Regel nu jouw hovenier

Boomstronk verwijderen

Vanaf €225 incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 1313 hoveniers in jouw regio

Heb je zelf een boom omgehakt of is er eentje omgewaaid tijdens een harde storm en zit de boomstronk nu in de weg? Schakel de hulp in van een vakman die de stronk voor je verwijderd. Maak daarvoor direct een afspraak met een hovenier bij jou in de buurt. De gemiddeld prijzen liggen tussen de €225 en €300,- voor een groot exemplaar.

Regel nu jouw hovenier
20 recensies
Waarom Zoofy?
 • Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
 • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
 • De laatste aanvraag was 2 minuten geleden.
 • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
 • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Boomstronk laten verwijderen

Wat kost een boomstronk verwijderen?

Er kunnen verschillende redenen zijn waardoor je een boom liever wilt weghalen. Denk hierbij aan het blokkeren van het licht door de boom, de boom staat in de weg, de boom is ziek, et cetera. Dan kan het handig zijn om de boom te laten kappen. Het is belangrijk om dan meteen de boomstronk weg te halen, zodat de plek weer voor andere zaken gebruikt kan worden. Het is mogelijk om deze klus door een hovenier uit te laten voeren, omdat je dan zeker weet dat de klus goed geklaard wordt. Een hovenier heeft namelijk gereedschap voor het verwijderen van een boom, ervaring en kennis. Op deze manier is het verwijderen van de boomstronk minder tijdintensief en vergt het minder moeite. In dit artikel wordt er verder ingegaan op wat er allemaal komt kijken bij het verwijderen van een boomstronk, bijvoorbeeld wat de kosten zijn en wat er allemaal voor nodig is.

Boomstronk verwijderen kosten

Het is mogelijk dat vroegere bewoners van je woning al eerder een boom hebben weggehaald in de tuin, maar dat de boomstronk nog niet is verwijderd. Dan is het belangrijk om zelf deze boomstronk nog weg te halen. Toch is het vaak het geval dat de boom én de boomstronk worden weggehaald.

Hieronder staan de verschillende klussen op een rijtje met daarbij de bijbehorende geschatte prijs. Het is slechts een schatting van de kosten, maar de kosten kunnen afhangen van verschillende factoren. Denk hierbij aan de regio, maar ook de hovenier die je inzet.

Prijs bomen kappen en stronk verwijderen kosten:

 • Prijs bomen kappen: tussen de €300,- en €600,-.

Overzicht van de prijzen van stronk laten verwijderen

Soort klus Prijs
stronk verwijderen + uitgraven €225,- tot € 300,-
Boomstronk verwijderen inclusief stobbenfrees €50,- tot €100,-
Boomstronk verwijderen (doorsnee groter dan 75 cm) €300,- tot €450,-

Is een vergunning verplicht om een boom te laten kappen?

Het is niet zomaar mogelijk om een boom te kappen. Hoewel er een boom in je eigen tuin is geplant, kan het soms nog steeds zo zijn dat je deze boom niet zomaar mag kappen. Je kunt een vergunning krijgen door een melding bij de gemeente te maken. Denk hierbij aan situaties waar er sprake is van een dode boom of een zieke boom, maar ook wanneer er sprake is van overlast. Er is een omgeving vergunning verplicht wanneer je de boom verwijdert, omdat je de plek liever voor iets anders in wilt zetten. Een boomstronk verwijderen is eenvoudiger, omdat je hier vaak geen vergunning voor nodig hebt. Door naar het Omgevingsloket bij de gemeente te gaan, kun je erachter komen of je een omgevingsvergunning nodig hebt. Een vergunning aanvragen is niet erg eenvoudig, omdat het tijd en geld kost. Het is iets wat belangrijk is om we weten bij het verwijderen van een boom.

Boomstronk verwijderen

Wat te doen met een leiding of kabel in de tuin?

In de meeste voortuinen zitten leidingen of kabels in de grond. Deze zijn van belang voor de nutsvoorzieningen van de woning. Denk hierbij aan elektra, maar ook aan gas en water. Het is erg belangrijk om hier rekening mee te houden, omdat je deze niet wilt beschadigen. Door middel van een Klic-aanvraag is het mogelijk om erachter te komen wat voor leidingen en kabels er bij je woning in de grond zitten. Op een kaart krijg je de infrastructuur te zien. Voor een Klic-aanvraag is het wel noodzakelijk dat je over een huisaansluiting beschikt. Je hoeft niet per se zelf de melding te maken, want je kunt het ook aan je hovenier overlaten. Dit kan moeite besparen, maar vaak zitten hier ook extra kosten aan verbonden. Bovendien is een Klic-aanvraag verplicht wanneer je de boomstronk weg wilt laten halen door middel van een graafmachine. Vaak weet een hovenier hoe je hierbij het beste te werk kunt gaan.

 

Waarom zou je een boomstronk laten verwijderen door een hovenier?

Een vakman heeft vaak ervaring met het kappen van een boom, waardoor deze de klus snel heeft geklaard. Bovendien kun je zo schade aan je huis of tuin voorkomen. Ook heeft de vakman de geschikte gereedschap ter beschikking om de boomstronk goed te kunnen weghalen. Hoewel het mogelijk is om gereedschap te huren, is dit niet ideaal door de kosten die hieraan verbonden zijn. Daarnaast is het belangrijk om te weten hoe het gereedschap precies werkt.

Een vakman weet hij moet gaan met gereedschap en heeft ervaring met het weghalen van de wortels van de boomstronk. Het is belangrijk om te weten wat je moet doen met deze plek. Daarom is het belangrijk om goed te communiceren met de vakman over wat je persoonlijke eisen zijn. Op deze manier weet je zeker dat de wortels goed zullen worden weggehaald en je geen hinder zult ervaren. Hieronder zie je een overzicht op welke diepte nodig is bij boomwortel verwijderen.

Boomwortel verwijderen:

 • Het aanleggen van een gazon: tussen de 20 en 30 cm diep.
 • Het aanbrengen van beplanting: ongeveer 30 cm diep.
 • Het aanleggen van tuinbestrating: ongeveer 30 cm diep.
 • Het plaatsen van een schutting: tussen de 40 en 50 cm diep.
 • Het planten van een nieuwe boom: ongeveer 50 cm diep.

Hoe kap je een boom?

Het is mogelijk om verschillende wijzen te verwijderen. Het is belangrijk om hierbij te letten op de afmeting van een tuin, maar ook op de mogelijkheid voor machines om de tuin te bereiken. Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met het formaat van de boom.

Drie manieren om een boom te kappen

Er zijn drie verschillende wijzen om een boom weg te laten halen door een hovenier. Hieronder staat de drie opties uitgewerkt.

Vallen

Een voordelige en snelle manier om een boom weg te halen is door vallen. Hier heeft de boom wel genoeg ruimte voor nodig. Door middel van een inkeping kan de hovenier de valrichting bepalen. Aan de hand van schuine snede met een bijl of een kettingzaag wordt de inkeping gemaakt. Deze inkeping gaat iets verder dan de helft van de boomstam. Daarna wordt er aan de onderkant nog een snee gemaakt. Doordat de twee punten elkaar op het gegeven moment raken, zal de boom vallen.

Klimmen

Het is ook mogelijk om de boom in verschillende delen te kappen. Vervolgens kunnen deze delen een voor een vallen. Dit kan handig zijn wanneer er weinig ruimte in de tuin is om de boom te laten vallen. Bij deze wijze van een boom verwijderen, klimt de hovenier in de boom en haalt beetje bij beetje gedeelten van de boom weg. Doordat hij bovenin de boom begint, zullen eerst de kleinere en dunnere delen worden weggehaald. Daarna worden pas de grotere delen verwijderd. Op het laatst worden stukken van de stam afgehaald tot de boom laag genoeg bij de grond is. Wanneer de boom de juiste lengte heeft bereikt, kan men de boom laten vallen.

Met een hoogwerker de boomstronk verwijderen

Wanneer de boom niet beklimt kan worden, bijvoorbeeld omdat er sprake is van een zieke boom, dan wordt er een hoogwerker ingezet. Dit is een zeer dure wijze om een boom te kappen, want je zult niet alleen de kosten van de hovenier meer hoeven te betalen. De kosten van de hoogwerker zullen hierbij worden opgeteld.

Een boomstronk verwijderen: hoe moet het?

Een boomstronk verwijderen kan gedaan worden door dezelfde vakman als die de boom heeft gekapt. Wanneer je het door dezelfde vakman laat doen, zullen de kosten lager zijn dan wanneer je het door verschillende hoveniers laat doen. De voorrijkosten zullen dan maar één keer verrekend worden.

Een boomstronk verwijderen is mogelijk door middel van een stobbenfrees. Het is een goedkope én snelle wijze om een boomstronk weg te halen. Het neemt ongeveer één uur van je tijd in beslag. Door middel van een stobbenfrees worden de boomstronk en de wortels uitgefreest. Dit houdt in dat de wortels zullen worden vernietigd en weggehaald. In sommige gevallen zit er een versnippermachine verbonden aan de stobbenfrees. Deze versnipperaar versnippert het hout van de boomstam meteen.

Wanneer gebruikmaken van een stobbenfrees geen optie is, bijvoorbeeld doordat er geen plaats is voor een machine of het is een te kleine boom, dan kan de boomstronk ook uitgegraven worden. Het is vrij tijdintensief, wat ook verwerkt zal zijn in de prijs. Doordat de boom met de hand zal worden uitgegraven, zijn hier hogere kosten aan verbonden. Eerst zullen de wortels en de stonk worden blootgelegd, daarna worden ze afgezaagd.

Boomstronk laten verwijderen via Zoofy

Zoofy helpt je graag bij het maken van een afspraak met een hovenier in de buurt. Onze vakmannen zijn vakkundig en betrouwbaar en laten de boel netjes achter.  Op de site kun je jouw voorkeur voor datum en tijd invullen en wij zorgen dat er dan de juiste vakman bij jou op de stoep staat.

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af