Tuinonderhoud

Vanaf €50 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 59 Hoveniers bij jou in de buurt

Teveel onkruid in de tuin, een rozenstruik die de andere planten overgroeit. Met de hulp van een vakman is je tuin weer snel op orde. Eenmalig tuinonderhoud is zo geregeld. Omschrijf wat er moet gebeuren en maak een afspraak met een hovenier bij jou in de buurt. De gemiddelde prijs voor eenmalig onderhoud van een doorsnee tuin komt uit op €200,-. Uiteraard hangt is het uiteindelijke bedrag afhankelijk van de grootte van de tuin en het aantal werkzaamheden dat moet worden verricht.

Nu regelen
6 recensies

Hoe werkt Zoofy?

Selecteer een klus of dienst

Per uur kan ook. Spoed? Geen probleem!

Vakmensen krijgen een melding

Als een vakman bij jou in de buurt de klus pakt krijg je een bevestiging

De vakman komt bij je langs

En klaart de klus! Daarna ontvang je van ons een factuur.

Eenvoudig achteraf betalen

Je betaalt Zoofy achteraf via Tikkie of iDeal

Geen voorrijkosten

Geen voorrijkosten

Er komen alleen lokale vakmannen bij je langs.

Alleen de beste vakmensen

Alleen de beste vakmensen

Klanten beoordelen onze vakmannen met een 9,2/10

Betaal achteraf

Betaal achteraf

Betaal achteraf direct via Tikkie of iDeal

Recensies van klanten over onze Hoveniers die gewerkt hebben aan Tuinonderhoud

Tuinonderhoud wordt gemiddeld beoordeeld als 4,3 van 5 sterren met meer dan 6 recensies

Sabine uit Apeldoorn
vrijdag 15 maart 2019

Ondanks de hoosbuien deed hij toch het snoei en zaagwerk. Hij heeft het goed gedaan.

Ursula uit Voorburg
dinsdag 5 maart 2019

Tips en tricks helemaal top

Jaap uit Rotterdam
zondag 17 februari 2019

Prima werk!

De Hoveniers van Zoofy zijn hier aan het werk

Bij Zoofy staan de volgende vakmensen voor je klaar!

Tuinonderhoud

Op deze pagina vind je allerlei tips 'n tricks om zelf je tuinonderhoud te doen.

Verticuteren van je gras

Het voorjaar is het moment om je gazon te verticuteren. Het is nog niet te warm. Het gras groeit nog niet te snel. En het vriest (bijna) niet meer snachts.  In deze korte video zie je hoe je zelf je gras verticuteert.  Een gazon verticuteren is eigenlijk heel simpel. Gebruik de kant met de meeste tanden als je dichter aan de oppervlakte onkruid en mos wil verwijderen. Is het al heel lang geleden dat je hebt geverticuteerd, gebruik dan de andere kant. Dan kom je dieper in de grond en geef je de wortels van het gras meer lucht.   Maak rechte banen en herhaal dat een paar keer. Is je gazon veel groter dan 50m2, dan kun je beter een verticuteermachine gebruiken, anders ben je wel heel lang bezig. Wel een goeie workout!

Bruine en kale plekken gras bijzaaien

Maart, april en mei zijn goede maanden om die kale plekken weer even bij te werken. Ik geef zelf de voorkeur aan eind maart tot begin april. Hoe later in het jaar hoe warmer en hoe groter de kans dat de jonge kiemen uitdrogen. Is je gras heel lang, maai het dan eerst. Maak de aarde wat los op de plekken waar je wil bijzaaien. Als je net geverticuteerd hebt, is dat eigelijk al niet meer nodig. Strooi wat graszaad op de plekken en druk het een beetje aan met je hand of voet. Geef je gazon vanavond even flink water en doe dat ook elke dag even dat het droog is geweest. Na een week of 4 - 5 kun je je gazon weer maaien. De jonge wortels zijn dan diep genoeg geworteld om te blijven zitten.

Bemesten van je gazon

Heb je net vers gras gezaaid, wacht dan even met bemesten. Vaak is er al mest of groeiversneller toegevoegd aan het graszaad. Als je daar nog meer bemesting bij doet, gaat je gras kapot. Bemest in dat geval na een week of 6 nadat je je gras hebt ingezaaid. Gebruik bemesting waar wat kalk in zit. Dat houd je gazon wat meer mosvrij.

Struiken snoeien

Als de nachtvorst voorbij is, en zo ziet het er in elk geval komende week uit, dan is het een mooi moment te gaan snoeien. De wonden van de planten herstellen dan het snelst. Zo lijdt je plant het minst. Klimop kun je best flink terugsnoeien. Dat groeit ruim een meter per jaar. Bij coniferen kun je beter wat vaker snoeien maar wat minder per keer. Hoe vaker je dat soort struiken snoeit, hoe sneller het gaat groeien.