen voor een groot deel de uitstraling van je woning. Als je dus nood hebt aan een nieuwe look, is het een goed idee om je kozijnen te schilderen. Maar er zijn nog meer redenen om kozijnen te verven. Bij houten kozijnen wordt dit bijvoorbeeld gedaan om de levensduur te verlengen. De verflaag beschermt de houten kozijnen waardoor ze veel langer meegaan.

➡️ Boek direct een schilder »

Hoe vaak moet je kozijnen schilderen?

Hoe vaak je je kozijnen moet verven, hangt vooral af van de locatie. Buitenkozijnen krijgen nu eenmaal meer te verduren dan binnenkozijnen. Dat betekent dus ook dat je ze vaker moet schilderen. Ook als je ze niet goed onderhoudt, is een verfbeurt sneller nodig.

Over het algemeen mag je rekenen dat je je binnenkozijnen eens in de 7 jaar moet verven en je buitenkozijnen eens in de 5 jaar. Als je barstjes of scheurtjes opmerkt, moet het wel meteen geschilderd worden. Wacht hier niet te lang mee, want dan kan het kozijn rotten, waardoor je uiteindelijk meer geld kwijt bent. Houd je kozijnen dus steeds goed in de gaten!

Tip: schilder in de juiste periode

Wil je graag je aluminium, houten of kunststof kozijnen verven? Doe dit dan niet zomaar. Houd rekening met de periode van het jaar. Vooral als het gaat over je buitenkozijnen, want de weersomstandigheden hebben een grote invloed op het eindresultaat.

Als het te koud buiten is, duurt het namelijk te lang voor de verf effectief droogt. Het kan zelfs bevriezen. Te warme temperaturen laten de verf dan weer te snel drogen waardoor er strepen op je kozijnen komen. Tussen april en oktober is de beste tijd, omdat er dan minder luchtvochtigheid is en de temperaturen beter zijn.

➡️ Boek direct een schilder »

Kozijnen schilderen

Wat zijn de kosten van het schilderen van kozijnen?

Je bent vast benieuwd naar de kosten van het schilderen van kozijnen. Het is handig om dit te weten voordat je het laat uitvoeren. Daarom geven we je hieronder een prijsoverzicht!

Gemiddelde kosten kozijnen schilderen

Welk kozijnen Kosten per kozijn
Schilderen kozijnen buiten  50 tot 150 euro
Schilderen kozijnen binnen  40 tot 75 euro

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.
Deze kosten voor het schilderen van kozijnen zijn inclusief werkuren en materiaal, maar de prijs hangt nog af van enkele factoren. Hieronder meer info!

➡️ Boek direct een schilder »

Prijsbepalende factoren schilderwerken

De kosten voor het schilderen van je kozijnen zijn sterk afhankelijk van enkele factoren. Het is belangrijk om deze te kennen, zodat je de kostprijs van kozijnen verven beter kan inschatten. Hieronder een overzicht van al de prijsbepalende factoren!

1. Soort kozijn

Sommige kozijnen zijn vlak en andere hebben reliëf. Het spreekt voor zich dat een vlak kozijn veel makkelijker is om te schilderen. Daarom zal het schilderen van dit soort kozijn je minder kosten.

Daarnaast is ook het materiaal waaruit het kozijn gemaakt is van invloed op de prijs. Aluminium of kunststof kozijnen verven is bijvoorbeeld heel wat moeilijker dan het verven van houten kozijnen. Hout is namelijk een materiaal dat goed verf opneemt. Uiteraard is het wel mogelijk om aluminium of kunststof kozijnen te verven. Hiervoor zal je enkel een stuk meer moeten betalen.

2. Staat van het kozijn

Een andere prijsbepalende factor is de staat waarin je kozijn verkeert. Als het kozijn bijvoorbeeld niet goed onderhouden werd en er sprake is van vochtig hout of houtrot, kost het de schilder veel meer tijd om je kozijnen te verven. In dat geval moet hij nog eerst het kozijn repareren. Hiervoor betaal je uiteraard extra. Zorg er daarom voor dat je je kozijnen steeds goed onderhoudt!

Soms is het ook duurder om schade te herstellen dan om je kozijnen te vervangen. Wanneer dat zo is, zal je schilder je dit melden. In dat geval kan je rekening houden met een prijs van tussen de 2.000 en 4.000 euro. Uiteraard is deze prijs nog afhankelijk van het soort materiaal, de afmetingen en het soort glas dat je kiest.

3. Soort verf

Als je wilt houten kozijnen verven volstaat het gebruik van dekkende verf. Wil je aluminium of kunststof kozijnen verven? Dan moet er tevens eerst een grondverf of primer worden aangebracht. Als je dit niet doet, hecht de dekkende laklaag niet. Hiervoor betaal je heel wat meer. Daarnaast is het mogelijk om nog een beits en/of lak te gebruiken. Ook dit zorgt voor extra kosten. Als je niet goed weet wat je moet kiezen, kan je de schilder om raad vragen!

➡️ Boek direct een schilder »

4. Aantal kozijnen

Hoe meer kozijnen je wilt laten verven, hoe meer je zal betalen. Dat is logisch! Maar wist je dat je geld kan uitsparen door meerdere kozijnen in één keer te laten schilderen? De prijs die je betaalt per kozijnen valt dan lager uit. Als je zelf geen kozijnen meer hebt om te schilderen, kan het interessant zijn om aan je buren te vragen of ook hun kozijnen aan schilderwerk toe zijn!

5. Wat zijn de btw-kosten?

Als je kozijnen laat schilderen dan komen daar ook btw-kosten bij. Hiervoor betaal je slechts 9% btw in plaats van 21%. Dit geldt ook voor de voorbereidende werken die erbij komen kijken. Als de schilder het kozijn moet herstellen of vervangen betaal je wel 21% btw. Het is belangrijk om hiervan op de hoogte te zijn, zodat je de factuur goed kan controleren en je er zeker van kan zijn dat er niet te veel aangerekend wordt!

Laat je kozijnen schilderen door een vakman van Zoofy

Wil jij graag je kozijnen schilderen? Dan laat je dit beter over aan een betrouwbare vakman. Op die manier ben je zeker van een prachtig resultaat. Zeker als je kiest voor een vakman van Zoofy, want onze vakmannen worden steeds grondig gescreend!

De kosten van het schilderen van je kozijnen zullen zo ook veel lager zijn. Op onze website vind je namelijk eenvoudig de beste schilder uit je buurt. Dat wil zeggen dat je geen voorrijkosten moet betalen. Dat verschil voel je in je portemonnee!

➡️ Boek direct een schilder »

Andere prijsgidsen
Stukadoor kosten
Wat kost een stukadoor
Binnendeur schilderen kosten
Trap schilderen kosten

Waarom Zoofy?

  • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • ✓De plek voor jouw spoedklus!
  • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
  • ✓Geen voorrijkosten
  • ✓De laatste aanvraag was 9 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

  • Doe je klusaanvraag
  • Melding naar vakmensen
  • Vakman komt langs
  • Betaal via QR code