Regel nu jouw hovenier

Tuinhuis plaatsen

Vanaf €59 per uur incl. btw

Reken gemiddeld op een totaalprijs van tussen de €92,- en €99,- per m2.

Regel het plaatsen van je tuinhuis zonder gedoe. Een professionele vakman komt jou helpen. Maak direct een afspraak en het is zo gefikst.

Regel nu jouw hovenier
25 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
  • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
  • De laatste aanvraag was 2 minuten geleden.
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Een tuinhuis laten plaatsen

Fijn als extra bergruimte of misschien wel als extra logeerkamer in de tuin. Het laten plaatsen van een tuinhuis biedt uitkomst. Onze vakmannen helpen je daar graag bij. Via de site plan je eenvoudig direct een afspraak in voor het moment dat jij graag het tuinhuis in elkaar wilt laten zetten. 

Verschillende tuinhuizen

De keuze voor een tuinhuis is divers en gemaakt van verschillende materialen. Je kunt kiezen uit een houten tuinhuis, een tuinhuisje gemaakt van kunstof, en regelmatig worden ze ook gemaakt van metaal. Daarnaast heb je huisjes met een overkapping of zonder, veel of weinig ramen en ga zo maar door. Voordat je hebt besloten om het tuinhuis door een vakman te laten plaatsen, heb je deze keuzes natuurlijk al lang gemaakt. 

Wat moet er gebeuren voor het tuinhuis wordt geplaatst?

Bedenk als eerste waar je het tuinhuis gaat neerzetten. Markeer het gebied met piketpaaltjes en draad. Zo zie je direct welke ruimte het huisje in beslag neemt. Wanneer je hulp nodig hebt kan een van onze vakmensen je ook al bij deze eerste stap helpen.  Is de plaats bepaald, dan moet de ondergrond goed geegaliseerd worden. Het oppervlak zal eerst tot een diepte van 15 centimeter moeten worden afgegraven. Eventueel moet je een bekisting maken van planken. Dit is vooral handig wanneer je een betonnen ondervloer gaat storten. Zo staat je tuinhuis extreem stevig. Maar een huisje plaatsen op een tegelvloer kan ook. Het gaat erom dat de fundering goed genoeg is om verzakking te voorkomen. Voordat het opbouwen van het tuinhuis begint leg je eerste een folie op de grond. Daar worden de eerste balken op geplaatst. Daarna volgt de rest. 

Kosten tuinhuis plaatsen

De kosten voor het plaatsen van een tuinhuis hangen af van welk werk je uit handen wilt geven. Moet de vakman bijvoorbeeld helpen bij het aanleggen van de fundering, dan zullen de kosten uiteraard iets oplopen. Hou als richtprijs aan dat je uiteindelijk uitkomt op een prijs van tussen de €92,- en €99,- per vierkante meter.

Andere hovenier klussen op Zoofy

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af