Hovenier gezocht?
13 recensies

De enige site in Nederland waar je online je hovenier bestelt

bijv. 'Tuinonderhoud'
Hovenier gezocht?
Geen voorrijkosten

Geen voorrijkosten

Er komen alleen lokale vakmannen bij je langs.

Alleen de beste vakmensen

Alleen de beste vakmensen

Klanten beoordelen onze vakmannen met een 9,2/10

Betaal achteraf

Betaal achteraf

Betaal achteraf direct via Tikkie of iDeal

Altijd een hovenier beschikbaar

Voor alle tuinklussen maak je via ons direct een afspraak met een hovenier of tuinman uit de buurt. Selecteer je klus en wij zorgen ervoor dat er zo een vakman voor je is gevonden. 

Populaire Hovenier klussen Toon alle klussen

Recensies van klanten over de Hoveniers van Zoofy

De Hoveniers van Zoofy werden beoordeeld als 4,5 van 5 sterren met meer dan 13 recensies

Sabine uit Apeldoorn
vrijdag 15 maart 2019, Tuinonderhoud

Ondanks de hoosbuien deed hij toch het snoei en zaagwerk. Hij heeft het goed gedaan.

Ursula uit Voorburg
dinsdag 5 maart 2019, Tuinonderhoud

Tips en tricks helemaal top

Jaap uit Rotterdam
zondag 17 februari 2019, Tuinonderhoud

Prima werk!

Mary uit IJsselstein
donderdag 30 augustus 2018, Hovenier per uur

Prima! Geheel volgens afspraak!

De Hoveniers van Zoofy zijn hier aan het werk

Bij Zoofy staan de volgende vakmensen voor je klaar!

Alle Hovenier klussen op een rijtje

Onze hoveniers

Een hovenier was voorheen iemand die in dienst was van het klooster of een universiteit. De Latijnse benaming is hortulanus. Tegenwoordig spreken we ook wel over een tuinman. Er is tussen die twee beroepen wel een klein verschil.  

Om hovenier te worden heb je een opleiding nodig in de groene sector. De meeste vakmannen volgen dan ook een agrarische opleiding . Deze opleiding kun je zowel in de praktijk volgen (BBL) of op school met vooral theorie (BOL). De hoveniersopleiding is een opleiding voor niveau 3 en 4. Mocht je met niveau 3 beginnen en wil je doorstuderen is er ook de niveau 4 opleiding. Tijdens de opleiding  leer je alles wat je moet weten over bomen en planten. Naast de kennis van het groen krijg je ook informatie over de andere dingen in de tuin. Denk dan aan de tegels, vijvers en terrassen. Als je een gediplomeerde tuinman bent kun je aan de slag bij een hoveniersbedrijf. Je kan met genoeg ervaring ook een eenmanszaak beginnen. Het aantal ZZP'ers in deze sector neemt de laatste jaren fors toe. 

Ben je op zoek naar een hovenier dan gaat het voornamelijk om klussen in de tuin. Een tuinman is er om de struiken te snoeien, bomen kappen/rooien, struik verwijderen en gras zaaien. Een hovenier doet de eerdergenoemde werkzaamheden ook. Maar doet ook zaken zoals: grasmatten leggen, tuinhuizen plaatsen, de grond in de tuin egaliseren en een schutting plaatsen. Ook bij overlast van insecten kan hij of zij vaak helpen. Je kan een vakman ook inhuren om advies te vragen over de indeling van je tuin. Een hovenier kan deze werkzaamheden doen voor bedrijven maar ook voor de particulieren. 

De meeste ZZP'ers in de branche hanteren een tarief van ongeveer 40 euro per uur (excl. Btw). Een zzp 'er moet zijn opdrachten vooral van particulieren krijgen. Dit is omdat de gemeente vaak een hoveniersbedrijf inhuurt voor een klus. 

Als je op de website van Zoofy kijkt hoef je niet meer verder te zoeken. Wij hebben de beste vakmannen die klaar staan om je te helpen.

Bovenaan de pagina kun je een hovenier bij jou in de buurt vinden. Zoofy heeft vakmensen door heel Nederland. In Amsterdam maak onder andere ook in Apeldoorn, Zwolle, Tilburg en de overige grote steden van Nederland. Laat ons dus helpen en je hebt zo weer een goed onderhouden en mooie tuin.