Insurance with Zoofy gives peace of mind

Hovenier gezocht voor alle tuinklussen

Hovenier inhuren

Zoek je een hovenier? Is vorig jaar je hele tuin in het water gelopen omdat je tegels zijn verzakt? Mooi niet. Wij leggen zand erover. Huur een hovenier via Zoofy en hemel je tuin weer helemaal op. Zoals het spreekwoord luidt; “Wie zijn eigen tuintje wiedt, ziet het onkruid van een ander niet”. Leuk. Past goed op een tegeltje. Toch denken wij dat een beetje hulp van een tuinman soms best van pas kan komen. Op deze pagina vind je informatie over hoveniersbedrijven, wat een hovenier kost, hoe je een goedkope hovenier vindt, de 4 voordelen van een hovenier inschakelen, tuinonderhoud, een tuinontwerp laten maken, sierbestrating leggen, waar je ons kunt vinden als je hulp in de tuin nodig hebt en hoe je zelf een palletbank maakt.

Waarvoor schakel je een hovenier

Een hovenier kan helpen met het verwijderen van onkruid of snoeiwerk. Behalve tuinonderhoud, doet een hovenier nog veel meer klussen in de tuin, zoals; tuinrenovatie, sierbestrating leggen, bomen kappen of snoeien, een struik of boomstronk verwijderen, een vijver aanleggen, graszoden leggen en inzaaien. Ook kunnen ze je gras verticuteren. Voor de gemakzuchtige mensen onder ons: je kunt er ook voor kiezen om kunstgras te laten aanleggen. Dit zijn veel voorkomende klussen van een hovenier. Natuurlijk kun je een hovenier idem boeken voor het egaliseren van de grond of het leggen van bestrating.

boom kappen

Wat kost een hovenier

Wat hovenier per uur kost? Daar doen we bij Zoofy niet geheimzinnig over. Het uurloon van een hovenier start bij ons vanaf €55,- inclusief btw. Vergeet eindeloos offertes opvragen, want bij Zoofy heb je voor elke klus een duidelijk uurtarief voor een hovenier. De kosten van een hovenier komen bij ons tot stand doordat wij de markt nauwlettend in de gaten houden. Zo betaal je nooit teveel en ontvangen onze hoveniers een gezond uurloon. Wel zo fair, tóch?

Kostenoverzicht hoveniers

Hieronder vind je de kosten die een hovenier rekent.

Hovenierskosten Prijs
Kosten hovenier per uur incl. btw €55
Kosten hovenier met spoed €72
servicekosten hovenier €24,95
servicekosten met spoed hovenier €24,95

Goedkope hovenier

Wil je besparen op de kosten van een hovenier? We hebben 5 hovenier bespaartips voor je op een rij gezet.

 1. Voorkomen is beter dan genezen: Dit houdt in; houd bijvoorbeeld klusjes zoals onkruid verwijderen goed bij. Wacht niet tot je stadstuintje is veranderd in een urban jungle. Als onze hovenier aan de lianen je oerwoud tuin binnen moet slingeren, zal hij logischerwijs meer tijd kwijt zijn en zullen de kosten hoger liggen. De kosten van achterstallig onderhoud zijn vaak vele malen duurder dan regelmatig je tuinonderhoud bij een hovenier in te plannen.
 2. Zelf aan de slag: Je kunt de kosten drukken door lichte tuinonderhoud werkzaamheden zelf uit te voeren. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het maaien van gras.
 3. Besparen op voorrijkosten: Wij doen niet aan voorrijkosten, omdat wij alleen werken met lokale vakmannen. Daarmee bespaar je bij Zoofy sowieso al ongeveer 20 euro per klus uit. Katsjing!
 4. Standaard tuinontwerp: Wanneer je een tuinontwerp wil, kun je tot 50% besparen wanneer je kiest voor een standaard tuinontwerp. Hoewel het dan misschien geen persoonlijk tuinontwerp is, kun je alsnog vaak daar een ontwerp tussen vinden die aan jouw wensen voldoet. Daarnaast kun je besparen op de indeling. Zo is gras is bijvoorbeeld goedkoper dan bestrating.
 5. Kies voordelige planten: Er is ontzettend veel prijsverschil in planten en bomen. Er zijn vele ‘standaard’ bomen en planten die je tuin minstens nét zo mooi maken als duurdere. Dit zijn planten die veel gekweekt worden in Nederland, zoals een klimop of een buxus. Ook zijn jongere bomen en planten logischerwijs goedkoper dan een volwassen variant.

kruiwagen van een hovenier

Hovenier inschakelen - de 4 voordelen:

Heb je zelf groene vingers? Of laat je de klus liever over aan één van onze hoveniers? We hebben drie voordelen voor je uitgedokterd, zodat jij niet langer hoeft te dubben over de keuze.

 1. Onze hoveniers geven je graag advies: Het zijn allemaal ervaren vakmannen en kunnen jou goed advies geven over de aanpak. Als je zelf aan de slag gaat kan het al snel uitmonden in een gevalletje 'help mijn man is klusser'. Wat je zelf in gedachten had, kan ineens heel rommelig uitpakken. Waardoor je volgend jaar misschien wel wéér aan de slag moet. Onze hoveniers zitten door hun jarenlange ervaring boordevol tuinideeën. Ze zorgen ervoor dat jouw tuin één geheel vormt en past bij de sfeer die jij voor ogen hebt.
 2. Bij Zoofy weet je zeker dat het goed zit. We mikken op een hoge klanttevredenheid gedurende het gehele klusproces. Natuurlijk blijft het mensenwerk en gaat er heel soms onverhoopt toch iets mis. No worries. Samen zoeken we een oplossing tot je wel tevreden bent. Dat noemen we onze zogenaamde 'komt goed garantie'. Wil je meer hierover weten? Dat lees je in het blogartikel: 5 redenen waarom het boeken van een vakman via Zoofy voor jou voordelig is. Dat is wel even andere koek dan wanneer je zelf aan de slag gaat in de tuin.
 3. Een hovenier heeft kennis over de tuin flora: Tenzij jij op je cv de competentie plantendeskundige hebt staan, is de kans vrij klein dat je van alle tuinplanten genoeg kennis hebt om te bepalen welke van hen geschikt zijn voor ons Hollandse (top) klimaat. Weet je welke grondsoorten er nodig zijn in jouw tuin? Een hovenier kan ervoor zorgen dat jouw tuintje het hele jaar door een genot is om naar te kijken. Hij zorgt voor een duurzame tuin waar jij jarenlang van kunt genieten én mee pronken.
 4. Hoveniers hebben jouw need for speed: Tijd, tijd, tijd. We komen het allemaal tekort en dat kost geld. Zelf gaan lopen klooien in de tuin kan natuurlijk, maar een hovenier doet het waarschijnlijk 3x zo snel. Met een mooier eindresultaat (no offence 😉).

gras maaien door hovenier

Tuinonderhoud

Heb je te weinig tijd om je tuin te onderhouden? Of heb je een hele grote tuin? Ook wanneer je geen tuinrenovatie plannen hebt, kun je met een hovenier goed uit de voeten. Aan welke klussen je moet denken met het uitvoeren van tuinonderhoud? Bijvoorbeeld je tuin snoeien, je gazon bemesten, onkruid verwijderen, de tuin egaliseren, de vijver onderhouden, blad blazen of gras maaien.

Wanneer plan je tuinonderhoud?

 • Het zomerklaar maken van je tuin
 • Het winterklaar maken van je tuin
 • Eenmalig tuinonderhoud
 • Periodiek tuinonderhoud
 • Vakantieonderhoud

Met een gazononderhoud klus haal dan het maximale uit je tuin en hebt er zelf geen omkijken meer naar. Dus, wil jij vandaag nog lekker met de beentjes gestrekt in de tuin?

Tuinontwerp

Een tuinontwerp is een tekening op schaal met de nieuwe onderdelen die jij met je tuinrenovatie voor ogen hebt. Een tuinontwerp bevat technische tekeningen, maar ook bijvoorbeeld een plattegrond. Ook is het mogelijk om een 3D tekening te krijgen van de tuinaanleg. Wanneer er een tuinontwerp wordt gemaakt, wordt er rekening gehouden met jouw wensen en budget. Het tuinontwerp kan compleet worden gemaakt door een beplanting- en verlichtingsplan.

Sierbestrating

Veel hoveniers zijn ook stratenmakers. Ze kunnen gemakkelijk jouw terras aanleggen. Sierbestrating is een belangrijk onderdeel wanneer je een tuin gaat renoveren. Maar je kunt natuurlijk ook je oprit bestraten. De keuze is reuze. Voor bestrating in de tuin zijn er vele verschillende soorten vormen, kleuren en maten. Of het nou om een klein stadstuintje gaat of een groot terras: Onze Hoveniers kunnen je alle opties op het gebied van bestrating van de tuin laten zien. Ze verzorgen jouw tuintje van A tot Z!

bestrating aanleggen door tuinman

Hulp in de tuin gevraagd?

Ben je op zoek naar een goede tuinhulp in de buurt? Zoofy heeft een landelijke dekking. Daarom is er altijd wel een hovenier bij jou in de buurt die je kan helpen in de tuin. Zo hebben we hoveniers in Bredahoveniers in Amersfoort, Amsterdam, Delft, Arnhem. En als je dan toch al bezig bent in de tuin... Wat dacht je van een nieuwe schutting plaatsen door onze klusjesmannen, een overkapping laten bouwen door één van onze timmermannen of je gevel of buitenmuur verven door een schilder

Palletbank maken

Als je paleistuin eenmaal klaar is, wil je misschien wel een mooie loungeset in de tuin. Is je budget op nadat je je tuin hebt aangepakt? Een goedkope oplossing is dan om zelf een palletbank te maken. Dit is eenvoudig zelf te doen.

Hoveniers inhuren via Zoofy

Volg ons op de Zoofy Instagram pagina en de Facebook van Zoofy. Benieuwd naar hoe ons platform verschilt ten opzichte van concurrenten? Dat lees je hier. En als je nog steeds niet overtuigd bent, check dan hoe Zoofy scoort qua reviews op Google reviews of Trustpilot. Regel hier direct je hovenier via Zoofy.

Andere hovenier klussen op Zoofy

Bekijk de top 115 beste hoveniers

5/5 - 2 reviews

Move Management Gertjan Steneker hovenier

5/5 - 2 reviews

Loosdrecht
2 klussen uitgevoerd
boom kappen , gras inzaaien , boom kappen
Final product is great - just what we requested. Good communication and professional.

Boek een hovenier

5/5 - 1 reviews

Beroepsgroen Mark Dijkstra hovenier

5/5 - 1 reviews

Arnhem
1 klussen uitgevoerd
tuin leeghalen , tuin afgraven , tuinhuis plaatsen
Deze vakman/ Mark, heeft zijn werk keurig gedaan in een redelijke tijd en hij heeft het afval netjes afgevoerd. Hij is klantvriendelijk, secuur en betrouwbaar. Bovendien geeft hij nog wat deskundige uitleg bij zijn werkzaamheden! Het verwijderen van de dode boom geeft nu een mooie open en verzorgde blik. Een dikke 10 voor zijn werk en presentatie! Mevrouw T van de Laar

Boek een hovenier

5/5 - 1 reviews

Groot Groenvoorziening Maarten de Groot hovenier

5/5 - 1 reviews

Oene
1 klussen uitgevoerd
border aanleggen , vlonder maken , per uur
Klus af binnen geschatte uren, goede kwaliteit en vooraf en tijdens goed overleg over kosten, verder enorm goede service

Boek een hovenier

4,88/5 - 8 reviews

Jos van Zeijl Tuinonderhoud Jos van Zeijl hovenier

4,88/5 - 8 reviews

Rijswijk
8 klussen uitgevoerd
Een hele prettige ervaring. Afspraken zijn prima nagekomen. Wij zijn uiterst tevreden.

Boek een hovenier

4,73/5 - 11 reviews

AFK Services André Klaassen hovenier

4,73/5 - 11 reviews

Zandvoort
11 klussen uitgevoerd
De klus is af. Andre is een hardwerkende man die niet veel aanwijzingen nodig heeft en de klusjes snel en efficient afwikkelt.

Boek een hovenier
Alle hoveniers