Snoeiwerk

Vanaf €50 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 140 Hoveniers bij jou in de buurt

Een struik snoeien vraagt om de nodige plantenkennis. Laat het over aan een vakman die ervoor zorgt dat snoeien ook daadwerkelijk uitbloeit in doorgroeien. Omschrijf je klus en maak een afspraak met een hovenier bij jou in de buurt.

Nu regelen
18 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd tot 2.5 miljoen euro
  • Ruim 200.000 mensen gingen je voor.
  • De laatste aanvraag was 4 minuten geleden.
  • Er zijn vandaag 22 klusaanvragen.
  • Geen voorrijkosten.

Wij willen graag dat jij altijd blij bent met het eindresultaat van jouw klus. Daarom bieden wij 100% kwaliteitsgarantie en zijn wij verzekerd tot een bedrag van 2,5 miljoen euro. Lees meer.

Voor alle klusjes bij jou thuis, wij vinden de hulp die nodig is

Zoek je klus en maak direct een afspraak met een vakman

Selecteer een klus of dienst

Maak een afspraak voor wanneer het jou uitkomt.

Vakmensen krijgen een melding

Een vakman in de buurt pakt jouw klus op. Je ontvangt direct een bevestiging.

De vakman komt bij je langs

Klus klaar? De factuur ontvang je per mail. Betalen kan via Tikkie of iDeal.

Deze vakmannen staan direct voor je klaar!

Struik snoeien

Niks is zo vervelend als het vernielen van je struik door verkeerd te snoeien. Daarom is het belangrijk om te weten hoe je een struik moet snoeien. Er zijn een aantal belangrijke regels voor bij het snoeien.

Scherp en kwalitatief gereedschap is een vereiste, dit zullen onze vakmannen altijd met zich meebrengen. Dit zorgt ervoor dat de snoeiwond netjes kan genezen en dat er geen schimmels of bloedingen ontstaan. Daarnaast is het aan te raden om net boven plekken waar een jonge scheut zich naar buiten richt te snoeien. Deze zal hierna verder groeien en zorgt voor een natuurlijke structuur van de struik. Verder is het van belang om nooit te snoeien tijdens temperaturen rond en onder het vriespunt! Daarnaast wordt er afgeraden om te snoeien als het extreem droog of erg nat is.

Er zijn een aantal belangrijke regels voor bij het snoeien.

  1. Scherp en kwalitatief gereedschap is een vereiste, dit zullen onze vakmannen altijd met zich meebrengen. Dit zorgt ervoor dat de snoeiwond netjes kan genezen en dat er geen schimmels of bloedingen ontstaan.
  2. Het is aan te raden om net boven plekken waar een jonge scheut zich naar buiten richt te snoeien. Deze zal hierna verder groeien en zorgt voor een natuurlijke structuur van de struik.
  3. Verder is het van belang om nooit te snoeien tijdens temperaturen rond en onder het vriespunt! Daarnaast wordt er afgeraden om te snoeien als het extreem droog of erg nat is.Wanneer moet je snoeien? Dat is een vraag die per soort struik een ander antwoord kent. Heesters die hun bladeren verliezen en bloeien in de winter, voorjaar of aan het begin van de zomer kan je het best snel na de bloei snoeien. Op het verkeerde moment snoeien kan takken helaas zodanig beschadigen dat ze nooit meer de oude worden. Daarom is het altijd van belang te letten op de bloeiperiode van de struik. Een interessant weetje is dat voorjaarsbloeiers enkel bloeien aan takken die al een jaar of ouder zijn.

Voor bladverliezende heesters die in de zomer en het najaar bloeien moet je juist ver voor de bloei snoeien. Ideaal moment is als het weer inmiddels weer wat is opgeknapt en ruim voor de vorstperiode (begin maart). Op dit moment snoei je er af wat de periode ervoor aangegroeid is. De vlinderstruik is een voorbeeld van een heester die erg kort gesnoeid mag worden. Verder helpen onze vakmannen je graag met het snoeien van de welbekende hortensia, rododendron, skimmia, lavendel, rozen, jasmijn of welke struik jouw voorkeur heeft.

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af