Regel nu jouw gevelspecialist

Gevel voegen

Vanaf €65 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 566 gevelspecialisten in jouw regio

Laat je voegwerk uitvoeren door een gevelspecialist van Zoofy. Wij hebben specialisten die jouw gevel kunnen voegen.

Regel nu jouw gevelspecialist
1 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • De plek voor jouw spoedklus!
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
  • De laatste aanvraag was 3 minuten geleden.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Boek direct een gevelspecialist voor voegwerk

Met voegwerk zorg je voor een mooie uitstraling van je gevel. Het is de ideale manier om je gevel uniek te maken. Wil jij ook je voegen laten vernieuwen? Dan ontdek je hieronder de verschillende mogelijkheden en de gevel voegen prijs per m2!

Type voegen: welke kies jij?

Er wordt niet altijd veel bij stilgestaan, maar voegwerk is belangrijker dan je denkt. Het voegwerk bepaalt voor een groot deel de uitstraling van je gevel en je gevel is het visitekaartje van je woning. Doordat er veel verschillende soorten voegen zijn, creëer je makkelijk de uitstraling die je wenst. Ontdek hieronder wat voor jou de beste keuze is!

Platvolvoeg

Een platvolvoeg is de standaardvoeg. Deze voeg wordt mooi uitgelijnd met de stenen van je gevel, waardoor er geen water tussen de voegen kan komen. Dit soort voegwerk is goedkoop en makkelijk om uit te voeren.

Knipvoeg

De knipvoeg is niet gelijk met je stenen maar steekt een beetje uit, wat zorgt voor een mooi en strak effect. Als je kiest voor de knipvoeg dan geef je je woning een authentieke uitstraling. Daarom wordt dit voegwerk ook vaak gekozen bij belangrijke historische gebouwen. De knipvoeg is wel erg prijzig. Je moet er dus wel iets voor over hebben.

Schaduwvoeg

Met de schaduwvoeg zorg je voor een schaduweffect op je gevel. De voegen worden inwaarts afgesneden. Dit heeft iets bijzonder. Een schaduwvoeg kost niet veel meer dan de gewone platvolvoeg, maar laat je huis er toch op een bijzondere manier uitspringen.

Snijvoeg

De snijvoeg lijkt op de knipvoeg, ze behoren beiden tot de ambachtelijke voegsoorten. Het verschil tussen beiden is dat de snijvoeg niet uitsteekt en de knipvoeg wel. De snijvoeg wordt perfect gelijk gesneden met de stenen. Ook deze voegsoort is ideaal voor een unieke uitstraling van je woning. Let wel op, want net zoals de knipvoeg heeft de snijvoeg een pittig prijskaartje.

Verdiepte voeg

Een verdiepte voeg is een voeg dat een klein beetje verdiept ligt. Dit geeft een schaduweffect. Het grote voordeel van dit soort voeg is dat je gevel sneller opdroogt na een regenbui. Een verdiepte voeg lijkt enigszins op een schaduwvoeg, maar het verschil is dat de schaduwvoeg schuin is afgewerkt en de verdiepte voeg recht loopt.

Teruggehouden voeg

Een teruggehouden voeg kan je een beetje bekijken als een mix tussen de platvolvoeg en verdiepte voeg. Hij ligt een beetje verdiept, maar niet zo veel als de verdiepte voeg. Wel genoeg om beter de vorm van je stenen te zien.

Voegen in diverse kleuren

Naast verschillende voegsoorten kan je ook kiezen voor verschillende kleuren van voegen. De kleur die je kiest is erg belangrijk, want die zal voor een groot deel de uitstraling van je gevel bepalen. Als je kiest voor een lichte kleur zullen je stenen meer benadrukt worden en als je kiest voor een donkerdere kleur, dan krijgt je woning een meer stoere uitstraling. Kies voor een toon op toon kleur om een mooi en strak geheel te creëren. Wil je meer weten over de mogelijkheden en wat voor jou de beste optie is? Laat je dan adviseren door een van onze specialisten!
voegwerk

Wat kost voegwerk?

Voordat je voegwerk laat uitvoeren is het handig om te weten wat het je zal kosten. De gemiddelde gevel voegen prijs per m2 bedraagt ongeveer 1400 euro, maar deze prijs kan in sommige gevallen oplopen tot maar liefst bij de 5000 euro. Over het algemeen zal je slechts tussen de 11050 en 1650 euro betalen.

Wat kost voegen per m2?

Hierboven kon je zien wat de gemiddelde prijs per project is, maar wat kost voegen per m2? Hieronder vind je een overzicht van de gevel voegen prijs per m2 afhankelijk van de voegsoort (inclusief arbeidskosten)!

Platvolvoeg  10 euro per m²
Knipvoeg  55 - 98 euro per m²
Snijvoeg  55 - 85 euro per m²
Schaduwvoeg  11 euro per m²
Verdiepte voeg  10 euro per m²
Teruggehouden voeg  10 euro per m²

 

Voegwerk: wat zijn de extra kosten?

Bij voegwerk kunnen extra kosten komen kijken. Misschien wil je bijvoorbeeld je gevel niet alleen laten voegen, maar ook laten reinigen. In dat geval zal je een totaalprijs betalen van tussen de 1400 en 1800 euro.

Als je je gevel wilt laten voegen, zandstralen én impregneren dan zal die kostprijs nog hoger liggen. In dat geval kan je rekenen op een prijs tussen de 4300 en 4900 euro. Dit is best prijzig, maar door je gevel te laten impregneren kan je waterschade voorkomen. Bovendien zorgt het voor een betere isolatie van je woning. Het is dus zeker het overwegen waard!

Zelf voegen of laten doen?

Misschien ben jij een echte handige Harry en zie je het volledig zitten om zelf het voegwerk onder handen te nemen. Dit is uiteraard perfect mogelijk. Weet wel dat voegen moeilijker is dan je in de eerste instantie zou denken. Het vereist veel vakkennis en precisie.

Bovendien moet je de juiste voegspecie aanschaffen en ook over het geschikte materiaal beschikken. Daarnaast moet je met veel rekening houden. Je gevel voegen als het regent gaat nu eenmaal niet en te snel voegen kan zorgen voor witte aanslag. Als je jezelf tijd en frustraties wilt besparen kies je er beter voor om je voegwerk uit handen te geven. Op die manier ben je zeker van een onberispelijk resultaat!

Kwaliteit gegarandeerd met een vakman van Zoofy

Als je er zeker van wilt zijn dat je gevel de uitstraling krijgt die je wenst, dan is het een goed idee om te kiezen voor een vakman van Zoofy. Bij Zoofy worden vakmannen steeds grondig gescreend. Dat wil zeggen dat enkel de vakmannen met de hoogste klanttevredenheid op onze website terechtkomen.

Hierdoor weten klanten dat ze bij Zoofy altijd kunnen rekenen op een perfect resultaat. Wil ook jij liever het zekere voor het onzekere nemen? Vul dan je gegevens in en je zal in slechts enkele minuten tijd de geschikte vakman uit je buurt vinden!

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af

Gamma
Bol.com
Kar-wei
Praxis
Hornbach