Deurkozijn laten plaatsen of vervangen
Klusjesman Kostenoverzicht

Deurkozijn vervangen kosten

dinsdag 21 mei 2024

Een deur wordt de hele dag door gebruikt. Na verloop van tijd kan het dan ook gebeuren dat de deurkozijn vervangen moet worden. Hoeveel kost het om een deurkozijn te vervangen en welke factoren zijn van invloed op het kostenplaatje wanneer je een deurpost gaat vervangen? Je komt erachter in dit artikel.

Boek een timmerman

Deurkozijn vervangen kosten

Er bestaat geen algemeen geldende prijs voor het vervangen van een deurkozijn. Dat komt omdat de prijs die je hiervoor betaalt, bepaald wordt door meerdere factoren. Hoe groot is jouw deurkozijn, uit welk materiaal bestaat jouw deurkozijn, van welk merk is jouw deurkozijn, etc.? Al deze factoren oefenen invloed uit op de totaalprijs. We kunnen je wel een paar richtprijzen geven voor een deurpost te vervangen.

Deurkozijn vervangen kosten: overzicht per materiaal binnendeur

Kunststof deurkozijn   € 50 tot € 150 
Houten deurkozijn  € 100 tot € 180 
Stalen deurkozijn   € 120 tot € 200 

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.
De prijzen uit bovenstaande tabel zijn inclusief montage en btw. Dit zijn indicatieve prijzen.

Kunststof deurkozijn vervangen: binnendeur

Meer en meer mensen kiezen voor een kunststof deurkozijn. Dat is ook niet verwonderlijk als je je bedenkt welke voordelen een deurpost in dit materiaal allemaal met zich meebrengt: kunststof gaat zeer lang mee, is nagenoeg onderhoudsvrij en het is daarnaast ook nog eens het goedkoopste materiaal. Minder positief aan een kunststof deurkozijn is dat je het niet mooi kunt verven en dat reparatie zeer moeilijk is. Voor een kunststof deurpost voor je binnendeur betaal je gemiddeld tussen € 50 en € 150.

Houten deurkozijn vervangen: binnendeur

Houd jij van de authentieke, warme uitstraling van hout? Dan ga je voor een houten deurpost. Ben je de kleur van jouw houten deurpost na enkele jaren echt beu gezien? Een likje verf erover en je hebt direct een volledig nieuw deurkozijn! Een ander voordeel van hout is dat het gemakkelijk te repareren is in geval van beschadiging. Nadelig aan hout is dat het kan gaan rotten en dat het relatief veel onderhoud nodig heeft. Voor een houten deurkozijn betaal je gemiddeld tussen € 100 tot € 180.

Boek een timmerman

Stalen deurkozijn vervangen: binnendeur

Wie houdt van luxe in een modern jasje kiest voor een stalen deurkozijn. Staal is goed brand- en inbraakwerend, onderhoudsvriendelijk en geeft jouw woning direct een moderne uitstraling. Wel is het zo dat staal kan gaan roesten. Voor een stalen deurkozijn in je binnendeur betaal je gemiddeld tussen € 120 en € 200.

Deurkozijn vervangen kosten: overzicht per materiaal: voordeur

 

Kunststof deurkozijn   € 300 tot € 500 
Houten deurkozijn  € 350 tot € 700 
Stalen deurkozijn   € 500 tot € 850 

De prijzen uit bovenstaande tabel zijn inclusief montage en btw.

Kunststof deurpost vervangen: voordeur


Het spreekt vanzelf dat een nieuw kozijn voor in je voordeur je meer zal kosten dan een nieuw kozijn in een binnendeur. Wanneer je kiest voor een kunststof kozijn in je voordeur moet je rekening houden met een prijskaartje van € 300 tot € 500.

Houten deurpost vervangen: voordeur


Wie wil genieten van de unieke, natuurlijke uitstraling van hout aan de voordeur betaalt tussen € 350 tot € 700 voor zijn/haar deurkozijn.

Deurpost vervangen kosten

Boek een timmerman

Stalen deurpost vervangen: voordeur

Ook aan de voordeur is het mogelijk om een stalen deurkozijn te laten plaatsen. In dat geval moet je een prijs van € 500 tot € 850 in aanmerking nemen.

Welke keuzes bepalen de deurkozijn vervangen kosten?

Je weet inmiddels al dat het materiaal van je deurkozijn een belangrijke rol speelt in het uiteindelijke prijskaartje. Toch zijn er nog andere factoren die invloed uitoefenen op de totaalprijs van jouw nieuwe deurpost.

1) Uiterlijk van de voordeur


Wil jij een voordeur met extra veel lichtinval of ben jij tevreden met een standaard deur aan de voorgevel van jouw woning? Afhankelijk van het soort voordeur dat je wilt, zal de prijs veranderen.

Standaard deur   € 400 tot € 600 
Deur glas in lood  € 500 tot € 900 
Deur met sierlijsten en gietijzeren rooster   € 850 tot € 1.200 

Standaard deur

De deurpost vervangen kosten blijven beperkt wanneer je kiest voor een deurkozijn met standaard glas. In dat geval betaal je tussen € 400 en € 600 voor het nieuwe deurkozijn van je voordeur.

Deur glas in lood

Wie graag een deurkozijn met glas in lood wil, moet rekening houden met een gemiddelde prijs van € 500 tot € 900.

Deur met sierlijsten en gietijzeren rooster

Wil jij graag een deurpost die afgewerkt is met prachtige sierlijsten en eventueel met een gietijzeren rooster? Dat kan voor een prijs van € 950 tot € 1.200.

2) Extra opties


Extra opties voor jouw deurpost zijn niet verplicht, maar staan wel synoniem voor een verbeterd wooncomfort. Logischerwijze schieten de deurpost vervangen kosten in de hoogte door het toevoegen van extra opties.

Slot  € 20
Kierstandhouder € 20
Inbraakstrip  € 60
Cilinderslot  € 90

Slot

De deurkozijn vervangen kosten liggen hoger wanneer je ervoor kiest om je deur van een slot te voorzien. Dat kan handig zijn in het geval van een toilet- of badkamerdeur bijvoorbeeld. Voor een slot op de deur betaal je gemiddeld zo'n € 20.

Kierstandhouder

Met een kierstandhouder kan je altijd zien wie er voor de deur staat zonder dat je de deur daarvoor helemaal moet openen. Dit schept een gevoel van veiligheid. Voor een kierstandhouder betaal je ongeveer € 20.

Inbraakstrip

Een inbraakstrip beschermt je optimaal tegen potentiële inbrekers. Zo'n strip kost ongeveer € 60.

Cilinderslot

Wie graag een sleutel wil die op alle deuren past, kiest voor een praktisch cilinderslot. Voor zo'n slot betaal je ongeveer € 90.

Boek een timmerman

Deurpost vervangen kosten: besparingstips

Wil jij graag besparen op de kosten voor het vervangen van jouw deurpost(en)? Dat kan door de volgende tips op te volgen.

1) Laat meerdere (deur)kozijnen tegelijkertijd vervangen

Bij zo goed als alle klusbedrijven krijg je kwantumkorting. Dat betekent dat je er goed aan doet om meerdere (deur)kozijnen tegelijkertijd te laten vervangen. Wil jij zelf maar één (deur)kozijn vervangen? Vraag dan ook eens na bij de buren en kijk of je niet samen met hen beroep kan doen op een specialist.

2) Recycleer het materiaal

Dikwijls is het zo dat de deurkozijnen aan vervanging toe zijn, maar dat de deur zelf nog in prima staat verkeert. Is dat ook jouw situatie? Dan doe je er goed aan om jouw deur te bewaren. Zo kan je 'm achteraf nog opnieuw gebruiken.

Deurkozijn(en) vervangen: zelf doen of overlaten aan een vakman?

Ben jij een handige doe-het-zelver en denk je eraan om zelf te beginnen aan het vervangen van jouw deurkozijn(en)? Hoewel dit op het eerste gezicht misschien kostenbesparend lijkt, is dat toch niet altijd het geval in de praktijk. Dat komt omdat je hoogstwaarschijnlijk niet over al het benodigde materiaal beschikt en bijgevolg moet gaan investeren. Ook is het zo dat jij, als amateur, niet echt weet wat de kneepjes van het vak zijn en waar je precies op zou moeten letten. Om ongewenste ongemakken achteraf te voorkomen, is het dus beter dat je deze klus uitbesteedt aan een ervaren vakman.

5 redenen om te kiezen voor Zoofy

 

1) Vergeet de voorrijkosten

Je kent het wel. Je hebt een vakman aangevraagd bij een klusbedrijf, je krijgt een uurtarief en, op basis daarvan, bereken je zelf de eindprijs. Maar dan komt de verrassing: de voorrijkosten. Dit zijn de kosten voor het transport tussen het magazijn van het klusbedrijf en jouw adres. Bij Zoofy nemen we deze kosten steeds voor onze eigen rekening en kan jij ze dus gewoon vergeten.

2) Kwaliteit verzekerd

Wanneer je een klus aanvraagt, wil je er zeker van zijn dat de werkzaamheden zo goed mogelijk uitgevoerd worden. Dat is logisch. Bij Zoofy worden alle werkmannen onderworpen aan een grondige screening voordat ze in dienst genomen worden. Op die manier ben jij altijd zeker van een feilloos uitgevoerde klus.

3) Korte wachttijden

Of het nu gaat om het vervangen van één of meerdere deurkozijnen, om het plaatsen van extra kranen of om het aanleggen van een paar tuinpaden, bij Zoofy hoef je nooit lang te wachten op een klusjesman. Wij zijn zo enorm groot dat wij vakmannen verspreid over heel Nederland hebben. Daarom kunnen wij jou altijd snel iemand sturen.

4) Snel en eenvoudig boeken

Een goede service begint bij het eerste contact. Bij Zoofy hoef je niet onnodig lang te wachten aan de telefoon om een klus vast te leggen. Bij ons kan je handig gebruikmaken van het invulformulier dat je terugvindt op onze webpagina. Vul je adresgegevens in, geef aan wat er precies dient te gebeuren bij jou thuis en laat ons weten op welke momenten jij het liefst hebt dat wij bij jou thuis langskomen.

5) Snel en eenvoudig betalen

Bij Zoofy heb je geen gedoe met ingewikkelde betaalprocessen. Betaal je factuur in een paar seconden tijd door gebruik te maken van de moderne betaalapps iDeal of Tikkie. Ben jij op zoek naar een betrouwbare firma voor het vervangen van jouw deurkozijn(en) of voor een andere klus? Contacteer Zoofy!

Boek een timmerman

Waarom Zoofy?

  • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • ✓De plek voor jouw spoedklus!
  • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
  • ✓Geen voorrijkosten
  • ✓De laatste aanvraag was 13 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

  • Doe je klusaanvraag
  • Melding naar vakmensen
  • Vakman komt langs
  • Betaal via QR code