wespennest verwijderen kosten
Ongediertebestrijder kosten wespennest verwijderen kostenoverzicht

Wespennest verwijderen kosten

woensdag 28 december 2022

Wat kost een wespennest verwijderen?

Heb je een wespennest ontdekt maar heb je geen idee wat de kosten voor het verwijderen ervan zijn? Weet je niet welke werkzaamheden erbij komen kijken of wat de gevolgen zouden kunnen zijn wanneer je geen verdere actie onderneemt? Hier lees je alles over dit onderwerp.

 

Boek een ongediertebestrijder

Kosten voor een wespennest verwijderen

Hoeveel de uiteindelijke kosten voor het verwijderen van een wespennest bedragen, is uiteindelijk geheel afhankelijk van de situatie ter plekke en de tijd die met het verwijderen gemoeid is. Zoofy verstrekt je hiervoor dan ook geen offertes, maar een indicatie van de kosten die je kunt verwachten is wel mogelijk. Zie hiervoor ook de onderstaande tabel.
Zodra je met de betreffende professional in contact bent gebracht (dat is via zoofy.nl heel eenvoudig), kun je met hem of haar de werkzaamheden bespreken en kan er een preciezere opgave van de kosten worden verstrekt.

Moment van uitvoering Prijs voor één nest
Weekdagen - Wespennest verwijderen kosten Vaste prijs voor €89
Weekend - Wespennest verwijderen kosten Vaste prijs voor €127
Met spoed - Wespennest verwijderen kosten Vaste prijs voor € 127

Boek een ongediertebestrijder

Een wespennest geconstateerd

Niets is zo vervelend als een actief wespennest. Wespennesten kunnen op diverse plaatsen in en rondom je woning voorkomen. Veel voorkomende plekken voor wespennesten in huis zijn in een dakkapel, achter het knieschot van de zolder of in de kruipruimte. Ook spouwmuren zijn bij wespen favoriet. Een wespennest wordt graag in de ventilatieopening naast het kozijn of achter de erker gebouwd.
Maar ook buitenshuis komen actieve wespennesten voor. De wespen nestelen zich in de grond, bijvoorbeeld in een oud muizenholletje of onder een struik. Dat komt omdat wespenkoninginnen meestal een donkere holle ruimte uitkiezen om het nest te stichten. Vandaar dat plantenbakken, bielzen en vogelhuisjes ook uitgekozen kunnen worden.

Mocht je de aanwezigheid van een wespennest in een plantenbak vermoeden, verplaats de plantenbak onder geen beding. De trillingen die bij het verplaatsen ontstaan, worden door de wespen als een ernstige bedreiging ervaren. Wie een schuurtje, tuinhuis, veranda of opslaghok heeft, kan ook daar een wespennest aantreffen.

Wat duidt op de aanwezigheid van een wespennest?

Zie je duidelijk meerdere wespen in een of andere opening in de muur, het plafond, de grond of ergens anders achter verdwijnen? Vliegen er continu en doelgericht wespen naar een specifieke plek? Zie je ergens een soort ronde, papieren bol van een wat grijsachtige kleur aan het plafond hangen of in de nok van het dak? Dan is de kans groot dat je met een actief wespennest te maken hebt.

Waarom een wespennest verwijderen?

Er wordt in zo’n geval geadviseerd om het wespennest te laten verwijderen. Wespen hebben een nogal agressief karakter en steken vrij snel, zeker als ze gestoord worden. Behalve dat een wespensteek flink pijn kan doen, kan er ook een (hele vervelende) allergische reactie op een wespensteek ontstaan of word je duizelig of misselijk. Daarnaast kunnen er ook klachten in huis zelf ontstaan zoals vochtige plekken op het plafond. Deze kunnen ontstaan wanneer er zich een wespennest boven het plafond bevindt. Wanneer een wespennest niet voldoende ruimte voor alle wespen biedt, vreten de wespen zich eenvoudig een weg naar binnen of naar buiten. Wanneer er zich een wespennest in de spouwmuur bevindt is de kans groot dat dit ten koste van de spouwmuurisolatie gaat. Op dit alles zit niemand te wachten. Laat een wespennest daarom efficiënt en veilig door een professional, te boeken via zoofy.nl, verwijderen.


Feitelijk wordt met het verwijderen van een wespennest bedoeld dat de wespen allereerst moeten worden bestreden. Pas wanneer alle wespen binnen het nest gedood of vertrokken zijn, kan het lege nest worden verwijderd. Een actief wespennest verwijderen kan levensgevaarlijk zijn en kan ervoor zorgen dat de omliggende omgeving in gevaar komt en je vanwege agressieve wespen dagenlang niet op de betreffende plek kunt komen. Laat deze klus dan ook over aan de professional over. Die heeft daarvoor de juiste materialen en bescherming en kan efficiënt en vakkundig de wespen bestrijden. Deze ongediertebestrijder boek je eenvoudig via Zoofy.

Een nest ontdekt en in afwachting van de ongediertebestrijder?

Wanneer je via Zoofy een vakman hebt ingeschakeld, adviseren wij je tot diens komst het volgende:

 • Blijf uit de buurt van het wespennest
 • Vermijd de vliegroute
 • Veroorzaak geen trillingen
 • Blokkeer hoe dan ook nooit de in- of uitgang van het wespennest
 • Gebruik nooit een wespenspray

Wat mag je verwachten

Buitenshuis mogen alleen professionals een wespennest chemisch bestrijden. Dergelijke bedrijven zijn gespecialiseerd in het bestrijden van wespen. De chemische middelen die dit soort bedrijven toepassen zijn namelijk verboden voor particulieren. Volg de aanwijzingen van onze vakman te allen tijde op.
Hoewel je binnenshuis zelf met insecticiden op natuurlijke basis pyrethrinen met piperonylbutoxide aan de slag zou mogen, raden wij dat af, zeker als er sprake is van grote of moeilijk bereikbare wespennesten.

Boek een ongediertebestrijder

Waarom je voor het verwijderen van een wespennest Zoofy moet inschakelen

Een betrouwbare vakman boek je dus snel en gemakkelijk bij Zoofy. Er werken ruim 6.000 vakmannen voor Zoofy dus er is altijd snel een vakman bij jou in de buurt. Het enige wat je hoef te doen is drie of meer momenten aan te geven waarop de vakman jou kan bezoeken voor het verwijderen van het wespennest. Maar uiteraard kun je ook voor al je andere kleinere klussen in en rondom je huis bij Zoofy terecht.
We zijn er trots op dat we kunnen zeggen dat “onze” vakmannen gemiddeld maar liefst een 9,2 scoren qua tevredenheid. Dat komt omdat alleen de allerbeste vakmannen jouw klus komen uitvoeren.
Bij Zoofy betaal je geen voorrijkosten en betalen kan eenvoudig via een tikkie of Ideal.

Boek een ongediertebestrijder

Onderneem actie

Wacht niet langer en schakel, zodra je het vermoeden van een wespennest hebt, een betrouwbare vakman via zoofy.nl in om erger te voorkomen. Voor je het weet is het probleem, het wespennest verwijderen, naar volle tevredenheid opgelost.

Andere prijsgidsen
Binnendeur plaatsen
kunststof kozijnen kosten
airco kopen en laten installeren
Kosten vloerverwarming
Waterleiding aanleggen
Dakgoot repareren
Toilet renovatie kosten

Waarom Zoofy?

 • Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • De plek voor jouw spoedklus!
 • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
 • Geen voorrijkosten.
 • De laatste aanvraag was 4 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

 • Doe je klusaanvraag
 • Melding naar vakmensen
 • Vakman komt langs
 • Betaal via QR code