Zoek hier je klusje
Loodgieter Kosten toilet renovatie kostenoverzicht

Wat kost een toilet renovatie

woensdag 28 december 2022

Benieuwd naar de gemiddelde kosten voor het verbouwen van het toilet? De gemiddelde kosten voor het verbouwen van het toilet kosten €700,- tot €1.900,-. Dit hangt er volledig van af wat er allemaal gerenoveerd dient te worden. Bekijk hieronder hoe de kosten zijn opgebouwd. 

Boek een loodgieter

Boek nu met €20,- korting met kortingscode: PG2022

Kosten toilet verbouwen

Heb je al duidelijk voor ogen hoe je toilet renovatie er uit moet gaan zien? Hoe beter je dat in beeld hebt, hoe meer inzicht je in de kosten toilet verbouwen kunt krijgen. Daarmee kun je beter budgetteren en kom je niet voor onaangename verrassingen te staan. Wanneer je heel erg handig bent of je hebt vrienden of familie die twee rechter handen hebben, kun je deze klus natuurlijk zelf uitvoeren.

Heb je echter geen tijd voor of geen zin in deze klus of zie het het niet zitten vanwege twee linker handen? Een ervaren vakman of loodgieter neemt alle voorkomende werkzaamheden die bij de verbouwing van je wc komen kijken graag uit handen. Maar wat gaat dat nu eigenlijk kosten? En hoe zijn de toilet renovatie kosten nu opgebouwd?

In de onderstaande tabel kun je aflezen wat de gemiddelde kosten voor het renoveren of wc verbouwen van jouw toilet kunnen gaan bedragen. De wc verbouwen kosten zijn inclusief arbeidsloon en inclusief btw maar exclusief materialen. Verder zijn de prijzen gebaseerd op de gemiddelde oppervlakte van een Nederlands toilet. Die bedraagt 2 m². Houd rekening met afwijkende prijzen wanneer jouw toilet een veel grotere oppervlakte heeft.

Kostenoverzicht van de sloopwerkzaamheden

De gemiddelde kosten voor de sloopwerkzaamheden lopen van €200 tot €400,- Bekijk hieronder hoe dit schematisch is opgebouwd.

Sloopwerkzaamheden Gemiddelde kosten arbeidsloon
Verwijderen van vloer- en wandtegels € 150 tot € 300
Verwijderen toilet € 40 tot € 80
Verwijderen wasbakje € 10 tot € 30

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

Boek een loodgieter

Kostenoverizcht van leidingwerk

De gemiddelde kosten voor arbeidskosten van het leidingwerk lopen van €60 tot €100,- Bekijk hieronder hoe dit schematisch is opgebouwd.

Leidingwerk toilet verbouwen Gemiddelde kosten arbeidsloon
Aanbrengen van sleuven € 20 tot € 40
Aanbrengen van de waterleiding € 20 tot € 30
Afvoer fontein op riool aansluiten € 20 tot € 30

Kostenoverizcht van de renovatie

De gemiddelde kosten voor arbeidskosten van renoveren lopen van €450 tot €1.000,- Bekijk hieronder hoe dit schematisch is opgebouwd.

Renovatie vloer en wanden toilet Gemiddelde kosten arbeidsloon
Uitvlakken van wanden en plafond € 150 tot € 200
Wandtegels aanbrengen € 125 tot € 200
Egaliseren vloer € 40 tot € 70
Aanbrengen van vloertegels € 50 tot € 100
Aanbrengen van stukwerk € 40 tot € 120
Kitwerkzaamheden € 40 tot € 100
Radiator (de-)monteren € 20 tot € 80

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

Boek een loodgieter

Kostenoverizcht van montage klein materiaal

De gemiddelde kosten voor arbeidskosten van de installatie van klein materiaal lopen van €200 tot €400,- Bekijk hieronder hoe dit schematisch is opgebouwd.

Montage toilet Gemiddelde kosten arbeidsloon
Volledige montage nieuw toilet € 100 tot € 200
Toiletrolhouder monteren € 10 tot € 10
Wasbakje inclusief kraan monteren € 50 tot € 100
Verwijderen toilet € 40 tot € 80

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

De factoren die de prijs van een toilet renovatie bepalen

De omvang van de verbouwing is in grote mate bepalend voor het kostenplaatje en de prijs voor het verbouwen van een wc kunnen dan ook erg verschillen.

Wanneer je er voor kiest om maar enkele onderdelen van je toilet te vernieuwen, bijvoorbeeld het opnieuw aanbrengen van kitranden? Dan ben je al voor € 100 klaar. Kies je ervoor om echt alles aan te pakken, van sanitair tot tegel- en leidingwerk? Dan kunnen de kosten tot enkele duizenden Euro’s oplopen.

Om de totale kosten van de verbouwing te kunnen bepalen, moet je dus rekening met een aantal onderdelen houden. Die bepalen samen de uiteindelijke kosten toilet verbouwen.

Boek een loodgieter

Het aantal vierkante meters

De bovenstaande tabel gaat uit van een gemiddeld Nederlands toilet. Dat is slechts 2 m².
Heb jij een balzaal van een toilet? Dan heeft de vakman, logischerwijze, meer werk en is er ook meer materiaal, zoals tegels en leidingen, nodig. Daardoor zal deze klus duurder uitvallen dan de hierboven genoemde kosten.

Sloopwerkzaamheden

Een onderdeel waar je op zou kunnen besparen zijn de sloopwerkzaamheden. Denk hierbij aan het verwijderen van de wand- en vloertegels en het verwijderen van de toiletpot en het fonteintje. Hiervoor moet je natuurlijk wel verstand van zaken hebben en bijvoorbeeld weten hoe je water- en elektriciteitsleidingen moet omgaan. Overleg daarom van te voren goed met de vakman. Zo voorkom je misverstanden en eventuele extra herstelwerkzaamheden achteraf.
Toch kan het lucratief zijn om dit onderdeel zelf ter hand te nemen. Zeker bij een totale en dus omvangrijke toilet renovatie maken de sloopkosten ongeveer een derde van de kosten uit.

Het leidingwerk

Hoewel leidingwerk doorgaans niet zichtbaar is en de toiletruimte er na de renovatie netjes uitziet, is het nog belangrijker dat het professioneel wordt aangelegd en naar behoren werkt, Op lekkages achteraf zit je niet te wachten. Gelukkig scoren de vakmannen van Zoofy maar liefst een 9,2 en hoef je je hierover geen zorgen te maken.

Moet er een compleet nieuwe waterleiding worden aangelegd, bijvoorbeeld omdat de toiletruimte op een andere plek in de woning komt? Dat heeft ook invloed op de prijs.

Hoe verder deze ruimte van de hoofdleiding verwijderd is, hoe meer materiaal er nodig is. Ook heeft de vakman meer tijd nodig.
Had de toiletruimte alleen koud water of helemaal geen water en wil je er ook warm water in laten aanbrengen, bijvoorbeeld voor het wasbakje? De vakman is hier dan twee zolang mee bezig.
Wil je meer weten over het aanleggen van waterleidingen? Lees er alles over op Zoofy.

Kosten toilet renovatie

Boek een loodgieter

Waarom de toiletruimte verbouwen

Kan het kleinste kamertje wel een opknapbeurt gebruiken, bijvoorbeeld omdat het te donker is, er nog een stortbak aan de muur hangt, je nog een staand toilet hebt of omdat het er altijd zo onaangenaam koud is? Dan wordt het tijd voor een toilet renovatie en doe je er altijd goed aan om een vakman in te schakelen. Via Zoofy vind je snel en eenvoudig een goede vakman voor deze klus, waarbij toch wel het een en ander komt kijken. Zo moet je huidige toilet worden gesloopt en er moeten leidingen worden verlegd of juist worden aangelegd, bijvoorbeeld voor een nieuwe wasbak. Misschien wil je wel een radiator in je toilet of een elektrische vloerverwarming. De vakman zorgt ervoor dat het sanitair netjes wordt geïnstalleerd, de tegels keurig worden gezet en alles netjes wordt afgekit. Zo zit je nadien rustig maar wel luxe en veilig op het kleinste kamertje.
We kunnen ons voorstellen dat je vooraf wel wilt weten wat de mogelijkheden van een wc renovatie zijn, hoe de renovatie in zijn werk gaat en wat de totale klus nu uiteindelijk gaat kosten. Dan zit je bij Zoofy goed. Zoofy verstrekt dan wel geen offertes, maar maakt de toilet renovatie kosten wël inzichtelijk voor je.

Vloeren en wanden

Wist je dat doorgaans wel 40% van je budget opgaat aan het aanschaffen en het aanbrengen van tegels? Natuurlijk is je budget en je materiaalvoorkeur van invloed op de toilet renovatie kosten.

Natuursteen

Natuursteen geeft je toiletruimte een luxe uitstraling. Het is tevens de duurste materiaalsoort. Informeer ook of de natuursteen geschikt is voor op de vloer. Sommige soorten kunnen poreus zijn en daardoor minder geschikt voor op de vloer.

Keramische tegels

Keramische tegels zijn erg onderhoudsvriendelijk en in verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Ze zijn ook gunstiger in prijs dan tegels van natuursteen.

Stucwerk

Geadviseerd wordt om de wanden van een toiletruimte tenminste tot een hoogte van 1.20 meter te betegelen (in verband met de hygiëne). Neem je dit advies over? Dan moet de rest van de ruimte worden gestukt. De vakman kan je hierin adviseren.

Kosten van het sanitair en accessoires

Waarschijnlijk wil je, wanneer je de toiletruimte gaat renoveren, ook nieuw sanitair plaatsen. Een hangend toilet is een stuk hygiënischer dan een staand toilet, maar ook een stukje duurder. Een design radiator is weer duurder dan een standaard radiator en qua accessoires kun je het zo gek maken als je wilt. Neem je een klein fonteintje met een eenvoudige kraan (alleen koud water) of een luxe wasbak met een dure mengkraan.

Natuurlijk wordt je keuze voor een groot deel door het beschikbare budget bepaald. Verder moet je vooral kritisch naar de ruimte kijken en welke indeling het meest praktisch is. Een mega grote wasbak in een hele kleine toiletruimte is niet zo handig.

Waarom Zoofy inschakelen?

Via Zoofy ben je van een vakman verzekerd die jouw toilet renovatie vakkundig uitvoert. Vakmannen die niet voldoende scoren, worden namelijk door Zoofy van het platform verwijderd. Met een gemiddelde score van liefst een 9,2 zit je bij Zoofy goed.
Het enige wat je hoeft te doen is een drietal momenten opgeven waarop de vakman bij jou langs kan komen. De vanaf uurprijs voor een loodgieter bedraagt € 65. En voorrijkosten? Daar doen we bij Zoofy niet aan.

Boek een loodgieter

Boek nu met €20,- korting met kortingscode: PG2022

Andere prijsgidsen
Kosten kast montage
Onkruid verwijderen
Binnendeur plaatsen
Kunststof kozijnen kosten
Airco kopen en laten installeren
Kosten vloerverwarming
Waterleiding aanleggen

Waarom Zoofy?

  • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • ✓De plek voor jouw spoedklus!
  • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
  • ✓Geen voorrijkosten
  • ✓De laatste aanvraag was 6 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

  • Doe je klusaanvraag
  • Melding naar vakmensen
  • Vakman komt langs
  • Betaal via QR code