Regel nu jouw timmerman

Zolder verbouwen

Vanaf €59 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 3099 timmermannen in jouw regio

Wil jij de zolder verbouwen tot een slaapkamer? Boek dan een timmerman via Zoofy die jouw zolder komt verbouwen. Regel een vakman zonder gedoe en plan een afspraak in om de ideeën en mogelijkheden te bespreken

Regel nu jouw timmerman
7 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
  • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
  • De laatste aanvraag was 13 minuten geleden.
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Zolder verbouwen via Zoofy

Toen je net je eerste huis kocht en hier waarschijnlijk alleen of als stel ging intrekken is de kans groot dat je niet wist wat je aan moest met alle ruimte die er was. Wellicht kwam je van een klein appartement of woonde je nog bij je ouders thuis waar het huis gezellig was gevuld met meer dan twee personen. Zo'n heel huis voor jou alleen of samen met je geliefde was misschien dan ook wel even wennen. Wat ook heel begrijpelijk is, is dat jullie eerst alle kamers hebben verbouwd waar je zelf het meeste leeft. Vaak is de zolder dan een beetje vergeten en worden hier de overige, niet veel gebruikte spullen bewaard. Om wat voor rede dan ook heb jij nu besloten dat het tijd is om wat aandacht aan de zolder te besteden. De zolder renoveren dus! Ongetwijfeld kan er iets heel moois van gemaakt worden en wij van Zoofy helpen je daar graag bij! Wij zijn ervaren in een zolder verbouwen en lichten je daarom graag voor.

Zolder verbouwen

Wat komt er kijken bij een zolder renovatie en wat zijn de kosten

Belangrijk is om voor jezelf eerst duidelijk te hebben wat je wilt doen met de zolder. Wil je er bijvoorbeeld een slaapkamer van maken? Wil je meer ruimte creëren door een dakkapel? Of wil je 2 slaapkamers? Het is allemaal mogelijk. We kunnen je ook helpen bij het maken van een dakraam in de zolder. Misschien wil je wel een aansluiting voor de wasmachine of droger op zolder hebben. Ook dan staan we voor je klaar! Het is goed om voor jezelf te bepalen wat jou goed lijkt en wat jij mooi vindt, maar het is ook zeker goed om met ons de mogelijkheden te bespreken mocht je hierover twijfelen. Wij als vakmannen van zoofy proberen zo goed mogelijk met je mee te denken zodat de ruimte optimaal benut kan worden en dat ook de ruimte goed geïsoleerd is. Het zou tenslotte zonde zijn dat je er later achter komt dat isolatie of elektriciteit ook nog gedaan hadden moeten worden. Dit kan dan beter net zo goed direct. Wij maken het plaatje compleet! De kosten verschillen heel erg. Dit is namelijk afhankelijk van jouw wensen. Op basis van wat je graag zou willen verbouwen en welk materiaal er gebruikt moet worden kunnen de kosten zolder verbouwen worden berekend. Hieronder wordt daar meer duidelijkheid over gegeven.

Tussenwand plaatsen

Een van de mogelijkheden die wij aanbieden is het plaatsen van een tussenwand. Hierdoor kun je de zolder verbouwen tot 2 slaapkamers bijvoorbeeld. De kamers kunnen natuurlijk ook voor andere doeleinden dienen.
Het meest gebruikte materiaal voor zo'n tussenwand zijn gipsplaten, maar er zijn ook andere materialen beschikbaar. Net wat je wensen zijn. Over het algemeen zijn gipsplaten prima materiaal voor een tussenwand. Tevens is dit ook de goedkoopste manier voor een tussenwand. Het is ook mogelijk om extra hout in de gipsplaten te laten toevoegen. Dit worden OSB-platen genoemd. Een andere optie is een metalen stud wand. Hierbij worden ook gipsplaten gebruikt, maar deze worden aan een metalenframe gemonteerd. Een laatste optie zijn cellenbetonblokken. Hierbij moet echter wel de ruimte deze mogelijkheid bieden. Daarnaast is dit een kostbare optie. Daarentegen is dit wel meer geluidsdicht. Een vakman heeft zo'n tussenwand vaak in één dag gemaakt hebben. Ideaal wanneer er snel een extra kamer bij moet in huis.
De prijs van een tussenwand is afhankelijk van het aantal vierkante meters en het soort materiaal.

Over het algemeen kunt u uitgaan van €50,- tot €80,- euro per vierkante meter. Gemiddeld bent u dan tussen de €600,- en €1000,- euro kwijt. De wand kan eventueel ook nog mooi worden gestuct. De kosten voor een tussenwand te plaatsen verschillen van €13,- tot €25,- euro per m².

Dakraam of dakkapel

Wil je een extra slaapkamer creëren of bijvoorbeeld een werkplek is het fijn dat er veel lichtinval is en dat je rechtop kan staan. Veel zolders hebben namelijk schuine daken. Een dakkapel biedt uitkomst voor de schuine muren die een zolder vaak heeft en een extra dakraam geeft frisse lucht en veel licht. Dakramen en dakkapellen zijn beschikbaar in verschillende materialen. Door de verschillen in materiaal is er ook verschil in prijs per dakkapel. Daarnaast is er een standaard maat voor een dakkapel, maar hij kan ook op maat worden gemaakt voor je.

Hieronder is een overzicht gegeven van de kosten zolder verbouwen met betrekking tot dakramen en dakkapellen.
Let op! Dit zijn gemiddelde prijzen en kunnen dus altijd nog wat afwijken. Afhankelijk van wat jij wilt en wat jouw woonsituatie is. De prijzen zijn wel inclusief BTW, materiaal en manuren.
Een dakraam is ongeveer €750,- euro en heeft een afmeting van 80 x 140cm.

Dakisolatie

Naast het plaatsen van een dakkapel, een dakraam in het dak maken of een tussenwand plaatsen is het ook mogelijk om het dak te laten isoleren. Hieronder valt ook isoleren. Het is tenslotte tocht wel prettig als degene die hier gaat slapen het een beetje warm heeft in de winter. Daarom bieden wij het isoleren van de zolder ook aan. Het is mogelijk om zowel de buiten als de binnenkant van het dak te isoleren.

  • Binnenkant van het dak isoleren: €20,- tot €50,- per vierkante meter
  • Buitenkant van het dak isoleren: €40,- tot €60,- per vierkante meter

Kast op maat

Vele zolders hebben schuine daken. Een super mooi gezicht, maar wat minder praktisch. Het zorgt er vaak voor dat de hoeken waar de schuine daken de vloer in lopen niet worden gebruikt. Een mooie oplossing voor de vaak ongebruikte ruimten zijn slimme kasten. Dit zijn kasten die vanaf de schuine muur tot de grond komen waardoor de schuine wand iets minder ver doorloopt. Hier kun je veel spullen achter kwijt zonder dat ze een doorn in het oog zijn, omdat er mooie kastdeuren voor zitten. Deze kunnen helemaal op maat gemaakt worden naar jouw zolder en jouw voorkeur en smaak.

Vaste trap naar de zolder plaatsen

Niet iedere huis is voorzien van een vaste trap die hiernaartoe leidt. Sommige zolders hebben enkel toegang met een uitschuif ladder. Niet ideaal wanneer je op de zolder een slaapkamer of werkkamer wilt gaan maken natuurlijk. Gelukkig bieden wij ook de mogelijkheid om een vaste trap naar de zolder te maken. Afhankelijk van de ruimte die er is om een trap te maken en jouw wensen kan er gekozen worden voor een rechte trap, een trap met één draai of een trap met twee draaien.

Hou er rekening mee dat dit de kosten voor de trap zelf zijn, maar dat de kosten nog wel kunnen oplopen door bijvoorbeeld het maken van een trapgat en het schilderen of stofferen van de trap.

Kosten zolder verbouwen

Hieronder vind je een overzicht van de kosten van de zolder herinrichten.

Werkzaamheden Kosten
Tussenwand plaatsen 50,- tot 80,- per m² 
Dakkapel  (hout, kunststof, polyester) 2.900,- tot 5.000,-
Dakisolatie (binnen- en buitenisolatie) 20,- tot 60,- per m²
Vaste trap plaatsen (beton) 800,- tot 4.000,-

Regel een timmerman via Zoofy

Sommige klussen bij een verbouwing zullen zo gepiept zijn en voor u het weet kunt u genieten van een prachtige nieuwe zolder die goed geïsoleerd is, over het juiste lichtinval beschikt en wellicht uit meerdere kamers bestaat. Andere klussen zullen wat meer tijd in beslag nemen, maar het eindresultaat is er zeker niet minder om. Wij vervullen jouw wensen voor de zolder verbouwen graag met veel vakmanschap en passie! Naast dat wij vakmannen van Zoofy zeer gemotiveerd en ervaren zijn kent het bedrijf nog meer voordelen. Zo worden er bijvoorbeeld geen voorrijkosten gerekend, wordt er garantie gegeven voor gewenst resultaat en is jouw klus verzekerd! Kies zelf jouw vakman en plan de klus op een tijd wat voor jou uitkomt!

De zolder opnieuw inrichten was nog nooit zo makkelijk als met de vakmannen van Zoofy!

Andere timmermansklussen op Zoofy
Trap plaatsen
Cando deur plaatsen
Kruipluik maken
Carport bouwen

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af