Regel nu jouw schilder

Trap schilderen

Vanaf €499 incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 2770 schilders in jouw regio

Een trap krijgt het vaak zwaar te verduren. Is de slijtage te erg en kan de trap wel een opknapbeurt gebruiken, dan biedt een nieuwe verflaag uitkomst. Laat de trap schilderen door een professionele schilder. Dat scheelt je een hoop tijd en zorgt voor een extra strak resultaat. Maak het jezelf gemakkelijk. Bestel een schilder bij jou in de buurt.

Regel nu jouw schilder
37 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • De plek voor jouw spoedklus!
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
  • De laatste aanvraag was 2 minuten geleden.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Trap laten schilderen door een schilder van Zoofy

Trap schilderen

Een trap krijgt gedurende zijn leven heel wat te verduren. Iedereen loopt de ganse dag over hem heen, de trap op en af. Soms met blote voeten, soms met schoenen of zelfs hakken. De ene keer doe je dat met haast omdat je al te laat bent voor werk, de andere keer doe je dat zachtjes omdat je je partner niet wakker wil maken. Al die keren op en af de trap gaan, zijn belastend voor de verflaag van je trap. Doordat de verflaag dagelijks belast wordt, zal dan ook je trap verven regelmatiger nodig zijn dan andere verfklussen in huis. Een klusje waar je niet echt op zit te wachten, want je trap schilderen is een tijdrovend en intensief.

Wat kost een trap schilderen?

Misschien wil je de klus trap schilderen wel uitbesteden aan een vakman. In dat geval ben je natuurlijk nieuwsgierig naar het prijskaartje wat het schilderen van je trap nou precies heeft. Bekijk de kosten van je trap schilderen hier. Wanneer je een open trap hebt en simpel schilderwerk wil laten verrichten zal dit logischerwijs goedkoper zijn dan wanneer je een extra bede gesloten trap wil laten schuren, schoonmaken en voorzien van meerdere verflagen. Je kunt kosten besparen door werkzaamheden zoals schoonmaken of schuren alvorens te doen wanneer je een schilder inhuurt. Een beklede trap, met bijvoorbeeld tapijt, moet eerst goed schoongemaakt worden. Doe je dit zelf, dan bespaar je een hoop tijd en geld. Verwijder voor de traprenovatie de bekleding en zorg ervoor dat er geen lijmresten meer achter blijven.

Natuurlijk is het budget bij iedereen anders en kunnen we niet in jouw portemonnee kijken. Maar bedenk je wat het inhuren van een vakman je voor voordelen oplevert. Wanneer je een schilder van Zoofy inhuurt, hoef je niet vakantiedagen op te nemen om zelf met een verfkwast in de weet te gaan om je trap te schilderen. Bovendien zijn onze schilders zeer professioneel. Zij schilderen dagelijks en kunnen daardoor waarschijnlijk (no offence) een mooier resultaat behalen dan wanneer je zelf de trap zou verven. Bij Zoofy komt de prijs van een schilder tot stond uit een marktonderzoek en wat een redelijk bedrag is volgens onze schilders zelf. Zo betaal je altijd een fair bedrag en kom je nooit voor verrassingen te staan.

Trap lakken

Oei. Iets laten vallen terwijl je de trap op liep? De schilderlaag is zichtbaar beschadigd. Wanneer het een kleine beschadiging betreft kun je deze vaak nog wel bijwerken, maar wanneer de trap op meerdere plekken is beschadigd, of zelfs begint af te bladderen, is het tijd om je trap te lakken. Je trap lakken kan een wereld van verschil zijn. Vooral open trappen die beschadigd zijn, bijvoorbeeld in de woonkamer kunnen ervoor zorgen dat het aanzicht niet erg mooi is. Je trap lakken zorgt ervoor dat je trap weer de blikvanger wordt van jouw woning.

Trap lakken

Kleur ideeën

Je wil je trap schilderen maar je hebt nog geen idee met welke kleur. Onze schilders kunnen jou hierbij helpen. De trap is natuurlijk een centraal punt in je woning. De kleur van je trap verdient dus zeker wat aandacht. Zorg ervoor dat de kleur van de muren matchen met je nieuw geverfde trap. Zo komt de kleur van de trap mooi overeen en vormt het één geheel met de rest van de woning. Ben je meer een liefhebber van felle kleuren? Dan kan je helemaal los gaan bij het schilderen van je trap. Het is een vrij kleine ruimte waar je niet hele dagen doorbrengt, dus die kleur van je trap kan best wel een tikkie heftiger dan de rest van je woning. 

Slijtvast schilderen

Wanneer je je trap wil laten schilderen vraag je je wellicht af met welke verf dat moet. Bij Zoofy kun je ervoor kiezen om zelf de verf aan te schaffen van de klus. Hou dan wel in gedachten dat je voor het verven van een trap speciale verf moet gebruiken.Voor het schilderen van een trap gebruiken de meeste vakmannen een speciale acrylverf die extra hard is. Zo bescherm je de nieuwe laag verf beter tegen slijtage. De lak moet jouw trap immers beschermen tegen krassen en stoten. De eerste laag lak heeft wel even de tijd nodig om goed te drogen. Hou rekening met 24 uur. Daarna kan er een tweede laag worden aangebracht voor optimale dekking en bescherming. De trap ziet er daarna weer uit als nieuw. Wel nog even opletten: loop voorlopig nog alleen op je sokken op de trap. De verf heeft nog een week nodig om volledig uit te harden. Daarna is de trap klaar voor normaal gebruik. Maar via onze site een afspraak met een schilder uit de buurt. Geef een zo goed mogelijk omschrijving van de klus. Dat helpt bij het maken van een prijsinschatting.

Voor elke klus een vakman

We hopen dat deze pagina je meer inzicht heeft gegeven over de klus kozijnen schilderen, de kosten hiervan en wat er zoal allemaal bij komt kijken bij de verschillende soorten ondergronden. Naast schilders heeft Zoofy voor elke klus in of rondom het huis een vakman. Via onze website kun je 24 uur per dag een aanvraag doen voor hoveniers, ongediertebestrijding, loodgieters, schoorsteenvegers, cv monteurs, dakdekkers, timmermannen, elektriciens of klusjesmannen. Check de de knop 'klussen', bovenaan de pagina voor het gehele overzicht aan vakmensen.

Toch liever zelf aan de slag met een kwast? Ook daar helpen we je graag mee. Voor doe-het-zelf klussen kun je op onze blog terecht. Bijvoorbeeld hoe schilder ik een muur, of een doe-het-zelf plan om zelf een tuinbank.  

Volg ons op de Zoofy Instagram pagina en de Zoofy Facebook pagina om op de hoogte te blijven van al ons nieuws, of voor handige klustips. Nog niet overtuigd van onze dienst? Check dan hoe ons platform verschilt ten opzichte van concurrenten. Dat lees je hier. Ook kun je kijken hoe Zoofy scoort op Google reviews of Trustpilot.

Andere schilderklussen op Zoofy
Hele week
Latex spuiten
Tegels verven
Latex spuiten
Hele dag

 

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af

Gamma
Bol.com
Kar-wei
Praxis
Hornbach