Hovenier gezocht?
102 recensies

Maak direct een afspraak. Of het nu gaat om het snoeien van een struik of het inzaaien van gras. Bestel een van onze hoveniers voor al jouw tuinklussen.

bijv. 'Tuinonderhoud'
Waarom Zoofy?
 • Je klus verzekerd tot 2.5 miljoen euro
 • Ruim 200.000 mensen gingen je voor.
 • De laatste aanvraag was 8 minuten geleden.
 • Er zijn vandaag 176 klusaanvragen.
 • Geen voorrijkosten.

Wij willen graag dat jij altijd blij bent met het eindresultaat van jouw klus. Daarom bieden wij 100% kwaliteitsgarantie en zijn wij verzekerd tot een bedrag van 2,5 miljoen euro. Lees meer.

Altijd een hovenier beschikbaar

Geen groene vingers of te weinig tijd? Voor alle tuinklussen maak je via ons direct een afspraak met een hovenier of tuinman uit de buurt. Selecteer je klus en wij zorgen ervoor dat er zo een vakman voor je is gevonden. 

Populaire Hovenier klussen Toon alle klussen
Populaire Hovenier klussen

Voor alle klusjes bij jou thuis, wij vinden de hulp die nodig is

Zoek je klus en maak direct een afspraak met een vakman

Selecteer een klus of dienst

Maak een afspraak voor wanneer het jou uitkomt.

Vakmensen krijgen een melding

Een vakman in de buurt pakt jouw klus op. Je ontvangt direct een bevestiging.

De vakman komt bij je langs

Klus klaar? De factuur ontvang je per mail. Betalen kan via Tikkie of iDeal.

Deze vakmannen staan direct voor je klaar!

Alle Hovenier klussen op een rijtje

Hovenier

Hulp in de tuin

Zoek je een hovenier? Is vorig jaar je hele tuin in het water gelopen omdat je tegels zijn verzakt? Mooi niet. Wij leggen zand erover. Huur een hovenier via Zoofy en hemel je tuin weer helemaal op. Zoals het spreekwoord luidt; “Wie zijn eigen tuintje wiedt, ziet het onkruid van een ander niet”. Leuk. Past goed op een tegeltje. Toch denken wij dat een beetje hulp van een tuinman soms best van pas kan komen. Op deze pagina vind je informatie over hoveniersbedrijven, wat een hovenier kost, hoe je een goedkope hovenier vindt, de 4 voordelen van een hovenier inschakelen, tuinonderhoud, een tuinontwerp laten maken, sierbestrating leggen, waar je ons kunt vinden als je hulp in de tuin nodig hebt en hoe je zelf een palletbank maakt.

Hoveniersbedrijf

Een hoveniersbedrijf kan helpen met het verwijderen van onkruid of snoeiwerk. Behalve tuinonderhoud, doet een hovenier nog veel meer klussen in de tuin, zoals; tuinrenovatie, sierbestrating leggen, bomen kappen of snoeien, een struik of boomstronk verwijderen, een vijver aanleggen, graszoden leggen en inzaaien. Ook kunnen ze je gras verticuteren. Voor de gemakzuchtige mensen onder ons: je kunt er ook voor kiezen om kunstgras te laten aanleggen. Een hoveniersbedrijf kan dit voor je fiksen. Natuurlijk kun je een hovenier idem boeken voor het egaliseren van de grond of het leggen van bestrating.

hovenier boom kappen

Wat kost een hovenier?

Wat hovenier per uur kost? Daar doen we bij Zoofy niet geheimzinnig over. Het uurloon van een hovenier start bij ons vanaf 50 euro inclusief btw. Vergeet eindeloos offertes opvragen, want bij Zoofy heb je voor elke klus een duidelijk uurtarief voor een hovenier. De kosten van een tuinman komen bij ons tot stand doordat wij de markt nauwlettend in de gaten houden. Zo betaal je nooit teveel en ontvangen onze hoveniers een gezond uurloon. Wel zo fair, tóch?

Goedkope hovenier

Wil je besparen op de kosten van een hovenier? We hebben 5 hovenier bespaartips voor je op een rij gezet.

 1. Voorkomen is beter dan genezen: Dit houdt in; houd bijvoorbeeld klusjes zoals onkruid verwijderen goed bij. Wacht niet tot je stadstuintje is veranderd in een urban jungle. Als onze hovenier aan de lianen je oerwoud tuin binnen moet slingeren, zal hij logischerwijs meer tijd kwijt zijn en zullen de kosten hoger liggen. De kosten van achterstallig onderhoud zijn vaak vele malen duurder dan regelmatig je tuinonderhoud bij een hovenier in te plannen.
 2. Zelf aan de slag: Je kunt de kosten drukken door lichte tuinonderhoud werkzaamheden zelf uit te voeren. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het maaien van gras.
 3. Besparen op voorrijkosten: Wij doen niet aan voorrijkosten, omdat wij alleen werken met lokale vakmannen. Daarmee bespaar je bij Zoofy sowieso al ongeveer 20 euro per klus uit. Katsjing!
 4. Standaard tuinontwerp: Wanneer je een tuinontwerp wil, kun je tot 50% besparen wanneer je kiest voor een standaard tuinontwerp. Hoewel het dan misschien geen persoonlijk tuinontwerp is, kun je alsnog vaak daar een ontwerp tussen vinden die aan jouw wensen voldoet. Daarnaast kun je besparen op de indeling. Zo is gras is bijvoorbeeld goedkoper dan bestrating.
 5. Kies voordelige planten: Er is ontzettend veel prijsverschil in planten en bomen. Er zijn vele ‘standaard’ bomen en planten die je tuin minstens nét zo mooi maken als duurdere. Dit zijn planten die veel gekweekt worden in Nederland, zoals een klimop of een buxus. Ook zijn jongere bomen en planten logischerwijs goedkoper dan een volwassen variant.

Hovenier tuinonderhoud

Hovenier inschakelen - de 4 voordelen:

Heb je zelf groene vingers? Of laat je de klus liever over aan één van onze hoveniers? We hebben drie voordelen voor je uitgedokterd, zodat jij niet langer hoeft te dubben over de keuze.

 1. Onze hoveniers geven je graag advies: Het zijn allemaal ervaren vakmannen en kunnen jou goed advies geven over de aanpak. Als je zelf aan de slag gaat kan het al snel uitmonden in een gevalletje 'help mijn man is klusser'. Wat je zelf in gedachten had, kan ineens heel rommelig uitpakken. Waardoor je volgend jaar misschien wel wéér aan de slag moet. Onze hoveniers zitten door hun jarenlange ervaring boordevol tuinideeën. Ze zorgen ervoor dat jouw tuin één geheel vormt en past bij de sfeer die jij voor ogen hebt.
 2. Bij Zoofy weet je zeker dat het goed zit. We mikken op een hoge klanttevredenheid gedurende het gehele klusproces. Natuurlijk blijft het mensenwerk en gaat er heel soms onverhoopt toch iets mis. No worries. Samen zoeken we een oplossing tot je wel tevreden bent. Dat noemen we onze zogenaamde 'komt goed garantie'. Wil je meer hierover weten? Dat lees je in het blogartikel: 5 redenen waarom het boeken van een vakman via Zoofy voor jou voordelig is. Dat is wel even andere koek dan wanneer je zelf aan de slag gaat in de tuin.
 3. Een hovenier heeft kennis over de tuin flora: Tenzij jij op je cv de competentie plantendeskundige hebt staan, is de kans vrij klein dat je van alle tuinplanten genoeg kennis hebt om te bepalen welke van hen geschikt zijn voor ons Hollandse (top) klimaat. Weet je welke grondsoorten er nodig zijn in jouw tuin? Een hovenier kan ervoor zorgen dat jouw tuintje het hele jaar door een genot is om naar te kijken. Hij zorgt voor een duurzame tuin waar jij jarenlang van kunt genieten én mee pronken.
 4. Hoveniers hebben jouw need for speed: Tijd, tijd, tijd. We komen het allemaal tekort en dat kost geld. Zelf gaan lopen klooien in de tuin kan natuurlijk, maar een tuinman doet het waarschijnlijk 3x zo snel. Met een mooier eindresultaat (no offence 😉).

hovenier tuinonderhoud

Tuinonderhoud

Heb je te weinig tijd om je tuin te onderhouden? Of heb je een hele grote tuin? Ook wanneer je geen tuinrenovatie plannen hebt, kun je met een hovenier goed uit de voeten. Aan welke klussen je moet denken met het uitvoeren van tuinonderhoud? Bijvoorbeeld je tuin snoeien, je gazon bemesten, onkruid verwijderen, de tuin egaliseren, de vijver onderhouden, blad blazen of gras maaien.

Wanneer plan je tuinonderhoud?

 • Het zomerklaar maken van je tuin
 • Het winterklaar maken van je tuin
 • Eenmalig tuinonderhoud
 • Periodiek tuinonderhoud
 • Vakantieonderhoud

Met een gazononderhoud klus haal dan het maximale uit je tuin en hebt er zelf geen omkijken meer naar. Dus, wil jij vandaag nog lekker met de beentjes gestrekt in de tuin?

Tuinontwerp

Een tuinontwerp is een tekening op schaal met de nieuwe onderdelen die jij met je tuinrenovatie voor ogen hebt. Een tuinontwerp bevat technische tekeningen, maar ook bijvoorbeeld een plattegrond. Ook is het mogelijk om een 3D tekening te krijgen van de tuinaanleg. Wanneer er een tuinontwerp wordt gemaakt, wordt er rekening gehouden met jouw wensen en budget. Het tuinontwerp kan compleet worden gemaakt door een beplanting- en verlichtingsplan.

Sierbestrating

Veel hoveniers zijn ook stratenmakers. Ze kunnen gemakkelijk jouw terras aanleggen. Sierbestrating is een belangrijk onderdeel wanneer je een tuin gaat renoveren. Maar je kunt natuurlijk ook je oprit bestraten. De keuze is reuze. Voor bestrating in de tuin zijn er vele verschillende soorten vormen, kleuren en maten. Of het nou om een klein stadstuintje gaat of een groot terras: Onze tuinmannen kunnen je alle opties op het gebied van bestrating van de tuin laten zien. Ze verzorgen jouw tuintje van A tot Z!

Hovenier sierbestrating

Hulp in de tuin gevraagd?

Ben je op zoek naar een goede tuinhulp in de buurt? Zoofy heeft een landelijke dekking. Daarom is er altijd wel een hovenier bij jou in de buurt die je kan helpen in de tuin. Zo hebben we hoveniers in Den Haag, Groningen, Almere, Zwolle, Leiden, Rotterdam, Assen, Breda en Apeldoorn. The list goes on, want we hebben ook hoveniers in Amersfoort, Amsterdam, Delft, Arnhem, Enschede, Friesland, Haarlem, Utrecht, Barneveld, Hilversum en ga zo maar door. En als je dan toch al bezig bent in de tuin... Wat dacht je van een nieuwe schutting plaatsen door onze klusjesmannen, een overkapping laten bouwen door één van onze timmermannen of je gevel of buitenmuur verven door een schilder

Palletbank maken

Als je paleistuin eenmaal klaar is, wil je misschien wel een mooie loungeset in de tuin. Is je budget op nadat je je tuin hebt aangepakt? Een goedkope oplossing is dan om zelf een palletbank te maken. Wil je weten hoe je zelf een palletbank met een schuine leuning kunt maken? Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden. Zoofy heeft al een stappenplan voor je geschreven: palletbank maken.

Palletbank maken

 

 

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af