Verduurzamen van de woning?

Verduurzamen van de woning? Vind via Zoofy eenvoudig de juiste specialist voor de verduurzaming. Géén gedoe met offertes. Direct de juiste vakman. Vul hieronder jouw type woning in: "appartement", "tussenwoning", "hoekwoning" of "vrijstaand".

Bijv. 'Waterzijdig inregelen'
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
  • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
  • De laatste aanvraag was 10 minuten geleden.
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Duurzaam. Een term die tegenwoordig niet meer uit onze vocabulaire weg te denken is. Deze term heeft betrekking op materialen en maatregelen die (op een manier zijn verkregen die) de natuur en het milieu zo min mogelijk belasten. In dit blog geven we je suggesties waarmee je je huis kunt verduurzamen. Het (laten) verduurzamen woning is niet alleen goed voor je portemonnee en het milieu. Doorgaans verbetert ook het wooncomfort.

Verduurzamen woning, zo doe je dat

Met deze maatregelen kun je je het meest efficiënt je huis verduurzamen.

Spouwmuurisolatie, makkelijke manier van verduurzamen woning

Wist je dat een gemiddeld woonhuis al gauw 20 procent warmte via de muur verliest en een vrijstaande woning tot wel 40 procent? Door de lege ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur te isoleren, zal het energieverbruik flink dalen. Bovendien heb je van deze klus geen last omdat van buitenaf via een klein gaatje isolatiemateriaal in de spouw wordt aangebracht. Dit kan bestaan uit PUR-schuim, glaswolvlokken of polystyreenparels. De werkzaamheden duren meestal maximaal een dag.

Vloerisolatie

Een goed geïsoleerde vloer voelt niet alleen prettiger aan maar houdt ook de optrekkende kou tegen. Warmte in huis blijft daardoor beter hangen. Als de woning over een droge en goed geventileerde kruipruimte beschikt, kan er tussen de balken van de vloer vloerisolatie worden aangebracht. Is de kruipruimte te laag? Dan kun je voor bodemisolatie kiezen. Vloerisolatie geniet de voorkeur boven bodemisolatie. Geen kruipruimte? Dan is het aanbrengen van een isolerend ondertapijt nog een optie.
Moet je de vloer vanwege betonrot of houtrot opnieuw aanleggen? Dat is een dure klus maar natuurlijk hét ideale moment om tevens goed te isoleren en naden en kieren af te dichten. Een klus die je prima aan de professionals van Zoofy kunt overlaten.

Dakisolatie

Via een niet geïsoleerd dak gaat veel warmte verloren. Het isolatiemateriaal op zich zijn niet de kosten, wel het laten aanbrengen ervan en de afwerking (aftimmeren, stucen). Laat je van te voren goed over de verschillende soorten isolatie informeren, vooral de isolatiewaarde is van belang. Duurzame isolatiematerialen zijn hout- en hennepvezels en wol. Deze natuurlijke producten reguleren het vocht en ventileren meestal beter dan glas- of steenwol.

Aanbrengen van HR++ glas of HR +++ glas

Heeft jouw woning nog ramen met enkel glas of ramen met HR glas? Door het aanbrengen van HR++, of nog beter, HR+++ glas, is je woning beter beschermd tegen kou en warmte én tegen geluid. Het wordt merkbaar comfortabeler in je woning. Het laten aanbrengen of vervangen van dubbel glas is niet alleen veel werk, het is ook specialistisch werk. Besteed deze klus daarom bij voorkeur aan de glaszetter uit die je eenvoudig via Zoofy boekt.

Zonnepanelen

Het stroomverbruik kun je binnen de perken houden door de aanschaf van zuinige apparatuur en ledlampen. Verder kan de aanschaf van zonnepanelen interessant zijn om je eigen stroom op te wekken. Informeer vooraf of jouw dak qua constructie, oppervlakte en ligging wel geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen.
De landelijke subsidie voor het aanschaffen van zonnepanelen is inmiddels vervallen. In plaats hiervan kun je wel de volledige btw van het aanschafbedrag terugvorderen. Bovendien valt je energierekening een stuk lager uit, wel zo prettig gezien de huidige prijsstijgingen.

Luchtwarmtepomp

Wie zijn huis efficiënt wil verwarmen, doet er goed aan een luchtwarmtepomp te laten installeren. Een luchtwarmtepomp verwarmt water met de buitenlucht die zich rondom je woning bevindt. De beste financiële optie is de combinatie van een luchtwarmtepomp en een HR++ CV-ketel (hybride werking). Hierbij hoeven de radiatoren niet te worden aangepast voor de lage temperatuur verwarming. In een goed geïsoleerd huis gaat er weinig warmte verloren en daalt het gasgebruik aanzienlijk, evenals de CO2-uitstoot (min 35 procent). De CV-ketel is enkel back-up bij extreem lage temperaturen.
Wie al volledig van het gas los is, kan voor een volledig elektrische luchtwarmtepomp kiezen. De werking is hetzelfde als bovenstaand. Je kunt deze manier van verwarmen met vloer- of wandverwarming of speciale lage temperatuur radiatoren combineren.

Waterzijdig inregelen

Hoogstwaarschijnlijk staat er in jouw woning een CV-installatie die niet waterzijdig ingeregeld is. de CV Waterzijdig inregelen is niets meer dan het in balans brengen van je CV-installatie. Hierdoor wordt het warme water op de beste manier over de radiatoren verdeeld. Zonder deze maatregel krijgt de radiator die het zich het dichtst bij de CV-installatie bevindt, het meeste en het snelste warm water. Het omgekeerde geldt voor radiatoren die zich ver van de CV-installatie bevinden. Die krijgen weinig warm water, waardoor de radiator slecht of zelfs niet opwarmt.
Deze onbalans heeft onder andere een hoog gasverbruik tot gevolg, om over het slechte comfort nog maar te zwijgen.
Waterzijdig inregelen hoeft slechts eenmaal te gebeuren en kun je het beste door de specialist (die je eenvoudig via Zoofy boekt) laten uitvoeren. Hiervoor zal deze specialist middels een van de onderstaande methodes jouw CV-installatie waterzijdig inregelen:
• ultrasoonmethode
• vóórinstelmethode
• temperatuurmethode

Radiatorfolie

Heerlijk, de verwarming aan. Maar wist je dat veel warmte via de buitenmuur verdwijnt, zeker wanneer de spouw niet is geïsoleerd? Een eenvoudige manier om dit euvel tegen te gaan, is het (laten) aanbrengen van radiatorfolie achter de verwarming. Met radiatorfolie die voorzien is van magneten, is het aanbrengen ervan helemaal eenvoudig. Na het plaatsen, is de radiatorfolie niet meer zichtbaar. Een eenvoudige en goedkope investering.

Radiatorfolie plaatsen

Boek direct een vakman voor verduurzamen van de woning

Via Zoofy boek je eenvoudig een specialist voor het verduurzamen van de woning. Onze vakspecialisten scoren gemiddeld een 9,2 en hebben al ruim 300.000 klussen succesvol afgerond. Bekijk de duurzaamheidsklussen op deze pagina en start van vandaag met duurzamer wonen.

Bekijk de top 5 beste woningen verduurzamen

4,89/5 - 70 reviews

Tuut Alektro Arthur Pichel verduurzamen woning

4,89/5 - 70 reviews

Assendelft
70 klussen uitgevoerd
Prima, keurig op afgesproken tijdstip. Klus is goed uitgevoerd.

Boek een verduurzamen woning

4,81/5 - 104 reviews

I.A.G. Installatietechniek Ingmar Adegeest verduurzamen woning

4,81/5 - 104 reviews

Zoetermeer
104 klussen uitgevoerd
De storing is opgelost. Kennis van zaken en goede communicatie.

Boek een verduurzamen woning

4,87/5 - 23 reviews

DAP het Montferland Erik Simonides verduurzamen woning

4,87/5 - 23 reviews

Loerbeek
23 klussen uitgevoerd
Was goed

Boek een verduurzamen woning

4,88/5 - 51 reviews

D.T.M klussenbedrijf Danny Heijmans verduurzamen woning

4,88/5 - 51 reviews

Roermond
51 klussen uitgevoerd
De klus is naar onze tevredenheid gebeurd en ook zijn heel tevreden over Danny Heijmans. Het was een vakman en ook inventief.

Boek een verduurzamen woning

5/5 - 11 reviews

Jer's installatietechniek Jermaine Solleveld verduurzamen woning

5/5 - 11 reviews

's-Gravenhage
11 klussen uitgevoerd
Very good experience with Jermaine. He was efficient, punctual and fixed the problem.

Boek een verduurzamen woning

Laat je woning verduurzamen

Via Zoofy vind je eenvoudig de geschikte specialist voor het verduurzamen van jouw huis. Of het nu een rijtjeshuis, hoekwoning, 2 onder 1 kap of een appartement is.

Alle klussen

Basispakket woning verduurzamen
120 keer aangevraagd
Vanaf €99 incl. btw
Gebaseerd op prijzen van 7353 woningen verduurzamen in jouw regio
Buffervat aansluiten
120 keer aangevraagd
Vanaf €699 incl. btw
Gebaseerd op prijzen van 9768 woningen verduurzamen in jouw regio
Cv waterzijdig inregelen appartement
120 keer aangevraagd
Vanaf €599 incl. btw
Gebaseerd op prijzen van 3597 woningen verduurzamen in jouw regio
Cv waterzijdig inregelen hoekwoning
120 keer aangevraagd
Vanaf €799 incl. btw
Gebaseerd op prijzen van 3599 woningen verduurzamen in jouw regio
Cv waterzijdig inregelen tussenwoning
12 keer aangevraagd
Vanaf €699 incl. btw
Gebaseerd op prijzen van 3599 woningen verduurzamen in jouw regio
Cv waterzijdig inregelen vrijstaande woning
120 keer aangevraagd
Vanaf €999 incl. btw
Gebaseerd op prijzen van 3599 woningen verduurzamen in jouw regio
Alle klussen

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af