Zoek hier je klusje
trap schilderen kosten
Schilder kosten trap schilderen kostenoverzicht

Wat kost de trap schilderen

woensdag 28 december 2022

De trap kan in je woonkamer of hal een echte blikvanger zijn. Mits deze mooi geverfd en afgewerkt is. Een trap opnieuw schilderen is een hele klus. Niet alleen door de lengte van de trap. Maar ook omdat het afkrabben van de oude verf een heel karwei is. Begrijpelijk dat veel mensen hier tegenop zien. Een trap laten schilderen hoeft geen honderden euro's te kosten. In dit artikel vertellen wij van Zoofy je graag meer over een trap opknappen. Een trap kun je verven. Extra mooi is een trap lakken, voor een blijvend resultaat. Hoeveel een trap schilderen kosten zijn? Lees verder en bekijk onze kostentabel. Er zijn variaties in trap schilderen kosten. Belangrijk is dat dit vakkundig gebeurd. Een trap wordt dagelijks wel meerdere keren gebruikt. Daarnaast is het een verven van een trap ook echt iets wat je beter aan de schilder kunt overlaten. Dan ben je verzekerd van een perfect en strak resultaat. Voor dagelijks plezier!

➡️ Boek direct een schilder »

kosten trap schilderen

Trap schilderen kosten

Het verschil in kosten zit in: de grootte van de trap en de staat waarin deze verkeert. Verder zijn de extra opties die je voor de trap kiest ook van invloed op de prijs.

Werkzaamheden Kosten
trap schilderen kosten  €400 - €1000,-.
Trapleuning schilderen €40 - €100,-

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

Hoe meer onderhoud, des te hoger de trap schilderen kosten zullen uitvallen. Wil je een trap opknappen? Weet dan dat dit met een kleiner budget ook mogelijk is. Denk aan de bekleding van de trap er zelf afhalen. Dit scheelt een schilder veel arbeidsuren. Je kunt de trap naar eigen wens laten opknappen. Zo zijn er mensen die kiezen voor houten panelen. Of die voor deels maantjes vloerbedekking en deels geschilderde traptreden kiezen. Een schilder kan je hierbij goed adviseren. Ook over de kleur verf en het soort materiaal kun je voor advies bij de schilder terecht.

➡️ Boek direct een schilder »

Uitleg trap verven kosten voor €400,-

Als je trap in goede staat is, dan kunnen de kosten lager uitvallen. Zeker bij een trap waar geen bekleding of lijmresten op te vinden zijn geldt dit. Als de trap daarbij ook geen afwijkende hoeken heeft en weinig treden, dan is het met een klein budget zeker realiseerbaar. De trap verven kosten zijn opgebouwd uit de arbeidsuren en het benodigde materiaal. Hoe minder arbeid en / of materiaal er nodig is, hoe lager het kostenplaatje. Een oplossing kan zijn om zelf de bekleding en lijmresten te verwijderen als deze wel op de trap aanwezig is. Ook het schuren van een trap is iets wat kostenverlagend kan werken. Je ontkomt niet aan schuren met de hand op sommige stukken.. Vandaar dat veel mensen het schuren graag uitbesteden.

Uitleg trap verven kosten voor €1000,-

Een trap opknappen waar veel werk aan te doen is? Dan valt het prijskaartje hoger uit. Denk aan het vervangen van traptreden. De timmerman moet de oude traptrede eruit halen en een nieuwe bevestigen. Maar ook de bekleding die op de trede zit is van invloed op de hoeveelheid werk. Zo zijn er in veel huizen nog trappen met vastgelijmde vloerbedekking te vinden. Het is een arbeidsintensief proces om dit netjes van de trap te krijgen. Zeker op trappen waar de bekleding met veel spijkertjes zijn vastgemaakt aan het hout. Ook rottend hout of plekken in de trede moeten vervangen worden. Met name moeilijk te verwijderen bekleding kost uren werk. De trap moet volledig kaal zijn voor er geverfd kan worden. Ook het aantal lagen grondverf en lak is van invloed op de prijs. Een moeilijke ondergrond heeft soms wel drie lagen grondverf nodig. Ook het aflakken is een precies karwei. Door dit nauwkeurig uit te voeren, krijg je het mooiste resultaat. Een trap met extra's? Bijvoorbeeld door een speciale trapleuning? Of het aanleggen van ledlicht in de trap? Deze extra's zijn zeker realiseerbaar. Extra's kunnen voor een hogere prijs zorgen. Dit komt omdat er meer arbeid en materiaal nodig is om dit te realiseren.

➡️ Boek direct een schilder »

Uitleg trapleuning schilderen voor €40 tot €100

De kosten voor het verven van de trapleuning bedraagt 40 tot 100 euro. Het kostenverschil zit met name in hoeveel laags er geverfd dient te worden. Dit kan twee of drielaags zijn. Daarnaast is ook het merk en type verf van invloed op de prijs voor het schilderen van de trapleuning. Wij raden aan om wanneer je de trap laat schilderen altijd de leuning mee te nemen voor een mooier esthetisch resultaat.

Hoe gaat een schilder te werk?

Over het algemeen kun je uitgaan van de volgende werkwijze:
De schilder verwijdert de bekleding van de trap. Ook de lijmresten worden vakkundig losgemaakt. Daarna gaat de schilder met beits aan de slag. Met de beits verwijdert hij de oude laklaag. Hierna is het tijd om de trap te schuren. De leuning, elke trede en de tussenstukken. Allemaal worden ze grondig geschuurd. Als dit naar tevredenheid gebeurd is, wordt de hele trap in de grondverf gezet. Trappen worden intensief en veel gebruikt. Daarom worden bijna alle trappen 2 keer in de grondverf gezet. Is de grondverf klaar? De schilder schuurt dan de gehele trap licht op. Tenslotte wordt de trap ontvet. Voor het aflakken van de trap dient alles stofvrij te zijn. Tenslotte kan de fase van trap lakken in gang gezet worden. Voor veel mensen is het lastig dat ze de trap niet kunnen gebruiken. Overleg met de schilder welk tijdpad hij in gedachten heeft. Zo kun je jezelf zo goed mogelijk voorbereiden op de momenten dat je niet van de trap gebruik kunt maken.

➡️ Boek direct een schilder »

Waarom kiezen voor Zoofy bij een trap schilderen?

Wij van Zoofy bieden alle klussen tegen een voordelig tarief aan. Daarnaast reikt onze klussenservice nog veel verder. Want als je trap geschilderd is, bekijk je de hal vast met andere ogen. Een mooie grote gangkast in elkaar laten zetten? Dat is ook iets waar wij van Zoofy je bij kunnen helpen. Is je hal al tijden een rommel en wil je orde aanbrengen? Denk dan eens aan onze klusservice. Studenten komen tegen een vast en voordelig tarief hun handen uit de mouwen steken. Ze helpen iedere ruimte zo te reorganiseren dat je het overzicht weer terug krijgt. Wil je ledlampjes en rookmelders in het hele huis laten ophangen? Ook daarvoor kun je bij ons terecht. Kijk op Zoofy voor meer informatie! Ook voor tuinonderhoud en andere klussen om het huis kun je bij ons terecht. We helpen je graag van alle (uitgestelde) klussen af. Bekijk ook de prijsgids voor traprenovatie.

Andere prijsgidsen
Kozijnen schilderen kosten
Binnendeur schilderen kosten
Meubels stofferen
Stukadoor kosten
Wat kost een stukadoor
Traprenovatie kosten
Wat kost een schilder
Trap bekleden kosten
Kosten openslaande deuren

 

Waarom Zoofy?

  • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • ✓De plek voor jouw spoedklus!
  • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
  • ✓Geen voorrijkosten
  • ✓De laatste aanvraag was 12 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

  • Doe je klusaanvraag
  • Melding naar vakmensen
  • Vakman komt langs
  • Betaal via QR code