Regel nu jouw isolatiebedrijf

Vloerisolatie

Vanaf €69 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 851 isolatiebedrijven in jouw regio

Wil je jouw vloer isoleren? Laat je vloerisolatie over aan een isolatiebedrijf van Zoofy. Regel direct een vakman bij jou in de buurt. Bespaar bij Zoofy op de voorrijkosten.

Regel nu jouw isolatiebedrijf
1 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
  • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
  • De laatste aanvraag was 3 minuten geleden.
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Vloer isolatie via Zoofy

Een goede isolatie is belangrijk om je stookkosten laag te houden en toch voldoende te kunnen genieten van de warmte in de winter of van verkoeling in de zomer. Als je je huis wilt isoleren dan zijn er verschillende manieren waarop je dat kan doen. Een van de meest efficiënte manieren is vloerisolatie. Overweeg jij om je vloer te laten isoleren? Dan is het goed om eerst meer te weten over de vloerisolatie kosten en de verschillende mogelijkheden. Hieronder ontdek je alles wat je moet weten!

Waarom kiezen voor vloerisolatie een goed idee is

Te vaak wordt er gedacht dat vloerisolatie een overbodige luxe is, maar dat is zeker niet het geval. Door je vloer te isoleren zal je woning veel aangenamer aanvoelen, zowel tijdens de winter als tijdens de zomer. Je zal dus heel wat geld op je energierekening besparen. Deze vorm van isolatie is bovendien makkelijk toe te passen én goedkoop.

Bestel direct  

Welke isolatiematerialen zijn er?

Wanneer je je vloer gaat isoleren kan je dit doen met verschillende soorten isolatiematerialen. Wat zijn de mogelijkheden en wel isolatiemateriaal kies je het best?

Vloer isolatie platen

Een van de populairste keuzes zijn isolatieplaten. Dit materiaal wordt vaak gekozen omdat het eenvoudig toegepast kan worden. Bovendien is een vloer isolatie met platen goedkoop. Er zijn verschillende soorten platen waaruit je kan kiezen. EPS-platen worden vaak gebruikt door hun hoge isolatiewaarde en drukbestendigheid. Daarnaast kan je ook kiezen voor glaswol-platen, PIR-platen, PUR-platen of EPS-platen. Elk soort isolatiemateriaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Als je niet goed kan kiezen tussen de verschillende soorten, kan je altijd raad vragen aan een professional.

Bestel direct

Isolatiebeton

Een andere mogelijkheid is om je vloer te isoleren met een isolerend beton dat gemaakt wordt van polystyreenkorrels met cement. Je kan het makkelijk aanbrengen en het is niet zo duur. Let op, want isolatiebeton heeft niet zo'n hoge isolatiewaarde. Om die reden wordt het vaak gecombineerd met een andere isolatiemateriaal.

Gespoten PUR

In plaats van PUR-platen te leggen kan je ook er ook voor kiezen om PUR te spuiten. Dit is een soort schuim waarmee je makkelijk elk gaatje en kiertje afsluit. Gespoten PUR kan snel aangebracht worden en heeft zeer goede isolerende eigenschappen. Als je je vloer gaat isoleren met purschuim en je nadien vloerverwarming wilt laten aanbrengen, dan is het belangrijk dat je het eerst goed glad schuurt. Hoewel het aanbrengen van purschuim helemaal niet moeilijk is, laat je dit toch het best doen door een vakman. PUR is een chemisch product en moet met de nodige zorg aangebracht worden.

Bestel direct

Houten vloer isolatie

Hoe je je vloer het best kan isoleren en welk materiaal je moet kiezen is ook afhankelijk van het soort vloer dat je hebt. Bij een houten vloer isolatie kies je beter voor een open materiaal zoals minerale wol. Dit kan glaswol of steenwol zijn. Glaswol is goedkoper en steenwol is beter voor het milieu. Beide soorten minerale wol zijn geluiddempend, maar steenwol isoleert net iets beter.

Wat mag je dan niet gebruiken bij de vloerisolatie van een houten vloer? Isolatiematerialen die dicht zijn, zoals PIR-platen zijn geen goed idee. Als je dit isolatiemateriaal toch gebruikt kan het hout niet ademen en kan je vochtproblemen krijgen.

vloerisolatie

Bestel direct

Betonvloer isolatie

Heb je een betonvloer? Dan is het erg belangrijk om je vloer te isoleren, want deze vloer voelt altijd 5 graden kouder aan dan de kamertemperatuur. Zonder isolatie zal je vloer in de winter dus erg koud aanvoelen. Fijn is anders! Maar hoe kan je een betonvloer het best isoleren?

Een betonvloer wordt vaak in de kruipruimte geïsoleerd. Voor het isoleren van je betonvloer kan je isolatieplaten gebruiken. Dat gaat makkelijk en is goedkoop. De isolatieplaten kunnen dan meteen tegen de onderkant van de betonvloer gelijmd worden met speciale lijm. Let op, want als de isolatieplaten niet goed geplaatst worden is er een risico op koudebruggen. Je kan deze tegenaan door purschuim tussen de platen aan te brengen. Weet je niet goed hoe je hieraan moet beginnen? Bij twijfel kan je het werk beter overlaten aan een specialist.

De methodes

Vloerisolatie kan op twee manieren verwezenlijkt worden: via je kruipruimte of langs de bovenzijde. Wat is het verschil en wat is de beste methode?

Vloer isoleren langs de onderkant

Vloerisolatie langs de onderkant kan alleen maar als je een kruipruimte hebt. Deze manier van isoleren wordt vooral gekozen bij bestaande vloeren. De vloer kan zo eenvoudig geïsoleerd worden, zonder hem te moeten openbreken. Als je kiest voor vloerisolatie langs de onderkant, dan zijn isolatieplaten de beste keuze. Purschuim kan je nadien gebruiken om de kieren en gaatjes mee te vullen.

Vloer isoleren langs de bovenkant

De vloer isoleren langs de bovenzijde is een beetje moeilijker. Het verreist namelijk heel wat breekwerk. Na het aanbrengen van de isolatie moet ook een nieuwe afwerkingslaag voorzien worden. Je kan er wel voor kiezen om bovenop je bestaande vloer een isolatielaag en nieuwe afwerking te laten leggen, maar dan zal je ruimte verliezen en kan je zelfs problemen krijgen met je deuren.

Bestel direct

Wat kost vloerisolatie

Door je vloer te isoleren zal je heel wat geld uitsparen op je energierekening, maar je moet wel eerst geld investeren. Wat kost vloerisolatie? Bekijk de link.

Zelf vloerisolatie plaatsen of laten doen?

Het isoleren van je vloer is ingewikkelder dan je denkt. Je moet het juiste isolatiemateriaal kiezen en het is belangrijk dat dit niet de dik wordt aangebracht. Een zekere precisie is nodig voor het beste resultaat. Als je zelf niet zo handig bent of als je twijfels hebt is het altijd beter om het werk over te laten aan een professional.

De beste vakman uit je buurt vind je snel én eenvoudig bij Zoofy

Ben je niet zo'n handige Harry? Dan kan je je vloer beter laten isoleren door een vakman, zo ben je zeker van een perfect resultaat. Of toch tenminste als je kiest voor een bekwame vakman en die vind je gegarandeerd bij Zoofy. Het voordeel van kiezen voor een vakman van Zoofy is dat je slechts één klik verwijderd bent van de beste vakman uit je buurt. Je bespaart jezelf op die manier uren zoekwerk én je hoeft géén voorrijkosten betalen!

Bestel direct

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af