Kosten voor trap bekleden
De gemiddelde prijzen voor het bekleden van de trap zijn €500 tot €1.400. ze zijn uiteraard afhankelijk van enkele factoren zoals materiaal, maar over het algemeen kan je rekenen op deze prijzen.
Inhoudsopgave
Door je trap te bekleden geniet je niet alleen van gezelligheid in je woning, maar zorg je ook voor meer comfort. Het is dus zeker het overwegen waard. Maar voordat je het laat uitvoeren, ontdek je hieronder het best de mogelijkheden en de trap bekleden kosten. Zo maak je zeker de juiste keuze!
Wil je een richtprijs krijgen voor je klus?
Via Zoofy kan je obv alle informatie rondom de klus een scherpe richtprijs krijgen voor het laten bekleden van je trap inclusief volumekorting. Deze richtprijs wordt als vaste prijs aangeboden aan een trapspecialist. Extra materiaal en parkeerkosten worden niet meegenomen in de richtprijs.Bereken je richtprijs obv je locatie, de dag van de afspraak en andere factoren die van invloed zijn.
Vul het hieronder je gegevens in en bekijk de prijs:
Gemiddelde prijzen trap bekleden
Als je je trap wilt laten bekleden, ben je waarschijnlijk benieuwd naar de kosten. Deze zijn uiteraard afhankelijk van enkele factoren, maar over het algemeen kan je rekenen op prijzen vanaf 500 tot ongeveer 1.400 euro.
Houd er wel rekening mee dat er nog kosten bijkomen als je je oude trapbekleding laat verwijderen en dat de prijzen sterk afhankelijk zijn van het materiaal. Onderstaande tabel geeft je een beter zicht op de kostprijs per materiaalsoort!
Kosten trap bekleden per materiaal
Hieronder vind je een kostenoverzicht van het bekleden van de trap. De kosten zijn gebaseerd op dertien traptreden. De genoemde prijzen zijn indicatieprijzen die onze vakmannen rekenen voor dit type klus.
Type trapbekleding | Kosten |
Tapijt zonder ondertapijt | 500 tot 600 euro |
Tapijt met ondertapijt | 600 tot 700 euro |
PVC | 1.200 tot 1.400 euro |
Verwijderen oude trapbekleding | 300 tot 500 euro |
*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.
Check onze richtprijs
Prijsbepalende factoren
De trap bekleden kosten hangen niet alleen af van de materiaalsoort die je kiest, maar ook van enkele andere factoren. Zo betaal je bijvoorbeeld meer als je de stootborden en trapwangen ook laat bekleden of als je kiest voor extra opties, zoals het plaatsen van led-strips of spotjes. Als je helemaal zeker wilt zijn van de kostprijs, vraag je dit het best aan de vakman.
Waarom trap bekleden?
Het bekleden van je trap heeft een aantal interessante voordelen. Zo geeft het je interieur een meer gezellige look. Doordat er heel wat mogelijkheden zijn op vlak van kleuren, materialen en patronen, vind je ook altijd een uitvoering die perfect bij je interieurstijl past.
Als je kiest voor een gestoffeerde trap maakt het bovendien geen geluid wanneer je het beloopt en voelt het zacht en comfortabel aan. Is je trap beschadigd of ben je het beu gezien? Dan is dit tevens de goedkoopste en makkelijkste oplossing! Bekijk hier de kosten voor een open trap dichtmaken.
Soorten trapbekleding: wat is er voor jou de beste keuze?
Er zijn verschillende soorten materialen waarmee je je trap kan bekleden. Ontdek hieronder wat voor jou de beste optie is!
Houten trap bekleding: charmant
Hout is de meest kostbare optie, maar je krijgt er heel wat voor terug. Met een houten trapbekleding geef je je woning namelijk een natuurlijke en charmante uitstraling. Je kan het ook eenvoudig schilderen als je het beu gezien bent. Er zijn diverse houtsoorten waarvoor je kan kiezen. Het is een goed idee om op voorhand de verschillende mogelijkheden te verkennen, zodat je goed op de hoogte bent van wat het je gaat kosten.
PVC trap bekleding: duurzaam
Ben je niet zo te vinden voor een houten trapbekleding? Dan is het ook mogelijk om voor PVC te kiezen. Het grote voordeel van dit materiaal is dat het erg duurzaam is. Daarnaast is het verkrijgbaar in ontzettend veel kleuren en motieven. Er zit dus voor elke interieurstijl iets bij. Als je je trap intensief gebruikt, is een PVC trapbekleding de beste keuze!
Laminaat trap bekleding: budgetvriendelijk
De meest budgetvriendelijke keuze voor het bekleden van je trap is laminaat. Het verslijt ook niet snel en is erg makkelijk om schoon te maken. Het is daarnaast verkrijgbaar in verschillende kleuren en motieven. Dus ook als je voor dit materiaal kiest, vind je zeker een uitvoering die bij je interieur past!
Tapijt trapbekleding: geluiddempend
Tapijt is net zoals laminaat erg goedkoop. Maar het heeft nog een ander groot voordeel: het dempt geluid aanzienlijk en zorgt ervoor dat je meer grip hebt. Hoewel de meeste mensen denken dat het oubollig is, zijn er ook veel moderne opties. Je kan dus bij elke interieurstijl voor een tapijt kiezen!
Tips trapbekleding onderhouden
Eens je trapbekleding geplaatst is, dien je het natuurlijk nog zo goed mogelijk te onderhouden. Op die manier verleng je de levensduur aanzienlijk. Maar hoe doe je dat het best? We geven je hieronder enkele tips!
Tip 1: Zorg altijd voor een inloopmat
Je vermijdt dat je trap te snel vuil wordt door altijd een inloopmat aan je deur te voorzien. Op die manier komt er minder vuil het huis binnen en komt het dus ook niet op je trap terecht. Het is natuurlijk ook mogelijk om je schoenen uit te doen voordat je op de trap loopt.
Tip 2: Wees voorzichtig met zware voorwerpen op de trap
Het laten vallen van zware voorwerpen is nefast voor je trapbekleding. Wees dus altijd extra voorzichtig als je met zware spullen de trap op- of afloopt!
Tip 3: Vermijd chemische schoonmaakmiddelen
Probeer eerst zoveel mogelijk een vochtig doekje te gebruiken en te stofzuigen om je trap schoon te maken. Als dat niet volstaat, kies je het best voor een mild onderhoudsproduct. Zo beschadig je je trapbekleding niet!
Laat ook niet te veel water op de trap liggen. Vooral niet als je een houten trapbekleding hebt. Een tapijt stofzuig je best regelmatig en bij grote vervuilingen kan je een stoomreiniger gebruiken.
Zelf trap bekleden of laten doen?
Een trap bekleden is geen eenvoudige klus. Je kan het zelf uitvoeren om geld te besparen. Maar houd er dan wel rekening mee dat een fout snel gemaakt is. Elke trap en iedere afwerking vereist namelijk een andere aanpak. Je hebt er dus heel wat kennis en ervaring voor nodig.
Wanneer de vakman de trap ook nog moet herstellen, lopen de kosten aanzienlijk op. Je kan jezelf deze problemen besparen door meteen voor een kwalitatieve vakman te kiezen. Bovendien verlies je zo geen tijd en kan je ook altijd rekenen op het mooiste resultaat!
Vind eenvoudig de beste vakman uit je buurt bij Zoofy
Heb je geen zin of tijd om zelf je trap te bekleden? Geen probleem! Bij Zoofy vind je namelijk eenvoudig de beste professional uit je buurt. Je hoeft enkel een formulier in te vullen en je wordt automatisch gekoppeld aan de dichtstbijzijnde vakman. Zo simpel kan het zijn! Bekijk hier de mogelijkheden voor traprenovatie, of bekijk de kosten voor trap schilderen.
Gerelateerde prijzen |
Meubels stofferen |
stukadoor kosten |
Wat kost een stukadoor |
traprenovatie kosten |
dakkapel kosten |
Kosten openslaande deuren |
trap bekleden kosten |