Regel nu jouw hovenier

Pergola maken

Vanaf €55 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 2128 hoveniers in jouw regio

Laat het maken van een pergola over aan een hovenier van Zoofy. De vakman komt langs wanneer het jou uitkomt om een pergola te plaatsen. Boek hier direct je vakman.

Regel nu jouw hovenier
3 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • De plek voor jouw spoedklus!
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
  • De laatste aanvraag was 6 minuten geleden.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Pergola aan huis

Mist er wat gezelligheid en sfeer in je tuin? Dan is een pergola aan huis maken een goed idee. Een pergola aan huis heeft heel wat voordelen en maakt je tuin zoveel leuker om in te vertoeven. Wil je graag meer informatie over de pergola prijzen, de pergola maken mogelijkheden, enzovoort? Lees dan snel verder, want hieronder ontdek je alle info die je nodig hebt!

Waarom is een pergola aan huis een goed idee?

Wil je graag een pergola maken, maar ben je nog niet helemaal zeker van je keuze? Dan kan het helpen om de voordelen te ontdekken. We hebben ze hieronder voor je opgesomd!

Op elk moment genieten van je tuin

Een van de grootste voordelen van een pergola is dat het je op alle momenten laat genieten van je tuin. Met een pergola zorg je voor een plekje in de schaduw, waar je van de natuur kan genieten op een bloedhete zomerdag, zonder teveel lastig gevallen te worden door de zon. Als je je pergola laat begroeien met klimplanten, dan zal dit zelfs voor nog meer schaduw zorgen of je kan er ook makkelijk een schaduwdoek aan bevestigen. Niet alleen als het zonnig is zorgt een pergola ervoor dat je optimaal van je tuin kunt genieten, maar ook als het buiten regent, hagelt of sneeuwt en je toch erg graag in je tuin wilt zitten, want een pergola is voorzien van een dakje.

Meer charme voor weinig geld

Hoewel een pergola vooral dient om een schaduwplekje te maken in je tuin, gebruiken sommige mensen het louter om hun tuin gezelliger te maken. Een pergola ziet er namelijk erg sfeervol uit en zal je tuin meteen laten opfleuren. Doordat je hem kan laten ontwerpen hoe je wilt, kan je makkelijk de tuinstijl van je dromen creëren met een mooie pergola.

houten pergola plaatsen

Wat is het verschil tussen een pergola en een terrasoverkapping?

Een pergola en terrasoverkapping worden vaak door elkaar gehaald, maar eigenlijk zijn het twee verschillende dingen met hetzelfde doel: de zon blokkeren. Een pergola is een losstaande constructie, terwijl een terrasoverkapping vast staat aan de muren. Soms wordt een terrasoverkapping ook een pergola aan huis genoemd. Een ander verschil is dat een pergola vaak gebruikt wordt om de tuin te verfraaien, maar dat is niet meteen het geval bij een terrasoverkapping. Ook zit het dak van een pergola complexer in elkaar. Eigenlijk kan je een pergola een beetje zien als een luxe terrasoverkapping.

Pergola maken: welke pergola kies jij?

Als je een pergola gaat maken, dan moet je eerst een aantal keuzes maken. Maak je een pergola aan huis of liever een losstaande pergola. Daarnaast is het ook belangrijk om te kiezen uit verschillende materialen. Hieronder meer info over de verschillende mogelijkheden!

Pergola maken van hout

Omdat een pergola over het algemeen een romantische uitstraling heeft, kiezen veel mensen ervoor om een pergola te maken in hout. Een houten pergola is nog charmanter en is de ideale keuze als je houdt van de landelijke of klassieke stijl. Hout is daarnaast ook tamelijk goedkoop en makkelijk om te bewerken, waardoor je nog beter de pergola van je dromen kan laten maken. Het nadeel van hout is dat het veel onderhoud vergt. Hoewel hout niet het duurste materiaal is om een pergola te maken, moet je dus wel rekening houden met de onderhoudskosten.

Pergola maken van aluminium

Een tweede optie is een aluminium pergola maken. Wil jij een pergola met een stoere, trendy uitstraling? Dan is aluminium een goede keuze. Een ander groot voordeel van aluminium is dat het erg duurzaam is. Aluminium is sterk, verkleurt niet door het zonlicht en buigt niet. Als je nog erg lang van je pergola wilt genieten, is aluminium zeker een goede keuze. Daarnaast heeft een aluminium pergola ook geen onderhoud nodig en geeft het je tuin een strakke uitstraling. Het nadeel van aluminium is dat het heel wat duurder is dan hout. Die kosten spaar je dan wel uit, doordat je het niet moet laten onderhouden. Ook is de plaatsing van een aluminium pergola moeilijker dan die van een houten pergola.

Pergola maken van kunststof

Een derde optie is een kunststoffen pergola. Het leuke aan een pergola uit kunststof is dat het verkrijgbaar is volledig transparant, waardoor je zicht totaal niet belemmerd wordt. Ook is kunststof een licht materiaal dat makkelijk en aangenaam is om mee te werken. Een kunststof pergola is een goede optie als je op zoek bent naar een budgetvriendelijke optie. Uiteraard heeft ook deze materiaalsoort zo zijn nadelen. Het grootste nadeel van kunststof is dat het veel onderhoud nodig heeft. Daarnaast kan je niet kiezen uit vele kleurtjes en als laatste nadeel is kunststof ook helemaal niet krasbestendig.

Conclusie

Zo zie je maar dat elk materiaal zo zijn voor- en nadelen heeft. Wat voor jou de beste keuze is, is vooral afhankelijk van je smaak en budget. Als je houdt van een moderne, stoere look, dan is aluminium de beste keuze, maar als je het charmant wilt dan is hout de optie die het beste bij je past. Kunststof is goedkoop en geeft je de mogelijkheid om een doorzichtige pergola te maken. Raak je er helemaal niet aan uit? Aarzel dan niet om contact op te nemen met een van onze timmermannen. Zij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze!

Pergola prijzen

Wil je graag een pergola laten maken? Dan is het een goed idee om eerst meer te weten over de pergola prijzen. De gemiddelde pergola prijzen zijn echter moeilijk te bepalen, omdat ze afhangen van verschillende factoren. De pergola prijzen zullen bijvoorbeeld vooral afhangen van welk materiaal dat je kiest. Over het algemeen kan je rekenen op een prijs van 1100 euro inclusief plaatsing. Hieronder geven we je een overzicht per materiaalsoort!

Type pergola Kosten pergola
Kunststof pergola  800 tot 2.000,-
Houten pergola  600 tot 2.500,-
Aluminium pergola  1.300 tot 5.000,-
Montagekosten  50 tot 100 euro per m²

Zelf pergola maken of laten doen?

Als je een pergola wilt dan blijft de vraag of je nu zelf een gaat bouwen of dat je het laat doen door een timmerman. In de meeste gevallen kies je er beter voor om je pergola te laten maken door een professional. Op die manier ben je er zeker van dat het goed uitgevoerd wordt en moet je je geen zorgen maken.

Als er tijdens het maken van de pergola iets verkeerd gaat, dan kan de pergola in elkaar storten en dit kan zelfs gevaarlijk zijn. Bovendien kan het zijn dat je jezelf zo nog meer in de kosten jaagt en dat wil je natuurlijk niet hebben.

De pergola van je dromen? Daarvoor moet je bij Zoofy zijn!

Heb je nog steeds geen goede vakman gevonden voor het maken van je pergola? Geen paniek, want bij Zoofy vind je enkel de beste vakmannen met reeds jarenlange ervaring en een uitstekende tevredenheidsscore. Bovendien is het vinden van een geschikte vakman uit je buurt, bij Zoofy erg simpel. Al wat je moet doen is je gegevens invullen en je wordt gekopeld aan de beste vakman uit je buurt!

Andere hovenier klussen op Zoofy

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af

Gamma
Bol.com
Kar-wei
Praxis
Hornbach