Insurance with Zoofy gives peace of mind

Stratenmaker gezocht

Waarom voor een Zoofy stratenmaker kiezen?

Zelf bestrating aanleggen is vrij omslachtig aangezien er met meerdere factoren rekening gehouden dient te worden. Zo moet je bijvoorbeeld weten wat voor soort bestrating er bij welke ondergrond past en welke materialen je allemaal nodig hebt voor het aanleggen van jouw terras. Ook moet je over enige kennis beschikken aangaande het verkrijgen van een vlakke ondergrond opdat je bestrating egaal aangelegd kan worden. Onze stratenmakers hebben hier reeds jarenlange ervaring mee. In hun loopbaan hebben ze al honderden verschillende soorten terrassen gemaakt, inmiddels kennen ze de kneepjes van het vak beter dan wie ook. Bovendien hebben zij al het nodige gereedschap in huis voor het aanleggen van tuinbestrating op een professionele wijze.

Wat kost een stratenmaker?

De kosten voor een stratenmaker verschillen logischerwijze per terras. Om de totaalprijs te kennen, dien je de volgende punten in aanmerking te nemen:

1) Soort bestrating

Een stratenmaker heeft minder tijd nodig voor het aanleggen van een terras vlak tegen je woning aan op een zachte ondergrond dan voor een terras onder de bomen aan het andere uiteinde van je tuin. De boomwortels zorgen er namelijk voor dat het egaliseren van de ondergrond meer tijd in beslag neemt. Een rechthoekig terras is voor onze stratenmakers een relatief eenvoudige klus, terwijl een terras in de vorm van een driehoek bijvoorbeeld, meer werk vereist. In dit laatste geval, zal er veel tegelsnijwerk nodig zijn opdat jouw op maat gemaakt terras, er keurig uit komt te zien. Het plaatsen van tegels in een standaard legpatroon, wordt door onze ervaren stratenmakers binnen een vrije korte tijdspanne gerealiseerd. Wanneer je tegels hebt uitgekozen die met een speciaal legpatroon geplaatst moet worden, zullen onze stratenmakers hier uiteraard langer over doen en dit zal je dan ook terugzien op je factuur.

2) Soort tegels

Het zal je niet verbazen dat de prijs van de terrastegels varieert, afhankelijk van het materiaal ervan.

  • Goedkopere materialen: Koppelstones en betonbestrating zijn voorbeelden van relatief goedkope tegelmaterialen. Koppelstones zijn stenen of klinkers vervaardigd uit beton, die door het toepassen van de techniek van trommelen een verouderde, natuurlijke uitstraling hebben. Voor een stratenmaker, behoren koppelstones tot de eenvoudigste materialen omdat ze dankzij hun afmeting heel gemakkelijk te plaatsen zijn. Ook voor jou als klant, worden de kosten voor een stratenmaker gedrukt door gebruik te maken van dit materiaal. Bijkomstige voordelen zijn dat ze om weinig onderhoud vragen en vorstbestendig zijn. Ondanks hun eerder lage prijs, is de kwaliteit van koppelstones erg goed. Ook betonbestrating staat al jaar en dag bekend als een enorm degelijke vorm van bestraten. Betontegels gaan heel lang mee en zijn verkrijgbaar in alle kleuren en ontwerpen.
  • Duurdere materialen: Als je een groter budget hebt, kan je gaan voor natuursteen of voor een houten terras. Natuursteen straalt pure luxe uit en is verkrijgbaar in alle denkbare kleuren en ontwerpen. Wie de gezellige huiselijke warmte graag terug ziet komen in zijn tuinbestrating, kan zijn stratenmaker een houten terras aan laten leggen. Hout wordt reeds lange tijd gebruikt voor tuinterrassen omwille van zijn duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid. Hout is van nature uit bestand tegen alle weersomstandigheden.

Het prijskaartje voor het inhuren van een stratenmaker wordt dus naast de werkuren van onze vakman, ook sterk beïnvloed door de gekozen materialen. De kost voor deze materialen wordt berekend per benodigde vierkante meter. Een meer gedetailleerd overzicht, vind je hieronder

Koppelstones  € 15 - € 25 per m2
Betonbestrating  € 15 - € 35 per m2
Hout  € 20 - € 65 per m2
Natuursteen  € 30 - € 65 per m2

3) Grootte van je terras

Het spreekt vanzelf dat een groter oppervlak ook een hogere kost met zich meebrengt. De kosten voor een stratenmaker gaan daarom automatisch de hoogte in, in geval van een groot terras. Grote terrassen vragen tenslotte om meer materiaal en meer werkuren.

4) Toevoegen van opties:

Het is mogelijk om je terras te voorzien van tal van extra opties met het oog op versteviging of om decoratieve redenen.

  • Breuksteen/Sierkeien: Breukstenen en sierkeien kunnen rondom je tuinbestrating geplaatst worden ter versiering. Breukstenen zijn stenen met grove randen en hebben daardoor een eerder ruige uitstraling. Verkies jij een zachtere, rondere steen? Ga dan voor sierkeien. Maaskeien bijvoorbeeld, worden heel dikwijls gebruikt voor het verkrijgen van een decoratieve terrasrand.
  • Afscheidingsbanden: Deze banden worden gebruikt in geval van niveauverschillen en zorgen zo voor een steviger terras.
  • Opsluitbanden: Een andere maatregel ter versteviging van het terras die dikwijls door de stratenmakers toegepast wordt, is het plaatsen van opsluitbanden. Deze banden zorgen ervoor dat de terrastegels niet kunnen bewegen.

Algemeen kan gesteld worden dat de kosten voor een stratenmaker grotendeels bepaald worden door de hoeveelheid werkuren. De werkuren worden op hun beurt bepaald door de hierboven genoemde criteria.

Tuinbestrating laten aanleggen door een Zoofy stratenmaker is mogelijk vanaf 55 euro per uur inclusief btw.

 

Wat kan je zelf doen om de kosten voor een stratenmaker te beperken?

Het antwoord op de vragen "Wat doet een stratenmaker" en "Wat kost een stratenmaker" ken je ondertussen al. Er zijn wel enkele dingen die jijzelf op voorhand kunt doen om het onze stratenmakers gemakkelijker te maken én om jezelf op deze manier onnodige kosten te besparen.

  • Doe voorbereidend werk: Komt jouw nieuwe bestrating te liggen waar er momenteel nog oude bestrating ligt of op een plaats waar je nu nog struiken of planten hebt staan? Zorg ervoor dat al deze dingen op voorhand verwijderd zijn zodat onze vakmannen direct aan de slag kunnen. Ook zou je het terrein dat voorzien is voor jouw spiksplinternieuw terras, alvast kunnen uitgraven. Tijd besparen betekent geld besparen en wie is hier nu niet in geïnteresseerd?!
  • Tijdige aanvraag: Uit alle hoeken van Nederland krijgen we aanvragen getiteld ¨Stratenmaker gezocht¨ binnen en daarom is het raadzaam om je aanvraag tijdig in te dienen om je zo de extra kost voor een spoedklus, uit te sparen. Hoewel je bij Zoofy nooit lang hoeft te wachten aangezien wij met vakmannen van over heel Nederland werken, zijn spoedklussen duurder dan standaardklussen. Heb jij je terras vrijwel onmiddellijk nodig omdat je binnenkort een groot tuinfeest hebt? Dien je aanvraag voor deze klus dan best zo snel mogelijk in.

Zoofy helpt met het vinden van de geschikte stratenmaker

Lijkt het jou ook gezellig om over een buitenwoonkamer te beschikken en bevind je je reeds in de fase "stratenmaker gezocht"? Plaats dan je klus op Zoofy en kom in contact met een geschikte stratenmaker die jou kan voorzien van een gloednieuwe bestrating!

Bekijk de top 115 beste stratenmakers

5/5 - 2 reviews

Move Management Gertjan Steneker stratenmaker

5/5 - 2 reviews

Loosdrecht
2 klussen uitgevoerd
Final product is great - just what we requested. Good communication and professional.

Boek een stratenmaker

5/5 - 1 reviews

Beroepsgroen Mark Dijkstra stratenmaker

5/5 - 1 reviews

Arnhem
1 klussen uitgevoerd
Deze vakman/ Mark, heeft zijn werk keurig gedaan in een redelijke tijd en hij heeft het afval netjes afgevoerd. Hij is klantvriendelijk, secuur en betrouwbaar. Bovendien geeft hij nog wat deskundige uitleg bij zijn werkzaamheden! Het verwijderen van de dode boom geeft nu een mooie open en verzorgde blik. Een dikke 10 voor zijn werk en presentatie! Mevrouw T van de Laar

Boek een stratenmaker

5/5 - 1 reviews

Groot Groenvoorziening Maarten de Groot stratenmaker

5/5 - 1 reviews

Oene
1 klussen uitgevoerd
Klus af binnen geschatte uren, goede kwaliteit en vooraf en tijdens goed overleg over kosten, verder enorm goede service

Boek een stratenmaker

4,88/5 - 8 reviews

Jos van Zeijl Tuinonderhoud Jos van Zeijl stratenmaker

4,88/5 - 8 reviews

Rijswijk
8 klussen uitgevoerd
Een hele prettige ervaring. Afspraken zijn prima nagekomen. Wij zijn uiterst tevreden.

Boek een stratenmaker

4,73/5 - 11 reviews

AFK Services André Klaassen stratenmaker

4,73/5 - 11 reviews

Zandvoort
11 klussen uitgevoerd
De klus is af. Andre is een hardwerkende man die niet veel aanwijzingen nodig heeft en de klusjes snel en efficient afwikkelt.

Boek een stratenmaker
Alle stratenmakers