Gevelspecialist gezocht?

Gevelspecialist nodig voor het voegwerk van jouw gevel? Boek direct de juiste vakman via Zoofy. Géén gedoe met offertes.

bijv. 'gootsteen ontstoppen' of 'cv onderhoud'
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
  • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
  • De laatste aanvraag was 14 minuten geleden.
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Wat doet een gevelspecialist?

Een gevelspecialist heeft diverse taken en zorgt ervoor dat de gevel volledig gereinigd wordt. Indien de gevel dusdanig beschadigd is, kan een gevelspecialist het beschadigde materiaal repareren of vervangen. Ook kan een gevelspecialist je gevel een nieuwe look geven en het materiaal afwerken in een stijl en kleur naar keuze.

Vaak heeft de gevel een belangrijke invloed op de gehele sfeer van je woning. Indien je gevel er niet meer goed uitziet, is het daarom altijd aan te raden om je gevel weer een frisse en goede opknapbeurt te geven.

Naast dat een frisse en schone gevel je woning een mooiere uitstraling biedt, zorgt een goed onderhoud gevel er ook voor dat vocht- en vorstschade zo goed mogelijk voorkomen kan worden. Je krijgt hierdoor minder snel last van vochtproblemen binnenshuis en zorgt ervoor dat de kwaliteit van het materiaal van de gevel beter gewaarborgd blijft. Een regelmatige onderhoudsbeurt, of een volledige vernieuwing van de gevel is dus zeker van belang voor de gehele waarde van je woning.

Voordat je een gespecialiseerde vakman inschakelt is het van belang dat je bekijkt of jouw gevel voldoet aan de eisen om vervangen te worden. In sommige gevallen dien je een vergunning aan te vragen om wijzigingen aan te brengen aan de gevel, en in sommige gevallen is het aanbrengen van verandering niet toegestaan, bijvoorbeeld wanneer je in een monumentaal pand woont. Controleer daarom altijd of jouw woning aan bepaalde voorwaarde dient te voldoen indien je gevelwerkzaamheden wilt laten verrichten. Uiteraard zijn reinigingswerkzaamheden hiervan uitgesloten en kun je dit voor bij alle type woningen laten uitvoeren.

Welk gevelwerk is er zoal?

Gevelwerk is vaak lastig werk dat op hoogte dient uitgevoerd te worden. Veel mensen kiezen er dan ook voor om dit uit te besteden aan een specialist. Een specialist gespecialiseerd op gevels voert diverse klussen uit. Over het algemeen bestaat gevelwerk uit reinigen, het uitlijnen van voegen, impregneren en uit herstelwerkzaamheden.

Reinigen
Een grondige reiniging is vaak bij elke gevel de eerste stap waarmee een gevelspecialist begint. De meeste gevels zijn namelijk erg vatbaar voor algengroei en mosgroei en dienen regelmatig schoon gemaakt te worden. Planten- en schimmelgroei kan schadelijk zijn voor het materiaal en zelfs tot ernstige afname van kwaliteit en tot vochtproblemen zorgen. Een specialist zorgt ervoor dat de gevel grondig wordt gereinigd (ook wel stoomcleanen genoemd) en verwijderd mos, algen en eventuele klimop of andere ongewenste plantengroei grondig.

Impregneren
Een gevel dient goed beschermd te zijn tegen zware weersomstandigheden. Indien het materiaal van de gevel beschadigd is, of aan vervanging toe is, kan het materiaal geen goede bescherming meer bieden tegen weersinvloeden, waardoor het materiaal vatbaar is voor schimmelgroei of vochtproblemen. Dit kan de waarde van je woning doen dalen. Een veel voorkomend onderdeel van gevelwerk is daarom het impregneren van de gevel. Het impregneren van je gevel is een specialistische klus waarbij een vakman een speciale waterafstotende laag aanbrengt op de gevel. Deze laag zorgt ervoor dat het materiaal van de gevel optimaal beschermd blijft en hierdoor een langere levensduur heeft.

Herstelwerkzaamheden
Indien het materiaal van de gevel dusdanig beschadigd is, is het aan te raden om het materiaal volledig te laten herstellen of vervangen. Een specialist voert hiervoor herstelwerkzaamheden uit. Vaak wordt hiervoor nieuw materiaal aangebracht en gekozen om een het nieuwe materiaal direct te laten impregneren. Hiermee voorkom je dat het materiaal op korte termijn weer vervangen dient te worden. Een gevel die volledig hersteld is zal er weer zo goed als nieuw uitzien en zal de waarde van je woning doen stijgen.

Wat kost een gevelspecialist?

De kosten voor een gevelspecialist zijn zeer uiteenlopend. Zo stelt elke specialist zijn eigen tarief en kunnen de kosten variëren van rond de 50 tot 100 euro per m2. Ook zijn er specialisten die een uurtarief rekenen, dit ligt vaak rond de 65 euro per uur.

De prijs voor gevelwerk is daarnaast sterk afhankelijk van het type werk, het benodigd materiaal, zoals bijvoorbeeld het materiaal voor het impregneren, en van de omvang van de gevels. Daarnaast kan een specialist in sommige gevallen extra kosten in kaart brengen voor lastige omstandigheden, zoals wanneer de gevel lastig te bereiken is of wanneer je diverse afwerk details wenst.

Indien je enkel je gevel wilt laten reinigen ben je vaak een stuk goedkoper uit bij een gevelspecialist. Een specialist heeft deze klus vaak zo geklaard en kan een grondige reiniging van zowel de gevel als de voegen bieden.

Echter kun je er ook voor kiezen om op deze kosten te besparen. Door regelmatig zelf je gevel schoon te maken, en vrij te houden van vuil, kun je flink besparen op de kosten gevelspecialist. Met een goed onderhouden gevel zorg je ervoor dat het materiaal langer mee gaat en dat het materiaal minder snel vervangen hoeft te worden.

Eenvoudig een gevelspecialist vinden via Zoofy

Gevelspecialist gezocht? Regel het eenvoudig via Zoofy. Bij Zoofy https://zoofy.nl/gevelspecialist/ kun je eenvoudig een specialist inhuren bij jou in de buurt en heb je binnen de kortste keren een geschikte gevelspecialist gezocht.

Met een specialist van Zoofy profiteer je van voordelige tarieven, uitstekende service en betaal je géén voorrijkosten. De specialisten via Zoofy zijn uitstekend geschikt voor elk type gevelwerk en helpen je bij elke klus uit de brand. Bekijk welke klus voor jou relevant is en selecteer eenvoudig welke specialist daarvoor het meest geschikt is.

Stel jouw gevel reinigings- of herstelwerkzaamheden niet te lang uit en zorg ervoor dat de kwaliteit van jouw gevel optimaal gewaarborgd blijft. Laat jouw gevel snel reinigen, opknappen of vervangen zodat jouw gevel er weer helemaal fris en schoon uitziet.

Bekijk de top 2 beste gevelspecialisten

5/5 - 2 reviews

Binaa Construction Mohamed Ibrahim gevelspecialist

5/5 - 2 reviews

Purmerend
2 klussen uitgevoerd
gevel voegen , gevel voegen , gevel voegen
Great work, very professional (showed up on time, discussed the problem with me, set about fixing it), for a good rate. Very pleased!

Boek een gevelspecialist

5/5 - 1 reviews

DANO Loodgieterservice 24/7 Dennis Lok gevelspecialist

5/5 - 1 reviews

Sassenheim
1 klussen uitgevoerd
gevel voegen , gevel voegen , gevel voegen
Fijne communicatie, netjes gewerkt en eindresultaat is top!

Boek een gevelspecialist

Regel eenvoudig de beste gevelspecialisten uit jouw regio via Zoofy

Kan jouw gevel wel een onderhoudsbeurt gebruiken? Of is het tijd voor een compleet nieuwe gevel? Regel dan eenvoudig een gevelspecialist en zorg voor een professioneel en strak resultaat. Ben je benieuwd naar wat een gevelspecialist zoal voor jou kan betekenen? Bekijk dan de onderstaande tekst en lees wat een gevelspecialist zoal doet, wat de verschillende klussen zijn van een gevelspecialist, wat een gevelspecialist gemiddeld kost en hoe je een professionele gevelspecialist kunt inhuren bij Zoofy.

Alle klussen

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af