Regel nu jouw hovenier

Tuinhek plaatsen

Vanaf €55 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 1596 hoveniers in jouw regio

Laat je tuinhek plaatsen door een hovenier van Zoofy. Hier boek je eenvoudig en zonder gedoe een vakman die je kan voorzien van een nieuwe tuinafscheiding.

Regel nu jouw hovenier
16 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • De plek voor jouw spoedklus!
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
  • De laatste aanvraag was 11 minuten geleden.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Tuinafscheiding laten plaatsen door een vakman van Zoofy.

Je tuin is de plek waar je tot rust komt en waar je met je gezin geniet van gezellige momenten. Daarom is het ook belangrijk dat je de juiste sfeer in je tuin schept. Een van de manieren om dit te doen is door een tuinhek te plaatsen. Wil je graag meer weten over de verschillende mogelijkheden en de hekwerk plaatsen kosten? Lees dan snel verder!

De voordelen van een tuinafscheiding

Kiezen voor een tuinafscheiding heeft heel wat voordelen. Er zijn verschillende soorten tuinafscheiding waardoor je eenvoudig de sfeer schept die je wenst. Bovendien zal een afscheiding van je tuin ervoor zorgen dat je woning moeilijker te bereiken is waardoor inbrekers minder kans maken.

Als je kleine kinderen hebt is een goede afscheiding van je tuin zelfs noodzakelijk, want het zorgt ervoor dat je kinderen het gebied niet kunnen verlaten. Ook als je huisdieren hebt is een tuinomheining een goed idee.

Hekwerk

Kosten tuinhek plaatsen


Wil je graag een tuinafscheiding? Dan wil je vast wel meer weten over de hekwerk plaatsen kosten. De hekwerk plaatsen kosten zullen uiteraard afhangen van wat voor hekwerk je kiest en nog enkele andere factoren. Hieronder een overzicht van de kosten van hekwerk per meter afhankelijk van het soort hekwerk!

Hekwerk Kosten per m²
Houten hekwerk  10 tot 80 euro
Spijlenhekwerk  40 tot 135 euro
Sierhekwerk  50 tot 200 euro
Gaashekwerk  40 tot 90 euro
Natuurlijke afsluiting  25 tot 250 euro
Kunststof schuttingen  130 tot 230 euro
Houten schuttingen  50 tot 150 euro

Tuinafscheiding: voor elke tuin de juiste omheining

Wil je graag je woning afsluiten? Dan kan je hekwerk plaatsen, maar er zijn ook nog tal van andere manieren. Welke optie kies jij?

Draadafsluiting

De eerste manier om je woning af te sluiten is met draadafsluiting. Deze methode wordt vaak gebruikt, omdat het zeer voordelig is. Als je kiest voor draadafsluiting hoef je ook niet aan onderhoud te denken en het blijft maar liefst meer dan 40 jaar goed.

Draadafsluiting is een goede keuze om je huisdieren en kinderen ervan te weerhouden om buiten te glippen. Over het uitzicht hoef je je geen zorgen te maken, want je kan eventueel kiezen voor doorzichtige draad.

Betonnen afsluiting

Als je niet zo te vinden bent voor draadafsluiting als tuinafscheiding dan is beton ook een mogelijkheid. Het voordeel van beton is dat het erg sterk is én het zal bovendien geluid dempen en wind tegenhouden. Zo wordt je tuin nog gezelliger om in te vertoeven! Een betonnen afsluiting zal je wel wat meer kosten dan draad.

Houten omheining

De charme van hout daar kan niets aan tippen. Als je dus graag gezelligheid in je tuin wilt is een houten omheining een van de beste keuzes die je kan maken. Bovendien is er zoveel veelzijdigheid dat deze optie ideaal is voor élk budget. Een houten omheining zal 10 tot 75 jaar meegaan en soms meer, afhankelijk van het soort hout dat je kiest. Let wel op, want hout moet onderhouden worden. Hierbij komen extra kosten kijken!

Steenkorven afsluiting

Als je graag de nieuwste trends volgt zijn steenkorven afsluitingen een goede keuze. Een steenkorven afsluiting ziet er erg leuk uit en zal je tuin veel luxe doen uitstralen. Er is heel wat mogelijk als je kiest voor een steenkorven afsluiting. Je kan het dus makkelijk bij de stijl van je tuin laten passen!

Het nadeel van deze methode van tuinafscheiding is dat het erg prijzig is, maar het heeft wel een grote meerwaarde voor de uitstraling van je tuin én het gaat maar liefst meer dan 40 jaar mee.

Kunststof afsluiting

Je kan ook kiezen voor een tuinafsluiting uit kunststof. Het voordeel hiervan is dat het verkrijgbaar is in verschillende uitvoeringen, geen onderhoud vergt en goedkoop is. Als je dol bent op de stoere betonlook, maar je hier het geld niet voor hebt dan kan je zelfs kiezen voor een kunststof tuinscherm met betonimitatie.

Natuurlijke afsluiting

Voor meer rust in je tuin is een natuurlijke omheining de beste keuze. Deze kan gemaakt worden met verschillende soorten planten. Het nadeel van een natuurlijke afsluiting is dat het veel onderhoud vergt. Het biedt ook niet voldoende veiligheid. Je huisdieren kunnen nog steeds ontsnappen en ook met kleine kinderen is het niet zo veilig. Natuurlijke tuinafsluiting kies je dus vooral voor de uitstraling.

Tuinhek plaatsen: de verschillende materialen

Je kan dus kiezen voor verschillende soorten tuinafscheiding. Wil je toch liefst een tuinhek plaatsen? Ook dan zijn er verschillende keuzes die je kan maken. Tuinhekken bestaan namelijk in verschillende materialen. Elk materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen. Wat zijn de verschillende mogelijkheden?

Houten tuinhek plaatsen

Een houten tuinhek plaatsen is een van de meest gekozen opties. Hout straalt veel charme uit en is ook makkelijk om te bewerken. Doordat hout natuurlijk is, past het geweldig in de tuin. Daarnaast zorgt het ook voor een zekere charme. Als je kiest voor een houten tuinhek plaatsen kan je kiezen uit verschillende houtsoorten. Let wel op, want hout vergt veel onderhoud.

IJzeren tuinhek plaatsen

Hout is een geliefde keuze, maar niet iedereen is er even dol op. Wil je het jezelf makkelijk maken? Kies dan voor een ijzeren tuinhek plaatsen. Dit soort hekwerk zal lang meegaan en bijna geen onderhoud vergen. Zorg er wel voor dat je het laat coaten. IJzeren hekwerk bestaat grofweg uit twee soorten: spijlen- en sierhekwerk.

Sierhekwerk heeft een klassieke uitstraling en is verkrijgbaar in verschillende ontwerpen. Spijlenhekwerk heeft een meer moderne uitstraling. IJzeren hekwerk plaatsen is dus een goede keuze voor elke stijl, vooral ook omdat je ze in elk kleur kan laten schilderen.

Composieten tuinhek plaatsen

Naast hout en ijzer kan je ook kiezen om een composieten tuinhek te plaatsen. Composiet heeft als voordeel dat het makkelijk te plaatsen is, omdat het licht is. Toch is het stevig genoeg om duurzaam te zijn. Composiet hekwerk plaatsen is mogelijk in alle vormen en patronen, want het kan gegoten worden. Als je op zoek bent naar een goedkoop alternatief voor een houten hek kan je bijvoorbeeld kiezen voor composiet hekwerk met een houtlook, maar er is nog veel meer mogelijk!

Zelf hekwerk plaatsen of laten doen?

Hoe moeilijk het precies zal zijn om hekwerk te plaatsen zal vooral afhankelijk zijn van het soort hekwerk dat je kiest. Over het algemeen valt hekwerk plaatsen nog goed mee, maar als je vooral je tuin wilt afschermen om veiligheidsredenen, dan is het beter om het werk te laten uitvoeren door een professional. Op die manier is je veiligheid gegarandeerd!

Met een vakman van Zoofy neem je geen risico's

Een vakman vinden kan soms een hele uitdaging zijn. Je weet nooit op voorhand wat je kan verwachten. Het laatste wat je wilt is dat het werk niet naar behoren wordt uitgevoerd. Daarom is het een goed idee om te kiezen voor een betrouwbare vakman.

Als je kiest voor een professional van Zoofy dan hoef je je geen zorgen te maken, want de vakmannen van Zoofy worden grondig geselecteerd en kennen een hoge klanttevredenheid. Zo kan jij altijd zeker zijn van een perfect resultaat.

Andere hovenier klussen op Zoofy

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af

Gamma
Bol.com
Kar-wei
Praxis
Hornbach