Zoek hier je klusje
Kosten besparen

Hoeveel kun je besparen met isolatie

maandag 04 juli 2022

Kosten besparen? Investeer dan in het isoleren van je woning!

Je huis verduurzamen, is een goede optie. Bij een niet of niet voldoende geïsoleerde woning, zal warmte snel via naden en kieren naar buiten verdwijnen. Door te isoleren, zal het wooncomfort in je woning omhoog gaan. Isoleren is bovendien beter voor het milieu en je portemonnee. Je bespaart immers gas of stroom en er is sprake van minder CO2-uitstoot. Maar er zijn nog meer voordelen wanneer je isolatie laat aanbrengen. Door te isoleren houd je ook vocht en geluid buiten de deur. Bovendien zal de waarde van je woning stijgen. Besparen met isolatie is een slimme zet. In dit artikel belichten we een aantal manieren van isoleren van woning. In welke ruimtes kan isolatie worden toegepast en wat kun je met een bepaalde manier van isoleren besparen? Wie kun je het beste voor het verduurzamen van je woning inschakelen? Allemaal vragen die we graag voor je beantwoorden.

besparen met isoleren

Hoeveel geld kun je met het treffen van isolatiemaatregelen besparen?

Spouwmuurisolatie aanbrengen bespaart tot € 800 aan energiekosten*

Een van de snelste én makkelijkste manieren om je woning te isoleren, is het (laten) aanbrengen van spouwmuurisolatie. Bovendien vinden deze werkzaamheden geheel aan de buitenzijde van je woning plaats. Je hoeft er niet voor thuis te blijven en nadien geen rommel op te ruimen. De spouw, de ruimte tussen de binnen- en de buitenmuur, wordt met een isolerend materiaal gevuld. Hierdoor gaat er maar liefst 20% minder warmte via de buitenmuren verloren en blijft de warmte beter behouden. In de zomer blijft het binnen lekker koel. De professional komt jouw situatie graag bekijken. Het aanbrengen van spouwmuurisolatie is helaas niet altijd mogelijk.

Dakisolatie aanbrengen bespaart ongeveer € 700 aan energiekosten*

Via een niet of slecht geïsoleerd schuin dak gaat onnodig veel warmte verloren. Door het laten aanbrengen van dakisolatie, kun je flink op je energiekosten besparen. De investering hangt af van het soort dak dat je woning heeft en of er vanaf de binnenzijde (de goedkoopste manier) of via de buitenzijde (de duurste manier) moet worden geïsoleerd. De gemiddelde prijs voor het isoleren van een dak bedraagt € 50 per m2. Deze investering heb je in ongeveer acht jaar terug verdiend.

Vloerisolatie aanbrengen bespaart ongeveer € 250 aan energiekosten*

Een koude, tochtige vloer is met name in de winter bijzonder onaangenaam. Door het aanbrengen van vloerisolatie, wordt niet alleen koude lucht, maar ook vocht (die uit de kruipruimte komen) tegengehouden. Er zijn verschillende manieren van vloerisolatie. Er kan vanuit de kruipruimte worden geïsoleerd (dus van onder af) maar er kan ook van bovenaf worden geïsoleerd. Het nadeel van de laatste optie is dat de vloer hoger wordt en deuren soms moeten worden ingekort. Als je vloerverwarming wilt aanleggen, is vloerisolatie zelfs een must. De investering is afhankelijk van de oppervlakte van de vloer en de manier waarop wordt geïsoleerd.

Glasisolatie aanbrengen bespaart tot ongeveer € 250 aan energiekosten*

Glasisolatie kan een behoorlijke investering zijn. Heeft jouw woning nog enkel glas of alleen HR glas? Tegenwoordig is HR+++-glas de beste manier van glasisolatie. Maar deze investering levert je een hoop comfort op. De ramen geven minder koude af, beslaan niet (meer) aan de binnenkant en houden geluiden van buitenaf tegen.

Bespaar nog meer, tref twee of meer isolatiemaatregelen en ontvang landelijke subsidie

Als je twee of meer soorten isolatie laat aanbrengen, bij voorkeur door de professionals van Zoofy, kun je tot wel 30% van de kosten terugkrijgen door een beroep te doen op de landelijke subsidie. Je ontvangt een vast bedrag per vierkante meter. Let op, je komt alleen voor deze subsidie in aanmerking als je voor het aanbrengen van de isolatie een professional inschakelt. Je mag de subsidie dus verschillende maatregelen aanvragen, bijvoorbeeld het aanbrengen van isolatieglas met spouwmuurisolatie.
Vanaf 1 april 2022 kun je ook voor slechts één getroffen isolatiemaatregel subsidie aanvragen. Dan krijg je 15% van de investering terug.

Waarom Zoofy om je huis te verduurzamen?

Heb je weinig tijd, twee linker handen of wil je gewoon dat isolatiemaatregelen vakkundig en zonder rompslomp worden uitgevoerd? Meld jouw klus dan aan bij het platform van Zoofy. Jouw aanvraag komt rechtstreeks in een specifieke vakgroep terecht. Daardoor ontvang je altijd heel snel een reactie van de juiste vakman of vakvrouw. Wist je dat deze professionals gemiddeld maar liefst een 9,2 scoren? Daar zijn we bij Zoofy maar wat trots op. Voorrijkosten worden je niet in rekening gebracht en betalen hoef je pas achteraf, als de werkzaamheden naar tevredenheid zijn uitgevoerd.

* Met de huidige, sterk stijgende energieprijzen kan de besparing nog hoger uitvallen