Regel nu jouw hovenier

Tuinonderhoud

Vanaf €55 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 2801 hoveniers in jouw regio

Teveel onkruid in de tuin, een rozenstruik die de andere planten overgroeit. Met de hulp van een vakman is je tuin weer snel op orde. Eenmalig tuinonderhoud is zo geregeld. Omschrijf wat er moet gebeuren en maak een afspraak met een hovenier bij jou in de buurt. De gemiddelde prijs voor eenmalig onderhoud van een doorsnee tuin komt uit op €200,-. Uiteraard hangt is het uiteindelijke bedrag afhankelijk van de grootte van de tuin en het aantal werkzaamheden dat moet worden verricht.

Regel nu jouw hovenier
260 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
  • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
  • De laatste aanvraag was 8 minuten geleden.
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Tuinonderhoud

Als je het geluk hebt om een tuin te hebben, dan moet je daar het beste uithalen. Een mooie tuin kan je namelijk heel wat plezier bezorgen, vooral tijdens de warme dagen. Daarom is het ook zo belangrijk dat je tijdig een hovenier inhuurt om je tuin te renoveren. Wil jij ook graag kunnen genieten van een mooie, gezellige tuin? Dan is het handig om eerst meer te weten te komen over de tuinonderhoud prijzen en de manieren waarop je je tuin kan opknappen. Hieronder vind je alle info over tuinonderhoud die je nodig hebt!

Waarom is tuinonderhoud zo belangrijk

Een verslonsde tuin dat ziet er nu eenmaal niet aangenaam uit en het nodigt absoluut niet uit om naar buiten te gaan. Dat is jammer, want er zijn heel wat mensen die zo graag een tuintje willen, maar dit niet hebben. En een tuin kan zo gezellig zijn als het mooi onderhouden wordt. Kiezen voor tuinonderhoud is dus belangrijk, omdat je zo kan genieten van een prachtige tuin. Daarnaast is tuin onderhoud belangrijk om ziektes en plagen te voorkomen en om de groei van planten te stimuleren.

Wanneer is de tuin aan onderhoud toe

Je tuin onderhouden is dus zeker belangrijk, maar hoe vaak moet je je tuin laten onderhouden? Het is een goed idee om je tuin te onderhouden in het voor- en najaar om zo je tuin klaar te maken. Je hoeft je tuin niet perse op vaste tijdstippen te onderhouden. Je merkt meestal vanzelf of het tijd is om je tuin te renoveren. Als alles er verwilderd bijligt, moet je dus geen half jaar wachten. Dat spreekt voor zich!

Tuinonderhoud prijzen

Voordat je je tuin gaat opknappen is het goed om te weten wat de tuinonderhoud prijzen zijn. Op die manier kan je rekening houden met je budget. Uiteraard is het moeilijk om een exacte prijs te geven, maar gemiddeld gezien kan je rekenen op een prijs van rond de 900 euro. Dit bedrag is inclusief arbeidsuren en het materiaal. Hieronder nog enkele mogelijke kosten per klus:

Tuinklus Kosten
Boom kappen  €359,- tot - €800,-
Gazon maaien  €39,-  tot €59,- per uur
Verticuteren gazon  100 - 140 euro (100 m²)
Hovenier  Vanaf 55,- per uur

Wat houdt het onderhouden van de tuin in

Wanneer je ervoor kiest om je tuin te renoveren, dan kunnen er verschillende klusjes door de hovenier uitgevoerd worden. Je kan meteen kiezen voor een volledig tuinonderhoud met alles erop en eraan, zoals onkruid verwijderen, knippen van hagen, snoeien van bomen, gras maaien, enzovoort. Daarnaast kan je tijdens je tuinonderhoud ook slechts enkele klusjes laten doen en er zijn ook enkele extra klussen die uitgevoerd kunnen worden. Hieronder de mogelijkheden!

Volledig tuinonderhoud

Bij een volledig tuinonderhoud zullen de tuinonderhoud prijzen een pak hoger liggen, dan als je hier en daar een werkje laat uitvoeren, maar een volledig tuinonderhoud zorgt er wel voor dat je volledige tuin op en top in orde is. Als je volledig je tuin laat renoveren, dan zal dit gemiddeld zo'n 4 uur duren, afhankelijk van het oppervlakte van je tuin. De hovenier zal bij een volledig tuinonderhoud je planten bemesten, onkruid verwijderen, je bomen snoeien, je gazon onderhouden én je bestrating en terras schoonmaken. Welke klusjes hij zal verrichten zal uiteraard afhangen van wat er allemaal gedaan moet worden tijdens een tuinonderhoud.

Bomen laten kappen

Naast je tuin renoveren, kan je de hovenier ook bomen laten kappen. Dat doe je niet zo makkelijk zelf. Hou er wel rekening mee dat de tuinonderhoud prijzen hierdoor sterk zullen oplopen. Het laten kappen van een boom kost al snel enkele honderden euro's. Maar soms is dit de enige mogelijkheid om je tuin mooi open te maken.

Gazon laten verticuteren

Misschien is je volledige tuin opknappen niet nodig, maar wil je je tuin laten verticuteren. Ook dit is belangrijk, want na verloop van tijd ontstaat er een viltlaag op je gras. Dit is een gedroogde laag gras met onkruid, mos en organisch afval. Je kan je al voorstellen dat dit je tuin niet zal laten stralen. Bovendien kan je gras hierdoor verstikken. Dit kan je vermijden door je tuin zo'n twee keer per jaar te laten verticuteren. Je laat dit het best doen in de maanden maart en augustus.

Extra tuinklusjes

Naast deze grotere klussen zijn er nog enkele extra klusjes die je door een hovenier kan laten uitvoeren. Zo kan je na het maaien/verticuteren het gras of verticuteergroen laten afvoeren. Ook kantsnijden is een mogelijke extra optie. Voor deze opties zal je uiteraard extra betalen, maar de kosten hiervoor zijn meestal zo laag dat je je daar geen zorgen over hoeft te maken!

Periodiek tuinonderhoud of eenmalig onderhoud

Je tuin opknappen kan je eenmalig laten doen maar je kan er ook voor kiezen om je tuin periodiek te laten opknappen. Wat is de beste keuze? Als je ervoor kiest om de hovenier één keer per kwartaal te laten langskomen, dan hoef jij je geen zorgen meer te maken over je tuin. Je tuin wordt voldoende onder handen genomen en je hoeft dit zelf niet meer bij te houden. Een ander voordeel van periodiek onderhoud is dat de prijzen in vergelijking lager liggen. Moest je dus een aantal keer per jaar eenmalig je tuin laten opknappen, zal dit je veel duurder uitkomen. Dat is zeker iets om rekening mee te houden!

tuinonderhoud


Zelf tuin opknappen of laten doen?

Zelf je tuin opknappen? Uiteraard is dat mogelijk, maar hou er dan wel rekening mee dat je heel wat tijd zal kwijt zijn. Bovendien is werken in de tuin vaak erg zwaar en niet iedereen ziet het zitten om dit in zijn vrije tijd nog te doen. Als je het jezelf makkelijk wilt maken, dan kan je beter een goede hovenier inschakelen om je tuin te onderhouden. Als je een beperkt budget hebt, dan kan je er nog altijd voor kiezen om enkele klusjes zelf te doen, zoals het schoonmaken van je terras of het maaien van je gras. Op die manier kan je geld uitsparen. En er is nog een goede manier om geld te besparen: door voor een vakman van Zoofy te kiezen! Op onze sites vind je eenvoudig de beste hoveniers bij jou in de buurt, waardoor je voorrijkosten uitspaart!

Met een vakman van Zoofy kan je altijd vertrouwen op het beste resultaat!

Wil je je tuin opknappen? Het is niet altijd even makkelijk om een hovenier te vinden voor de klus. Je wilt namelijk niet zomaar de eerste de beste nemen en je wilt er zeker van zijn dat je kiest voor een hovenier die je gegarandeerd het gewenste resultaat zal leveren. Gelukkig is het vinden van een goede hovenier makkelijker dan je denkt, want onze hoveniers zijn zorgvuldig door ons gescreend. Daarom vind je enkel hoveniers met de hoogste klanttevredenheid. Regel vandaag nog je tuinonderhoud.

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af