Insurance with Zoofy gives peace of mind

De kosten van een tegelzetter

Veel mensen zullen zich afvragen hoeveel het inzetten van een tegelzetter ongeveer kan kosten. De kosten van een tegelzetter worden bepaald op basis van het uurloon, de vierkante meter waarmee gewerkt wordt of een vaste prijs die voor de gehele klus wordt gerekend. Vaak kiezen mensen ervoor om te gaan voor de laatstbenoemde mogelijkheden, namelijk de prijs per vierkante meter of een vaste prijs. In rijtje hieronder kun je de kosten voor het inzetten van een tegelzetter aflezen, waardoor je een duidelijk overzicht krijgt over wat de kosten van de klus kunnen zijn. Daarnaast is het mogelijk om de kosten voor de totale klus te bekijken, maar ook alleen de kosten van de tegelzetter weer te geven.

Hoe worden de kosten bepaald

Het maximale bedrag dat mogelijk is voor het legloon per vierkante meter kan erg hoog zijn, omdat er andere kosten bij kunnen worden geteld. Denk hierbij aan kosten als het voegmateriaal, de lijm of andere benodigdheden voor de klus. Het wil daarom niet per se zeggen dat een wat hoger legloon per vierkante meter te hoog is. In andere gevallen kunnen de kosten voor de benodigdheden van de klus er apart bij worden geteld, bijvoorbeeld bij de minimale prijs per vierkante meter. Bovendien is de prijs gebaseerd op:

  • Het legmotief dat wordt gebruikt
  • Hoe groot de tegel is
  • Van welk materiaal de tegels zijn gemaakt. Er kunnen bijvoorbeeld natuursteen tegels worden gebruikt of keramische tegels.

Zoals hierboven vermeld is, kunnen de kosten van een tegelzetter afhangen van vele factoren. Het kan zijn dat je je afvraagt wat nou precies de verwachte kosten zijn voor jouw persoonlijke situatie. In dat geval kun je het beste gratis en vrijblijvende offertes aanvragen bij gecertificeerde tegelzettersbedrijven. Gecertificeerde tegelzettersbedrijven zijn zeer betrouwbaar en kunnen je op weg helpen zonder meteen ergens aan vast te zitten. Op deze manier kun je informatie verkrijgen én erachter komen of het uitvoeren van de klus ergens anders goedkoper is.

tegelzetter

Kostenoverzicht voor een tegelzetter

Hierbij een schema hoe de kosten zijn opgebouwd.

Uitleg kostenopbouw De gemiddelde kosten
Het legloon per vierkante meter €25 - €40
Tegels per vierkante meter €15 - €150 
Materiaal per vierkante meter €8 - €20
Totaalprijs per vierkante meter €48 - €210 

 

De voordelen van het inzetten van een vakman

Een tegelzetter zal zelf de wandtegels zetten of de vloertegels leggen. Dit doet hij door de tegels te lijmen met een bijbehorende tegellijm of de mortel te drukken. Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het uitbesteden van de klus in plaats van het zelf uit te voeren.Denk hierbij aan voordelen wat betreft de garantie, de snelheid en de benodigdheden van de klus. Hieronder staan deze voordelen uitgewerkt voor je op een rijtje.


De garantie: Wanneer je zelf aan de slag zou gaan met het zetten van de tegels dan bestaat er een kans dat er iets misgaat. In dat geval kunnen de totale kosten hoger worden dan dat je van tevoren had verwacht. Dat zou erg jammer zijn, omdat je ook gewoon een tegelzetter in had kunnen schakelen. Een tegelzetter biedt vaak garantie op het tegelwerk dat zij verricht hebben. Als er iets mis zou gaan, gedurende het zetten van de tegels of in de jaren daarna, dan kan dat snel voor je worden opgelost. Toch komt het niet vaak voor dat er iets misgaat gedurende het zetten van de tegels, omdat de tegelzetters erg ervaren en professioneel zijn bij het uitvoeren van de klus.

De snelheid: Het kan erg lastig zijn om de indeling van de tegels zelf te bepalen, inclusief de leidingen en bochten. Een tegelzetter kan dit in een oogopslag zien, waardoor de klus een stuk sneller klaar kan zijn. Het zetten van de tegels kan, wanneer je de klus laat uitbesteden, al binnen één tot twee dagen klaar zijn. Wanneer je niet iedere dag met tegels werkt, dan kan deze klus erg veel tijd in beslag nemen. Daarnaast zal je voor een wat langere periode last hebben van de rotzooi die de klus oplevert. In de tijd dat je tussen de rotzooi zit, had de klus ook al klaar kunnen zijn. Je had in de tussentijd al van een lekkere warme douche kunnen genieten.

De benodigdheden: Het kan een speurtocht zijn wanneer je zelf alle gereedschappen zou moeten kopen of lenen die nodig zijn voor de klus. Wanneer je een tegelzetter inschakelt, hoef je je geen zorgen te maken over de benodigde gereedschappen voor de klus. De tegelzetter zal met het geschikte vakkundige gereedschap al meteen voor u aan het werk kunnen gaan.

 

De voordelen van het laten zetten van tegels

Wanneer je besloten hebt om tegels te zetten of te laten zetten dan heb je een erg goede keuze gemaakt. Tegels zijn namelijk zeer hygiënisch, bijna helemaal onderhoudsvrij, geschikt voor vele interieurstijlen, geschikt voor vloerverwarming én zeer duurzaam.

 

De verschillende soorten wand- en vloertegels

Wanneer je nog niet helemaal zeker weet wat voor type tegel je graag wilt, dan kun je je het beste verdiepen in twee soorten wand- en vloertegels. De twee meest gebruikte soorten tegels zijn keramische tegels en tegels van natuursteen. Binnen deze soorten tegels bestaan een groot aantal keuzemogelijkheden om een neutrale uitstraling in je huis te maken of juist een unieke uitstraling te creëren.

Keramische tegels

Een keramische tegel is gemaakt van klei, aarde en vaak een glazuurlaag. Samen worden zij in een oven gebakken tot een tegel. Dit gebeurt onder zeer hoge temperaturen. Er bestaat een zeer ruimte keuze wat betreft de prijzen die gevraagd worden voor keramische tegels. De tegels zijn al vanaf 10 euro per vierkante meter te verkrijgen tot een bedrag van 60 euro per vierkante meter. De prijs die voor de tegel wordt gevraagd hangt af van het soort keramische tegel waarvoor je hebt gekozen.

Tegels van natuursteen

Natuursteen ontstaat doordat de aarde verschillende soorten grondstoffen verhit of verdrukt tot gesteente. Doordat de tegels uit steengroeven worden gewonnen en vervolgens op weg gaat naar de leveranciers, is de prijs van de tegels wat hoger dan die van keramische tegels. De miljoenen jaren oude tegels zijn erg uniek, omdat ze zo natuurlijk ontstaan. Daarnaast zijn de tegels afkomstig uit verschillende landen in de wereld. De prijs die wordt gevraagd voor natuursteen kan liggen tussen de 30 euro en de 150 euro per vierkante meter. Houd er hierbij wel rekening mee dat de prijs sterk afhangt van de soort natuursteen waarvoor je gekozen hebt.

Tips om te besparen op de kosten

Het is mogelijk om zelf de klus uit te voeren, maar het laten uitbesteden van de klus door een vakkundig tegelzettersbedrijf kan ook erg fijn zijn. Daarnaast is het mogelijk om beide opties te combineren. Zo kun je veel geld besparen én de tegelzetter kan erg snel en efficiënt te werk gaan. Het komt vaak voor dat mensen ervoor kiezen om te gaan voor een combinatie van beide opties. In dat geval kan je zelf aan de slag gaan met de eindschoonmaak, de kitranden aanbrengen na afloop van de klus, de tegels zelf aangeven gedurende de klus en de oude tegels zelf verwijderen voordat de tegelzetter met de klus begint (alleen als er oude tegels zijn die verwijderd moeten worden). Door te overleggen met het tegelzettersbedrijf kun je erachter komen welke taken je alvast kunt aanpakken, zodat je kunt besparen op de kosten.

Bekijk de top 67 beste tegelzetters

5/5 - 1 reviews

AFK Services André Klaassen tegelzetter

5/5 - 1 reviews

Zandvoort
1 klussen uitgevoerd
wand betegelen , tegels zetten , tegels verwijderen
Zeker! Heel netjes gewerkt. Duidelijk gecommuniceerd, houdt zich aan de tijden. Heel tevreden.

Boek een tegelzetter

5/5 - 1 reviews

Klusservice F. Bolhuis Frank Bolhuis tegelzetter

5/5 - 1 reviews

Wormerveer
1 klussen uitgevoerd
Frank is erg professioneel, een echte vakman. Hij is aardig, accuraat meedenkend en eerlijk.

Boek een tegelzetter

5/5 - 2 reviews

Absoluut Goed Ferry Bakker tegelzetter

5/5 - 2 reviews

Eindhoven
2 klussen uitgevoerd
Ferry is to the point, fast and efficient. But more importantly he is honest, kind and genuinely helpful. He is knowledgeable about most house related things and gives good advice. Was refreshing and stress free (unlike many times before) to have him as contractor.

Boek een tegelzetter

5/5 - 1 reviews

Klussenbedrijf K. Dassen Kevin Dassen tegelzetter

5/5 - 1 reviews

Amstelveen
1 klussen uitgevoerd
toilet betegelen , tegels zetten , wand betegelen
Kevin came 4 times to the the job. He was professional and friendly. Tiles look great.

Boek een tegelzetter

5/5 - 1 reviews

La Revalution Christian van den Oort tegelzetter

5/5 - 1 reviews

Breda
1 klussen uitgevoerd
Klus werd netjes uitgevoerd, helemaal tevreden

Boek een tegelzetter
Alle tegelzetters

Tegelzetters vind je eenvoudig op Zoofy

Het betegelen van een wand of vloer kan een lastige klus zijn. Daarnaast kan de klus veel rommel opleveren. Toch zou je de klus een stuk sneller af kunnen ronden, zodat je erg snel van een perfect betegelde wand of vloer kunt genieten. Dat klinkt goed, toch? Een professionele tegelzetter heeft veel ervaring wat betreft tegelzetten en zal de klus zeer snel geklaard hebben. Er zijn vele mogelijkheden en prijzen wat betreft het inzetten van een tegelzetter, daarom wordt er in dit artikel verder ingegaan op wat de voordelen en mogelijkheden zijn voor het inzetten van een tegelzetter, wat de kosten zijn, wat de mogelijkheden zijn qua materiaal, et cetera.

Alle klussen

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af

Gamma
Bol.com
Kar-wei
Praxis
Hornbach