Zoek hier je klusje
Isolatiebedrijf kostenoverzicht

Vloerisolatie kosten

woensdag 22 september 2021

 

Vloerisolatie doet je een flink bedrag uitsparen op je stookkosten, het zorgt voor een hogere woningwaarde en het is in de meeste gevallen snel en gemakkelijk aan te brengen. Maar hoeveel bedragen de vloerisolatie kosten eigenlijk en hoe komt de prijs van vloerisolatie tot stand? We leggen het je uit in dit artikel.

Kosten voor vloerisolatie

Het is niet mogelijk om jou op een-twee-drie te vertellen hoeveel je precies zult betalen voor jouw vloerisolatie. Dat komt omdat de vloerisolatie kosten in de eerste plaats afhankelijk zijn van de mogelijkheden in jouw woning. In wat voor huis woon je, is er een kruipruimte aanwezig in jouw woning en over welk oppervlak gaat het? Onderstaande tabel geeft je een gedetailleerd overzicht van de gemiddelde vloerisolatie kosten per soort woning.

Boek direct een Isolatiebedrijf »vloerisolatie

Vloerisolatie kosten: gemiddelde prijs per soort woning

Woningen zonder kruipruimte kostenoverzicht

​Vloerisolatie wordt aan de boven- of onderzijde geplaatst

Type woning Kosten
Appartement   € 1.200 tot € 1.400 
Tussenwoning   € 1.300 tot € 1.600 
Hoekwoning  € 1.500 tot € 1.800
Twee-onder-één-kap   € 1.700 tot € 2.000 
Vrijstaande woning   € 2.100 tot € 2.400 

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

Woningen met kruipruimte kostenoverzicht

Type woning met kruipruimte Kosten
Appartement   € 800 tot € 1.000 
Tussenwoning   € 900 tot € 1.200 
Hoekwoning  € 1.000 tot € 1.300
Twee onder een kap woning  € 1.100 tot € 1.400 
Vrijstaande woning   € 1.400 tot € 1.800 

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

Boek direct een Isolatiebedrijf »

1. Vloerisolatie in appartement

Een appartement is in de meeste gevallen kleiner dan een ander soort woning en bijgevolg zijn de kosten voor vloerisolatie hier dus ook lager. Wel is er een verschil tussen eigenlijke vloerisolatie en kruipruimte-isolatie. De kosten voor vloerisolatie in de kruipruimte liggen beduidend lager omdat het voor de installateur gemakkelijker is om de kruipruimte te isoleren. Net zoals bij het aanbrengen van vloerisolatie aan de boven- of onderzijde van de vloer, beschermt het isoleren van de kruipruimte je tegen vocht en schimmels. Het nadeel van kruipruimte-isolatie is dat er nog steeds kans is op koudebruggen terwijl deze met gewone vloerisolatie verdwijnen. Voor het isoleren van de kruipruimte in een appartement betaal je gemiddeld tussen € 800 en € 1.000 terwijl een isolatie aan de boven- of onderzijde gemiddeld tussen € 1.200 tot € 1.400 kost.

2. Vloerisolatie in tussenwoning

Een tussenwoning of een rijtjeshuis is normaal gezien ietwat groter dan een appartement en daarom liggen de kosten voor vloerisolatie in zo'n woning dan ook iets hoger. Voor het isoleren van de kruipruimte in een tussenwoning betaal je tussen € 900 en € 1.200 terwijl isoleren boven of onder de vloer tussen € 1.300 en € 1.600 kost.

Boek direct een Isolatiebedrijf »

3. Vloerisolatie in hoekwoning

Een hoekwoning is de eerste (en de laatste) woning van een rij. Precies om die reden is deze woning in de regel groter dan de andere woningen uit de rij. Het kostenplaatje voor kruipruimte-isolatie in een hoekwoning bedraagt tussen € 1.000 en € 1.300 terwijl de kosten voor het isoleren van de boven- of onderzijde van de vloer tussen € 1.500 en € 1.800 bedragen.

4. Vloerisolatie in twee-onder-één-kap woning

Een twee-onder-één-kap woning, of simpelweg een tweewoonst, voorzien van kruipruimte-vloerisolatie kost je tussen € 1.100 en € 1.400 terwijl standaard isolatie in zo'n woning tussen € 1.700 tot € 2.000 kost.

5. Vloerisolatie in vrijstaande woning

Je begrijpt dat vloerisolatie in een vrijstaande woning het duurste van allemaal is. Het prijskaartje voor kruipruimte-isolatie in een vrijstaande woning schommelt tussen € 1.400 en € 1.800 terwijl de isolatie van de boven- of onderzijde van de vloer in een vrijstaande woning zonder kruipruimte tussen € 2.100 en € 2.400 kost.

Andere factoren van invloed op de kosten voor vloerisolatie

Je weet inmiddels al dat het soort woning dat je bezit de belangrijkste prijsindicator voor jouw vloerisolatie is. Op de tweede plaats staat het soort vloerisolatie: kruipruimte-isolatie of isolatie aan de boven- of onderzijde van je vloer. Onthoud dat kruipruimte-isolatie goedkoper is, maar de warmte niet zo goed vasthoudt. Andere factoren die invloed uitoefenen op de eindprijs voor jouw vloerisolatie zijn:

Boek direct een Isolatiebedrijf »

Type isolatiematerialen


Er zijn verschillende soorten isolatiematerialen op de markt, elk met hun eigen kenmerken en met hun eigen prijs.

1. PUR-schuim

Vanwege zijn uitstekende isolatiewaarde is PUR-schuim uitermate geschikt om alle vloeren te isoleren. PUR wordt aangebracht tegen de onderzijde van de vloer en zorgt voor een 100% dichte vocht- en luchtafsluiting waardoor vochtplekken en koudebruggen geen kans maken. Voor PUR-schuim betaal je gemiddeld € 25 per vierkante meter.

2. EPS-korrels


EPS-korrels zijn erg milieuvriendelijk omdat ze voor 100% recycleerbaar zijn. EPS-korrels bieden een zeer hoge isolatiewaarde, zijn niet vochtgevoelig en schimmelvrij. Voor dit isolatiemateriaal betaal je ongeveer € 20 tot € 25 per vierkante meter.

3. Glaswol

Glaswol heeft een lagere isolerende werking dan EPS maar is wel brandveiliger en goedkoper. Glaswol heeft een lange levensduur maar is vochtgevoeliger dan EPS. Met een prijskaartje van € 15 en € 20 per vierkante meter is glaswol één van de goedkoopste isolatiematerialen.

4. Isolatiekussens

Isolatiekussens zijn vederlicht en bieden daarnaast ook een hoge isolatiewaarde. Ze worden, net zoals PUR-schuim, aangebracht aan de onderzijde van de vloer en zijn relatief goedkoop. Voor een rol van 120 x 135 cm betaal je zo'n € 6. Het grote nadeel aan deze kussens is dat ze sneller beschadigd geraken dan andere isolatiematerialen en bijgevolg een minder lange levensverwachting hebben.

Type vloer voor isolatie: Houten of betonnen vloer

Ben jij van plan om te gaan isoleren aan de onderzijde van een houten vloer of heb jij een betonnen vloer? Een houten vloer wordt vastgehouden d.m.v. meerdere balken en heeft daardoor een grotere oppervlakte dan het geval is bij een betonnen vloer. En meer oppervlakte om te isoleren, resulteert automatisch in een hoger kostenplaatje voor jouw isolatiewerken.

Boek direct een Isolatiebedrijf »

Extra opties

Wil jij jouw vloerisolatie aanvullen met extra opties? Dan genereer je logischerwijze ook extra kosten. Voor deze extra kosten krijg je dan natuurlijk wel meer gebruiksgemak in de plaats.

Optie 1: vloerverwarming

Vind jij het heerlijk om altijd over een lekker warme vloer te lopen? Dan kan je, naast je vloerisolatie, ook opteren voor aanvullende vloerverwarming. Voor vloerverwarming betaal je ongeveer € 750 per tien vierkante meter.

Optie 2: cv buis isolatie

Wanneer je je vloerisolatie aanvult met cv buis isolatie kan je een aardig bedragen uitsparen op je energiefactuur. Voor een buis met een lengte van 30 meter betaal je ongeveer € 15.

Vloerisolatie: besparingstips

1) Vloerverwarming

Maar daarnet stond er dat vloerverwarming een meerprijs heeft? Op korte termijn is dat inderdaad zo, maar als je je bedenkt hoeveel je zult besparen op stookkosten is vloerverwarming een verstandige investering.

2) Maak plaats voor onze vakmannen

Staan er kasten, tafels of andere meubels in de weg die het onmogelijk maken om direct met het aanbrengen van jouw vloerisolatie te beginnen? Zorg ervoor dat alles netjes opgeruimd is wanneer onze vakmannen bij jou aankomen. Zo bespaar je je de kosten voor deze werkuren.

Boek direct een Isolatiebedrijf »

Waarom Zoofy?

Heb jij ervoor gekozen om de installatie van jouw vloerisolatie uit te besteden aan Zoofy? Dan heb je gekozen voor de volgende exclusieve voordelen:

Voordelen voor je portemonnee

 • Wij kennen geen voorrijkosten: Onze klanten hoeven zich niets aan te trekken van deze kosten want bij Zoofy nemen wij deze kosten voor alle klussen (en voor alle afstanden) voor onze eigen rekening.
 • Wij hanteren vaste uurtarieven: of het nu gaat om het aanbrengen van vloerisolatie, om het ontstoppen van je vaatwasser of om het plaatsen van een Velux dakraam, wij hanteren vaste uurtarieven voor de klus. Op deze manier kunnen onze klanten de kosten voor onze werkzaamheden gemakkelijk in hun budget inplannen.

Voordelen voor jouw gemak

 • Geen lange wachttijden: wanneer je een klusjesman boekt, is het echt niet aangenaam als je lang moet wachten. Het gaat uiteindelijk om werkzaamheden in of rondom je woning. Wij, van Zoofy, zijn actief in heel Nederland en kunnen jou daarom altijd snel een vakman vinden.
 • Wij voeren spoedklussen uit: is jouw klus echt zo dringend dat jij vandaag nog een vakman langs wil hebben? Boek dan eenvoudig een spoedklus in en wij proberen je zo snel mogelijk te koppelen aan een vakman.
 • Eenvoudige bestelprocedure: bij Zoofy boek je snel en eenvoudig een vakman. Bel ons op om een klus vast te leggen of maak handig gebruik van ons online invulformulier. Op het formulier kan je aangeven wat er precies dient te gebeuren en wanneer je graag geholpen wil worden.

Ben jij woonachtig in Nederland en van plan om vloerisolatie aan te laten brengen? Neem contact op met Zoofy!

Boek direct een Isolatiebedrijf »

Andere prijsgidsen
veranda kosten

Waarom Zoofy?

 • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • ✓De plek voor jouw spoedklus!
 • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
 • ✓Geen voorrijkosten
 • ✓De laatste aanvraag was 9 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

 • Doe je klusaanvraag
 • Melding naar vakmensen
 • Vakman komt langs
 • Betaal via QR code