Boom kappen

Vanaf €50 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 94 Hoveniers bij jou in de buurt

Er zijn verschillende redenen voor het kappen van een boom. Er kan sprake zijn van ziekte, overlast of een gevaarlijke situatie. Laat je helpen door een hovenier uit de buurt. De vakman zal de boom veilig neerhalen, de boom in stukken zagen, en netjes afvoeren. Reken op een prijs van €300,- voor een kleinere boom van 3 meter hoog tot €800,- voor een grote boom van 15 meter.

Nu regelen
3 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd tot 2.5 miljoen euro
  • Ruim 200.000 mensen gingen je voor.
  • De laatste aanvraag was 9 minuten geleden.
  • Er zijn vandaag 22 klusaanvragen.
  • Geen voorrijkosten.

Wij willen graag dat jij altijd blij bent met het eindresultaat van jouw klus. Daarom bieden wij 100% kwaliteitsgarantie en zijn wij verzekerd tot een bedrag van 2,5 miljoen euro. Lees meer.

Voor alle klusjes bij jou thuis, wij vinden de hulp die nodig is

Zoek je klus en maak direct een afspraak met een vakman

Selecteer een klus of dienst

Maak een afspraak voor wanneer het jou uitkomt.

Vakmensen krijgen een melding

Een vakman in de buurt pakt jouw klus op. Je ontvangt direct een bevestiging.

De vakman komt bij je langs

Klus klaar? De factuur ontvang je per mail. Betalen kan via Tikkie of iDeal.

Deze vakmannen staan direct voor je klaar!

Boom kappen

Ben je het helemaal zat dat die boom in de voortuin je al het zonlicht ontneemt? Heeft je fruitboom al jaren niets eetbaars meer geproduceerd? Zitten er nu echt geen wonderschone takken meer aan de dennenboom die je na vorige Kerstmis hebt geplant? Op Zoofy.nl regel je snel en eenvoudig een vakkundige hovenier, die op een moment dat jou uitkomt de boom komt kappen / rooien!


Soms is het (helaas) nodig om een boom te laten kappen. Een grote boom kan overlast veroorzaken en in de weg staan wanneer je bijvoorbeeld de tuin opnieuw wilt aanleggen. Soms is er sprake van houtrot. Dan is er simpelweg sprake van noodzaak. Een zieke of rotte boom kan gevaarlijk situatie veroorzaken. Zo’n exemplaar waait bijvoorbeeld bij een harde wind al snel om met schade aan de omgeving als gevolg. Als eigenaar ben je bovendien verantwoordelijk voor het onderhoud van al het groen in je tuin. 

Er zijn twee mogelijkheden om een boom te ruimen. Als er ruimte is om te vallen dan kun een boom laten vellen. Het is vooral een kwestie van zagen en de goede kant op laten vallen. Een goede vakman weet uiteraard hoe dit op een veilige manier moet gebeuren. 

Is de ruimte om de boom te klein om te vallen, dan moet deze klimmend worden afgebroken. De hovenier klimt letterlijk in de boom en werkt zich van boven naar beneden. De kosten van deze werkwijze vallen doorgaans iets hoger uit omdat er meer arbeidsuren in gaan zitten. 

Let op: kappen zonder een vergunning van de gemeente is niet aan te raden. Vraag daarom altijd om toestemming voor het kappen van een boom. Zo voorkom je achteraf een boete die flink in de papieren kan lopen. 

Wil je een boom verwijderen met hulp van een hovenier, geef dan de gewenste datum en tijd aan, en wij zorgen dat er een afspraak met een vakman wordt gemaakt. 

Al onze hoveniers zijn door ons geselecteerd op hun betrouwbaarheid en vakkundigheid; wij kunnen garanderen dat je tuin netjes door hen wordt achtergelaten. Door ons sterren-systeem is het ook altijd duidelijk hoe de vakmannen door eerdere klanten zijn beoordeeld.

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af