Bomen laten kappen
Hovenier Kostenoverzicht

Kosten bomen kappen

dinsdag 02 april 2024

 

Wil jij graag een mooi terras of een vijver aanleggen op een plaats waar er momenteel een boom staat? Dan zit er niets anders op dan de boom te kappen. Hoeveel betaal je voor het laten kappen van een boom, hoe komt de prijs hiervoor tot stand en waar moet je overal rekening mee houden? Je leest het in dit artikel.

Boek een hovenier

Bomen kappen prijs

De kosten voor het kappen van een boom kunnen variëren van € 400 tot € 800. Hoeveel je precies betaalt, is in de eerste plaats afhankelijk van de grootte van de boom. Onderstaande tabel geeft meer verduidelijking:

Bomen kappen prijs per boom

Type boom Kosten
Kleine boom kappen  € 400
Middelgrote boom kappen  € 600
Grote boom kappen  € 800
Boomstronk verwijderen   € 65 tot € 80 

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

Kleine boom kappen

Wanneer het gaat om een jonge, kleine boom zijn de werkzaamheden in de meeste gevallen relatief eenvoudig. Wat wel belangrijk is, is de ruimte die er is rondom de boom om te kunnen vallen zonder daarbij schade aan te richten aan andere elementen in de tuin. Als dit het geval is, zal de prijs voor het kappen van een kleine boom rond de € 400 schommelen.

Middelgrote boom kappen

Indien het gaat om het verwijderen van een middelgrote boom heeft de professionele tuinman meer tijd nodig om de klus uit te voeren. En daarom betaal je hier dan ook iets meer voor. Voor het kappen van een middelgrote boom betaal je gemiddeld zo'n € 600.

Grote boom kappen

Een grote, oude boom is moeilijker te verwijderen dan een jonge boom. Dat is logisch. De hovenier zal veel meer werk hebben om de volledige boom te kappen. De kosten voor deze bomen te kappen zijn hoofdzakelijk afhankelijk van de beschikbare ruimte. Wanneer de boom in de buurt van veel tuinelementen en beplanting staat, moet de tuinman zeer voorzichtig te werk gaan en dat kost meer tijd en bijgevolg meer geld. Voor het laten kappen van een grote boom met weinig plaats eromheen betaal je ongeveer € 800.

Kosten boom kappen

Boek een hovenier

Boomstronk verwijderen


Bomen kappen en de prijs hiervoor stopt niet altijd bij het verwijderen van de boom zelf. Na het kappen van de boom blijft er nog altijd een boomstronk achter. Wil jij deze boomstronk gebruiken als tafeltje of als decoratie? Of moet de boomstronk verwijderd worden omdat je op die plaats een terras of een bloemperkje wenst aan te leggen? Dan dien je rekening te houden met een extra kost van € 65 tot € 80.

Bomen kappen prijs: andere prijsbepalers

1) Methode van verwijderen van de boom

Niet alleen de grootte van de boom, maar ook de techniek die gebruikt wordt voor het kappen van de boom speelt een grote rol in het prijskaartje. Hoe jouw boom precies verwijderd zal worden, is afhankelijk van de plaats en de beschikbare ruimte rondom de boom.

Bomen vellen

Een boom vellen is het afzagen van de boom bij de grond. Hierdoor zal de boom in één keer neervallen en er is dus geen urenlang werk nodig. Daarom is dit de goedkoopste manier om een boom te verwijderen.

Klimtechniek

Bij een gezonde boom met weinig ruimte om te vallen, maakt men gebruik van de klimtechniek. In dit geval klimt de hovenier in de boom om de takken van bovenaf af te zagen en met een touw naar beneden te laten zakken. Aangezien deze techniek omslachtiger is dan het vellen van bomen, gaat hier meer tijd overheen en dat zie je terug aan je factuur.

Hoogwerker

Wanneer er om een bepaalde reden, zoals een zieke boom bijvoorbeeld, niet in de boom geklommen kan worden en de boom ook niet zomaar naar beneden kan vallen, moet er een hoogwerker ingehuurd worden. Je begrijpt dat de kosten voor een boom te kappen in dit geval aardig kunnen oplopen. Je moet nu niet enkel betalen voor de hovenier, maar ook voor de hoogwerker.

2) Boomstronk verwijderen of niet?

Zoals je hierboven inmiddels gelezen hebt, brengt het laten verwijderen van de boomstronk een extra kost met zich mee. In de praktijk zal je hier in de meeste gevallen toch niet onderuit komen. Meestal laat je je boom verwijderen omdat je andere plannen hebt op die plaats. En die plannen kunnen uiteraard alleen uitgevoerd worden wanneer de boomstronk weg is.

3) Bestemming van het hout

Bij het kappen van een boom komt er heel wat hout vrij. Wil jij dit hout graag laten afvoeren of ben je van plan om het te laten versnipperen en te gebruiken in jouw tuin? Dan betaal je hier logischerwijze extra voor. Wat je ook kunt doen, is het hout zelf houden en kappen om het te gebruiken als brandhout in de winter. Op die manier spaar je jezelf de extra kosten uit.

Boek een hovenier

Bomen kappen: besparingstips

Er zijn verschillende dingen die je zelf kunt doen om het kostenplaatje voor het kappen van een boom binnen de perken te houden.

1) Voer het hout zelf af

Je kan je hovenier vragen om zich te ontfermen over de afvoer van het vrijgekomen hout, maar dan moet je wel bereid zijn om de bijkomende kosten hiervoor te betalen. Wanneer je zelf een bestemming zoekt voor het hout, kan je je dat bedrag uitsparen.

2) Doe beroep op een ervaren klim tuinman

Hoveniers met weinig ervaring weten dikwijls niet goed hoe ze veilig in een boom kunnen klimmen en zullen daarom bijna altijd aanraden om een hoogwerker in te huren. Zoals je weet kost het huren van een hoogwerker extra. Kies daarom steeds voor een ervaren klim hovenier. Een boom verwijderen door gebruik te maken van de klimtechniek is immers veel goedkoper dan wanneer er een hoogwerker nodig is.

Waarom kiezen voor Zoofy?

De kosten voor een boom te kappen kunnen in sommige gevallen erg hoog oplopen. Naast bovenstaande factoren is er nog iets anders dat grote invloed uitoefent op de prijs voor het kappen van een boom. En dat is de hovenier waar je mee in zee gaat. Bij Zoofy reken je zowel voor het kappen van een boom als voor een andere klus op talrijke, onweerstaanbare voordelen.

Voordelen voor jouw gemak

 • Kwaliteit verzekerd: Zoofy is een klusbedrijf met een uitstekende reputatie in heel Nederland. Deze reputatie hebben we in de eerste plaats te danken aan onze grote klanttevredenheid. En die klanttevredenheid is een gevolg van onze bekwame medewerkers. Vooraleer dat wij iemand in dienst nemen, onderwerpen wij hem aan een grondige screening om de persoon te testen op ervaring en vakkennis. Zo zijn onze klanten altijd zeker van een perfect uitgevoerde klus.
 • Geen lange wachttijden: bij veel klusbedrijven moet je maandenlang wachten wanneer je belt voor een werkje bij jou thuis. Bij Zoofy is dat anders. Wij zijn een enorm groot klusbedrijf met medewerkers verspreid over heel Nederland. Hierdoor hoef je bij ons nooit lang te wachten op een vakman.
 • Spoedklussen reserveren: heb jij echt per direct een ervaren vakman nodig om een karwei uit te komen voeren bij jou thuis? Dan ben je bij Zoofy aan het juiste adres. Boek een Zoofy spoedklus en ontvang onze werkman dezelfde dag nog bij jou thuis.
 • Snel en eenvoudig een klus boeken: bij Zoofy kan je snel en eenvoudig een vakman inhuren door gebruik te maken van ons online invulformulier. Surf naar onze website, vul je adresgegevens in en geef aan om welke klus het precies gaat. Ben jij op bepaalde dagen van de week nooit thuis of heb je graag dat wij langskomen op een bepaald tijdstip? Al deze informatie kan je gewoon aanduiden op het formulier.
 • Komt goed garantie: ben je om één of andere reden niet helemaal tevreden over het werk dat onze vakman bij jou thuis verricht heeft? Kan je zijn nalatigheid aantonen? Neem dan zo snel mogelijk contact op met ons team. Wij sturen je onmiddellijk een andere vakman om het werk naar behoren en naar jouw wens uit te voeren.

Voordelen voor jouw portemonnee

 • Wij kennen geen voorrijkosten: meestal is het zo dat je een klusbedrijf bij jou in de buurt zoekt om niet onnodig met torenhoge voorrijkosten opgescheept te zitten. Wanneer je jouw klus overlaat aan Zoofy hoef je hier geen rekening mee te houden met voorrijkosten.
 • Uitsluitend vaste uurtarieven: of het nu gaat om het vellen van een boom, om het ineenzetten van een keuken of om het onderhouden van een tuin, Zoofy hanteert uitsluitend vaste uurtarieven. Op deze manier is het voor onze klanten veel gemakkelijker om de uitgaven voor onze werkzaamheden in hun budget in te plannen.

Ben jij woonachtig in Nederland en ben je op zoek naar een betrouwbaar klusbedrijf voor het kappen van een boom of voor een ander karwei? Contacteer Zoofy!

Boek een hovenier

Kosten veranda
Kosten tapijt schoonmaken
Kosten ondervloer te vervangen
Kosten deur op maat
Kosten dakpannen leggen of vervangen
Hoeveel kost het om een ​​boiler te repareren?
Elektrische screens buiten prijzen

Waarom Zoofy?

 • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • ✓De plek voor jouw spoedklus!
 • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
 • ✓Geen voorrijkosten
 • ✓De laatste aanvraag was 2 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

 • Doe je klusaanvraag
 • Melding naar vakmensen
 • Vakman komt langs
 • Betaal via QR code