Zoek hier je klusje
Tegelzetter Kosten wandtegels zetten Kostenoverzicht

Wat kost wandtegels plaatsen

woensdag 28 december 2022

Kosten wandtegels plaatsen

Gemiddeld kan je rekenen op kosten van wandtegels plaatsen rond de 650 euro. De prijzen van wandtegels plaatsen per vierkante meter variëren van 42 tot 130 euro. Hieronder een aantal tabellen die je een preciezer overzicht geven van de wandtegels verwijderen kosten en van de prijs om ze te plaatsen!

Nieuw! Gratis offertes aanvragen »

➡️ Ik boek liever direct een tegelzetter

Of je nu wandtegels in je keuken, toilet of badkamer wilt plaatsen, het is handig om op voorhand de prijzen van wandtegels plaatsen te kennen. Alleen op die manier kan je je goed voorbereiden. Uiteraard zijn er meerdere prijzen voor wandtegels plaatsen, want ze zijn sterk afhankelijk van een aantal factoren.

Kosten per soort wandtegel

Type tegel Kosten per viekante meter
Keramische tegels  9 tot 40 euro per m²
Natuursteen tegels  25 tot 70 euro per m²
Glas mozaïek tegels  25 tot 105 euro per m²
Keramische mozaïek tegels  20 tot 180 euro per m²
Natuursteenmozaïek tegels  20 tot 200 euro per m²

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

Kosten wandtegels plaatsen

Nieuw! Gratis offertes aanvragen »

➡️ Ik boek liever direct een tegelzetter

Wandtegels verwijderen kosten en prijs voor plaatsen

Type  Kosten per viekante meter
Prijs tegelzetter  25 tot 40 euro per m²
Kosten lijm, voegmiddel, enzovoort  8 tot 20 euro per m²
Totale kosten wandtegels verwijderen en plaatsen  43 tot 130 euro per m²

Prijsbepalende factoren bij tegels zetten

Hierboven krijg je al een goed overzicht van wat het je precies gaat kosten om wandtegels te verwijderen en plaatsen. Maar natuurlijk zijn er enkele factoren die een grote invloed hebben op de kosten van wandtegels plaatsen. We overlopen ze voor je!

Soort tegel

Eén van de grootste prijsbepalende factoren is het soort tegel dat je kiest voor je wand. Keramische tegels zijn het goedkoopst om te gebruiken. Deze kan je al laten plaatsen vanaf 9 euro per vierkante meter. Kies je echter voor natuursteen tegels, dan kan de prijs oplopen tot 70 euro per vierkante meter.

Extra behandeling

Bij sommige wandtegels is het nodig om ze van een impregneerlaag te voorzien om ze zo extra te beschermen tegen vocht. Hiervoor betaal je uiteraard extra. Impregneermiddel kost je ongeveer 35 euro per liter. Je kan er 20 tot 35 vierkante meter aan tegels mee impregneren.

Nieuw! Gratis offertes aanvragen »

➡️ Ik boek liever direct een tegelzetter

Zelf plaatsen of een professional inschakelen

Als je je wandtegels zelf plaatst, betaal je uiteraard minder. Maar als je zeker wilt zijn van een goed resultaat vertrouw je beter op een professional. De meeste tegelzetters vragen een prijs tussen de 25 en 40 euro per vierkante meter. Sommige vakmannen spreken echter liever een totaalprijs af.

De wijze waarop de tegels geplaatst worden

De tegels kunnen op verschillende manieren geplaatst worden: in een volsteenverband, halfsteensverband of diagonaal verband. Daarnaast zijn er nog een aantal andere manieren. Sommige verbanden zijn echter moeilijker en nemen daarom meer tijd in waardoor je er meer voor betaalt.

Sierrand of niet?

Je kan ervoor kiezen om een sierrand te laten aanbrengen. Daarmee voeg je wat extra charme toe aan je wand. Je betaalt er ongeveer 55 tot 90 euro ver vierkante meter extra voor. In deze prijs zitten de kosten voor het materiaal én de tegelzetter.

Wandtegels zorgen voor een mooie afwerking. Het is niet voor niets erg populair. Overweeg jij ook om wandtegels in je keuken, toilet of badkamer te plaatsen? Dan ontdek je hieronder meer over de verschillende soorten wandtegels en de kosten van wandtegels plaatsen!

Nieuw! Gratis offertes aanvragen »

➡️ Ik boek liever direct een tegelzetter

Waarom kiezen voor wandtegels?

Wandtegels hebben een aantal interessante voordelen. Zo beschermen ze optimaal tegen vuil en vocht en geven ze de ruimte een mooie en unieke uitstraling. Ze zijn tevens de beste keuze als je jezelf tijd en moeite wilt besparen. Je kan ze namelijk eenvoudig schoonmaken. Doordat ze verkrijgbaar zijn in verschillende kleuren, groottes en designs passen ze ook bij elk interieur. Redenen genoeg dus om te kiezen voor wandtegels!

Soorten wandtegels: wat past er het best bij jouw inrichting?

Er zijn verschillende soorten wandtegels voor in je badkamer, toilet of keuken. Ze bestaan in diverse materialen, kleuren, designs en groottes. Kom hieronder te weten welke wandtegels er voor je keuken of badkamer de beste optie zijn!

Keramische wandtegels

Keramische wandtegels zijn ideaal als je tegels wilt die mooi bij je keramische vloer passen. Houd er wel rekening mee dat ze minder dik en slijtvast zijn dan de vloertegels uit dit materiaal. Het grote voordeel is dat de prijzen van wandtegels plaatsen in dit geval lager liggen. Keramische tegels zijn namelijk één van de goedkoopste soorten wandtegels die je kan kopen.

Natuursteen wandtegels

Natuursteen wandtegels hebben een prachtige natuurlijke uitstraling. Ze zijn dan ook een uitstekende keuze voor in een landelijk interieur. Als je voor sobere kleuren kiest, kan je ze echter ook perfect in een modern interieur gebruiken. Er is meer dan keuze genoeg voor elke interieurstijl!

Artisanale wandtegels

Houd jij van dingen die opvallen? Dan ben je vast fan van artisanale wandtegels. Zelliges zijn hier een mooi voorbeeld van. Ze woorden geproduceerd in Marokko en zijn volledig uit natuurlijke klei vervaardigd. Doordat ze met de hand gemaakt zijn, ogen ze erg bijzonder. Het is dan ook geen wonder dat deze wandtegels je interieur een unieke uitstraling geven.

Mozaïek wandtegels

Mozaïek tegels bestaan als sinds de tijd van de Grieken en Romeinen. Maar ze zijn ook de dag van vandaag nog steeds populair. Deze kleine tegeltjes zorgen namelijk voor een bijzondere look in je keuken of badkamer. Ze bestaan in verschillende materialen, waaronder glas, natuursteen en keramiek.

Nieuw! Gratis offertes aanvragen »

➡️ Ik boek liever direct een tegelzetter

Zelf wandtegels plaatsen of laten doen?

Misschien denk jij er wel aan om je tegels zelf te plaatsen. Dat is natuurlijk een mogelijkheid. Maar het plaatsen van wandtegels vereist heel wat precisie. Als je het verkeerd doet, is de kans groot dat je jezelf nog meer in de kosten jaagt.

Dit vermijd je eenvoudig door meteen een tegelzetter in te schakelen. Door beroep te doen op een professional kan je altijd rekenen op een perfect en duurzaam resultaat. Je bespaart jezelf op die manier heel wat frustraties en tijd uit!

Speel op zeker, kies voor een vakman van Zoofy

Het is niet altijd even eenvoudig om de juiste vakman te vinden voor een klus. Maar gelukkig hoef jij niet uren, dagen en weken te zoeken naar de beste tegelzetter in jouw buurt. Bij Zoofy word je namelijk automatisch gekoppeld aan een kwalitatieve professional. Al wat je hiervoor hoeft te doen is je gegevens invullen. Dit heeft als grote voordeel dat jij geen enkel risico loopt en dus kunt vertrouwen op het beste resultaat. Daarnaast zorgt het ervoor dat je geen voorrijkosten moet betalen en dat is altijd mooi meegenomen!

Nieuw! Gratis offertes aanvragen »

➡️ Ik boek liever direct een tegelzetter

 

Andere prijsgidsen
rolluiken prijzen

Waarom Zoofy?

  • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • ✓De plek voor jouw spoedklus!
  • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
  • ✓Geen voorrijkosten
  • ✓De laatste aanvraag was 11 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

  • Doe je klusaanvraag
  • Melding naar vakmensen
  • Vakman komt langs
  • Betaal via QR code

Klussen scoren