Regel nu jouw hovenier

Graszoden leggen

Vanaf €55 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 3183 hoveniers in jouw regio

In plaats van inzaaien hoef je bij het gebruik van graszoden nooit te wachten tot je gazon er mooi groen bij ligt. Zoden kun je het hele jaar door laten leggen. Behalve als het vriest. Schakel een vakman in voor het beste resultaat. Omschrijf je klus en maak een afspraak met een hovenier bij jou in de buurt.

Regel nu jouw hovenier
9 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • De plek voor jouw spoedklus!
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
  • De laatste aanvraag was 12 minuten geleden.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Graszoden leggen

Is je tuin afgeleefd en word je triest door er gewoon naar te kijken? Dan is het tijd om hem opnieuw op te knappen en dit doe je het best door graszoden te laten leggen. Op deze manier kan je snel genieten van een mooi gazon. Voordat je graszoden laat leggen, is het handig om er meer over te weten te komen. Daarom hebben we voor jou alle info verzameld die je nodig hebt!

De voordelen van graszoden aanleggen

Steeds meer mensen laten graszoden aanleggen. Het is niet moeilijk om te begrijpen waarom, want graszoden hebben heel wat voordelen. Ze toveren je afgeleefde tuin in een mum van tijd om tot een prachtig gazon. Als je gras laat zaaien, dan kan dit wel even duren. Voor een snel resultaat is graszoden leggen dus de beste oplossing!

Daarnaast liggen er geen zaadjes in het gras, waardoor vogels zich niet aangesproken voelen om ze uit je gazon te pikken. Dat zorgt ervoor dat er geen kale plekken in je gazon ontstaan, waardoor het langer mooi blijft. De wind kan je graszaadjes ook niet wegblazen.

Je gazon blijft ook langer mooi, omdat er minder kans op onkruid is. De kans op onkruid is er nog steeds, maar onkruid komt aanzienlijk minder vaak voor op grasmatten dan op gezaaid gras. Hierdoor zal je tijd besparen en dat is zeker mooi meegenomen!

Graszoden leggen

Graszoden, kunstgras of graszaden?


Graszoden zijn niet de enigste manier om te genieten van een mooie tuin. Je kan er ook voor kiezen om graszaden te planten of om gebruik te maken van kunstgras. Hoe weet je of graszoden leggen voor jou de beste keuze is?

Alle methodes hebben hun voor- en nadelen. De beste keuze voor jou is afhankelijk van je tijd en budget. Graszoden zijn duurder dan graszaden, maar je ziet meteen resultaat. Kunstgras is nog duurder dan graszoden leggen, maar is de beste keuze in geval van allergie. Bovendien moet je kunstgras nauwelijks onderhouden, waardoor het je tijd bespaart. Als je liever een natuurlijk resultaat wilt bekomen, dan kies je beter voor graszoden of graszaden. Het onderhoud van graszoden is minder intensief en daarom een betere keuze als je weinig tijd hebt. Weet je nog steeds niet wat te kiezen? Laat je dan adviseren door eens van onze gespecialiseerde hoveniers. Zij helpen je graag met het maken van de juiste keuze!

Graszoden leggen prijs

Wil je graszoden laten leggen? Dan is het wel zo fijn dat je eerst meer weet over de graszoden leggen prijs. Het is moeilijk om je een exacte prijs te geven, omdat deze afhangt van een aantal factoren. Maar we kunnen je wel al een idee geven:
Kosten gazon vervangen

Graszoden laten leggen is dus niet goedkoop, maar het is dé ideale manier om snel te genieten van een prachtige tuin. Bovendien zal je zo minder tijd verliezen aan het onderhoud van je gazon.

Is graszoden leggen voor jou niet de beste keuze? Dan kunnen onze hoveniers je ook op een andere manier helpen met het creëren van een prachtige tuin. Zo kunnen ze voor jou kunstgras leggen of gras aanleggen met graszaden. Wil je graag meer weten? Vraag gerust raad aan onze vakmannen. Zij helpen je graag!

Soorten graszoden

Als je beslist hebt dat grasmatten voor jou de beste keuze zijn, dan is het nog niet gedaan met kiezen. Er zijn namelijk verschillende soorten graszoden waaruit je kan kiezen. We overlopen de mogelijkheden, zodat je makkelijker kan kiezen!

Speelgazon

Een speelgazon wordt weleens recreatiegazon genoemd. Dit soort gazon is voor de meeste mensen een geschikte keuze. Het is makkelijk te onderhouden, sierlijk én sterk. Zoals de naam doet vermoeden, is het ideaal voor je kinderen om in te rollebollen. Een speelgazon bestaat voor 75% uit roodzwenkgas en voor 25% uit veldbeemgras.

Sportgazon

Naast een speelgazon, kan je ook kiezen voor een sportgazon. Dit soort gazon is speciaal ontwikkeld voor sportvelden. Een sportgazon bestaat uit drie verschillende grassoorten: Engels raaigras, roodzwenkgras en veldbeemgras. Het verschil met een speelgazon is dus de aanwezigheid van Engels raaigras.

Siergazon

Een siergazon is een gazon dat niet bedoeld is voor betreding, maar eigenlijk voor de sier. Dit type gazon wordt gebruikt voor siertuinen. Het vraagt dan ook veel onderhoud. Een siergazon bestaat enkel uit roodzwenkgras.

Schaduwgazon

Een schaduwgazon bestaat enkel uit bosbeemdgras en is geschikt voor schaduwrijke plekken.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een tuin voor persoonlijk gebruik, dan kies je altijd het best voor een speelgazon. Vermits het waarschijnlijk de bedoeling is dat je op het gazon kan lopen. Als je een speelveld hebt, dan is een sportgazon de beste keuze en als je voornamelijk een decoratieve tuin wilt plaatsen, dan kies je het best voor een siertuin.

Wanneer grasmatten leggen

Als je je afvraagt "Wanneer grasmatten leggen?", dan hebben we goed nieuws voor je. Graszoden kunnen namelijk het hele jaar door gelegd worden. Wel is het zo, dat de ene periode beter is om graszoden te leggen, dan de andere. De beste periode is tussen maart en november. Maar je kan ze beter niet laten leggen bij vorst of regenval. Deze periode is de beste, omdat het gras dan minder last heeft van hevige regenval of extreme koude.

Zelf doen of uitbesteden

Je kan er altijd voor kiezen om zelf je grasmatten te leggen, maar als je hier geen verstand van hebt, dan is dit zeker niet aangeraden. Als je er zeker van wilt zijn dat je een mooi en duurzaam gazon als eindresultaat bekomt, dan kan je beter de hulp van een professional inschakelen. Gelukkig hoef je niet ver te zoeken, want bij Zoofy vind je eenvoudig een voordelige en betrouwbare hovenier uit je buurt!

Graszoden laten leggen: zo gaat de hovenier te werk

Bij het leggen van graszoden komt heel wat kijken. Ben jij benieuw hoe de hovenier te werk gaat? We geven je een overzicht!

Ondergrond voorbereiden

Voordat de hovenier graszoden kan leggen, zal hij je ondergrond goed moeten omspitten. De oude grasmat moet verwijderd worden en er moet voldoende voeding in de bodem aanwezig zijn. Daarna wordt de ondergrond geëgaliseerd door er met een wals overheen te gaan. Vervolgens wordt de ondergrond losser gemaakt, zodat de graszoden beter zullen hechten. Dit wordt gedaan met behulp van een hark.

Graszoden uitrollen

Voordat de graszoden worden gelegd, worden ze eerst goed uitgerold. Rond de randen wordt vaak wat potgrond gestrooid tegen uitdroging.

Graszoden aanrollen

De graszoden worden nu goed aangerold en krijgen vervolgens voldoende water. Dit zorgt ervoor dat ze beter aan de ondergrond aanhechten.

Wat moet je zelf doen?

Als de graszoden gelegd zijn, dan is het belangrijk om te weten dat jij ze de eerstkomende dagen nog twee tot drie keer per dag water zal moeten geven voor het beste resultaat. Daarna zijn ze vastgegroeid en hoef je ze niet zoveel water meer te geven. Daarnaast is het ook belangrijk dat je je grasmatten goed verzorgd. Een paar dagen na de aanleg, kan je de eerste maaibeurt uitvoeren. Wees voorzichtig dat je het gras niet te kort maait. Af en toe bemesten is ook nodig, voor het beste resultaat. Bemesting geeft de grasmatten voeding, waardoor het beter groeit en sterker wordt.

Graszoden laten leggen? Altijd het mooiste resultaat met een vakman van Zoofy!

Een hovenier vinden is vaak niet moeilijk. Een goede vakman vinden daarentegen lijkt soms wel onmogelijk. Vaak vind je ofwel een hovenier die erg voordelig is zonder ervaring ofwel een hovenier dat voldoende ervaring heeft, maar ontzettend prijzig is. Dit kan erg frustrerend zijn. Gelukkig maakt Zoofy je het makkelijk om de beste specialist uit je buurt te vinden! Op onze site vind je enkel ervaren specialisten met een hoge klanttevredenheid. Hierdoor kan je altijd vertrouwen op het gewenste resultaat. Zoek niet langer en vind bij ons een voordelige vakman die je zeker niet teleur zal stellen!

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af

Gamma
Bol.com
Kar-wei
Praxis
Hornbach