Regel nu jouw dakdekker

Groen dak aanleggen

Vanaf €55 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 4196 dakdekkers in jouw regio

Wil jij jouw huis groener maken? Denk dan eens aan een groen dak aanleggen. Hier boek je jouw dakdekker die dit kan realiseren. Geen gedoe met offertes.

Regel nu jouw dakdekker
10 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • De plek voor jouw spoedklus!
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
  • De laatste aanvraag was 7 minuten geleden.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Laat jouw groen dak aanleggen

Wil jij groen laten aanleggen door een professionele dakdekker van Zoofy? Boek dan eenvoudig en zonder gedoe een vakman bij jou in de buurt. Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9,2 uit 10. Bekijk hier de kosten van een groen dak.

Groen Dak Aanleggen: Een Duurzame Keuze voor Jouw Dak

Een groen dak is een innovatieve oplossing die niet alleen esthetisch is maar ook diverse voordelen biedt voor het milieu en jouw huis. In deze tekst bespreken we wat een groen dak inhoudt, de voordelen ervan en de verschillende soorten groene daken, samen met waarom je voor Zoofy moet kiezen om een betrouwbare dakdekker te vinden.

Wat is een Groen Dak?

Een groen dak, ook bekend als een vegetatiedak, is een dakoppervlak bedekt met levende planten, variërend van grassen tot kruiden en zelfs struiken of kleine bomen. Het biedt een gevarieerde, groene laag die bovenop het normale dak wordt aangelegd.

Voordelen van een Groen Dak

Het aanleggen van een groen dak heeft verschillende voordelen, waaronder het verbeteren van de luchtkwaliteit, het verminderen van de stedelijke hitte-eilandeffecten, waterbeheer, isolatie voor het gebouw, en het creëren van een biodiversiteitshabitat voor planten en dieren.

Een groendak heeft zoals aangegeven veel voordelen, maar vergt ook een investering. Bij een dergelijke investering wil je ooj een goede vakman en service. Zoofy maakt dit snel en eenvoudig te realiseren. Het Zoofy platform werkt enkel samen met de beste vaklui. Onze professionals score gemiddeld een 9,2 uit 10.

De grootste voordelen van een groen dak op een rij:

  1. Is gunstig voor de biodiversiteit omdat het een groter scala aan planten- en diersoorten kan ondersteunen. Het dak geeft bijvoorbeeld (zeldzame) insecten voedsel en een plek om te leven.
  2. Vermindert de kans op lekkages (mits goed aangelegd): Regenwater wordt opgenomen door de vegetatie, die het vervolgens op natuurlijke wijze afvoert. Zo worden lekken vermeden. Het groendak moet wel goed worden aangelegd om lekkage te voorkomen.
  3. Verlengt de levensduur van het dak: Doordat er vegetatie op het dak ligt, wordt het dak niet direct blootgesteld aan zon en regen. Dit kan de levensduur van het dak tot drie keer verlengen.
  4. Heeft een isolerend effect op zowel geluid als temperatuur: in de zomer kan vegetatie het dakoppervlak tot 40 graden koeler houden! De winter heeft een minder grote maar toch merkbare impact op de isolerende werking. Een groendak vermindert ook contactgeluid, zoals dat van regen of vogels.

Soorten Groene Daken

- Extensieve Groene Daken

Extensieve groene daken hebben een dunne substraatlaag en bevatten voornamelijk droogtebestendige planten. Ze zijn lichter in gewicht en vereisen minder onderhoud.

- Intensieve Groene Daken

Intensieve groene daken hebben een dikkere substraatlaag en kunnen verschillende soorten planten ondersteunen, waaronder struiken en kleine bomen. Ze bieden meer ontwerpmogelijkheden maar vereisen meer onderhoud.

- Hybride Groene Daken

Hybride groene daken combineren kenmerken van zowel extensieve als intensieve daken, waardoor een tussenliggende optie ontstaat met betrekking tot onderhoud en ontwerp.

Keuze van het juiste Groene Dak

Afhankelijk van de beschikbare ruimte, structurele draagkracht en gewenste onderhoudsniveau kan een dakdekker van Zoofy helpen bij het kiezen van het ideale groene dak voor jouw gebouw.

Waarom kiezen voor Zoofy?

Snel, Makkelijk en Veilig via Zoofy

Zoofy biedt een gemakkelijke en veilige manier om gekwalificeerde dakdekkers te vinden voor het aanleggen van jouw groene dak.

Gescreende Dakdekkers

Alle dakdekkers op Zoofy zijn zorgvuldig gescreend, zodat je verzekerd bent van professionele en betrouwbare diensten.

Transparante Prijzen

Zoofy zorgt voor duidelijke en transparante prijzen, zodat je van tevoren weet wat je kunt verwachten.

Klanttevredenheid en Garantie

Zoofy waarborgt klanttevredenheid en biedt garanties om ervoor te zorgen dat de klus naar jouw tevredenheid wordt uitgevoerd.

Boek eenvoudig en veilig een vakman via Zoofy

Een groen dak aanleggen is niet alleen milieuvriendelijk maar biedt ook tal van voordelen voor jou en jouw omgeving. Met Zoofy vind je de perfecte dakdekker voor deze duurzame upgrade.

Klaar om jouw dak te transformeren in een groen paradijs? Boek nu een ervaren dakdekker via Zoofy en geniet van de voordelen van een groen dak.

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af

Gamma
Bol.com
Kar-wei
Praxis
Hornbach