Boom kappen

Vanaf €50 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 84 Hoveniers bij jou in de buurt

Er zijn verschillende redenen voor het kappen van een boom. Er kan sprake zijn van ziekte, overlast of een gevaarlijke situatie. Laat je helpen door een hovenier uit de buurt. De vakman zal de boom veilig neerhalen, de boom in stukken zagen, en netjes afvoeren. Reken op een prijs van €300,- voor een kleinere boom van 3 meter hoog tot €800,- voor een grote boom van 15 meter.

Nu regelen
1 recensies
Waarom Zoofy?
  • De laatste aanvraag was 6 minuten geleden.
  • Er zijn vandaag 225 klusaanvragen.
  • Ruim 100.000 mensen gingen je voor.
  • Geen voorrijkosten.
  • Wij regelen de beste prijs voor je.

Hoe werkt Zoofy?

Selecteer een klus of dienst

Per uur kan ook. Spoed? Geen probleem!

Vakmensen krijgen een melding

Als een vakman bij jou in de buurt de klus pakt krijg je een bevestiging

De vakman komt bij je langs

En klaart de klus! Daarna ontvang je van ons een factuur.

Eenvoudig achteraf betalen

Je betaalt Zoofy achteraf via Tikkie of iDeal

Meer dan 3.000 vakmannen

Meer dan 3.000 vakmannen

Geen voorrijkosten, er komen alleen lokale vakmannen bij je langs

Meer dan 15.000 reviews

Meer dan 15.000 reviews

Huiseigenaren zoals jij beoordelen onze vakmannen met een 9,2/10

Betaal achteraf

Betaal achteraf

Betaal achteraf direct via Tikkie of iDeal

Onze Hoveniers zijn hier aan het werk

Deze vakmannen staan direct voor je klaar!

Boom kappen

Ben je het helemaal zat dat die boom in de voortuin je al het zonlicht ontneemt? Heeft je fruitboom al jaren niets eetbaars meer geproduceerd? Zitten er nu echt geen wonderschone takken meer aan de dennenboom die je na vorige Kerstmis hebt geplant? Op Zoofy.nl regel je snel en eenvoudig een vakkundige hovenier, die op een moment dat jou uitkomt de boom komt kappen / rooien!


Soms is het (helaas) nodig om een boom te laten kappen. Een grote boom kan overlast veroorzaken en in de weg staan wanneer je bijvoorbeeld de tuin opnieuw wilt aanleggen. Soms is er sprake van houtrot. Dan is er simpelweg sprake van noodzaak. Een zieke of rotte boom kan gevaarlijk situatie veroorzaken. Zo’n exemplaar waait bijvoorbeeld bij een harde wind al snel om met schade aan de omgeving als gevolg. Als eigenaar ben je bovendien verantwoordelijk voor het onderhoud van al het groen in je tuin. 

Er zijn twee mogelijkheden om een boom te ruimen. Als er ruimte is om te vallen dan kun een boom laten vellen. Het is vooral een kwestie van zagen en de goede kant op laten vallen. Een goede vakman weet uiteraard hoe dit op een veilige manier moet gebeuren. 

Is de ruimte om de boom te klein om te vallen, dan moet deze klimmend worden afgebroken. De hovenier klimt letterlijk in de boom en werkt zich van boven naar beneden. De kosten van deze werkwijze vallen doorgaans iets hoger uit omdat er meer arbeidsuren in gaan zitten. 

Let op: kappen zonder een vergunning van de gemeente is niet aan te raden. Vraag daarom altijd om toestemming voor het kappen van een boom. Zo voorkom je achteraf een boete die flink in de papieren kan lopen. 

Wil je een boom verwijderen met hulp van een hovenier, geef dan de gewenste datum en tijd aan, en wij zorgen dat er een afspraak met een vakman wordt gemaakt. 

Al onze hoveniers zijn door ons geselecteerd op hun betrouwbaarheid en vakkundigheid; wij kunnen garanderen dat je tuin netjes door hen wordt achtergelaten. Door ons sterren-systeem is het ook altijd duidelijk hoe de vakmannen door eerdere klanten zijn beoordeeld.