Zoek hier je klusje
Schoonmaken Kosten tapijt reinigen Kostenoverzicht

Hoeveel kost het om een ​​tapijt schoon te maken

woensdag 28 december 2022

Tapijten voegen sfeer en warmte toe aan elke kamer door stijl, comfort en functie te creëren. Na verloop van tijd veroorzaakt zwaar voetverkeer echter een opeenhoping van vuil en puin op de vezels van het tapijt, en het tapijt moet worden schoongemaakt om zijn uiterlijk te vernieuwen. Tapijten in gebieden met veel verkeer moeten doorgaans minstens één keer per jaar worden schoongemaakt. Professionele tapijtreinigingsdiensten rekenen per vierkante meter in plaats van per uur.

Boek een tapijt reiniger

De gemiddelde kosten voor het professioneel reinigen van een tapijt van synthetische vezels van met vlekverwijderingstechnologie en een beschermende vlekafstotende coating variëren van €150 tot €500, waarbij de meeste mensen €450 betalen. Voor een simpel tapijt en kleine afmeting moet u rekening houden met een bedrag van rond de €160, maar afhankelijk van de wensen en het vuil kan het oplopen tot €700,-.

Kosten voor het reinigen van vloerkleed

Reinigingskosten tapijt Kosten
Gemiddelde kosten € 450
Gemiddeld bereik € 300 - € 650
Minimale kosten €150
Maximale kosten €750

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

Tapijtreinigingskosten per vierkante meter

Professionele tapijtreinigers rekenen vaak een tarief per vierkante meten. Het reinigen van tapijten kost gemiddeld €5 tot €25 per vierkante meter. De prijsklasse is afhankelijk van de gebruikte methode, zoals stomerij, stoomreiniging of handen wassen. Andere factoren verhogen de kosten per vierkante meter, zoals het verwijderen van vlekken, het aanbrengen van vlekpreventieve behandelingen of het verwijderen van geurtjes.

Kosten voor het reinigen van een tapijt op materiaal

Tapijten zijn gemaakt van natuurlijke of synthetische materialen. De gemiddelde kosten voor het reinigen van natuurlijke materialen zijn €12 tot €24 per vierkante meter, terwijl de kosten voor het reinigen van synthetische tapijten gemiddeld €6 tot €12 zijn per vierkante meter. Synthetische tapijtvezels zijn zeer veerkrachtig en vlekafstotend. De kunstmatige vezels omvatten polypropyleen en viscose. 

Ze zijn meestal de goedkoopste en ze zijn gemakkelijkst schoon te maken. Vloerkleden van natuurlijke vezels omvatten zijde, wol, katoen, jute en sisal. Professionele reiniging van wollen tapijten is meestal de duurste natuurlijke vezel om te reinigen. Wol is echter van nature zeer vlekbestendig en duurzaam, waardoor het een populaire keuze voor luxe tapijten is. Gewoonlijk verhoogt het reinigen van tapijten van natuurlijke vezels de schoonmaakkosten met ongeveer 20 procent. Oudere, delicate tapijten kunnen tot 35 procent meer kosten om schoon te maken.

Boek een tapijt reiniger

Tapijtmateriaal

Kosten per vierkante meter 

(Materialen en Arbeid)

Polypropyleen € 6 - € 4
Viscose € 6 - € 4
Sisal € 12 - € 21
Zeegras € 12 - € 21
Jute € 12 - € 21
Katoen € 12 - € 21
Zijde € 15 - € 25
Wol € 15 - € 25

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

Kosten tapijt reinigen

Polypropyleen tapijtreiniging

De gemiddelde kosten voor het reinigen van een tapijt van polypropyleenvezels zijn van € 6 tot € 12 per vierkante meter, afhankelijk van de gebruikte methode (droog of stoomreiniging), de mate van vlekken en of er na de reiniging een beschermend vlekafstotend middel is aangebracht. Polypropyleen is een veelgebruikt synthetisch tapijtmateriaal dat populair is vanwege zijn duurzaamheid, kleurvaste prestaties en vlekafstotende eigenschappen. De vezels zijn zeer eenvoudig te reinigen met behulp van droge of stoomreinigingsmethoden. Na stoomreiniging drogen de vezels snel.

Viscose tapijtreiniging

Viscose-tapijtvezels zijn synthetisch en gemiddeld €6 tot €12 per vierkante meter om te reinigen, afhankelijk van de mate van vervuiling en of u ervoor kiest om een ​​beschermend vlekafstotend middel aan te brengen. Hoewel een viscose vloerkleed levendige kleuren heeft en enigszins vlekbestendig is, kunnen de vezels vergelen als er stoom wordt gereinigd. Idealiter moeten de vezels worden gereinigd met een droge reinigingsmethode. De dry clean-methode voorkomt ook dat de kleuren van het tapijt vervagen.

Sisal tapijt reinigen

Sisal vloerkleden zijn zeer absorberend en reageren niet goed op water of vocht. Het reinigen van sisaltapijten kost gemiddeld € 12 tot € 21 per vierkante meter, afhankelijk van de mate van vervuiling. Als u in een vochtig klimaat leeft, moet u dit tapijt van natuurlijke vezels waarschijnlijk vermijden. Sisal-tapijten reageren op stomerijmethoden om vuil, puin en vlekken te verwijderen. Vermijd stoomreiniging van de vezels van het tapijt. Blootstelling aan vocht kan ervoor zorgen dat de vezels snel gaan schimmelen en gaan schimmelen.

Zeegras tapijt reinigen

Zeegras vloerkleden zijn natuurlijke vezels die dezelfde zorg nodig hebben als sisal vloerkleden. De kosten voor het reinigen van een zeegraskleed met een droge reinigingsmethode variëren van € 12 tot € 21 per vierkante meter, afhankelijk van de mate van vervuiling. Ze zijn zeer absorberend en reageren niet goed op water. Elke gemorste vloeistof moet snel drooggedept worden. Als u van plan bent om uw zeegras tapijt professioneel te laten reinigen, moet u ervoor zorgen dat ze alleen een stomerij gebruiken, anders kunnen de vezels van het tapijt snel gaan schimmelen, schimmelen en afbreken.

Jute tapijt reinigen

Jute is een natuurlijke vezel. De kosten voor het reinigen van een jute vloerkleed lopen van € 12 tot € 21 per vierkante meter, afhankelijk van de mate van vervuiling. Je moet voorkomen dat het jute vloerkleed nat wordt. Als er een lekkage optreedt, moet u deze onmiddellijk opruimen. Wanneer een jute vloerkleed professioneel gereinigd wordt, kies dan altijd voor een droge reinigingsmethode. Als jute wordt blootgesteld aan vocht, kan het gaan schimmelen, schimmelen en uit elkaar vallen.

Katoenen tapijtreiniging

Katoen is een natuurlijke vezel, maar sommige vloerkleden zijn een combinatie van natuurlijke en synthetische materialen. De kosten voor het reinigen van een katoenen vloerkleed variëren van € 12 tot € 21 per vierkante meter. Let op het label van het tapijt om te bepalen of het puur katoen of een mengsel is. Het reinigen van een katoenen vloerkleed wordt meestal uitgevoerd met een stomerij, maar sommige professionele tapijtreinigers gebruiken stoomreiniging.

Zijden tapijt reinigen

Veel luxe en antieke tapijten zijn gemaakt van zijde. Het reinigingsproces is extreem ingewikkeld en tijdrovend, dus het reinigen van zijden tapijten kost € 15 tot € 24 per vierkante meter. Water is uiterst schadelijk voor een zijden tapijt. Door warmte en vochtigheid kunnen tapijtvezels gemakkelijk verdraaien en inkorten. Kleuren kunnen vervagen en gaan bloeden. Een professionele tapijtreiniger gebruikt ofwel een droge reinigingsmethode of volledige onderdompeling van de handen met luchtbellen om vuil los te maken en te verwijderen.

Wollen tapijt reinigen

Hoogwaardige wollen vloerkleden stoten van nature vuil af en zien er generaties lang fantastisch uit. De complexiteit van het wollen vloerkleed is de reden waarom de schoonmaakprijzen hoog zijn. Het reinigen van een wollen tapijt kost gemiddeld € 15 tot € 24 per vierkante meter, afhankelijk van de mate van vervuiling. De wolvezels zijn volledig natuurlijk en zeer duurzaam. Een professionele tapijtreiniger zal het wollen tapijt evalueren om de beste reinigingsmethode te bepalen. Sommige tapijtreinigers gebruiken een stoomreinigingsmethode en andere zullen overgaan op een droge reinigingsmethode. Zelfs handen wassen is in sommige gevallen een optie.

Boek een tapijt reiniger

Tapijtreinigingsprijzen per reinigingsmethode

Professionele tapijtreinigers reinigen een breed scala aan tapijten. De meest voorkomende is stomerij en kost gemiddeld € 6 tot € 15 per vierkante meter. Soms is stofzuigen niet voldoende om vuil, allergenen en stof effectief van tapijt te verwijderen. In plaats daarvan moet u een professionele tapijtreiniger gebruiken om de vezels van het tapijt effectief te reinigen. Ze zullen een stomerij-, stoom- of tapijtwasmachine gebruiken. Meestal kan het tapijt thuis worden schoongemaakt, maar in zeldzame gevallen moet de schoonmaker het tapijt misschien meenemen om het in een wasmachine te reinigen.

Methode

Kosten per vierkante meter

(Materialen en Arbeid)

Stoomreiniging € 1 - € 4
Stomerij € 2 - € 5
Shampooing/handgewassen € 3 - € 8
Wasmachine € 3 - € 8

Kosten Stoomreiniging

De kosten voor het stomen van uw vloerkleed bedragen gemiddeld € 3 tot € 12 per vierkante meter. U kunt een professionele stoomreinigingsservice gebruiken om synthetische of machinewasbare tapijten te stomen. De stoomreiniger gebruikt stoom om vuil, roet en vet op te lossen en los te maken. Bovendien doodt de stoomreinigingsmethode 99 procent van alle bacteriën, waardoor het tapijt uitzonderlijk ongerept blijft. Sommige tapijtvezels zijn echter niet bestand tegen het vocht en de hoge hitte van een stoomreiniger.

Kosten voor stomerij van tapijt

De gemiddelde kosten voor chemisch reinigen lopen van € 6 tot € 15 per vierkante meter. Bij het stomen van tapijten worden droge chemische verbindingen en andere reinigingsoplosmiddelen gebruikt om het tapijt schoon te maken zonder water of stoom. De chemicaliën worden direct op het tapijtoppervlak geplaatst, waar ze vuil en roet effectief afbreken. Afhankelijk van hoe bevlekt het tapijt eruitziet, kan de tapijtreiniger vlekkenoplosmiddel gebruiken om bepaalde delen van het tapijt te reinigen en vlekken te verwijderen.

Vloerkleed wassen met Shampoo

Een professionele tapijtreiniger kan een tapijtshampoo gebruiken om extreem vuil tapijt effectief te reinigen. Ze shamponeren en verwijderen met deze methode zoveel mogelijk vuil en zuigen vervolgens al het water op om een ​​bijna volledig droog vloerkleed achter te laten. Deze methode is misschien niet ideaal voor bepaalde soorten tapijtvezels. Als er vlekken op het oppervlak van het tapijt zitten, kan de reiniger ervoor kiezen om het tapijt met de hand schoon te maken om zich te concentreren op het probleemgebied en het vuil weg te halen. Het wassen van tapijten verwijst niet altijd naar het "met de hand" reinigen van het tapijt. Tapijtreiniging met de hand is wanneer een tapijtreiniger het tapijt naar een faciliteit brengt om een ​​gespecialiseerde tapijtwasmachine te gebruiken. De kosten voor het wassen van tapijten bedragen gemiddeld € 9 tot € 24 per vierkante meter.

Vloerkleed Wasmachine

Industriële tapijtwasmachines worden al tientallen jaren gebruikt om bepaalde soorten tapijten te reinigen. Het gebruik van een tapijtwasmachine wordt vaak 'met de hand' reinigen van het tapijt genoemd. De professionele tapijtreiniger rolt het vuile tapijt op en brengt het naar de faciliteit, waar het professioneel wordt gewassen in een ultramoderne machine. Nadat het tapijt is schoongemaakt en gedroogd, brengt de tapijtreiniger het tapijt weer bij u thuis. De gemiddelde kosten om het tapijt op te halen, schoon te maken en terug te brengen zijn € 9 tot € 24 per vierkante meter.

Boek een tapijt reiniger

Tapijtreinigingskosten per design stijl

De meest voorkomende vloerkleedstijl is een regulier vloerkleed. Ze hebben een schoonmaakkosten van € 6 tot € 24 per vierkante meter. Wanneer u de kosten voor het reinigen van een vloerkleed onderzoekt, zult u ontdekken dat er een grote verscheidenheid aan tapijtstijlen is met verschillende schoonmaakkosten. Sommige soorten tapijten staan ​​erom bekend dat ze moeilijk schoon te maken zijn vanwege de tapijtvezels die worden gebruikt om het tapijt te maken. Andere zijn echter enigszins gemakkelijk schoon te maken en niet zo duur. Vaak zijn vloerkleden gemaakt van bepaalde vezels die zeer specifieke zorg vereisen. Hieronder vindt u een grafiek met de arbeidskosten en het reinigen van verschillende tapijtmaterialen.

Tapijtstijl

Kosten per vierkante meter 

(Materialen en Arbeid)

Standaard € 6 - € 24
Oosters € 9 - € 24
Perzisch € 9 - € 24
Handgemaakt € 9 - € 24
Indisch € 9 - € 24
Geweven € 9 - € 24
plat weefsel € 9 - € 24

Kosten voor het reinigen van een standaard vloerkleed

De prijzen voor het reinigen van tapijten zijn gemiddeld € 6 tot € 24 per vierkante meter. De kosten voor het reinigen van tapijten zijn afhankelijk van veel factoren, zoals het type materiaal, de grootte en de mate van vervuiling. Een karpet kan worden gemaakt van synthetische vezels, wol, sisal, jute, zijde en meer. Ook zijn de prijzen afhankelijk van de gebruikte reinigingsmethode, zoals stomerij, stoomreiniging of handen wassen. Een professionele tapijtreiniger zal het tapijt evalueren om te bepalen welke methode het meest effectief is.

Oosterse tapijt reinigingskosten

De gemiddelde prijs voor het schoonmaken van een oosters tapijt varieert van € 9 tot € 24 per vierkante meter. De kosten variëren afhankelijk van de leeftijd, het materiaal, de oorsprong en de grootte van het tapijt. Het productieproces heeft ook invloed op het schoonmaken, bijvoorbeeld als het tapijt machinaal, met de hand gemaakt, gehaakt of getuft is. Oosterse tapijten zijn gemaakt van wol of een combinatie van wol en synthetisch materiaal. Authentieke oosterse tapijten moeten met de hand worden gewassen, maar machinaal gemaakte oosterse tapijten kunnen vaak met stoom worden gereinigd of chemisch worden gereinigd.

Perzische tapijtreinigingskosten

De kosten voor het schoonmaken van een Perzisch tapijt bedragen gemiddeld € 9 tot € 24 per vierkante meter. Dit type tapijt is meestal gemaakt van wol. Sommige zijn nieuw, andere misschien al eeuwen oud. Een professionele tapijtreiniger zal naar het tapijt moeten kijken om te bepalen wat de beste reinigingsmethode is om het vuil effectief te verwijderen. Een authentiek Perzisch tapijt is meestal gemaakt van zijde of wol. Het beschikt over handknopen met asymmetrische Perzische knopen. De meeste Perzische tapijten moeten met de hand worden gewassen, maar anderen kunnen mogelijk stoom- of stomerijmethoden ondergaan.

Handgemaakte tapijtreiniging

Een handgemaakt vloerkleed is een kunstwerk dat gemaakt kan zijn van een breed scala aan materialen. Een professionele tapijtreiniger evalueert de vezels om te bepalen wat er is gebruikt bij het maken van het tapijt. Vaak zijn handgemaakte vloerkleden van wol of zijde. Als u echter een vloerkleed koopt uit Zuidoost-Azië of verschillende eilanden, kan het vloerkleed zijn geweven van sisal, jute of ander materiaal. De kosten voor het reinigen van een handgemaakt tapijt variëren van € 9 tot € 24 per vierkante meter.

Indiase tapijtreiniging

Indiase tapijten kunnen een soort oosters tapijt zijn of een tapijt dat in het zuidwesten door indianen is geweven. De term wordt heel losjes gebruikt, dus een professionele tapijtreiniger zal het tapijt moeten evalueren om het materiaal en de kosten voor het reinigen van het vuile item te bepalen. De meeste Indiase tapijten kosten gemiddeld € 9 tot € 24 per vierkante meter.

Reiniging van geweven tapijt

Geweven vloerkleden zijn kwetsbaar en reageren het beste op chemische reinigingsmethoden om vuil en vuile plekken te verwijderen. Een tapijtreiniger evalueert het tapijt om het beste type chemisch reinigen te bepalen om de probleemgebieden te verwijderen en de ongerepte schoonheid van het tapijt terug te brengen. De prijzen voor het reinigen van geweven tapijten variëren meestal van € 9 tot € 24 per vierkante meter, afhankelijk van het type tapijtvezel en de methoden die worden gebruikt om het schoon te maken.

Reiniging van plat geweven tapijt

Flatweave vloerkleden zijn handgeweven of machinaal gemaakt. De machinaal gemaakte vloerkleden zijn over het algemeen gemakkelijker schoon te maken en zijn vaak gemaakt van een verscheidenheid aan synthetische stoffen. Handgeweven platgeweven vloerkleden kunnen worden gemaakt van wol, zijde, sisal, jute, katoen en andere vezels. Gewoonlijk is de beste manier om het tapijt schoon te maken door middel van een droge reinigingsmethode. De kosten voor het reinigen van vlakgeweven tapijten bedragen gemiddeld € 9 tot € 24 per vierkante meter, afhankelijk van het type vezel.

Boek een tapijt reiniger

Tapijtreiniging Prijzen per behandeling

De gemiddelde kosten voor het toevoegen van een behandeling aan uw tapijtreinigingsproject bedragen € 3 tot € 6 per vierkante meter of € 30 tot € 150 per tapijt. Er kunnen extra kosten in rekening worden gebracht bij het reinigen van een tapijt, afhankelijk van bepaalde problemen die zich kunnen voordoen. Een vloerkleed kan een vlek, geurprobleem of mottenprobleem hebben, of een antimicrobieel ontsmettingsmiddel of wolbehandeling vereisen. Elke tapijtreinigingsbehandeling kost extra en wordt toegevoegd aan de schoonmaakkosten. Meestal zal de tapijtreiniger de aanvullende behandelingen met u bespreken voordat ze worden uitgevoerd.

Behandeling Schoonmaakkosten (alleen materialen)
Vlekbescherming Afdichting €3 - €6/m2
Mottenpreventie €3 - €6/sq.ft.
Wolbehandeling €3 - €6/sq.ft.
Antimicrobieel desinfectiemiddel €6 - €9/sq.ft.
Vlekverwijdering €30 - €150/vlek
Geur verwijderen €45 - €150/tapijt

Vloerkleed Vlekbescherming Afdichting

Na het reinigen van een vloerkleed voegen veel mensen een vlekwerende afdichting toe. In feite raden vrijwel alle tapijtreinigers ten zeerste aan om de chemicaliën toe te passen om uw tapijt te beschermen tegen toekomstige vlekken en om de levensduur te verlengen. Het vermindert ook de tijd die nodig is tussen de reinigingen. Afhankelijk van het type vloerkleed worden bepaalde chemicaliën op het pas schoongemaakte vloerkleed aangebracht om een ​​beschermende afdichting te creëren die olieachtige vlekken afstoot. De kosten van de behandeling variëren van € 3 tot € 6 per vierkante voet. Veel professionele tapijtreinigers nemen automatisch de kosten van de sealer op in de prijs van tapijtreiniging.

Mottenpreventie

In sommige gebieden komen mottenplagen regelmatig voor. De motten beschadigen snel de natuurlijke vezels van je vloerkleed en er ontstaan ​​gaten. Als u van plan bent uw vloerkleed op te rollen en na het schoonmaken op te bergen, wilt u een mottenwerend middel laten aanbrengen om het vloerkleed tijdens opslag te beschermen. Mottenpreventie vereist meestal twee behandelingen om effectief te zijn tegen het ongedierte. De kosten van de behandeling bedragen gemiddeld € 3 tot € 6 per vierkante voet.

Wolbehandeling

Wol is een natuurlijke vezel die overgeleverd is aan Moeder Natuur, zelfs in je huis. Met de juiste zorg gaan wollen vloerkleden generaties lang mee. Na het reinigen van het wollen vloerkleed wordt een wolbehandeling toegepast om de levensduur te verlengen. De behandelingen zijn gericht op het voorkomen van droogrot en de opbouw van bacteriën en schimmels. Wolbehandelingen verminderen ook allergenen die van invloed kunnen zijn op mensen en huisdieren in huis. De kosten van wolbehandelingen lopen van € 3 tot € 6 per vierkante voet.

Antimicrobieel desinfectiemiddel

Ziekteverwekkende microben kunnen tapijten, textiel, antiek en bedden besmetten. Wanneer u uw tapijt laat reinigen, overweeg dan om extra te betalen om een ​​antimicrobieel ontsmettingsmiddel toe te passen om het tapijt te ontsmetten en allergenen te elimineren. De kosten voor het aanbrengen van een antimicrobieel desinfectiemiddel op uw vloerkleed bedragen gemiddeld € 6 tot € 9 per vierkante meter.

Vlekverwijdering van tapijt

Een tapijtreinigingsspecialist gebruikt UV-lampen in combinatie met vochtmeters om vlekken te lokaliseren. Ze zullen de vlek evalueren om de juiste chemische of enzymbehandelingsformule te bepalen om de vlek te verwijderen. Niet alle vlekken kunnen worden verwijderd. Als de vlek diep of oud is, veegt de tapijtreiniger deze mogelijk niet volledig weg. In sommige gevallen kunnen ze het uiterlijk verminderen. Het verwijderen van tapijtvlekken kost € 30 tot € 150, afhankelijk van de grootte van de vlek, de leeftijd en de behandelingsmethode.

Kosten voor geurverwijdering

De kosten voor het verwijderen van geuren bedragen gemiddeld € 45 tot € 150 per vloerkleed. Als u huisdieren, kinderen of rook in uw huis heeft, kan uw vloerkleed gemakkelijk onaangename geuren hebben en een geurverwijderingsproces vereisen om weer als nieuw te ruiken. De formule die door de meeste professionele tapijtreinigers wordt gebruikt, bevat bio-enzymen die geurveroorzakende bacteriën doden. Antimicrobiële behandelingen remmen verder de groei van bacteriën en schimmels, wat kan leiden tot geurontwikkeling.

Kosten om een ​​tapijt schoon te maken

Een gemiddelde prijs voor het reinigen van een tapijt is gemiddeld € 4 tot € 6 per vierkante meter voor een licht vervuild tapijt dat slechts een paar gemakkelijk verwijderbare vlekken heeft. De kosten zijn inclusief arbeid en materialen die nodig zijn om het tapijt effectief te reinigen. U kunt ervoor kiezen om aanvullende behandelingen op het vloerkleed te laten uitvoeren, maar dan stijgt de prijs. In veel gevallen is de middenprijs inclusief een vlekbeschermer. U moet bespreken wat de prijs omvat met de professionele tapijtreiniger.

Een professioneel tapijtbedrijf komt bij u thuis om uw tapijt te stomen, te wassen of te stomen. In sommige gevallen kan het nodig zijn om het tapijt te verwijderen en naar een gespecialiseerd tapijtreinigingsbedrijf te brengen om het met de hand te wassen. De kosten voor het reinigen van een tapijt zijn afhankelijk van het feit of het tapijt ter plaatse wordt schoongemaakt of naar een faciliteit wordt gebracht. Meestal rekent een professioneel tapijtreinigingsbedrijf per vierkante voet om het tapijt schoon te maken. Voor andere behandelingen geldt een toeslag. Het type reiniging dat wordt gebruikt, zoals stoom- of stomerij, heeft invloed op de kosten. Behandelingen en beschermers zijn extra kosten die u in overweging kunt nemen, afhankelijk van uw unieke omstandigheden. Veel professionele tapijtreinigers voeren tapijtreparaties uit wanneer dat nodig is.

Boek een tapijt reiniger

Tapijtreiniging Ophalen en bezorgen

Als het tapijtreinigingsproces het ophalen en bezorgen van het tapijt omvat, nemen de meeste bedrijven de kosten op in de prijs. Sommige bedrijven halen en leveren tapijten echter alleen onder bepaalde omstandigheden voor externe reiniging. Dergelijke bedrijven die niet regelmatig service bieden, brengen vaak € 25 tot € 50 extra per tapijt in rekening om het tapijt op te halen en na het schoonmaken terug te brengen.

Andere prijsgidsen

Waarom Zoofy?

  • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • ✓De plek voor jouw spoedklus!
  • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
  • ✓Geen voorrijkosten
  • ✓De laatste aanvraag was 4 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

  • Doe je klusaanvraag
  • Melding naar vakmensen
  • Vakman komt langs
  • Betaal via QR code