Trap schilderen

Vanaf €49 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 609 schilders bij jou in de buurt

Een trap krijgt het vaak zwaar te verduren. Is de slijtage te erg en kan de trap wel een opknapbeurt gebruiken, dan biedt een nieuwe verflaag uitkomst. Laat de trap schilderen door een professionele schilder. Dat scheelt je een hoop tijd en zorgt voor een extra strak resultaat. De gemiddelde prijs voor deze klus is €369,- incl arbeid, materiaal en btw. Maak het jezelf gemakkelijk. Bestel een schilder bij jou in de buurt.

Nu regelen
9 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd tot 2.5 miljoen euro
  • Ruim 200.000 mensen gingen je voor.
  • De laatste aanvraag was 2 minuten geleden.
  • Er zijn vandaag 165 klusaanvragen.
  • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Wij willen graag dat jij altijd blij bent met het eindresultaat van jouw klus. Daarom bieden wij 100% kwaliteitsgarantie en zijn wij verzekerd tot een bedrag van 2,5 miljoen euro. Lees meer

Deze vakmannen staan direct voor je klaar!

Deze vakmannen staan direct voor je klaar!

Trap verven

Een trap verven is op zich geen lastige klus. Het kost vooral erg veel tijd. Alles bij elkaar moet je er vaak zelfs een week voor uit trekken. Een professionele schilder kan je hierbij helpen en weet welke verf je het beste kan gebruiken. 

Voor het schilderen van een trap gebruiken de meeste vakmannen een speciale acrylverf die extra hard is. Zo bescherm je de nieuwe laag verf beter tegen slijtage. 

Voordat het verven kan beginnen moet een aantal stappen worden doorlopen. Een beklede trap, met bijvoorbeeld tapijt, moet eerst goed schoongemaakt worden. Doe je dit zelf, dan bespaar je een hoop tijd en geld. Verwijder voor de traprenovatie de bekleding en zorg ervoor dat er geen lijmresten meer achter blijven. 

De kit die gebruikt is kun je vaak al verwijderen met behulp van een sopje van warm water en zeep. Voor de hardnekkige lijmresten gebruik je een plamuurmes. Neem daarna de houten treden onder handen. Verwijder loszittende verf met een verfkrabber. Schuur de trap daarna grondig op. 

Maak de trap schoon en plak de randen met de muren af met schildertape. Het schilderen kan beginnen. 

De traptreden verf je om en om. Daardoor kun je de trap tijden het verven blijven gebruiken. Dat is wel zo handig. De eerste laag die wordt aangebracht is een grondverf. Dit zorgt voor een goede hechting van de uiteindelijke lak. 

Na een paar uurtjes is de grondverf stof droog en kun je vaak al op je sokken de trap weer gebruiken. Dat is ook het moment om eventuele oneffenheden met plamuur weg te werken. Doe dit in dunne laagjes. Dit is ook het moment om kieren te dichten met acrylaatkit. De kit is goed overschilderbaar en wordt dan meegenomen in de uiteindelijke kleur. Dan goed laten drogen en de trap opnieuw licht opschuren. 

Een schilder zal eerst met een kwast de lak aanbrengen langs de randen en in de hoeken van de trap. Daarna brengt hij de rest van de lak aan met een verfroller. Door opnieuw om en om te werken kun je de treden tijdens het schilderen ook nu weer gebruiken. 

De eerste laag lak heeft wel even de tijd nodig om goed te drogen. Hou rekening met 24 uur. Daarna kan er een tweede laag worden aangebracht voor optimale dekking en bescherming. De trap ziet er daarna weer uit als nieuw. 

Wel nog even opletten: loop voorlopig nog alleen op je sokken op de trap. De verf heeft nog een week nodig om volledig uit te harden. Daarna is de trap klaar voor normaal gebruik. 

Maar via onze site een afspraak met een schilder uit de buurt. Geef een zo goed mogelijk omschrijving van de klus. Dat helpt bij het maken van een prijsinschatting. 

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af