Timmerman gezocht?
143 recensies

De enige site in Nederland waar je online je timmerman bestelt

bijv. 'Dakraam plaatsen'
Timmerman gezocht?
Meer dan 3.000 vakmannen

Meer dan 3.000 vakmannen

Geen voorrijkosten, er komen alleen lokale vakmannen bij je langs

Meer dan 15.000 reviews

Meer dan 15.000 reviews

Huiseigenaren zoals jij beoordelen onze vakmannen met een 9,2/10

Betaal achteraf

Betaal achteraf

Betaal achteraf direct via Tikkie of iDeal

Een timmerman voor al jouw klussen

Zoofy werkt alleen met timmermannen samen die tenminste een jaar ervaring hebben. Ook moeten ze goede referenties kunnen laten zien. Wij willen natuurlijk graag dat onze klanten met volle tevredenheid terugkijken op een afgeronde klus. Maak hier direct een afspraak met een timmerman bij jou in de buurt.

Populaire Timmerman klussen Toon alle klussen

Recensies van klanten over de Timmermannen van Zoofy

De Timmermannen van Zoofy werden beoordeeld als 4,6 van 5 sterren met meer dan 143 recensies

Mariette uit Utrecht
maandag 13 mei 2019, Timmerman per uur

Matthijs is professioneel, werkt netjes en denkt mee. Mooi resultaat!

Titia uit Nieuwegein
zondag 12 mei 2019, Schutting plaatsen

Ik werd van te voren goed geïnformeerd over wat nodig was, tijd en voorbereiding. Goede afstemming over tijd en taakverdeling. Schutting netjes en in overleg geplaatst. Tevreden.

Maik uit Amsterdam
woensdag 1 mei 2019, Houtrot behandelen

Erg goede kwaliteit

Louise uit Rotterdam
woensdag 1 mei 2019, Hang en sluitwerk plaatsen

Heel tevreden!

Willem uit Kerkrade
vrijdag 19 april 2019, Timmerman per uur

Alles goed geklaard. Perfect.

Rianne uit 's-Hertogenbosch
woensdag 17 april 2019, Houtrot behandelen

De klus is zo goed mogelijk geklaard. We hebben advies gekregen voor een meer definitieve oplossing in de toekomst. Maar voor nu kunnen we met de reparatie vooruit. Bedankt.

Armel uit Amstelveen
dinsdag 16 april 2019, Hang en sluitwerk plaatsen

Perfect opgelost!

Irmgard uit Harmelen
zaterdag 13 april 2019, Deur afhangen

Johan rust niet voordat hij de klus goed heeft uitgevoerd. Goede, betrokken vakman.

De Timmermannen van Zoofy zijn hier aan het werk

Bij Zoofy staan de volgende vakmensen voor je klaar!

Alle Timmerman klussen op een rijtje

Onze timmermannen

Timmerman is een eeuwenoud beroep. Eigenlijk bestaat het al zolang als dat er met hout gewerkt wordt. Vooral na de middeleeuwen is het een bekender vak geworden. In die tijd hadden de meeste Nederlandse steden een stadstimmerman of schrijnwerker in dienst die hielp bij alles wat gebouwd, ontworpen en gerestaureerd moest worden. Ook op de scheepswerven waren het timmermannen graag geziene vakmensen.

Tegenwoordig is een timmerman betrokken bij vele klussen in en om het huis. Denk daarbij aan het plaatsen van wanden, het inkorten of afhangen van deuren. Maar natuurlijk ook het maken van een boekenkast op maat.

De meeste aangesloten timmermannen hebben een vakopleiding gevolgd waarbij ze vooral leren in de praktijk. De opleiding is vier dagen werken en een naar school voor de theorie (BBL). De opleiding duur twee jaar. Daarna is het mogelijk om door te leren naar voortgezet timmerman. Met zo'n afgeronde opleiding kunnen de vakmannen werken voor een aannemer, woonstichting of een interieurbedrijf. Belangrijke competenties zijn: precies, fysiek sterk en samenwerken. Samenwerken geldt vooral als je op een bouwplaats werkt. Binnen het vak zijn er ook specialisten, zij hebben zich gespecialiseerd in bijvoorbeeld het maken van: meubels.

Het werk van een timmerman bestaat voor het grootste gedeelte uit werken met hout. Het zagen, schaven, en het timmerwerk. Daar hoort natuurlijk ook het maken van nieuwe kozijnen of het onderhoud daarvan bij. Bij het bouwen van nieuwe huizen ben je als timmerman ook betrokken. Het is daarom belangrijk om een duizendpoot te zijn als het om werken met hout gaat. Een timmerman is er voor de kleine en grote houtklussen en moet er dus altijd voor zorgen dat hij een goed gevulde gereedschapskist bij zich heeft.

Een groter timmerbedrijf inhuren is vaak iets duurder dan het inschakelen van een ZZP-timmerman. Een professionele timmerman zal al snel 35 euro per uur vragen (excl. Btw). In de grote steden liggen deze tarieven wel vaak iets hoger.

Als je iemand wilt huren, wil je het liefste de beste hebben. Hoe vind je een goede timmerman. Recensies en ervaringen van anderen kunnen helpen om voor jou de juiste timmerman te vinden. Op onze website vind je alleen de timmermannen die het beste aangeschreven staan. Voor ons geldt dat de recensie voor een timmerman niet onder de drie sterren moet gaan.

In het hele land verspreid zitten onze vakmannen. We kunnen daardoor helpen aan een timmerman in Amsterdam, Rotterdam en de rest van de randstad. Maar ook ver daarbuiten. Zo hoef je nooit lang te wachten om je klus te klaren. Kijk voor een vakman bij jou in de buurt bovenaan de pagina.