Nieuws Tips & Tricks

Een miljard kuub gas voor het oprapen

donderdag 14 maart 2019

We worden de laatste weken overspoeld met berichten over het klimaatakkoord. Allerlei ambitieuze doelen waarvan steeds duidelijker wordt dat ze waarschijnlijk niet haalbaar zijn. Jammer, want er zijn genoeg eenvoudige ingrepen voorhanden om het gasverbruik en CO2 uitstoot massaal terug te dringen. Zet bijvoorbeeld CV tuning eens op de klimaat agenda! Daardoor kunnen we met z'n allen per direct jaarlijks 1 miljard kuub gas besparen. Dat is 10% van wat er in Groningen wordt opgepompt. Tips & Tricks

Aan de slag met CV tuning

woensdag 13 maart 2019

Als je de stappen in dit artikel doorloopt, kun je met gemak 20% op je stookkosten besparen. Voor een gemiddeld huishouden is dat een besparing van meer dan 200 Euro per jaar. Het is geen walk in the park. Je zult er best wat voor moeten doen. Maar eigenlijk kan iedereen die tot 100 kan tellen dit voor elkaar krijgen. Voor de zekerheid nog even dit: weet je niet 100% zeker waar je mee bezig bent? Stop er dan mee en vraag een expert om hulp.

 

Tips & Tricks

Nieuw: Bestel je smart home installatie via Zoofy!

maandag 11 maart 2019

Slimme thermostaten, slimme deurbellen, intelligente rookmelders en beveiligingscamera’s. Nederlanders hebben steeds meer smart apparaten in huis. Wie problemen heeft met de installatie kan vanaf nu ook bij ons terecht!

Partners

Joehoe, nieuwe partner erbij!

maandag 11 maart 2019

Joehoe, nieuwe partner erbij! Onder het mom van ‘ieder zijn eigen klusservice’ hebben wij een nieuwe samenwerking opgetuigd. Dit keer samen met Amsterdam Mama’s. Via deze website voor expats in Nederland kunnen hun leden nu ook een vakman bestellen voor alle (kleine) klussen in en om het huis. 

Vacatures

Vacature: (Junior) Copywriter tussen de palmen?

vrijdag 08 maart 2019

Heb je een scherp pennetje, ben je goed gebekt, en weet je als geen ander hoe je goede content produceert voor social media en SEO? Mooi! Dan willen wij graag met je praten. 

Vacatures

Vacature: Werken tussen de palmen in Amsterdam Noord?

woensdag 06 maart 2019

In het bruisende Amsterdam-Noord bouwen wij op een te gekke werkplek tussen de palmen aan Zoofy, de site waar mensen eenvoudig en snel een vakman boeken. Een beetje als Uber maar dan voor loodgieters, elektriciens en klusjesmannen. Op Zoofy regel je overal in Nederland hulp voor in en om het huis wanneer het jou uitkomt.

Media

In de media

vrijdag 01 maart 2019

Wat schrijft de media over Zoofy? Een greep uit artikelen en interviews verschenen in de landelijke media en vakbladen.

Tips & Tricks

Zo maak je eindelijk werk van een opgeruimde kledingkast

vrijdag 02 november 2018

Je kent het vast wel. Zondagochtend. Opruimdag. Je gaat je hele kledingkast overhoop halen en een heleboel dingen naar de kringloop brengen. Na een uur je kledingkast uitpluizen heb je maar liefst 2 hele kledingstukken op de nominatielijst gezet om weg te gooien. En je kan er niet eens echt afscheid van nemen. Met deze tips ga je de kringloop wèl blij maken!

 

Tips & Tricks

Eenvoudig slim besparen op je energierekening

vrijdag 12 oktober 2018

Onnodig stoken? Da's zonde van het geld. Met een paar eenvoudige tips bespaar je zo een paar tientjes in de maand. Simpel! Van vloerverwarming tot douchekop. Ga aan de slag met folie en verwarmingspomp.

 

Tips & Tricks

7 onderhoudstips voor je huis om je door de herfst te loodsen (als het dan eindelijk afkoelt)

dinsdag 02 oktober 2018

Einde zomer / net voor de herfst is een uitstekende periode om de handjes eens te laten wapperen. Goed onderhoud aan je huis voorkomt problemen. Dus, hup, aan de slag!

vakmannen

Spoedklus monitor 2017: installateurs zijn grootverdieners

maandag 26 maart 2018

Loodgieters en Cv monteurs zijn de grootverdieners van 2017. Zij zagen hun tarieven verreweg het hardst stijgen. Installateurs kunnen met name flink verdienen aan de spoedklussen. Dat blijkt uit onze Zoofy Spoedklus monitor.

Tips & Tricks

Recht op garantie bij zwartwerk?

dinsdag 23 mei 2017

In de klusbranche lijkt het de normaalste zaak van de wereld te zijn om af en toe een klus te doen en "geen BTW te rekenen". (Lees: de klus zwart te doen). Dat is op zich geen ramp. En het is zeker niet een probleem van de klant. Maar wat blijkt uit een onderzoek dat wij recent hebben laten uitvoeren. 74% van de respondenten (kwalitatieve steekproef onder 500 Nederlanders) denkt geen recht op garantie te hebben als er een klus zwart wordt uitgevoerd bij ze. Niets is minder waar.

vakmannen

Bouwvak: “ouderwets en uit de tijd!”

dinsdag 09 mei 2017

Ooit bedacht in een ver verleden om mannen van noeste arbeid hun welverdiende rust te gunnen. Maar in de huidige 24-uurs economie met klanten die direct actie verwachten is de Bouwvak een hopeloos achterhaald concept. Onze vakmannen houden daar rekening mee!

vakmannen

Hoe halen we de bezem door de loodgietersbranche?

zondag 29 januari 2017

De branche waarin we werken is ziekjes. Er is veel wantrouwen tussen klant en vakman. De uitzending van Rambam van 19 januari 2017 legde nogmaals pijnlijk bloot wat voor absurde bedragen sommige vakmannen durven vragen voor een simpele klus. Meer dan 500 Euro voor een simpele WC-verstopping!? 

Krankzinning.....Een Zoofy loodgieter rekent daar doorgaans 99 Euro incl. btw voor....

 

vakmannen

Peer review bij klant in de klusmarkt

maandag 01 augustus 2016

Als er één ding lastig is in de klusmarkt, dan is het wel jezelf als ZZP'er verbeteren. Qua werkzaamheden gaat het meestal nog wel goed. Je wordt gevraagd voor het doen van een klus, voert die klus naar beste inzicht en kunde uit en gaat weer weg... Maar hoe vond de klant het gaan?

Tips & Tricks

10 Tips om simpel water te besparen

vrijdag 11 maart 2016

Water.....Kraan open en douchen, wassen, of drinken maar. Alles bij elkaar jagen we er vele liters per dag doorheen. Soms net ff wat te veel en totaal onnodig. Dat is zonde van het geld en bovendien slecht voor het milieu. Daarom 10 handige tips van onze loodgieters voor het besparen van water!