Regel nu jouw hovenier

Kunstgras aanleggen

Vanaf €59 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 2657 hoveniers in jouw regio

Kunstgras vergt minder onderhoud en is tegenwoordig nauwelijks nog te onderscheiden van echt gras. Een vakman kan het voor je leggen. Het oude gras wordt verwijderd en er wordt een zandbed aangelegd. Daarna wordt alles netjes gelegaliseerd en kan het leggen beginnen. Maak hiervoor een afspraak met een hovenier uit de buurt.

Regel nu jouw hovenier
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd tot 2.5 miljoen euro
  • Partners met: Gamma, Praxis, IKEA & Bol
  • Ruim 200.000 mensen gingen je voor.
  • De laatste aanvraag was 12 minuten geleden.
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Kunstgras aanleggen door een hovenier van Zoofy

Als je gezegend bent met een tuin, dan is het zonde om hem zomaar te verwaarlozen. Een mooie tuin kan jou en je gezin namelijk heel wat leuke momenten bezorgen. Helaas kost het onderhoud van een tuin heel wat tijd. Gelukkig is er dé ideale oplossing: kunstgras aanleggen. Voordat je dit laat doen, is het handig om eerst meer te weten te komen over de kunstgras leggen prijzen, het onderhoud en de voordelen. Daarom geven we je alle informatie die je nodig hebt!

Het belang van een mooie tuin

Met een mooie, verzorgde tuin kan je genieten van talloze gezellige momenten met je gezin, familieleden en vrienden. Je kan er tot rust komen na een zware en vermoeiende werkdag of je kan er genieten van de zon, zonder gestoord te worden door anderen. Lekker zwemmen in het zwembad met de zon op je gelaat of een leuk familiefeest met barbecue voor je verjaardag, het kan allemaal in een mooie tuin! Je tuin is een belangrijke plek, zeker als je kinderen en huisdieren hebt. Want die vinden niets fijner dan spelen in de gezonde buitenlucht. Daarom is het ook belangrijk dat je zorgt voor een mooie, veilige tuin en kunstgras maakt het je makkelijker!

De voordelen van kunstgras

Kunstgras aanleggen heeft heel wat voordelen. Daarom dat het de laatste tijd steeds populairder wordt. Het grootste voordeel van kunstgras is dat het nauwelijks tijd vergt om te onderhouden. Hierdoor zal je meer tijd over hebben om te genieten van je tuin. Kunstgras moet je tijdens een droge zomer geen water geven, je moet het niet bemesten en er moeten geen herbiciden gebruikt worden.

Als je kiest voor natuurgras, dan kan je je gazon ook laten onderhouden door een tuinman, maar na verloop van tijd zal dit je veel geld kosten. Met kunstgras zal je dat geld uitsparen. Hoewel de aankoopprijs van kunstgras best prijzig kan zijn, is het na verloop van tijd de goedkoopste manier om van een prachtige tuin te genieten! Kunstgras is ook handig als je kinderen hebt, want ze kunnen rollebollen in de tuin zonder zich vuil te maken. Heb je een zwembad staan? Dan zal het langer schoon blijven, omdat er geen vuil of grassprietjes meer in terechtkomen.

Wat kost kunstgras

Wil je kunstgras aanleggen? Dan is het wel zo fijn dat je weet wat het je zal kosten. Het is wel belangrijk om te weten dat de kunstgras leggen prijzen sterk kunnen afhangen van een aantal factoren. Zo zal het soort kunstgras dat je kiest, het arbeidsloon van de hovenier, de keuze van de ondergrond en de benodigde hoeveelheid van grote invloed zijn. Toch kunnen we je al een idee geven van de kunstgras leggen prijzen.Kunstgras aanleggen

De mogelijkheden

Als je kiest voor het leggen van kunstgras, dan zal je kunnen kiezen uit heel wat type gras. Wat is het verschil? De kunstgras soorten verschillen vooral in sprietlengte, dichtheid, kleur en structuur. Wat is voor jou de beste keus?

Verschillende kleuren voor een natuurlijk resultaat

In de meeste gevallen zijn mensen op zoek naar kunstgras dat het dichtst aansluit bij het uiterlijk van natuurgras. Als dat bij jou ook het geval is, dan moet je letten op de kleur. Sommige kunstgrassoorten hebben meer verschillende kleuren vezels, waardoor het uiterlijk van natuurgras zoveel mogelijk wordt nagebootst. Hoe natuurlijker de uitstraling, hoe meer je wel zal moeten betalen.

De lengte van de sprieten van het kunstgras

De sprietlengte van kunstgras kan sterk verschillen. Per persoon is het verschillend wat de voorkeur is van de sprietlengte. De voorkeur gaat vaak uit naar korte sprieten, omdat dit de tuin een strakke en nette look geeft. Anderen verkiezen langere grassprieten voor een natuurlijker resultaat. Deze keuze is persoonlijk.

Dichtheid van de sprieten

Kunstgras kan ook verschillen in de dichtheid van de sprieten. De sprieten kunnen erg dicht bij elkaar staan, maar er kan ook gekozen zijn voor wat afstand. Dit zorgt voor een andere uitstraling. De beste keuze voor jou, is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur.

Structuur

Sommige kunstgrassoorten zijn erg zacht en andere zijn wat stugger. Zacht gras is aangenamer voor je kinderen om op te spelen, maar stuggere sprieten zijn steviger en gaan daardoor iets langer mee. Het is dus wat je verkiest.

Kunstgras laten aanleggen of zelf doen?

Kunstgras leggen kan je zelf doen, maar is dat wel een goed idee? In de meeste gevallen ben je beter met de hulp van een professional, toch als je een mooi en kwalitatief resultaat wilt. Kunstgras leggen zonder dat je weet wat je doet kan leiden tot lelijke hobbels en dat is niet de bedoeling. In geval van twijfel kies je het best voor zekerheid. Ver hoef je niet te zoeken naar een voordelige en betrouwbare professional, want bij Zoofy vind je op een eenvoudige manier de beste vakmannen uit je buurt!

Tips voor onderhoud kunstgras

Kunstgras leggen is een goede keuze, want het vergt bijna geen onderhoud. Dat wil echter niet zeggen dat je het helemaal niet moet onderhouden. Als je wilt dat het kunstgras er mooi uit blijft zien, dan is het belangrijk om een aantal dingen te doen.

Hou je kunstgras schoon door de bladeren en zaadjes tijdig te verwijderen. Dit doe je makkelijk met behulp van een harde bezem. Daarnaast is het ook belangrijk dat je onkruid verwijdert. Dit zijn de belangrijkste taken bij het onderhoud. Daarnaast hebben we nog enkele tips, zodat je langer van een mooie tuin kan genieten:

  • Verwijder mos en algen
  • Reinig het kunstgras bij uitwerpselen en/of urine van huisdieren
  • Borstel je gazon af en toe
  • Vermijd het contact met verf, lijm, zuren en vuur

Veelgestelde vragen kunstgras aanleggen

Kunstgras leggen doe je niet zomaar, het is belangrijk dat je op voorhand goed geïnformeerd bent over alles wat te maken heeft met kunstgras leggen. Daarom vind je hieronder de antwoorden op enkele veelgestelde vragen!

Is kunstgras geschikt voor huisdieren?

Als je kiest voor kwalitatief kunstgras dat stevig genoeg is, dan kan je kunstgras leggen als je huisdieren hebt. Je hoeft je dan geen zorgen te maken dat ze het zullen beschadigen. Huisdieren zelf hebben ook geen probleem met kunstgras en kunnen hier zeker van genieten. Wel is het belangrijk om uitwerpselen te verwijderen.

Is kunstgras waterdoorlatend?

Alle soorten kunstgras zijn voorzien van perforatiegaten en zijn daardoor waterdoorlatend. Hier hoef jij je dus geen zorgen over te maken. Wel moet je rekening houden met de waterafvoer van de ondergrond onder het kunstgras. Hiervoor kan je je laten adviseren door een professional.

Zijn kunstgras korrels nodig?

Misschien heb je al iets gehoord over korrels voor kunstgras. Deze korrels zijn gemaakt uit fijngemalen rubber. Het is een instrooimateriaal dat voornamelijk gebruikt wordt op sportvelden die gemaakt zijn uit kunstgras. De korrels zijn dan nodig, omdat ze ervoor zorgen dat het kunstgras dezelfde eigenschappen krijgt als natuurgras. Waardoor de bal niet te snel rolt of te hoog stuitert. In de meeste gevallen zijn deze korrels voor kunstgras dus zeker niet noodzakelijk.

Hoe echt lijkt kunstgras?

Hoewel kunstgras de laatste jaren populairder wordt, zijn er nog altijd mensen die twijfelen aan de uitstraling van kunstgras. Dat is echter niet nodig, want tegenwoordig ziet kunstgras er precies uit zoals natuurgras. Al hangt het wel af van de prijs die je bereid bent om te betalen. Als je goedkoop kunstgras koopt, dan zal er minder variatie zijn in de kleur en zal het er minder natuurlijk uitzien. Als je een groter budget hebt, dan zal je echter voor mooi kunstgras kunnen kiezen, waarvan je het verschil niet ziet met natuurlijk gras.

Vervaagt de kleur van kunstgras?

Vaak vragen mensen zich af of de kleur van kunstgras met tijd zou kunnen vervagen. Dit hangt sterk af van het soort kunstgras dat je kiest. Kunstgras met een goede kwaliteit zal talloze jaren dezelfde mooie groene kleur blijven behouden. Zo kan je lang blijven genieten van een mooie tuin!

De tuin van je dromen door Zoofy

Genieten van je tuin wordt veel makkelijker dankzij kunstgras en als je hiervoor minder moet betalen, dan kan je nog meer genieten. Daarom vind je bij Zoofy eenvoudig de beste hoveniers uit je buurt, aan de eerlijkste prijzen. Ontdek de hoveniers op onze site en wie weet kan jij binnenkort genieten van je droomtuin!

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af