Timmerman gezocht?

Maak direct een afspraak. Of het nu gaat om het afhangen van een deur of het op maat zagen van een werkblad. Bestel een van onze vakmannen voor al jouw timmerklussen in en om het huis.

bijv. 'Deur afhangen'
Waarom Zoofy?
 • Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
 • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
 • De laatste aanvraag was 10 minuten geleden.
 • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
 • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Timmerman gezocht

Gereedschap timmerman

Zoek je een timmerman? Kom je zelf niet toe aan klusjes in huis? Of ben je niet gezegend met twee rechterhanden? You have to pick your battles. Wij hebben heel wat mannetjes voor je klaar staan om voor je aan de weg te timmeren. Bovendien is timmerman-werk vakmanschap. Als je zelf aan de slag gaat, kan je al snel de plank misslaan. Met onze vakmensen sla je de spijker op de kop. Een timmerman is een allround vakman, met veel overeenkomsten van een klusjesman. Toch is er wel degelijk een verschil. Een timmerman voert liever timmerwerk uit en zal niet zo snel de woonkamer voor je behangen. Een timmermansbedrijf is verder een specialist voor vele uiteenlopende klussen. Bij een timmerman -ook wel eens een timmerman genoemd- speelt ervaring en kennis een belangrijke rol, juist omdat de werkzaamheden zo uiteenlopen. Op deze pagina vind je informatie waar je ze kunt voor inhuren. Lees hieronder meer.

Allround timmerman

Zoals eerder gezegd doet een timmerman allerlei soorten kussen. Sommige timmerspecialiseren zich in bepaalde klussen. De allround timmerman schuwt geen enkele klus. Staat de klus die jij wil laten klaren niet bij in het overzicht? Geen probleem. Klik dan op de timmerman per uur en omschrijf je klus zo nauwkeurig mogelijk. Zoofy heeft landelijke dekking, waardoor er altijd een vakman in de buurt is die jouw klus snel kan fiksen.

Welke klussen kan een timmerman voor je uitvoeren?

Je kunt het zo gek niet bedenken, of onze timmermannen kunnen het. Of je nou een inloopkast wil, meubels op maat, een traprenovatie, laminaat leggen of een koof wil maken voor een keukenapparaat; een timmerman kan het allemaal. In de onderstaande alinea’s lichten we de meest voorkomende klussen uit:

Een deur afhangen

Op het eerste gezicht misschien niet de moeilijkste klus, maar wel een zeer secuur klusje. Het afhangen en bepalen van de draai- en hangnaden is een zeer precieze klus. Soms moet je zelfs rekening houden met de luchtvochtigheid, bijvoorbeeld wanneer je kiest om een massieve deur af te hangen. Als je geen geboren doe-het-zelver bent, is een opdeur afhangen echt een klus om aan een expert over te laten. Een timmerman van Zoofy kan je hier gemakkelijk mee helpen.

Hang- en sluitwerk plaatsen

Heb je een reparatieklus of wil je het hang en sluitwerk vervangen? Ook daar draaien onze timmermannen hun hamers niet voor om. Of misschien heb je net een nieuwe deur in huis geplaatst. Bij het plaatsen van een nieuwe deur, betekent ook dat je de constructie van je muur gaat aanpassen. Een klus die je graag aan een timmerman van ons overlaat. Denk ook aan het SKG politiekeurmerk bij het plaatsen van nieuw hang- en sluitwerk. Wij hebben een checklist gemaakt voor een veilig slot. En als je het helemaal op safe wil spelen hebben we ter beveiliging van je hang- en sluitwerk ook 11 anti-inbraaktips - Hoe boeven denken, voor je opgesteld.

De behandeling van houtrot

Wilde je zelf aan de slag maar loop je tegen problemen in kozijnen of andere onderdelen in de woning? Houtrot is een veelvoorkomend probleem en steekt vaak ongemerkt de kop op. Je kunt houtrot herkennen aan:

 • Een bruine of zwarte verkleuring op onbehandeld hout
 • Barsten in de verflaag
 • Blaasjes in de verflaag
 • Deuken in het hout
 • Delen van het hout die loslaten

Als je houtrot spot, ben je vaak al te laat om de schade te beperken. Slecht onderhoud of belabberd schilderwerk is vaak de oorzaak van houtrot. Behalve goed schilderwerk laten verrichten door een schilder, is ook goed afkitten door een loodgieter belangrijk om houtrot te voorkomen. Het voorkomen en behandelen van houtrot is een klusje waar onze timmermannen wel raad mee weten.

Schuren

Een dakraam plaatsen

Heb je een donkere zolder die wel wat licht kan gebruiken? Een dakraam plaatsen is een secuur werkje. Deze klus kan je overlaten aan onze timmermannen. Zij monteren vakkundig jouw dakraam. Onze vakmannen regelen het inmeten van de deur/het kozijn, zaagt een gat voor jouw dakraam, bevestigt het kozijn, plaatst het raam, brengt gootstukken aan en legt de dakpannen terug op zijn plek.

Een dorpel plaatsen

Een dorpel is de boven en onderkant van een deur-of raamkozijn. De meeste kennen dorpels onder de naam drempels. Bij het plaatsen van een deur of raam blijft er altijd ruimte tussen het raam of de deur en de ruimte waarin deze geplaatst wordt. Als je geen dorpel zou plaatsen, zou je een lelijke kier onder je deur krijgen. Buiten in een deur- of raamkozijn zorgen ze er voor dat er geen water naar binnen kan lopen. Een dorpel zorgt er ook voor dat tocht niet van buiten naar binnen waait. Dat maakt een dorpel toch wel een essentieel onderdeel bij het plaatsen van een deur of kozijn. Onze timmermans helpen je graag bij een dorpel plaatsen.

Een overkapping maken

Overkapping maken

Wil je een overkapping maken in de tuin? Je kunt de overkapping aan je huis plaatsen, waardoor het een verlengstuk wordt van je huis. Maar een overkapping ook aan je schuur of tuinhuis is ook mogelijk. Een overkapping heeft niet alleen een functionele, maar ook een decoratieve waarde. Je terras krijgt hierdoor een prachtige uitstraling. Daarnaast kun je door een overkapping veel meer uit je tuin halen. Als het weer het niet helemaal toelaat om buiten te zitten (lees; meer regel dan uitzondering is in Nederland), biedt een overkapping de perfecte oplossing.

Een radiatorombouw plaatsen

Er warmpjes bijzitten wil iedereen wanneer het minder goed weer is. Zo'n lelijke radiator is vaak een doorn in het oog bij een mooi ingerichte woning. Die functionele radiator kun je met een radiatorombouw omtoveren tot een mooi onderdeel van jouw interieur. Bijkomend voordeel is dat de radiator dan meteen niet meer te warm aanvoelt. Zo bescherm je je kids en harige huisgenoten tegen ongelukjes. Een radiatorombouw is er in allerlei soorten stijlen en materialen. Een timmerman kan jou helpen aan de perfecte match en kan jouw radiatorombouw snel plaatsen

Een schutting plaatsen

Schutting plaatsen

Waait jouw schutting om met het eerstvolgende code oranje weeralarm? Dan kan je schutting wel wat versteviging gebruiken, of moet zelfs geheel vervangen worden. Of misschien wil je gewoon meer privacy in de tuin. Ook dan zit je bij onze timmermannen aan het juiste adres. Onze timmermannen staan voor je klaar om voor jou een schutting te plaatsen.

Timmerman klussen

Verder helpen onze timmermannen je graag met de volgende klussen: een brievenbus plaatsen, een binnenwand plaatsen, een plafond plaatsen, een schuifdeur of schuifpui installeren, een deur inkorten of een stalen deur plaatsen. Staat de klus waarbij jij hulp kunt gebruiken er niet bij? Boek dan een timmerman per uur en omschrijf je klus zo nauwkeurig mogelijk. Wij hebben een vakman beschikbaar voor elke klus!

Wat kost een timmerman per uur?

Handig zo’n vakman, maar wat kost zo’n ervaren klusser nou precies? Bij Zoofy doen we daar niet geheimzinnig over. De prijzen van onze timmermannen staan duidelijk bij de klussen vermeldt. Het uurtarief van een timmerman start bij ons vanaf 50 euro. Dit is inclusief btw. De kosten van een timmermansbedrijf worden bepaald aan de hand van de gemiddelde prijs voor een timmerman gezocht. Wij houden de markt nauwlettend in de gaten, zo betaal je nooit teveel. Als je met spoed iemand nodig hebt, betaal je logischerwijs een hoger uurtarief. Wij vinden het belangrijk dat wij ervaren en betrouwbare timmermans in ons vakmannenteam hebben. Daar staat een gezond uurloon tegenover. Bij Zoofy hanteren we geen voorrijkosten, omdat we alleen met betrouwbare en lokale bedrijven werken hebben wij die altijd bij jou in de buurt. Daarmee bespaar je per klus gemiddeld 20 euro mee. Ook ben je er van verzekerd dat je klus goed wordt uitgevoerd. Je klus is bij Zoofy verzekerd tot 2.5 miljoen euro. Dat noemen we Zoofy de ‘komt goed’ garantie. Meer hierover kun je terug lezen in het blog 5 redenen waarom het boeken van een vakman via Zoofy voor jou voordelig is.

Prijzen per uur Prijs
vanaf prijs incl. btw €59
vanaf per uur incl. btw €59
met spoed €77
servicekosten €24,95
servicekosten met spoed €24,95

Wat kan een timmerman doen voor jouw interieur?

Interieur veranderen

Ben je op zoek naar een nieuwe inrichting voor je woning of bedrijf? Onze vakmensen zijn niet afhankelijk van vaste afmetingen en maken een kast voor je op maat. Ze kunnen je ook helpen met bijvoorbeeld een trap plaatsen, maar ook televisiemeubels, kleding- en keukenkasten maken.

Een timmerman bij jou in de buurt

Wij werken alleen maar met lokale vakmannen. Zo is er altijd wel een timmerman bij jou in de buurt. Dus of je nou een timmerman in Amsterdam wilt of een timmerman in Den Haag… Met onze landelijke dekking is er altijd een Zoofy-vakman in de buurt!

Volg ons op de Zoofy Instagram pagina en de Facebook van Zoofy. Benieuwd naar hoe ons platform verschilt ten opzichte van concurrenten? Dat lees je hier. En als je nog steeds niet overtuigd bent, check dan hoe Zoofy scoort qua reviews op Google reviews of Trustpilot.

Bekijk de top 303 beste timmermannen

4,9/5 - 10 reviews

Klusjesbedrijf Klusje Hugo de Jong timmerman

4,9/5 - 10 reviews

Bleiswijk
10 klussen uitgevoerd
De vakman was een echte vakman, hij deed zijn werk goed en was nog vriendelijk ook.

Boek een timmerman

4,89/5 - 102 reviews

Move Management Gertjan Steneker timmerman

4,89/5 - 102 reviews

Loosdrecht
101 klussen uitgevoerd
Prima, de klus was snel goed geklaard.

Boek een timmerman

5/5 - 1 reviews

MOOIWERKMAN Peter Altena timmerman

5/5 - 1 reviews

Groningen
1 klussen uitgevoerd
Prima. Vriendelijke jongen. Voor zover ik kan beoordelen ook goed en snel gewerkt.

Boek een timmerman

4,67/5 - 3 reviews

JB-Multiklus Jos Bruggeling timmerman

4,67/5 - 3 reviews

's-Gravenzande
3 klussen uitgevoerd
Het was voor mij de eerste keer dat ik gebruik maakte van het Zoofy platform na soms wel teleurstellingen bij andere soortgelijke websites. Dit was een verademing! Mede dankzij de goede begeleiding van Zoofy via de email.Maar het belangrijkste is datJos zijn werk prima heeft gedaan en ik geheel tevreden over het eindresultaat. En dat alles in een relatief kort tijdsbestek. Dat ik door Jos snel geholpen kon worden (binnen 3 dagen) maakte mij zeer blij ! Dank Jos !

Boek een timmerman

4,82/5 - 67 reviews

AJA Bouw & Klussenbedrijf Ferry Baiati timmerman

4,82/5 - 67 reviews

Utrecht
67 klussen uitgevoerd
Perfect op tijd en deskundig geholpen

Boek een timmerman
Alle timmermannen