Regel nu jouw hovenier

Vlonder maken

Vanaf €55 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 3105 hoveniers in jouw regio

Wil jij graag vlonders in de tuin? Plaats dan je klus op Zoofy en kom in contact met een hovenier die de vlonders kan maken in jouw tuin. Bij Zoofy betaal je geen voorrijkosten.

Regel nu jouw hovenier
6 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
  • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
  • De laatste aanvraag was 8 minuten geleden.
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Vlonder maken via Zoofy

Mis jij gezelligheid en sfeer in je tuin? Dan is de ideale oplossing om een stijlvolle vlonder te maken. Maar wat zijn de vlonder aanleggen kosten en wat zijn de mogelijkheden? Je ontdekt het hieronder!

Breng gezelligheid in je tuin door een vlonder aan het water te maken

Een vlonder brengt heel wat gezelligheid in je tuin. Met een vlonder maak je een plekje waar je samen met je gezin kan relaxen. Het is ideaal om te gebruiken om een loungehoekje te maken, zodat je nog meer kan genieten. Kies je voor een vlonder aan het water, dan zal je houten terras nog gezelliger zijn.

Maar een vlonder hoeft natuurlijk niet perse aan het water te liggen. Je kan het laten aanleggen waar je maar wilt. De bedoeling van een vlonder maken, is dat je een afgezonderd plekje in je tuin creëert. Bovendien kan je het gebruiken om een hoogteverschil te creëren. Dat maakt je tuin nog stijlvoller!

Uit welke materialen kan je kiezen?

Als je een vlonder gaat bouwen, dan zal je kunnen kiezen uit een kunststoffen vlonder of een houten vlonder. De meeste mensen kiezen voor een houten vlonder, maar ook een vlonder uit kunststof heeft zo zijn voordelen. Wat is voor jou de beste keuze?

Een kunststof vlonder is eigenlijk uit composiet gemaakt (een mix tussen hout en kunststof). Kies voor een composieten vlonder als je op zoek bent naar de voordeligste optie. Een composieten vlonder is niet enkel erg voordelig, maar gaat ook lang mee, gemiddeld langer dan 25 jaar. Daarnaast heb je nooit last van splinters en kan je er dus gezellig met je blote voeten overheen lopen, ideaal als je uit het zwembad komt. Het nadeel van composieten vlonders is dat er minder aanlegmogelijkheden zijn, omdat sommige vormen moeilijker te leggen zijn. Of dit de beste keuze is voor jou hangt dus af van welk design je wilt. Je kan je hiervoor altijd laten adviseren bij een van onze hoveniers.

Houten vlonders zijn duurder, maar hebben een charme dat niet te evenaren is. Ook hout gaat vaak tot 25 jaar lang mee, dus op vlak van duurzaamheid moet het zeker niet onderdoen, hoewel de duurzaamheid afhankelijk is van de houtsoort die je kiest. Als je kiest voor een houten vlonder, dan is er bovendien meer keuze, want met hout kunnen alle vormen aangelegd worden.

Vlonders leggen

Welk hout moet je kiezen?

Wil je het liefst een houten vlonder maken? Dan zal je de juiste houtsoort moeten kiezen en dat is niet zo makkelijk, want er zijn heel wat soorten waaruit je kan kiezen. Waar moet je op leggen als je een houten vlonder wil maken?

Hoe vaak zal je de vlonder gebruiken?

De eerste vraag die je jezelf zal moeten stellen is hoe vaak je de vlonder zal gebruiken. Dit is van belang, omdat een vaak gebruikte vlonder sneller kan verslijten. Om dit te voorkomen kan je het best kiezen voor een duurzame hardhout soort. Je kan dit bepalen aan de hand van de duurzaamheidsklasse. Vlonderplanken van bagkirai hout zijn bijvoorbeeld een goede optie, ze vallen onder duurzaamheidsklasse 1 en zijn erg vochtbestendig. Ze zijn daarom ook een goede optie voor als je een vlonder aan het water gaat maken.

Welke sfeer moet je tuin uitstralen?

De houtsoort kies je ook het best aan de hand van de stijl die je wilt voor je tuin. Wil je graag een mooie, strakke tuin of verkies je een iets warmere uitstraling? Elke houtsoort heeft een specifieke uitstraling en kan daarom bijdragen aan de ideale sfeer die je in je tuin wilt scheppen. Laat je adviseren door de hovenier, om makkelijk de beste houtsoort te kiezen.

Hou rekening met de vlonder aanleggen kosten

Als je een vlonder laat maken, is het ook belangrijk om rekening te houden met de vlonder aanleggen kosten. Doordat je kan kiezen uit ontzettend veel houtsoorten is een vlonder maken een goede optie voor élk budget. Uiteraard zal de hovenier je helpen om een houtsoort te kiezen die past bij je stijl én budget.

Vlonder aanleggen kosten

Wil je een vlonder maken? Dan zal je waarschijnlijk wel benieuwd zijn naar de vlonder aanleggen kosten. De exacte kosten zijn moeilijk te zeggen, omdat deze sterk afhangen van het materiaal dat je zal kiezen en nog enkele andere factoren. Over het algemeen liggen de vlonder aanleggen kosten tussen 35 en 65 euro per uur. Bekijk hier de kosten van vlonders aanleggen.

Zelf vlonder maken of laten maken door een hovenier?

Een vlonder maken doe je niet in 5 minuten. Het vergt heel wat werk. Wil je zelf je vlonder maken, dan zal je hier rekening mee moeten houden. Niet iedereen heeft hiervoor tijd teveel. Bovendien is het erg belangrijk dat het op een professionele manier gebeurt. Als dat niet het geval is, dan kan de vlonder niet goed aangelegd zijn, waardoor hij niet stabiel is, met als gevolg dat je je vlonder opnieuw zal moeten maken en je heel wat geld kwijt bent. Bij twijfel neem je dit risico beter niet en laat je je volder maken door een ervaren hovenier.

Als je voor een ervaren hovenier kiest, dan zal je altijd kunnen vertrouwen op een uitstekend resultaat. Zeker als je kiest voor een hovenier van Zoofy, want bij Zoofy vind je enkel de beste vakmannen en dit op een snelle en eenvoudige manier!

Vlonder maken? Maak het jezelf makkelijk en kies voor een vakman van Zoofy!

Zelf een vlonder maken? Als je tijd en geduld genoeg hebt is dat misschien een optie, maar voor de meeste onder ons is het toch aangeraden om het werk uit handen te geven en dat laat je natuurlijk het liefste over aan een betrouwbare én goedkope vakman. Gelukkig hoef je niet ver te zoeken, want de vakmannen van Zoofy zijn stuk voor stuk betrouwbaar. Bovendien vind je makkelijk de goedkoopste vakman uit je buurt, waardoor je geen voorrijkosten moet betalen.

Andere hovenier klussen op Zoofy

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af