Regel nu jouw hovenier

Bamboe verwijderen

Vanaf €55 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 1872 hoveniers in jouw regio

Last van overwoekerende bamboe? Laat je bamboe verwijderen door een hovenier van Zoofy. Via Zoofy boek je eenvoudig een hovenier die de bamboe kan verwijderen of terug kan snoeien.

Regel nu jouw hovenier
12 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
  • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
  • De laatste aanvraag was 4 minuten geleden.
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Bamboe uitgraven door een hovenier

Wanneer je bamboe wilt verwijderen, kun je dat het beste laten doen door een hovenier. Dat komt doordat bamboe wordt gezien als een moeilijke plant om te verwijderen. Als plant biedt bamboe vele voordelen. Door bamboe in je tuin te planten, kun je binnen een korte periode al goed beschut zitten. Dat komt doordat bamboe zeer snel groeit. Toch zijn er nadelen verbonden aan het planten van bamboe. Zo is het mogelijk dat de bamboe te snel groeit, waardoor je tuin overwoekert raakt. In dat geval is het aan te raden om bamboe te verwijderen uit de tuin.

Wanneer de bamboe verwijderen uit de tuin niet nauwkeurig wordt gedaan, zal de bamboe weer terugkeren in de tuin. Zo wordt het verwijderen van de bamboe een klus waar nooit een einde aankomt, omdat de bamboe telkens weer terugkeert. Omdat het een erg moeilijk klus is om bamboe te verwijderen, is het zeer aan te raden om de klus aan een ervaren vakman over te laten.

Boek nu een hovenier

De prijs voor de bamboe verwijderen uit de tuin

Er zijn een aantal factoren die meespelen bij de prijs van het verwijderen van de bamboe. Zo is de grootte van de bamboe een belangrijke factor, maar ook de hoeveelheid bamboe. Bovendien is de moeilijkheid van de klus een factor die meespeelt. Bij Zoofy bespaar je op de voorrijkosten, want Zoofy werkt met lokale hoveniers en daardoor hoef je géén voorrijkosten te betalen.

Hieronder staan de prijzen voor de bamboe verwijderen uit de tuin op een rijtje gezet. Het is belangrijk om rekening te houden met het feit dat het slechts geschatte prijzen zijn en dat de exacte prijs per hovenier kan verschillen. De prijzen voor de gemiddelde kosten voor het weghalen van de bamboe inclusief de wortels zijn inclusief de btw en de kosten wat betreft het afvoeren van de plant.

Prijzenoverzicht voor bamboe verwijderen

Type Kosten
Bamboe weghalen uit tuin (gemiddelde grootte van tuin) 100,- tot 250,-
Uurtarief van de hovenier op Zoofy 50,-

Het is belangrijk voor de hovenier om te weten hoe groot de bamboestruik is. Wanneer je een klus plaatst is het handig om zo goed mogelijk te beschrijven wat de hovenier kan verwachten. Zo kan hij op voorhand ook al aangeven hoe lang hij verwacht bezig te zijn met de klus. 

Locatie van de tuin

Wanneer je beschikt over een stadstuin waar je alleen binnen kunt komen door de woning binnen te gaan of wanneer je beschikt over een tuin met een achterom, is het belangrijk om dit te vermelden bij de hovenier. Zo weet de hovenier of hij bepaalde machines niet zal kunnen gebruiken en kan hij hier een alternatief voor zoeken. Wanneer hij van tevoren goed weet wat er moet gebeuren en wat de locatie van de tuin is, zal de hovenier minder lang aan de slag moeten met de klus. Hierdoor zal je een lagere prijs betalen voor de hovenier.

De omvang van de bamboe

Niet alleen de locatie van de tuin is van groot belang, maar er moet ook rekening worden gehouden met de omvang van de bamboe. Wanneer de vakman de omvang van de bamboe weet en hoe breed de stengels van de bamboe precies zijn, kan de hovenier sneller aan de slag gaan met de klus. Ook het ras van de bamboe kan meespelen bij het verwijderen van de bamboe. Door bijvoorbeeld een foto van de bamboe op te sturen naar de hovenier, weet de vakman waarop hij zich moet voorbereiden. Zo weet hij wat voor machines hij het beste mee kan nemen en hoe lang hij ongeveer bezig zal zijn met het uitvoeren van de klus.

Bamboe verwijderen

Wat doet de hovenier

Het planten van bamboe in de tuin kan zorgen voor overlast. Zo kan het voorkomen dat de bamboe de gehele tuin overwoekert of dat de wortels van de bamboe de tegels van je geplaatste terras omhoog duwen. Bovendien kunnen de buren de bamboe als vervelend ervaren wanneer zij last hebben van de wortels van de bamboe of het overwoekeren van hun tuin. Om deze nadelen tegen te gaan, kun je het beste de bamboe laten verwijderen door een vakman.

Het kan voorkomen dat je de bamboe niet vervelend vindt, maar dat je toe bent aan een andere plant in de tuin. Zo kun je liever een mooi terras willen plaatsen of een mooie nieuwe schutting op de plek waar de bamboe nu staat. In dat geval moet het verwijderen van de bamboe ook zeer nauwkeurig en aandachtig gebeuren, omdat je niet wilt dat de wortels van de bamboe de geplaatste nieuwe schutting of het nieuwe terras kapot maken.

Wanneer je een vakman inschakelt voor het uitvoeren van de klus, kun je het beste alvast ruimte maken in de tuin. Daardoor zal de vakman minder lang aan de slag moeten met het weghalen van de bamboe, waardoor de klus goedkoper zal worden. Wanneer de vakman de bamboe eenvoudig kan verwijderen, zal je geen last hebben van onnodige kosten die veroorzaakt worden door de moeilijk bereikbare bamboe plant.

Overwoekerende bamboe uit tuin krijgen in verschillende stappen

Hieronder lees je verschillende stappen die de hovenier neemt bij het bestrijden en verwijderen van overwoekerende bamboe.

1. Het snoeien van de bamboe

Wanneer de bamboe in de tuin erg is gegroeid in de hoogte, is het belangrijk om de bamboe korter te zagen. De vakman zal de bamboe gaan snoeien totdat de bamboe nog maar een paar centimeter hoog is. Daarna kan de vakman pas aan de slag met het verwijderen van de bamboe.

2. Het maaien van de halmen

Wanneer de bamboestengels erg hard zijn, wordt er vaak voor gekozen om een kettingzaag in te zetten. Wanneer de bamboestengels niet te lang zijn en de halmen van de bamboe gemakkelijk los kunnen komen, is het mogelijk voor de hovenier om een grasmaaier in te zetten. Iedere hovenier kiest ervoor om de halmen te verwijderen op de manier die hij of zij het meest geschikt vindt.

3. De bamboe uitgraven en de bamboewortels verwijderen

De derde stap voor het verwijderen van de bamboe de bamboe uitgraven door een grote kuil rondom de bamboe te maken. Op deze manier is het mogelijk om te zien waar de wortels van de plant zich bevinden en kan het bamboe uitgraven secuur worden uitgevoerd. Daarna zal de hovenier de bamboewortels verwijderen. De bamboewortels verwijderen wordt gedaan met een graafmachine of en een stronkenfrees. Voor het gebruik van een graafmachine is een Klic-melding noodzakelijk. Op deze manier weet de hovenier of er een risico is wat betreft de leidingen en de kabels die in de grond zitten. Je wilt natuurlijk niet dat tijdens het bamboe uitgraven er schade wordt aangebracht aan de leidingen en de kabels. Er hangt wel een prijskaartje aan het doen van een Klic-melding. Deze prijs wordt vaak opgeteld bij de kosten die je betaald voor de hovenier. Het is mogelijk om zelf een Klic-melding te laten doen of dit over te laten aan de hovenier die je hebt ingeschakeld voor de klus.

Bij de bamboewortels verwijderen is het van groot belang dat de wortels volledig worden verwijderd. Op deze manier kun je erop vertrouwen dat de bamboe weg zal blijven en niet meer teruggroeit.

4. Het opruimen van de bamboe

Wanneer de hovenier klaar is met de eerste drie stappen, dan is het belangrijk dat hij de tuin goed opruimt. Zo zal de hovenier de bamboe moeten afvoeren om te voorkomen dat de dode bamboe weer nieuwe bamboe laat groeien in de tuin. Daarnaast ziet het er ook een stuk netter uit wanneer de bamboe goed wordt opgeruimd door de hovenier.

Vertel wat je plannen zijn met de ruimte

Wanneer je de hovenier alvast vertelt wat je met de plek van de bamboe wilt gaan doen, kan de vakman hier rekening mee houden. Zo kan de vakman je een speciale prijs geven voor het uitvoeren van de klus, wanneer hij ook meteen voor de andere klus wordt ingezet. Denk hierbij aan het plaatsen van een nieuwe schutting of ander tuinonderhoud. Zo kun je genieten van een nieuwe schutting of een onderhouden tuin.

Boek nu een hovenier

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af